Jos EU olisi ollut 200 vuotta yksi iso maa ja kansa. Suomessa olisi parhailla alueilla lammaskasvatusta ja pihvivasikkatuotantoa puolan suurille loppukasvattamoille. Pääosa Suomesta autiona. Siellä maidontuotanto missä maissi.
Maito on siellä missä vesi. Se on tullut maailmaa matkatessa selväksi.....
Mutta olen Jarpin kanssa samaa mieltä mtk-mallista ja sen turmiollisuudesta
Mutta eri mieltä sitten muusta. Globaalisti nouseva maanhinta ja mahdollisesti niukat vesivarat siirtävät maidontuotantoa aina halvemmille alueille, koska maito ei siedä puutetta vedestä eikä korkeita maanhintoja. Poislukien tietyt sivutuotteiden varaan rakennetut feedlotsysteemit. Näitä on maidossa ja lihassa yhtälailla.
Hyötysuhteessa broiskut lienee kärjessä. Kolmella kilolla rehukuiva-ainetta kilo lihaa. Vastaavasti maitoa syntyy 1 kilo kuiva-ainetta kuudella kilolla rehun kuiva-ainetta. Tosin uudistus vaikuttaa tähän radikaalisti, sillä naudanlihaa syntyy 1 kilo vasta 15 kilolla rehun kuiva-ainetta.....Luvut on hätäsesti laskettu, joten joku viksumpi voisi korjata niitä....