Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe HK,n Paimion teurastamo suljetaan, naudat Liha-Hietaselle  (Luettu 1858 kertaa)

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71692
btw.   se mitä tekivät 1960-90 luvuilla ei taija toimia yhä enää....

Paalimies

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2211
noo sulla nyt mielikuvitus pääsi laukalle, tuollasta jauhelihajuttua en ole koskaann havainnut. Ei toenperrään jäistä lihaa jauheta, mut pakastettua ehkä, mut kyllä se sulatettu on. Ei nyt sentäs aleta kuvitteleen miten lihaketju pelaa. Jos ei ole alalla koskaan ollut hommissa.

OK. Tuosta jutusta äkkiä lukien sai toisen käsityksen

Jäikin näköjään linkki matkasta

https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/ba12be9a-2db4-4c8b-9148-b56dfb8281fb

Viimeksi muokattu: 05.05.25 - klo:22:21 kirjoittanut Paalimies

Viljelijä evp

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4271
Niin tuoss oliettä snelmanilla ei tarvi pakastella, mut tuo on kuitenkin eri juttu kuin että vaaston periltäaletaan jauhattaan lihaa. mut ainahan sitä voi pilkkuja nusutella jos haluaa. ja jos näin on että seon jo ollut pkastettua, eihän sitä sit voi ohjeen mukaan enää laittaakaan pakkaseen. täh.

Paalimies

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2211
Atria ja Hk käyttää jäistä joukossa ja Snellu ei.

Prosessien eroista en tiedä, mutta sinä EVP voit kertoa kun tiedät tästäkin kaiken🙂

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71692
kuinkahan paljon nuita ruhoja kuskataan sulina??    kun esim. lh teurastaa ja muut jalostaa..

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2866
kuinkahan paljon nuita ruhoja kuskataan sulina??    kun esim. lh teurastaa ja muut jalostaa..

Kai niitä vähän joka firma sisäisestikin kujettelee heti teurastuksen jälkeen kylminä mutta sulina kun leikkaamot useimmilla eivät ole samassa paikassa ainakaan kaikki. Pakastaminen tarvittaessa vasta leikaamisen jälkeen vakuumissa on kait se pääsääntö

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71692
rekkakuski sanoi että nuita pakasteruhoja kuskataan jonkin verran mutta miten yleensä...   kun noita ruhoja muutama sata aina roikkuu...

kärmeskytö

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1764
^
Kyllähän noita ajetaan sulana sinne tänne. Lämpösäädeltyinä kuljetuksina,pari-kolme astetta plussan puolella.Lihat säilyy paljon parempana kuin sun jääkaapis.

Viljelijä evp

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4271
rekkakuski sanoi että nuita pakasteruhoja kuskataan jonkin verran mutta miten yleensä...   kun noita ruhoja muutama sata aina roikkuu...
mikä saatanan onkelma sulla nyt näitten ruhojen kuskaamisessa on, kuskaavat mitä kuskaavat, pääasia ettei ole kovin lämmin pressukoppi .

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2866
Ja miksi kukaan Suomen sisällä pakastaisi kokonaista naudan ruhoa? Paljon aikaa ja energiaa kuluu pakastamisessa ja sulattamisessa verrattuna siihen että veisi 2 asteisen ruohon leikattavaksi ja pakastaa sitten sen jälkeen tarvittaessa esim. paisteja jos ei ole kysyntää.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71692
mutta eihän ollu kyse pelkästä nautasta?   noita potsin ruhoja kuulema kulettaa jäisenä ja sekä sulana...   mut kuskaa silti...

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10952
mutta eihän ollu kyse pelkästä nautasta?   noita potsin ruhoja kuulema kulettaa jäisenä ja sekä sulana...   mut kuskaa silti...
Kiemurtele , kiemurtele vaan.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71692
mut miks miun pitää kun nuo toimii noin?  ei taija siulla olla ihan hyin..