Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4

Viestit - sikarikas

On se hyvä että vierähän johonkinsuuntaan, kun tuo dysenteriakin leviää lihasikaloissa, tulee muuten possutuottajalle hankala kesä, toivottavasti syksyllä valoa synkkyyteen !
Olen kuullut, että Snellmannin possuja viedään muutamaa kymmentä kerralla ja monesta porsitussikalasta lihasikalaan, mielestäni paljon pahempi kasvunkannalta kun on monia eri pakteerikantoja, niin meiltä saisi kerralla enempi jos jollakin olisi halu tulla takaisin A-ryhmään.
Ja tiedän toisenkin kaltaiseni niin yhteensä voisi olla 800 possua 6-8-viikon välein.

Jos jotain kiinnostaa, marssitaan A-konttoriin vääntämään hintaa, koska välityspalkkion pitää pienentyä reilusti, jos on putkessa.

Laittakaa miettien !
Onko "sikarikkaalla" tiedossa minkä verran on olemassa tyhjiä kasvatuspaikkoja ? Jos on tyhjiä paikkoja, niin millaisella sopimuksella ne mahdollisesti olisivat käyttöön otettavissa. Vuokrauksella.....jonkin muotoisella kasvatussopimuksella..... vai millä. Perusongelma kuitenkin lienee lihan huono hinta suhteessa kohonneisiin kustannuksiin. Tai sitten porsastuotanto on totaalisesti kasvanut yli odotusten.
Taas on päivän possunraadot laskettu.
Olen kuullut sanottavan ettei ole montaa tyhjää ja viimesyksyn jäljiltä lieteallas täysi jollakin, siksi sikala tyhjä.
Nimenomaan perussyy liian korkea viljan hinta. Pitäisi kehittää takuuhintajärjestelmä ja PTT laskemaan puolivuosittain kannattavuuksia, minimi kerroin voisi olla 0,7.
Lihatalot kilpailisivat lisillä, kuka mitäkin keksii, ettei kilpailuvirasto pääsisi väliin.
Kyllähän emakontuottavuus on hiukan kasvanu viidenvuoden aikana.
Tässä on ideaa, itse voisin harkita tämän ketjutuksen kasvattamista koska tällä hetkellä vain puolet possuista menee yhteistyökumppanille, toki välityksen kautta.. Ootko yhtään taistellut teurastamon suuntaa, mitä he ovat asiasta mieltä?

On peräti sanottu, että tuottajia ei ole kielletty etsimästä yhteistyökumppania, toki välityksen kautta possut jatkokasvatukseen.
Hei lihasikatuottajat, meillä 6-8 viikon välein myydään 400-440 porsasta, etsin jatkokasvatuspaikkoja ja tavara on valioluokkaa, meillä kasvaa paras puolikas 560g päiväkasvua vieroituksesta myyntiin jos on kiinnostusta ota yksityisviestinä yhteyttä. Hiotaan hinta kohdalleen sitten. 
Sikatalous / KKV selvitti
: 28.03.13 - klo:21:53
Sopimuskäytännöt ja sääntely vaikeuttavat alkutuottajien asemaa elintarvikeketjussa.
Aiheesta www.kkv.fi
sivulla 40-48 aiheesta asiaa.
sekä www.mtk.fi
   -mtk sivun alhaalla linkki myös

On se hienoo, että muutkin jo ymmärtää.
Oli pohjanmaan uutisissa tänään klo 19.00 maininta, että kansanedustaja Mikko Savola on huolissaan kun sianlihan tuotanto on kannattamatonta ja  sen seurauksena lihasikalat välistä jää tyhjilleen ja  on jo sen seurauksena jouduttu pikkuporsaita tappamaa.

Toivottavasti alkaa tulemaan jatkoa aiheeseen lisää...........
Kannattaa sinunkin vaihtaa citizen kello Rolexsiin.
Täytynee sen verran kommentoida, että reissusta tulee halpa ja mielenkiintoinen.
Lähdemme 25.04 ja ministeritapaaminen 15.30 ja sitä enne muita vaikuttavia tapaamisia.
Hieno kirjoitus. Vaikka asia on surullinen.
www.reijohongisto.fi
Yleensä johtajat antavat alaisilleen töitä, tässä ei ole kyse siitä, minä en ole johtaja, sattui sopivasti kiinnostamaan kyseistä leiriä.
Eli on osaksi koulutusta reissussa myös.
Olen antanut proagrian hoitoon MMM käynnin.
Olen järjestämässä matkaa kevään aikana, sanaa sikakriisistä tulee viedä henkilötasolla.
On so***** kansanedustaja Mikko Savolan kanssa tästä. Yritän saada kasaan sakkia E-P alueelta ja sponsoreita maksamaan matkan. Tää on alustavaa kyselyä.
Onko kiinnostusta?

Tulen nimellä julki jos tarpeeksi lähtiöitä.
Sikatalous / Vs: A-Emakoiden tuottavuus
: 10.03.13 - klo:18:51
Tällä hetkellä pitäisi tietenkin tuottavuutta vähentää kun on ruuhkaa, mutta joka euro on tarpeen mikä on mahdollista saada.
Ennemmin vähentää emakoita.
Sivuja: 1 [2] 3 4