luokitus teurastamolla on silmämääräistä,perustuu tietysti tittyihin lihakkuus rasva ym ominaisuuksiin,mutta siltikin sen arvioi ihminen vaikka onkin valan tehnyt ja puolueeton.harvoin teuraslehmästä esim ay saa lihakkuuspisteitä ja paino monesti alle 260 kg siis sellaisella joka on lypsänyt.jos sitten taas on painoa lisäpaino on lähinnä rasvaa joka vähentää tuottajahintaa.Tämän lihan luokittelujärjestelmän otti käyttöön ensimmäisenä ihannoimamme osuusteurastamo.toisaalta se on oikeudenmukainen mutta esim juuri lehmässä tuo luokittelu/hinnoitteluporras on suhteettoman jyrkkä.
Luokitus on EU:sta, tarkastusläinlääkäri valtion viranhaltija, mutta hinnaston laatii teurastamo. Mikään ulkopuolinen ei estä maksamasta samaa kilohintaa kaikesta, tai vaikka korkeinta hintaa huonoimmasta ruhosta.
Toista se oli ennen, elukka ostettiin elävänä ja hinta sovittiin siinä silmäillessä
![;D](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/grin.gif)
Ehkä on vieläkin jossakin päin eurooppaa näin, eikös ne pidä niitä huutokauppoja vieläki ainakin britannissa
![;)](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/wink.gif)