Viljan ja fossiilisten päästöt poikkeaa toisistaan siinä, että viljassa oleva hiilidiokisidi on sitä hiiltä, jonka kuuluukin kiertää ilmakehässä.
Edellyttäen, että sen viljan kasvattamisessa EI ole käytetty fossiilisia polttoaineita, eli traktorit ovat pyörineet myös biopolttoaineella, samoin koneiden valmistamiseen käytetty energia. Ja typpi otettu biologisella typensidonnalla tai Haber-Bosch -prosessin energia biolähteistä. Jne. Viljaetanolin tuotantoon olosuhteissamme menee suunnilleen saman verran energia kun sillä "tuotetaan" eli nettohyöty jää suunnilleen nollaan. Sopii pohtia, jääkö nettohyöty pedagogiseksi verrattuna esim. veden mättämiseen avannosta toiseen. Jenkkien maissietanoli saattaa olla niukasti plussan puolella, brassien sokeriruokoetanoli on plussalla. S
Ääneni menee St1:n linjaukselle. Meillä todellinen bioenergian TUOTANTO tulee perustumaan toisen, kolmannen tai vielä myöhempien sukupolvien metsäenergiaan, nämä maatalouden sivuvirrat (jätteet) ovat pieni mukava höystö siinä kokonaisuudessa. viljaetanolin ainoa rationaalinen peruste on mainitsemani pedagoginen; opitaan pelaamaan näiden prosessien kanssa. Ainoa kestävä ratkaisu on pienentää omaa energiankulutustamme radikaalisti.
Petri