Yhdysvallat oli yksi Budapestin sopimuksen allekirjoittajista vuonna 1994. Sopimuksessa taattiin Ukrainan alueellinen koskemattomuus vastineeksi ydinaseiden luovuttamiselle Venäjälle. Ukrainassahan oli 1900 ydinasetta Neuvostoliiton hajoamisen aikoihin.
Ei ole lainkaan väärin Ukrainalta vaatia supervalta-Yhdysvaltoja noudattamaan allekirjoittamaansa sopimusta, jossa luvataan Ukrainalle alueellinen koskemattomuus.
https://yle.fi/a/74-20010573/64-3-147022
Englanninkielinen Wikipedia sisältää aika perinpohjaisen selvityksen, kannattaa lukea se erikseen, ilman tuota paperikopion ihailua. Yhdysvallat on kolmesti kieltänyt sen, että kyseinen muistio olisi sitova
valtiosopimus, koska se ei esimerkiksi ole käynyt Yhdysvaltain senaatin hyväksyttävänä. Eli kyse oli poliittinen vakuuttelu ja muistio tehtiin, että taataan turvallisuus sitoumuksetta, eikä kyseisten takuitten rikkomisesta kukaan länsivalta sitten olekaan tehnyt sotilasasiaa, monet Toisen Maailmansodan larppaajat kuvittelevat tuota muistiota kuin Puolalle aikanaan annetuiksi turvatakuiksi. Asiaa ei George H. W. Bush , Bill Clinton tahi Barack Obama ole tehnyt kyseisen paperin rikkomisesta laisinkaan. Varsinkaan Obama ei lähtenyt haastamaan Venäjää Kirimin valtauksen yhteydessä.
Ja jos turvatakuita ajatellaan, missä ovat Euroopan militäärisuurvallat, tuon paperin allekirjoittanut Iso-Britannia ja vaikkapa Ranska, siis Ranskakin (sekä Kiina !) antoi samanlaiset diplomaattitason poliittiset turvatakuut, eipä takuita tai ydinräjähdyksiä Moskovassa ole näkynyt Krimin valtauksen yhteydessä.
Mitäpä Syyllinen sitten ajatteli tehdä, kun jotakin toimintaa nyt niin kovasti kerjää ?
- ainakaan hän ei ole varmasti valmis lähtemään vapaaehtoisena venäläisen dronen metsästettäväksi Ukrainaan ?
- kiinnostaa, montako tykinammusta Syyllinen itse on hankkinut Ukrainan armeijalle ? tarve 10-20000 päivässä, hinta 8000€/kpl
- Myötätunnolla ei asiaan ole mitään merkitystä ja alkaa olla ajankohtaista tosissaan miettiä, mihin toimiin nopeasti köyhtyvä ja ikääntyvä Eurooppa keskittää vajavaiset ase- ja ammusreservinsä
- sanonkin, että nojatuolisotajohtajat ovat kaikista tinkimättömimpiä, mikään ei maksa mitään kunhan
jotkut muut laittavat nuorisonsa vieraaseen maahan menehtymään
-
Ukraina-merkkiä käytetään monella influensserisivulla, mutta sehän ei merkitse sitä, että rahaa ja oikeata apua olisi käyttäjältään menossa mihinkään.
- onko suomalaisella nettisivulla vaikutusvaltaa Trumpiin, jos me nyt tässä torutaan Putinia ankarasti
- miten euromaat luulevat voivansa puolustaa Yhteisön tai NATO:n rajoja, kun useita ulkomaisia nuorten miesten divisioonia kävelee rajan yli majoitukseen, huudelleen "Asylum" . Ja jos rajoja suljetaan, löytyy aina yksi Martin Scheinin, joka vaatii perustuslakiin viitaten, että rajoja ei voi sulkea, ehkä ei myöskään vihreiltä miehiltä.
Ulkopoliittisen Instituutin sivuilla on ollut vuodesta 2015 asti aika tarkkoja Ukraina-analyyseja, ja suuntaviivoja on havainnoitu, mihin suurvaltojen reaalipolitiikka näyttää kääntyvän. Venäjä on muka ollut häviämässä sodan jo kolmen vuoden ajan, mutta aina se häviö vaan näkyy viipyvän. Suomenkin oli pakko taipua Moskovan rauhaan, vaikka koko maailma oli Suomea kohtaan empaattinen.
Ulkopoliittisen Instituutin etusivulla on linkki eiliseen A-Studioon, missä on Euroopan uudesta roolista hyvää keskustelua. Pullistelua Euroopassa on paljon, mutta vähän näkyy tekemistä. Eurooppa ei edes pysty valmistamaan tykinammuksia kuin noin 1/10 Ukrainan tarvitsemasta määrästä ! Minä en ainakaan osaa kiistää studioon kutsuttujen tutkijoiden ja asiantuntijoiden näkemystä asiasta. Siellä juuri mainittiin, että sodan osapuolilla on puolen miljoonan sotilaan armeijat täysimittaisessa sodassa, eipä siihen riitä minkäänlaisia joukkoja rauhaa tai aselepoa turvaamaan. Jotakin sinikypäräisiä juupa juu vaan lähetetään. Näppäinsotasankareita ehdottomasti näiden ehdotusten takana.
-SS-