>>>Saa nyt nähdä alkaisko toi sikapuoli vetämään paremmin, kun raaka-aine on ilmaista.
Puhdasta unennäköä.Jos olisit itse pelaillut sikojen kanssa ei moinen tulisi mieleesikään.Osuusteurastamoilla on laskimissaan uudet patterit ja laskutaitoa miten paljon sikaorjalle saa maksimissaan maksaa.
Ja lisäkannustukseksi:
Svininfluensa ger billigare julskinka
Uppdaterad 2009-08-19 12:28
Prisras att vänta på julskinka Priserna på slaktgris har minskat med 72 procent i USA. Även i Kina finns ett stort överskott av grisar på grund av minskad efterfrågan. Förklaringen är att kunderna nobbar griskött på grund av rädsla för svininfluensan, H1N1. Nu kan prisraset komma till Sverige.
http://di.se/
Joillakuilla on tällä palstalla omalaatuisia näkemyksiä siitä miten lihan hinta tuottajille muodostuu. Kuvitellaan että kun tuottajan kustannukset laskevat niin tuotteen hinta pysyy korkealla ja tuottajan annetaan kerätä voitot taskuihinsa. Kyllä se pakkaa olemaan niin että teurastamon porukoilla on laskimessa patterit kunnossa ja osaavaa porukkaa. Siellä kyllä osataan laskea että lihan tuotantokustannus tuottajalle x euroa kilo ja siitä osataan vielä hyvin vähentää tukia ja sen jälkeen maksetaan se tuottajalle ja yritetään nyhtää kaupalta mahdollisimman paljon ja laittaa erotus omaan kassaan eikä tuottajan kassaan. Ja sitten vielä sanotaan että erilaiset tukitasot eri puolilla maata eivät vääristä kilpailua kun se tuki näkyy suoraan hinnassa ja lasketaan sen mukaan mitä on tukimaksimit koska siten teurastamon osuus on suurin.
Ja tuo sikainfulenssajuttu kyllä hoitaa loput... Kun tulee markkinoille paljon ylituotantolihaa joka ei minnekään tunnu kelpaavan niin kauppa osaa varmasti pitää hinnan alhaalla jolloin teurastamo joutuu jo oman marginaalinsa säilyttääkseen laskemaan tuottajahintaa. Että sanotaan näin että viljan hinnan lasku auttaa vähän mutta vaikutus ei ole pitkäaikainen.
Lisäksi tässä on se hassu juttu että nyt kannattaa taas olla se iso sikatila jolla on se 3 hehtaaria peltoa ja ostoviljalla ruokitaan kaikki. Ostoviljaa saa halvemmalla kuin mitä ovat oman viljan tuotantokustannukset. Näin ne aika nopeasti olosuhteet ja suhdanteet muuttavat sitä mikä kannattaa ja mikä ei ja markkinat jyllää, ei paljon pehmennellä. Toisin kuin maitopuolella jossa poieniäkin muutoksia pyritään pehmentämään joskus jo ennen kuin niitä on edes tapahtunut.
Lukekaas muuten tuosta:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/8361154on vaihteeksi asiallinen kannanotto tuolla palstalla, tällä hetkellä viides kirjoitus ketjussa.