Täällä aikonaan oli toisinpäin,tuottajat siirtyi pieneltä Valioon,tuottajahinnan takia,nykyään aivan sama kummassa on,että ajat muuttuu,hinnat myös.Tuo balttian juusto vois ratkaista ongelman,pari ruokamyrkytystapausta,niin eiköhän suomalainen elintarviketuotanto nostaisi arvostusta.Se on sääli,että Suomessa ei kerrota kuluttajille,kuinka hyvä maito meillä on,me se tiedetään,kuluttajat ei välttämättä tiedä!Suomi on yksi harvoista maista,jossa maitoa voi juoda suoraan tankista!
Meilläpäin pienen osuuskunnan tuottajia loikki Valioon tuottajahinnan mutta ennenkaikkea
epävarman tulevaisuuden takia.
Pienikin häiriö tuotteessa sotkee hetkessä brändin kuten kävi listeriakohussa Milkalle,
vaikka se oli vain voinappikoneessa (?) markkina meni hetkessä alta.
Tuottajan vastuu pienessä osuuskunnassa konkretisoituu välittömästi tuottajan talouteen,
huonoimmassa tapauksessa jäsenen takausvastuu osuuskunnan vakuuksista voi jopa
kaataa maatilan
Pienikin häiriö esim laktoosittoman prosessissa saa asiakkaat voimaan huonosti sanan
koko merkityksellä, seuraavan kerran kaupan hyllyssä asiakas valitsee muun tuotteen.