Poikien "keskustelu" meni aika riipiväksi, siten aiheeseen liittyvää 
Joku heitti ajatuksen silppurista riipijäpöydällä. Vehnästä tulis ainakin taikina-asteella tolkuttomasti taikinaa kräkkerin valsseihin ja vois kyyti loppua lyhyeen. Maissinjyviin se sopii, vehnä ja kaura takkuaa varmasti, jossei ole lähes kypsää.. Kräkkerin välyksen on oltava millin tai alle, jotta kaikki jyvät rikkoutuisi ja se syö tehoa. Kaikenkaikkiaan kokovilja on vaan fiksuinta ottaa oikealla korjuuasteella ja ilman murskausta.
Ei kai tuo riipijäpöytä edes toimi jollei tavara ole lähes valmista, teho on luultavasti riittävä vaikka sitä vähän söisikin.
Tuo jyvien rikkominen on tietysti aina sellainen vaikea juttu. Omaa v käyrää nostaa ja otsaa vetää ruttuun murskauskin, ei millään tahdo kauroilla päästä koviin tuloksiin. Vähänkin jos meinaa enempi kun jyvä kerrallaan litistää niin heti on kokonaisia jyviä mukana. Ongelma vielä korostuu seoksessa muiden viljojen kanssa, kaura tahtoo jäädä ehjäksi

Ajatus on kyllä minusta niiin hyvä että tuohon riipijäpöytään pitää lähemmin tutustua ja nimenomaan sen laittamiseen silppuriin. "Taikinalle" se menee puimurikin jos kovin aikaisin yrittää puida.