Jos kuitenkin hyväksymme tuotantoeläinten käytön ja vertaamme tuotantoeläimiä keskenään, huomaamme turkiksen pärjäävän vertailussa hyvin.Niin, lehmällä ja minkillä on vain se ero, että lehmästä saadaan ruokaa ja minkki palvelee ainoastaan ihmisen turhamaisuutta.
tällä hetkellä jo 88 prosenttia turkiseläintiloista on sertifioitu, eli ne täyttävät tuotantoeläinten vastuulliselle pidolle asetut vaatimukset.Eipä ne vaatimukset kovin kummoisia ole.
Turkistuotannon myönteiset vaikutukset työllisyyteen ja kansantalouteen ovat hyvin suomalaisten tiedostamia ja tunnustamia. Sen sijaan harvoin tullaan ajatelleeksi, että turkis on hyvin ekologinen tuote.On tosi ekologinen ja eettinen tuote, juu, juu...
Turkistuotannolla on Itämeren rehevöitymistä estävä vaikutus. Tää on ihan huioppua, turkistuotanto pelastaa itämeren. Jee!
Näin minkki- tai kettuturkin hiilijalanjäljet ovat vastaavaa keinokuitutuotetta pienempiä. Tämän lisäksi materiaali on kestävää, muokattavaa ja uudistettavaa.Ja edelleen, niin ihanan eettinen valinta.
suomalaisten turkiseläinten hyvä tilanne on kasvattajien vuosia kestäneen työn tulosta. Elinkeino on systemaattisesti, vaivaa ja rahaa säästämättä toiminut eläimiin ja ympäristöön kohdistuvien haittojen minimoimiseksi.Keskittynyt siis lähinnä keinoihin jolla turkki pysyy puhtaana ja kiiltävänä kaasutukseen asti.
turkisala on ainoa alkutuotannon ala, jolla on tulevaisuuden potentiaalia,Mitä v*ttua??