-katselen joskus ulkolaisia juustoja,mutta ostan kuitenkin valiolaista.Mun yks tuttu sai kerran listerian ulkolaisesta juustosta.Ikävä vaiva ![Surullinen :(](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/sad.gif)
Oletko varma ettei se pöpö tullut tullut kotitilasi lehmän maidosta? Helposti syytetään muita, kun omatunto kolkuttaa.
"Vuonna 2003 tehdyssä tutkimuksessa lähes 30 %:ssa suomalaisista lypsykarjoista löytyi eläimistä kampylobakteereita.
Pastöroimattomassa raakamaidossa voi esiintyä erilaisia ihmiselle tautia aiheuttavia bakteereja, kuten EHEC -bakteereita, kampylobakteereita, Listeria monocytogenes ja Yersinia enterocolitica -bakteereita. EHECiä ja kampylobakteereita voi olla nautojen suolistossa eivätkä ne aiheuta naudoille sairautta tai siirry suolistosta suoraan raakamaitoon. Jos lypsyhygienia on huono, näitä edellä mainittuja mikrobeja voi kulkeutua lypsyn yhteydessä raakamaitoon navetan ilman tai lypsäjän toimien tuloksena. Ihmisen sairastumiseen riittää pieni määrä näitä bakteereita.
Listeria monocytogenes on yleinen ympäristöbakteeri ja se lisääntyy jääkaappilämpötilassa kuten myös Yersinia enterocolitica, jota voi olla sekä nautojen suolistossa että ympäristössä."