olipas kovat % arvot, eihän tuollaista tarvi paljon tullakkaan
![:o](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/shocked.gif)
Vrt meikeläisen viimeiset: rasva 3,9; valk 3,25 ja urea 23
![Surullinen :(](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/sad.gif)
Kyllä jotakin tekemistä maitomääriin on myös energialla
![;D](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/grin.gif)
minkälainen vilja , sisältääkö paljon kauraa -> lisää viljaaKIN ja mitä enempi ohraa sen parempi ( mun mielipide).
Sanoit että sonta on kovaa, meillä se tarkoittaa ainakin asetonitautia (ehkä lievääkin). Keskikesällä pari kerran poikinutta alko syömään heikosti jauho/pt seosta ja jo ajattelin että jotakin kiertymiä nuo nyt varmaan on , mutta löysin ainakin kolme vuotta vanhaa propyleeniä ja pullotin ja alko sonta löystymään , hain vielä ketosis pastaa ja niin alko jauhot maistumaan . Ei oikein ymmärtänyt että syy nuonkin olematon ja laitumet oli mielestäni hyvät, ja siksi vähensin jauho/pt annoksia
![Surullinen :(](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/sad.gif)
Muuten asetoni tauti on todella harvinainen.
Itte jauhan 2-3 viikon annoksen siiloon ja sieltä spiraali vie ruokkijalle, kun jauhot alkaa loppumaan ja tulee kevyempää tavaraa ruokintaan niin maitomäärä tippuu
lähes 10% ! Tälläistä eroa ei tule varmastikkaan vaikka esim paalit olisivat minkälaisia tahansa (kunhan nyt ovat edes syömäkelpoisia), joten mun mielipide on että myös viljan laatu on yhtä tärkeää kuin säilörehunkin .