Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4

Viestit - harmi

Kasvintuotanto / Vs: Luomuun siirtyminen?
: 08.02.16 - klo:21:15
Eihän ole kiellettyä luomussa käyttää tehoviljelijän lietettä, kunhan on vähemmän kuin 2 ey/ha. Eikö niin. Eli lietesäiliöön voisi liuottaa ureaa ja silloin se urea olisi luomuvalkaistua. Mitään merkkiainetta ei ureasta jää, se sotkeutuu muuhun lannan typen joukkoon.

Toinen kysymys: eikös luomussa olisi kiellettyä käyttää ureadieseleitä. Se voi tiputella se kone sitä ureaa peltoon.

-SS-

Varmaan kaikki on mahollista, mut miten sen ey/ha saa ylitettyä. Eikös se oli normissakin kiellettyä tämä tehosikala. Multa vaadittiin viimeksi siihenkin selvitystä että mistä sitä paskaa riittää :)
Kasvintuotanto / Vs: Luomuun siirtyminen?
: 07.02.16 - klo:16:05
No aikoinaan papereihin laiteltiin apila 3kg heinä 6kg hyvänä vuonna toi määrä piisaakin mutta oon tuupannu nykyään yli 10 kg molempia. Ei tartte sit kattella tyhjiä kohtia ja lisäksi jos tulee hyvä apilavuosi ni rouskutan apilaa taas varastoon ettei tartte ostaa sertisiementä.

Ni Aloituksessa joutuu ostaa kaikki siemenet sertifioituna luomuun. Ne löytyy eviran sivuilta- Lisäysaineistorekisteristä Mitkä on kaupan.

Muihin siemeniin joutuu hakee lupaa.

Sit vaaan lohkokortteja täyttelee, kuivuri kirjanpito, paska kirjanpito, viljapassit ajantasalle jokavuosi ennen ku tarkastaja tulee. myös siemenet pitää esittää. sertifikaatti kortti tai oma siemen. Pitää laskea paljon kylvi esim apilaa-- paljon jäi. ja merkkaa päivä millon tavara väheni :) Laske tarkkaan määrät. Niitä mennää sitten kentälle laskemaan tarkastajan kanssa. Myös siilot kannattaa laskea tarkkaan tilavuudeltaan. Sielläkin mennään mittanauhalla ja katotaan et papua on se 16m3 siinä siilossa, myös kuivuri puhtaus ja turvallisuus katteltiin :)

Nää riippuu tarkastajasta mutta on tuollainenki tapaus ollu tilalla.
Yrititin lopuksi ajattaa sen yhelle pellolle joka on rotkon pohjalla ja tiesin et sieltä ei takaveto pakulla tulla ylös mut perkele ei se sinne suostunu ajaa :D



 

Kasvintuotanto / Vs: Luomuun siirtyminen?
: 07.02.16 - klo:13:23
Mikset vaadi karjatilalta apilas takaisin kakkana? Syysrapsin alle vaikka, ei vo edes tiivistymisiä kesällä pelätä

Sen syysrapsin kanssa voi joutua sit kuseen jos ei ole peittaamatonta siementä.
Kasvintuotanto / Vs: Luomuun siirtyminen?
: 07.02.16 - klo:10:59
Tuleva kausi menee kyl tavanomaisessa, kun sopparit ja tuotantopanokset kokolailla hankittuna. Mut tulevaa suunnitellen, jos sirtyisikin luomuun. Kurssin voisi käydä istumas ihan mielenkiinnosta, onko siinä aika rajaa luomuun siirtymiselle vai riittääkö et joskus käyny ko. kurssin?
Täytynee tarkistaa neuvo2020 tilanne, kun tul käytettyä sitä aikas isolla kädellä tossa mennä vuonna.
Esmes pottu yks sellaisia kasveja et ei oikeen onnistu ilman ruiskua. Rutto tulee joka vuosi ennemmin tai myöhemmin. Kaali ja porkkana kans aika riskikasveja. Potulla varsinkin siemenkustannus sen verta iso ettei viittis vaan kokeilun ilosta laittaa, mitä kyselly siementen hintoja. Vilja/nurmi kierrolla varmaankin pääsis edeukkaimmin liikenteeseen, jos ottaisi itelle siementä lisäykseen kierrosta.
Maalajit hietoja pääosin, jokunen lohko turve-/multamaita. Rikoista pahimmat skenariot ohdake,valvatti ja juola. Erään luomupuuhastelijan lohkoja katellessa ei tiiä itkeäkö vai nauraa...homma ollut aina samanlaista et enemmän "kultarypsiä" ku viljaa puskee lohkot.
Meinasin kyl ruiskun jättää, kun on jo ehtoo puolella ja eikös luomupuolella ole kans hyväksyttyjä nestelantoja joita voi käyttää?
Paljonko olette nurmettaneet viljelyalasta? Onnistuuko kuin hyvin viljely ilman eläinstatusta? Lähinnä toi lannan riittävyys sellainen asia, et täytyy se kans saada sellaiselle tasolle, et voi oikeasti lannoittaa viljelyssä olevia lohkoja kierrossa.
Kynnössä yleensä 2/3 pinta-alasta, tosin tälle keväälle jäi 80% kevät muokkauksiin.
Älä hukkaa sitä ruiskua. Lehtilannoite multiplea saa ajella luomussa.

Paperihommiin kannattaa ottaa vaikka Pro agriasta joku neuvoja. Niillä on vakuutukset jos menee joku pieleen ja muutenkin kierto ja systeemit menee vaivattomasti paperille. Myös suunnittelu. Kättä tietty joutuu laittaa taskuun mut surkein homma tässä luomuviljelyksessä on tää paperihomma ja säännöt joihin ei edes elykeskuksessa ole heittää suoraan vastauksia kun kyselee kinkkisiä kysymyksiä.

Joskus harmittaa ihan hemmetisti ku tekee kaikkensa sadon eteen ja sit joku pikku moka tulee tehtyä joka ei ole muutaku paperihommissa väärin ni jo sanktioo paukkuu. Välillä tuntuu et sadolla ei ole mitään merkitystä ku vaan paperit on oikein. Siitä olenkin antanut palautetta elylle että mitä ihmettä tää tallainen on  >:(
Jos koneiden hinnat putoisivat 20%, se olisi tietysti hieno asia. Toistaiseksi en siihen usko. Jos koneet ei mene kaupaksi, niin laitetaan väkeä pihalle, eikä osteta komponentteja varastoon, mutta hintoja ei lasketa koskaan. Se, että olisi huono aika tai koneet ei menisi kaupaksi ei ole koskaan mikään peruste hintojen laskulle.

Koneiden lisäksi öljypohjaiset tuotteet, kuten renkaat voisi olla hyvä sijoituskohde. Öljy ei tule koskaan enää olemaan halpaa tai laskemaan merkittävästi. Ostaisi vaan renkaita varastoon ja myisi niitä sitten myöhemmin.

Rapidi on ollut myös hyvä investointi. Arvo on noussut yli 4%, joka vuosi.

Tästä olisi niin paljon kirjoitettavaa....

Öljy tippui sittenkin  8) 8) 8) ;D
Kasvintuotanto / Vs: Superkaura
: 27.01.16 - klo:20:28
Katos vaan. Aika jännä homma. Emännällä on keliakia. Hän ku syö 1 väärän jyvän ni kyl tietää syönees, mut on toi 6 jyvää kilossa aika pal vähemmän. Täytyy alkaa testaa omalla koekaniinilla :D
Kasvintuotanto / Vs: Superkaura
: 26.01.16 - klo:20:07
Puhdaskauran kysyntä maailmalla kasvaa. Kannattaa laittaa harkintaan. Se on melko yksinkertaista viljellä ja hinnatkin ovat suhteellisen hyvät. Toki tarkkuutta pitää olla, ja huolellisuutta vaaditaan. Jos viljelykierrossa laittaa nurmen, härkäpavun tai herneen jälkeen ei pitäisi olla vaikeuksia saada puhdasta tavaraa.
Kyselin Raisiolta puhdaskaurasta ja jäin siihen ymmärrykseen että tilalla ei voida käsitellä samoilla laitteilla muita viljoja. Olenkohan ymmärtänyt siis jotain väärin?

Ei minulle esteitä laitettu. Jos kilon näytteessä saa olla 6 jyvää vieraita lajeja, niin minusta se on aika paljon. Oma tavara on taatusti paljon puhtaampaa. Viljelen kyllä samalla puimurilla ja kuivaamolla, kun muutkin kasvit. Pyrin kyllä siihen, että ennen puhdaskauraa kaikissa kohteissa käsitellään papua, hernettä, rypsiä tms. Tai jos osa kaurasta menee muuhun käyttöön esim. siemeneksi, kuivaan ne ensin. Ostaja tietää toimintatapani ja on sen hyväksynyt. Näyte ratkaisee.

Aika jännä et voi hyväksyä. Puhdaskaura kun pitäisi kelvata keliaatikoille ja ei siinä saa olla jyvääkään väärää tavaraa.
Kasvintuotanto / Vs: Superkaura
: 25.01.16 - klo:20:11
Mites se syyskaura. Oiskos sitä kohta saatavilla?

Haaveissa olisi Suuupersadot :)
Kasvintuotanto / Vs: Superkaura
: 25.01.16 - klo:20:10
En saanut suorakylvöllä savimaalta yhtään kunnollista kaurasatoa, siksi paluu muokkaukseen ja lahavantaaseen. Jostakin syystä kaura lähti räyhäkkäästi kasvun alkuun suorakylvöllä savipellossa mutta hyytyi loppukaudesta kasvu kummasti. Eloperäisillä mailla kaura kasvaa hyvin suorakylvöllä.

Jankkurointi suorakylvön yhteydessä lienee yleistymässä. Idea on jankkuroida 40 cm:iin kylvökonetta vetäessä, että raot jää auki juuren painua.
700 hv telakone vetää mennen tullen suorakylvöjunaa ja sitten jankkuria vielä perässä.

-SS-


Nii i. mut siinä jää silti maa tiukaksi. Viimevuonna ku ei ole tota routamuokkaajaa ollu ollenka ni alkaa toi maa olee melko tiukkaa vaikka on kynnettykin pelto. Äestys ottaa enemmän vastaan ku pitäis.

Saa ny nähä kuin pal tänäkeväänä on paremman tuntuista kulku.
Kasvintuotanto / Vs: vapaakauppasopimus
: 24.01.16 - klo:10:04
ei ainakaan hirveän mielekkääseen suuntaa ole maatalous menossa.   kun aattelee nuoria jotka suunnittelee jatkajaks lähtöä, aika moni on alkannu luistaa muuhun.                 katellaanpa kymmenen vuoden päähän kuinka moni on remmissä mukana, huolimatta noista korkeista tuista.                päähän potkimista ei määräänsä enempää jaksa.

Mitkä isot tuet? Ne pieneni ja on semmoinen kutina että pienenee edelleen jossainvaiheessa. Viljanhinta on mun mielestä melko pysyvällä tasolla. Tuskin muuttuu paljoa. Vielä ku saadaan painettua noi eläintilalliset niin ahtaalle ettei rehuakaan tarvii ni sit on suomi mallillaan. Tälläset ajatukset on jääny viimevuosista. Oikeesti ei hyvältä näytä koska ei siinä oo pelkästään viljelijät vaan kaikki tähän isoon ketjuun osalliset.
Kasvintuotanto / Vs: Lehtilannoiteet
: 22.01.16 - klo:19:03
Luomussa saa käyttää multiplea, lehtimassalle. Khyl sitä täälläkin ihmetellään et miten se voi ruiskuttaa noita peltoja :D
Tulkoot sit tarkistelee jos haluu.

No yksi syy on myös se että ois ajokeroja pellolla vähemmän. Esim. lietteen seassa tai äkeeseen rakenetun suutinvirityksen kautta 200 litran tynnyristä. Tosin 10 litraa hehtaarille 200 lirtan vesimäärän kanssa pitäisi pönttö kaydä joka hehtaarin jälkeen täyttämässä, eli erilis ruiskutus tulisi silloin jo nopeammaksi kun ruiskulisella ajat varmaan sen 10 hehtaaria kasvustoon.

Ehkä se ruisku ois kaikista paras.

Rikkaäkeen kansssa olis varmaan hyvä idea. Tars olla vaan etunostolaite johon laittais ruiskun, sit virittelis hydrauliikkamoottorin ja paineensäätimen siihen vaan ja takaata lohkosta tulo ja vapaa paluu johki mistä ny löytyykä paikka rattorista.
Kuinkakohan paljon tuo heti perään tehtävä rikkaäestys vaikuttaa aineen imeytymiseen?

No ravistaa ainakin enimmät nesteet maahan. Pitäs patentoija suuttimet rikka äkeen perään.

Taitaa mennä juu pieleen. Ei se ruisku siel eessä ookka hyvä. Pitäis sittenkin ostaa joku 8 metrin rikkaäes ja sen perään työnnellä suuttimet.
Ketjun aiheena Viljatilojen tulos 2015 ja höpötetään ihan muusta. :D
No ei tuosta otsikosta voi höpöttää kun yhden lauseen: "On surkea ellei saa kunnon satoja minimipanostuksella"
Kauheeta nillitystä.Viljapuolen tulosta ei saa huonoksi kuin todella nolottelemalla...

Vielä näköjään rahhoo tullee muutamille niin et ranteet paukkuu :D Katotaan parivuotta ku mennään näillä hinnoilla ni alkaako tuntumaan missään :)
Kasvintuotanto / Vs: Lehtilannoiteet
: 09.01.16 - klo:15:29
Luomussa saa käyttää multiplea, lehtimassalle. Khyl sitä täälläkin ihmetellään et miten se voi ruiskuttaa noita peltoja :D
Tulkoot sit tarkistelee jos haluu.

No yksi syy on myös se että ois ajokeroja pellolla vähemmän. Esim. lietteen seassa tai äkeeseen rakenetun suutinvirityksen kautta 200 litran tynnyristä. Tosin 10 litraa hehtaarille 200 lirtan vesimäärän kanssa pitäisi pönttö kaydä joka hehtaarin jälkeen täyttämässä, eli erilis ruiskutus tulisi silloin jo nopeammaksi kun ruiskulisella ajat varmaan sen 10 hehtaaria kasvustoon.

Ehkä se ruisku ois kaikista paras.

Rikkaäkeen kansssa olis varmaan hyvä idea. Tars olla vaan etunostolaite johon laittais ruiskun, sit virittelis hydrauliikkamoottorin ja paineensäätimen siihen vaan ja takaata lohkosta tulo ja vapaa paluu johki mistä ny löytyykä paikka rattorista.


Ehkä naapurit huomioisi paremmin et miksi se myrkyttäis ja ajais tolla haravalla, sais totaallisen hullunpaperit  ::)

Hintaa tulloo vähä mut ei rahoja voi laskea tässä ammatissa.
Niiin kauan viljelen ku rahat riittää. Sit ku ne loppuu ni sit täytyy lopettaa tää homma.


Kasvintuotanto / Vs: Lehtilannoiteet
: 09.01.16 - klo:14:53
Luomussa saa käyttää multiplea, lehtimassalle. Khyl sitä täälläkin ihmetellään et miten se voi ruiskuttaa noita peltoja :D
Tulkoot sit tarkistelee jos haluu.
Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 04.01.16 - klo:20:39
Kaikki vanhemmat viljelijät repii täälläpäin vuokramaat tai on saanu jo aikasemmin. Ei auta vaik on kylän viimeisiä yritteliäitä nuoria ja jatkajakin olisi kasvamassa. Tarjosin viimevuonnakin yli 400 euroa mut ei ,taas meni tilalle jossa on yli 200ha . Uudet koneet ja ei perillisiä tilalle. Tosi kiva. Olin kakkosvaihtoethto vasta.  >:( Ootan vaan että 55 ja siitä ylöspäin heivaa..
Sivuja: 1 [2] 3 4