Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 29 30 [31]

Viestit - suomileijona

paljonko tuo mtk alennus on st1:n löpöstä

20 lehmän vanhanaikaisessa navetassa voi mennä sama työtuntimäärä kuin 40 lehmän uudemmassa, ja tuolla on aika dramaattinen vaikutus kannattavuuskertoimeen. Ei noita sokeasti pidä tuijottaa.

Niin toisaalta, 20 lehmän navetan hoitaa mies yksinkin, 40 lehmän navetassa pitää olla kaksi henkilöä töissä, jolloin työtunnit tuplaantuu välittömästi ...
meillä 18 lehmää ja aamua iltaa kolmestaan navettahommat :o joskus neljästään :o :o 2-3tuntia menee kerralla :o :o :o pistäkää paremmaksi 8)
tuotaa.. missä asennossa sinä oikeen käytät tota kuormaajaa.. kääntyykö tossa penkki vai ootko sinä kontallaan tolla penkillä ;D ;D

Penkki kääntyy, mutta mies ei.
Käyttö onnistuu poikittain istuen oikialle tai vasemmalle tai kontallaan tai seisten tai päällään seisten... ;) Oikkein monipuolinen ratkasu.
voe helevetti! osta valtra niin ei tarvi leikkiä ;)
Asiaa sivuten...kiinnostas kuulla ja nähä jos joku on laittanu esiohojauskahavat 6920 tai/ja 3350 jontikan koppiin jotenki muuten ku käsinojien päihin.

Käsinojien päihin tuli sittekki laitettua. Ja hyvä tuli :)

tuotaa.. missä asennossa sinä oikeen käytät tota kuormaajaa.. kääntyykö tossa penkki vai ootko sinä kontallaan tolla penkillä ;D ;D
Eiköhän se mchale ole aika kuningas paalain. Siinä on ominaisuudet kohdallaan ja laadukkaasti tehty. Hinta vaan siinäkin aika kova Classic mallin ovh. 40t€. Ei taida kellään olla viel 560 mchalea ,kun automaatti pitäs olla,et kuhan huruttaa peltoa ympäri niin automatiikka hoitaa loput. 560 vaan hinta pomppaa 50t€.

New Hollandit/Caset minusta aika tökerösti tehtyjä. Esim vetoaisa aika karun näkönen. Puolassa tehdäänkin niin jotain sen selittää,siksi maksaa sen 10t€ alel kun muut.
miten sitte tota classikkia käytetään.. pitääköerikseen kääriä vai mite.. minä kun oon luullu että kaikki yhdistelmäkoneet on automaattisia.. kokemusta vaan agronikista ja siinä ei tarvi muutako pudottaa paalin.. automatiikka hoitaa loput 8)
eikö tällä foorumilla seikkaile kuin 1 mullinkasvattaja kun ei muut kommentoi..  :o ???
Unohda Hollanti. Osta Welger tai Vicon.
unohda hollanti. Unohda myös welger ja vicon.. osta AGRONIC 8)
Maidontuotanto ja lihanaudat / sonnihommaa
: 28.11.08 - klo:22:35
kertokaappas isännät että miten pärjää nykyhinnoilla naudanlihan kasvattaja.. miten pärjää 250 sonnilla.. (peltoa sen verran että riittää tuolle elukkamäärälle.. tekeekö lihasvirmat vielä noin "isoja" sopimuksia.. ym. ym. ja svastatkaa mielellään semmoset isännät millä on ton koko luokan sonnila :-*
Sivuja: 1 ... 29 30 [31]