Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe nettiyhteys navettaan  (Luettu 5579 kertaa)

AC

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 412
Vs: nettiyhteys navettaan
Meillä on langaton verkkolähetin päärakennuksessa ja jos näköyhteys sekä hyvät antennit ovat kummassakin päässä niin pitäis toimia hyvinkin ton matkan.Itse käytän tässä piharakennuksessa tätä samaa yhteyttä koko ajan ja hyvin pelittää...

Saman tyyppinen ratkaisu myös. Ensin langallinen modeemi, jonka rinnalla johdolla langaton WLAN-lähetin kytkettynä ympärisäteilevään antenniin. "Pihan" toisessa päässä (n. 200 m) on samanlainen ympärisäteilevä lasikuitupatukka ja samanlainen langaton WLAN-lähetin. Tämä on siis halutun peittoalueen (n. 5 ha) kattava WLAN-verkko. Lähettimet täytyy ohjelmoida keskustelemaan keskenään.


Ongelmana ovat kosteat esteet. Siis puut ja varsinkin lehtipuut kesällä. Wlan verkko toimii samalla taajuudella kuin mikroaaltouuni. Kosteaan esteeseen törmätessään signaali absorpoituu lämmöksi, eikä siis juuri jatka matkaansa. Sen takia mullakin on tuo peittoalue tarpeeseen nähden liian suuri, että antenneista aina johonkin osuu signaali ainakin lähes esteettömästi.

Samainen systeemi toimisi kysyjän tapauksessa esteettömässä maastossa ilman noita tuplarojuja.

Wlaniin suunta-anteeni koska jos oli tarkoitus saada vain yhteys kahden rakenuksen väliin lähettimellä on tehorajoitus jolloin saadaan "kuuluvuus" eli kentänvoimakkuus pidettyä riittävänä myös vesi/lumisateessa jos anteenit on kohdistettu toisiinsa riittää näköyhteys eli esteetön "putki"

tomipe

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5
Vs: nettiyhteys navettaan
Wlanihan se on eipä tuohon muuta tartte. Sitte jos ois pitempi matka tarttis alkaa suunnittelemaan jotain härskimpää. Halvemmaks sekin tulis ku toi uus liittymä.

Asiasta kukkakeppiin...

Millaiset nettiliittymät täällä pourukalla on? Onko monella tilalla jo kuitu käytössä? Tänne seudulle on juuri kovin rakennettu kuitu verkkoja.