Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Puhdasta suomalaista ruokaa...  (Luettu 2625 kertaa)

Aulis Anttila

  • Vieras
Puhdasta suomalaista ruokaa...
Länsi-Suomessa sijaitsevalta broileritilalta on löydetty botulismia. Botulismi on vakava myrkytyssairaus, jota voi esiintyä sekä eläimillä että ihmisillä. Sairaus on Suomessa eläimillä harvinainen. Nyt tilalta löydetty botulismi on Clostridium botulinum -bakteerin aiheuttama. Eviran elintarvikevalvonnasta vastaavan yksikön johtaja Auli Vaarala kertoo, että nyt broilereista löydetty tauti on tautityyppiä C ja sen tarttuminen ihmisiin on hyvin harvinaista. Eviran mukaan botulismiin sairastuneet parituhatta lintua eivät päädy elintarvikkeiksi, koska ne lopetetaan ja hävitetään. STT  :o  :o  :o

milkboi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4541
  • Kiima ja kateus.Ne maailmaa pyörittää.
Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
varo,ettet saa tuonttiroitskuista populismia
On se hienoo...lehmät lypsää yötä päivää,pyhät arjet,,,ja kustannukset laukkaaa!Pessimisti ei pety.

Jurttijussi

  • Vieras
Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Hiukan faktaa... Eli lainattua ...

Botulismi ihmisellä
Botuliinitoksiineja on seitsemää tyyppiä, A–G, joista vain tyypit A, B, E ja F aiheuttavat ihmisen sairastumisen. Botulismia on kolmea tyyppiä: ruokamyrkytysbotulismi, imeväisbotulismi ja haavabotulismi. Euroopassa ruokamyrkytysbotulismin yleisimmät tartuntalähteet ovat suolatut ja kuivatut lihatuotteet sekä lämminsavustetut vakuumipakatut kalat.

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Täällä noi löytyy viel pääsääntösesti kaukana elintarvikeketjusta. Muualla maailmassa aletaan tutkia vasta sitten, kun joku on kuollut......
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

sorkkahessu

  • Vieras
Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Suomentyöntajaliittoon kuuluva yrittäjä (Ransuco Oy) oli kieltänyt työntekiöitään liittymästä metallityöväen liittoon johon hän oli itse kuulunut -70 luvun alkupuolella . Työttömyysturvaan liittyvissä asioissa oli Heikki Rantanen kohautellut olkapäitään

Pystypiikki

  • Vieras
Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Länsi-Suomessa sijaitsevalta broileritilalta on löydetty botulismia. Botulismi on vakava myrkytyssairaus, jota voi esiintyä sekä eläimillä että ihmisillä. Sairaus on Suomessa eläimillä harvinainen. Nyt tilalta löydetty botulismi on Clostridium botulinum -bakteerin aiheuttama. Eviran elintarvikevalvonnasta vastaavan yksikön johtaja Auli Vaarala kertoo, että nyt broilereista löydetty tauti on tautityyppiä C ja sen tarttuminen ihmisiin on hyvin harvinaista. Eviran mukaan botulismiin sairastuneet parituhatta lintua eivät päädy elintarvikkeiksi, koska ne lopetetaan ja hävitetään. STT  :o  :o  :o
Siinäpä se valvonat toimii ja SUOMALAINEN RUOKA ON puhdasta

sorkkahessu

  • Vieras
Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Länsi-Suomessa sijaitsevalta broileritilalta on löydetty botulismia. Botulismi on vakava myrkytyssairaus, jota voi esiintyä sekä eläimillä että ihmisillä. Sairaus on Suomessa eläimillä harvinainen. Nyt tilalta löydetty botulismi on Clostridium botulinum -bakteerin aiheuttama. Eviran elintarvikevalvonnasta vastaavan yksikön johtaja Auli Vaarala kertoo, että nyt broilereista löydetty tauti on tautityyppiä C ja sen tarttuminen ihmisiin on hyvin harvinaista. Eviran mukaan botulismiin sairastuneet parituhatta lintua eivät päädy elintarvikkeiksi, koska ne lopetetaan ja hävitetään. STT  :o  :o  :o
Siinäpä se valvonat toimii ja SUOMALAINEN RUOKA ON puhdasta

Ei moitteen sijaa

turkki

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1230
Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Hiukan faktaa... Eli lainattua ...

Botulismi ihmisellä
Botuliinitoksiineja on seitsemää tyyppiä, A–G, joista vain tyypit A, B, E ja F aiheuttavat ihmisen sairastumisen. Botulismia on kolmea tyyppiä: ruokamyrkytysbotulismi, imeväisbotulismi ja haavabotulismi. Euroopassa ruokamyrkytysbotulismin yleisimmät tartuntalähteet ovat suolatut ja kuivatut lihatuotteet sekä lämminsavustetut vakuumipakatut kalat.


Aika oudolta tapaukselta kuulostaa.

Eviran tiedotteen mukaan http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/ajankohtaista/?id=1559 "Korkeassa lämpötilassa ja hapettomissa olosuhteissa itiöistä kehittyy bakteereita, jotka tuottavat toksiineja."

Broilerinrehut lienevät olleet ulkosiilossa (=pakkasessa) ja ovat kuivaa rehua, joten ihmetyttää että miten olosuhteet ovat voineet olla toksiinien syntymiselle suotuisat. Hapettomia olosuhteitakaan tuskin syntyy enää siinä vaiheessa kun rehu tulee ruokintalaitteisiin. Ovatko toksiinit olleet rehussa jo tilalle saapuessaan?


"Asialliset hommat suoritetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat."

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...

Aika oudolta tapaukselta kuulostaa.

Eviran tiedotteen mukaan http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/ajankohtaista/?id=1559 "Korkeassa lämpötilassa ja hapettomissa olosuhteissa itiöistä kehittyy bakteereita, jotka tuottavat toksiineja."

Broilerinrehut lienevät olleet ulkosiilossa (=pakkasessa) ja ovat kuivaa rehua, joten ihmetyttää että miten olosuhteet ovat voineet olla toksiinien syntymiselle suotuisat. Hapettomia olosuhteitakaan tuskin syntyy enää siinä vaiheessa kun rehu tulee ruokintalaitteisiin. Ovatko toksiinit olleet rehussa jo tilalle saapuessaan?
Eikös ne bakterit riehaantuneet raatokasassa? Onko se niin nopea ilmiö, että alle vuorokaudessa lisääntyy ja leviää?

Jokeri

  • Vieras
Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...

Aika oudolta tapaukselta kuulostaa.

Eviran tiedotteen mukaan http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/ajankohtaista/?id=1559 "Korkeassa lämpötilassa ja hapettomissa olosuhteissa itiöistä kehittyy bakteereita, jotka tuottavat toksiineja."

Broilerinrehut lienevät olleet ulkosiilossa (=pakkasessa) ja ovat kuivaa rehua, joten ihmetyttää että miten olosuhteet ovat voineet olla toksiinien syntymiselle suotuisat. Hapettomia olosuhteitakaan tuskin syntyy enää siinä vaiheessa kun rehu tulee ruokintalaitteisiin. Ovatko toksiinit olleet rehussa jo tilalle saapuessaan?
Eikös ne bakterit riehaantuneet raatokasassa? Onko se niin nopea ilmiö, että alle vuorokaudessa lisääntyy ja leviää?

On se, myös vakuumipakatut kalat on herkkiä saastumaan jos kylmäketju on puutteellinen. Muutamassa tunnissa voi muodostua sellainen määrä toksiinia että ihminen on kanttuvei tai ainakin tiputuksessa. Toi siis jos helteillä kuljetetaan ilman kylmäpakkausta.

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

Aulis Anttila

  • Vieras

sorkkahessu

  • Vieras
Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Suomessa ruokapuoli kyllä toimii ja erityisen tarkkaan on laitoksissa , lasten , koulujen ja vanhusten ruuat . Hygienia passit on suoritettava , tulee muuten maatalouteenkin sellaiset . Eli ruokapuoli on kunnossa . Kunnalispolitiikka kun vielä saatais toimimaan niin hyvä tulis .

Aulis Anttila

  • Vieras
Ainoa asia
Suomessa ruokapuoli kyllä toimii ja erityisen tarkkaan on laitoksissa , lasten , koulujen ja vanhusten ruuat . Hygienia passit on suoritettava , tulee muuten maatalouteenkin sellaiset . Eli ruokapuoli on kunnossa . Kunnalispolitiikka kun vielä saatais toimimaan niin hyvä tulis .


Tämä taitaa olla ainoa asia, josta me olemme samaa mieltä.

sorkkahessu

  • Vieras
Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Joo, kokoomus pois sohlaamasta .