Olis hauska tietää, miksi teollisuus halusi alennuksen.
Onhan noita "selityksiä":
- Sokerin maailmanmarkkinahinta on laskenut jyrkästi, (ruokosokeria saa paljon halvemmalla)
- Sokerista on ollut ylituotantoa Euroopassa ja sitä on kertynyt varastoihin. Varastoja puretaan hinnanlaskulla.
Suomessa hinnanlaskulla samalla saadaan pienennettyä viljelyalaa? (Vrt. Ruotsi, jossa hintaa pudotettiin reilu 15% ja lisäksi viljelyalaa leikattiin kolmannes tulevalta kautta)
- Pari viime vuotta on ollut hyviä satovuosia - "viljelijöillä on varaa lähteä mukaan varastonpurkuun"

- Tällä hetkellä viljanhinta on alamaissa, sen tuottoon verrattuna jurtilla "menee liian hyvin".
Tehtaan näkemyshän on, että 30 tonnin jurttisadolla ei tarvi viljelyn vielä edes kannattaa viljelijälle - vasta sen jälkeen voi sitten jotain roposia antaa - ainakin hyvissä tilanteissa.
Kokonaan toinen juttu sitten on, että onko tämä Suomen "halpuunnutus" järkevää pitemmällä tähtäimellä.