Kerrankin jotain järkevän kuuloista.
Käytännössä ei onnistu. Jos sinä saisit puolta enemmän liikevaihtoa eli rahaa tuotteillasi, niin leikkaatko tuotantoa 50% vai tehostaisitko, että saisit enemmän?
Kuluttajan kannalta kun ollaan EU.ssa, niin se Virolainen valmis leipä, Saksalainen sämpylä, Hollantilainen juusto... ym. Valtaa käytännössä loputkin kaupan hyllymetrit, jos kotimainen elintarviketeollisuus ostaisi sen kotimaisen raaka-aineen tuplahinnalla. Eli silloin se kotimainen elintarviketeollisuus ampuisi itseään päähän.
Kyllä se tuplahinta koskettaisi yös rehukauppaa, niin ne eläinten kaupallist rehut saattavat jalostaessa muuttua paljon kalliinmiksi mitä kotimaisen tuplasti kalliimpi vilja edellyttää. Eli ostaakko suoraan ulkoa rekkalasti edullista viljaa tai rehua. Vai jättääkö rehutehdas kotimaisen viljan vain ostamatta ja ostaa kaiken raaka-aineen ulkoa?
Supistanut jo kolmasosaan oman tuotannon, ei vihti koko ikäänsä takoa päätä seinään.
Siis olet supistanut kun maidon tai lihan hinta alenee ja työn teko ei tunnu järkevältä, kun tulosta ei saada.
Mutta epäilen että jos noita hinnanalennuksia ei olisi tullut tai hinta olisi jopa tuplaantunut, niin silloin työnteko ei olisi pään takomista seinään ja navetta laajennukset olis mielessä.