"Kiitos palautteestanne!
Saarioinen käyttää tuotteissaan pääasiassa kotimaista lihaa. Teurastamme vuodessa noin 10 milj. kg
broilereita, 9 milj. kg sikaa ja 9 milj. nautaa. Meillä itsellämme ei ole kalkkunanteurastusta,
joten joudumme ostamaan tarvitsemamme kalkkunan liha joko kotimaasta tai ulkomailta. Vuonna 2010
käyttämämme lihan kotimaisuusaste oli 95 %. Vähittäiskauppapuolella valmisruokatuotteissa käytämme
vain suomalaista lihaa. Vähittäiskauppapuolen lihavalmisteissa meillä on muutama tuote, joissa on
ulkomainen liha raaka-aine. Vähittäiskauppapuolella tuotteissa on joko joutsenmerkki, joka kertoo
tuotteen sisältämän lihan kotimaisuuden tai etikettiteksteissä lukee suomalainen liha.
HoReCa puolella on myös joitakin tuotteita, joissa on ulkomaista lihaa. Usein samasta tuotteesta
löytyy ulkomaisesta lihasta tehty tuote ja kotimaisesta lihasta tehty vastaava tuote. Asiakas voi
itse valita ostaako kotimaisesta lihasta vai ulkomaisesta lihasta tehdyn tuotteen. HoReCa
tuotteiden osalta alkuperämaatiedot löytyvät nettisivuiltamme".