Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Muistattekos....  (Luettu 3222 kertaa)

navettapiika

  • Vieras
Vs: Muistattekos....
Muistan ton ajan ja parhaimmat munkit paistettiin/keitettiin siinä eläinrasvassa.....myöhemmin moni/kaikki  valmistaja siirtyi käyttämään kasvirasvoja tuotteissaan....
Kookosrasva parasta, tuli kokeiltua itsekin vappuna.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/04/18/parhaat-munkit-perinteisella-rasvalla
Tämä kuuluu taas näihin makukysymyksiin, mutta tällaisena kotikokkina käytän seosta minne tiputan kookosrasvaa palan, kaksi normimunkkipaistorasva palaa ja lisukkeeksi rypsiöljyä. Vielä ei valituksia ole tullut ja pakastuksenkin jälkeen aivan syötäviä, eikä rasvaa tarvi kitalaesta harjata irti. ;D

Luomujussi

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10560
  • Expertus dico....
Vs: Muistattekos....
Siis toi oli kiva testi ja ei ollut yllätys että epätervellisin rasva voitti ton suppean makutestin....laardi olis ollut kai voittaja.

Jos puhutaan terveellisyydestä niin rasvoilla on eroja ja jotkut paistaa munkit uunissa. Miten se tapahtuu ja mikä on lopputulos niin en tiedä.....

kantola

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 27223
  • Ut sementem feeceris, ita metes.
Vs: Muistattekos....
Donitseja kannattaa kokeilla myös. Juoksevan löysän taikinan annostelu kuumaan rasvaan ei tosin onnistu kuin professionaaleilla välineillä, hankittu joskus tällainen "doughnut and pancake batter dispenser" niin alkaa rinkuloita syntyä. Taikinaksi vielä valmis seos niin maistuu oikein "amerikalle". :D

Yllä oleva materiaali on laadittu vain informatiivisessa tarkoituksessa, eikä siinä mainittuja seikkoja ole tarkoitettu ohjeeksi tai neuvoksi.

mymmy

  • Vieras
Vs: Muistattekos....
Olen tuntenut elämäni aikana muutaman sata vuotiaaksi eläneen tai ainakin lähelle sitä.

Kaikkia yhdisti se,että olivat käyttäneet ikänsä voita ja juoneet kahvin oikean kerman klanssa.  :D

iskra

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 11786
Vs: Muistattekos....
  Ennen oli sianlihakin kunnolla rasvaista ei tarvinnut öljyä eikä muitakaan ylimääräistä laittaa pannuun,

  Meillä palvattiin siankinkkuja ja kylkiä aikoinaan, orsilla kun olivat lattialle muodostui senttien kerros siitä niistä tihkuneesta rasvasta.. Muutenkin vanhanajanläskisian maku oli ihan toista kuin nää nykyiset kuivakkaat kintut..