Sato osuu antamaani haarukkaan, eläimet kaikki suomenlampaita.
Oletkos ajatellut vaihtaa texeliin? Isommissa katraskoissa se alkaa tuntumaan rationaalisemmalta ja teurasruhot ovat lihakauppiaiden haluamia.
Onko se nyt kovin ekologista kasvattaa jotain ihan muuta kun alkuperäisrotuja täällä? Itse en pidä tuollaista ulkomaankarjaa luomuajatuksen mukaisena.
On ne kuitenkin jossakin alkuperäiseläimiä. Tässä tapauksessa Texelin saarella. Pitäiskö sitten vaan Suomessa viljellä luomuna pelkää naurista, joka on kuulemma pohjoinen jaloste? Kaikki muu on tuotu joskus jostakin. Jotta pitäiskö sun mielestä käyttää myrkkyjä, jos on ulkomaista rotua kasvatuksessa? Sulle taitaa olla tuollainen SKNnnäläinen asenne luomuun. Lue tuolta:
http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=11079.105...vaikkapa tuommoista ajankuluksesi: LUOMU sanana os suojattu. Sitä saa käyttää nimenä viljelymuodolle, joka on EU:n tarkasti säätämä. Kun viljelykset läpäisevät määrätyt tarkastukset, saavat ne Luomu-statuksen ja tuotteita voi myydä luomuna ja LUOMU-merkittynä. Niistä saadaan puhua LUOMU-tuotteina.
Tästä LUOMU-säännösten alaisesta viljelystä ja tuotannosta olen tällä palstalla keskustellut. Kun muusta puhutaan, niin muusta puhutaan. Se , että tehdäänkö kaupassa elämiseen tarvittavissa tarvikkeissa ekologisia valintoja, onkin toinen asia vaikkakin liittyy isompaan samaan kokonaisuuteen; mailman pelastamiseen myrkyiltä. Itse pyrin kaupassa ostamaan luomutuotteita kun niitä siellä on tai vaikkapa lattiakananmunia yms. Esim luomumaidossa on selvästi parempi maku ja sitä ei ole homogenoitu vatsaepäystävälliseksi.
Ajatuksesi juoksu on muuta kuin luomua.