Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Emolehmätuotanto  (Luettu 18602 kertaa)

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Emolehmätuotanto
Prosenteilla ei voi vieläkään maksaa!!
Meillä ch:lla 2007 keskiteuras paino 429 luokka U
Luokittu 100% pihviluokkiin kun LSO keskiarvo on muistaakseni 63%
jolloin jää saamati pihvilisät ja luokikista tulevat lisät ja vähennystä rasvoista
Ja suunta on varmaan se  et tuet putoo jolloin päistä ei enää makseta niin paljoo kuin tähän asti on maksettu


Tässä ollaan haettu kustannustehokkainta emotuotantotapaa. Pelkkä keskiteuraspaino ja luokittuminen ei vielä paljoa kerro. Juttuhan alkoi siitä kun keskusteltiin emorotujen hyvien ominaisuuksien yhdistämisestä isärotujen hyviin ominaisuuksiin.

Luulen että varmasti päästään HF lehmällä parempiin luokituksiin niin rasva kuin lihakkuusluokissa kuin CH:lla, kun isänä käytetään geenitutkittua kahdella alleelilla kaksoislihasta periyttävää piedmontese sonnia ;D

Niin näitähän voi arvioida niin monella tavalla, mikäli liikkeelle lähdetään laitumen tuotosta, niin pieniä emoja menee enempi hehtaarille, kuin isoja, pienet tekee enempi vasikoita joten lihantuotossa ei olekkaan niin suurta eroa.
Mikäli hyvä luokitus tulee kalliilla rehuruokinnalla, niin parempi hinta mikä luokituksesta tulee, valuu rehunmyyjälle.

Loppukaneettina vielä sekin, että jos tukialue on sellainen, jossa maksetaan hyvät eläintuet, niin näillä viimeistään on vaikutusta lopputulokseen ...

jeep

  • Vieras
Vs: Emolehmätuotanto
"Maailmalla pihvilihaa myydään ravintoloissa ja lihatiskeillä yleisesti rodun mukaan. "Sama ajattelu oli tuotu vielä lähemmäs kuluttajaa yhdellä lentoasemalla, missä myytiin Angus-hampurilaisia", kertoo Leikola esimerkkejä maailmalta. Pihviliha olisikin hänen mielestä myytävä nimenomaan roduttain, eikä pihvilihana."

Lähde: Jokasorkka 10/2006


Kohta jo 2009     

Viimeksi muokattu: 17.12.08 - klo:01:16 kirjoittanut jeep

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Emolehmätuotanto
"Maailmalla pihvilihaa myydään ravintoloissa ja lihatiskeillä yleisesti rodun mukaan. "Sama ajattelu oli tuotu vielä lähemmäs kuluttajaa yhdellä lentoasemalla, missä myytiin Angus-hampurilaisia", kertoo Leikola esimerkkejä maailmalta. Pihviliha olisikin hänen mielestä myytävä nimenomaan roduttain, eikä pihvilihana."

Lähde: Jokasorkka 10/2006


Kohta jo 2009     

Niiin, ehkä hinta saataisiin paremmaksi näin ...

jeep

  • Vieras
Vs: Emolehmätuotanto
"Leikolakin pitää lihan tasaista ympärivuotista tarjontaa keskeisenä asiana, miten tuottaja voi vaikuttaa pihvilihan tuotannon kehittämiseen. Hänen mielestään myös pihvirotuiset poistolehmät kannattaa laittaa erikoiskasvatukseen muutaman kuukauden ajaksi ennen teuraaksi laittoa. "Tätä toimintamallia tulisi kehittää", toteaa Leikola."

Lähde: Jokasorkka 10/2006

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Emolehmätuotanto
"Leikolakin pitää lihan tasaista ympärivuotista tarjontaa keskeisenä asiana, miten tuottaja voi vaikuttaa pihvilihan tuotannon kehittämiseen. Hänen mielestään myös pihvirotuiset poistolehmät kannattaa laittaa erikoiskasvatukseen muutaman kuukauden ajaksi ennen teuraaksi laittoa. "Tätä toimintamallia tulisi kehittää", toteaa Leikola."

Lähde: Jokasorkka 10/2006

Pitää vissiin tilata tuo lehti, siellähän liikkuu ihan järkeviä ajatuksia ...

paalipoika

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 697
Vs: Emolehmätuotanto
vaihda teurastamoa,niin ei tartte tilata ja saat muitakin järkeviä ajatuksia ;)

jeep

  • Vieras
Vs: Emolehmätuotanto

Viimeksi muokattu: 20.12.08 - klo:14:11 kirjoittanut jeep

jeep

  • Vieras
Vs: Emolehmätuotanto
"pihviliha olisikin hänen mielestä myytävä nimenomaan roduttain, eikä pihvilihana." ;)

hl

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1304
  • kyllä lähtee..
Vs: Emolehmätuotanto
Prosenteilla ei voi vieläkään maksaa!!
Meillä ch:lla 2007 keskiteuras paino 429 luokka U
Luokittu 100% pihviluokkiin kun LSO keskiarvo on muistaakseni 63%
jolloin jää saamati pihvilisät ja luokikista tulevat lisät ja vähennystä rasvoista
Ja suunta on varmaan se  et tuet putoo jolloin päistä ei enää makseta niin paljoo kuin tähän asti on maksettu


Tässä ollaan haettu kustannustehokkainta emotuotantotapaa. Pelkkä keskiteuraspaino ja luokittuminen ei vielä paljoa kerro. Juttuhan alkoi siitä kun keskusteltiin emorotujen hyvien ominaisuuksien yhdistämisestä isärotujen hyviin ominaisuuksiin.

Luulen että varmasti päästään HF lehmällä parempiin luokituksiin niin rasva kuin lihakkuusluokissa kuin CH:lla, kun isänä käytetään geenitutkittua kahdella alleelilla kaksoislihasta periyttävää piedmontese sonnia ;D
työnnä kuule se piedmontese sinne mihin ei aurinko paista..
ja pohjoiset päälle..

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Emolehmätuotanto
Prosenteilla ei voi vieläkään maksaa!!
Meillä ch:lla 2007 keskiteuras paino 429 luokka U
Luokittu 100% pihviluokkiin kun LSO keskiarvo on muistaakseni 63%
jolloin jää saamati pihvilisät ja luokikista tulevat lisät ja vähennystä rasvoista
Ja suunta on varmaan se  et tuet putoo jolloin päistä ei enää makseta niin paljoo kuin tähän asti on maksettu


Tässä ollaan haettu kustannustehokkainta emotuotantotapaa. Pelkkä keskiteuraspaino ja luokittuminen ei vielä paljoa kerro. Juttuhan alkoi siitä kun keskusteltiin emorotujen hyvien ominaisuuksien yhdistämisestä isärotujen hyviin ominaisuuksiin.

Luulen että varmasti päästään HF lehmällä parempiin luokituksiin niin rasva kuin lihakkuusluokissa kuin CH:lla, kun isänä käytetään geenitutkittua kahdella alleelilla kaksoislihasta periyttävää piedmontese sonnia ;D
työnnä kuule se piedmontese sinne mihin ei aurinko paista..

Puhut vähän, mutta asiaa ????