Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4

Viestit - sikarikas

Sikatalous / A-Emakoiden tuottavuus
: 10.03.13 - klo:11:17
Onko ropissut lisäeuroja kun A-tuottajat lupasi tuottavuus lisää kun tuottaa yli 25 possua emakkoa kohti vuodessa. Laskenta-aika puolivuotta viimekesästä vuoden loppuun ja lasketaan puolenvuoden välein, on jo pitäny laskea. Tämä uusille soppareille.
Sikatalous / Vs: Porsaitten tappo
: 08.03.13 - klo:13:02
On tullut harrastettua ihan tarpeeksi possun krillausta ja myös tutuille on riittänyt ja on purkitettukin, muutta alkaa jo tympimään.
Sikatalous / Porsaitten tappo
: 08.03.13 - klo:11:51
Onko jouduttu tappamaan porsaita, kun porsasvälitys ei ole löytänyt vastaanottajaa?
Itse olen lopettanut, muutamia kun haut viivästyny liikaa ja tullut vikoja porsaisiin.
Kuulin raatoauton kuljettajalta, että ruotsinkielisellä pohjanmaalla olisi tapettu possuja aikamoinen kasa, kun ei ole löytynyt paikkaa ja emakot alkoi porsimaan lisää.
Tää on todella kriisissä...........
Kansanedustaja Mikko Savolalla hieno kirjoitus
www. mikkosavola.fi
Snellulla tökkii aika pahasti uudistus, ja on paljon kalliimpi kuin ison A:n.
Possuruuhkaa on kaikenaikaa, johtuu siitä että lihasikapaikkoja ei täytetä tasaisesti, pidetään liian pitkiä pesu ja korjaus taukoja, ja kesälomia.
Porsastuottajat joutuu taistelemaan kaikenaikaa konkurssia vastaan.

5-vuotta ollut ruuhkaa enempi ja vähempi, ainut ratkaisu on, että tuotannon tulee olla jatkuvaa myös
lihasikalassa, että saa elukkatukia ja pinta-alaan liittyviä elukkatukia . Tämän asian pitää jo MMM:n tajuta.
Muuten tuotanto laskee entisestään ja aletaan teurastaa emakkoa.
Sikatalous / Vs: Atrian hintakikkailua
: 01.05.12 - klo:08:25
Kyllä Atria on luotettava, ei hinta nouse eikä laske ! Osuuskunnat rikastuu, sitämyöten saapi muutaman lantin lisää........

Tuli käytyä Snellun neuvottelupöydässä viime vuonna, Snellun hinta silloin oli 10€ parempi niillä porkkanoilla.

Mutta mutta, uudiseläin aines tökkii, sitä myöten myös omantilan tuotos.
Olen samaa mieltä kuin pari edellistä, lihasikatuottajaa teurastamot suosii liikaa.
Itse tuotan possuja ja tilanne sen kun pahenee, tällä hetkellä putkituspuumi, etelän possut E-P:n lihasikaloihin ja saavat parempaa porsaan hintaa, me E-P:llä kärsimme ruuhkista.
Onhan se lihasikamiehen kannalta parempi, kun on ostettu possutuottajia etelästä E-p:lle, näin keinotekoisesti pidetään porsaista ylitarjontaa, joka tiputtaa porsaan hintaa, vuosi toisensa perään.
Jos ihmiset ei söisi lihaa, 1 milj. tonnia voisi riittää ruokkimaan suomalaiset, eli n. 300000 ha.
Mitä tehtäs ylimääräisillä hehtaareilla, jos koko maailma tekisi samoin ?
Vapaa sana / Vs: Lantavero!
: 15.04.09 - klo:22:17
Taitaa kokoomus nainen ja muut kaupunkinaiset saastuttaa enempi kuin maatalous, käytetään monen kirjavia aineita hiuksista varpaisiin ja vielä paskotaan joka päivä.
10 vuotta lypsin emännän kanssa lehmiä, velkaa oli enää alle 50000€ ja ikää 30 vuotta, olis pitäny kunnostaa navettaa, mutta olimme saaneeet jo tarpeeksi paskahännästä päin naamaa.
Tuli vuonna 2001 mahdollisuus muuttaa tuotanto suuntaa, kun iso A haki uusia possutuottajia, kotona kävi herroja haastattelemassa ja näyttämässä satelliittisikalan piirustuksia.
Arpaonni suosi meitä, alkoi likvin teettäminen, numerot likvissä näyttivät hyvältä, tulevat velat olisi 10:ssä vuodessa maksettu.
Teimme päätöksen, aloimme rakentamaan syksyllä 2001.
Ensimmäiset emakot tuli porsimaan syksyllä 2002, porsaan myyntihinta oli jo paljon huonompi mitä likviin oli laskettu, vuos vuodelta oli uskoa, että ensivuonna possun myyntihinta nousee, muuta se vain laski, nyt on täysin luottamus mennyt sikatalouteen, lainaa on pirusti, hyvä että riittää rahat korkoihin ja elämiseen. Seuraava askel on konkurssi, jos pankki niin haluaa. Tämä tarina on tosi.
Satakunnassa ompi puolituttu, siskoni parempi tuttu jolla on maata Ulvilassa n. 50 ha ehkä enemmän, eikä ole itse seurassa, jollakin summalla ehkä vois päästä jäseneksi ja maanomistajalle jotain  ?
On kuulemma haittu 1 porsas, sanoja on ison A:n välittäjä parivuotta sitten.
Haitaanhan vasikoita kappale kaupalla.
Sikatalous / Vs: Ruususen unta
: 15.01.09 - klo:21:10
Näin on, taitaa olla uni tauti.
Jos ei sikayrittäjät saa tämän vuoden aikana tuloksia tuottajan hyväksi, on syytä haudata koko toiminta.
Itse lopetan jäsenyyden tämän vuoden jälkeen, ja ostan kossua niilläkin rahoilla.
Toivottavasti saatte kiristettyä teollisuutta suurempiin tuottajahintoihin, koska teidän ei tartte pitää lihasikoja vuodessa kuin vähän ja saatte saman tuen, toista se on meillä porsaantuottajilla, me emme pysty kiristämään, ainut keino on lopetus, jolloin se käy lihankasvattajankin nilkkaan, alamäessä oltu jo tarpeeksi, jos ei nousua näy pannaan hanskat naulaan lopullisesti.

Terveisin porsaankasvattaja.

Ainakin LSO:n tuottajat luopuivat kiristysmahdollisuudesta ihan vapaaehtoisesti, tekemällä tehostamissopimuksen, luvattiin 8 senttiä lisää kilohintaan, sitten  LSO laski perushintaa 5 senttiä, ja voi laskea vielä lisää, se oli  todella ovela temppu LSO:lta, kun ensin oli saatu tehtyä riittävä määrä sopimuksia, hintaa alennettiin, näin saaatiin jallitettua  tuottajat tuottamaan, eikä maksanut paljonkaan LSO:lle.

Nyt sitten LSO:n ei tarvi pelätä tukien tuotannosta irroittamisen johtavan 2:n vuotuisen partin kasvattamiseen, mikä olisi vähentänyt lihamääriä, mutta toki lisännyt porsasruuhkia.

Teidän täytyy olla vielä ovelampia!! Seuraavaan sopimukseen ehdoksi, perushintaa ei lasketa, ainoastaan suunta on ylöspäin, tai muuten revitään sopimukset PISTE
Toivottavasti saatte kiristettyä teollisuutta suurempiin tuottajahintoihin, koska teidän ei tartte pitää lihasikoja vuodessa kuin vähän ja saatte saman tuen, toista se on meillä porsaantuottajilla, me emme pysty kiristämään, ainut keino on lopetus, jolloin se käy lihankasvattajankin nilkkaan, alamäessä oltu jo tarpeeksi, jos ei nousua näy pannaan hanskat naulaan lopullisesti.

Terveisin porsaankasvattaja.
Sikatalous / Vs: Porsaan herkku
: 25.12.08 - klo:19:57
pekoni 90 irto  240e + rahti ja alv
nemi nasu irto 330e + rahti ja alv
Käytän Suomen rehun tuotteita 200 ton/vuosi.
 
Emakko pekoni 106 250 €/tonni+alv+rahti

Pekoni 1 plus 220 €/tonni+alv+rahti

Multi-Pekoni mini rae 370 €/tonni+alv+rahti
Hinnoista vähennetty jälkihyvitys.




Onko täysrehu vieläkin noin kallista?
(Viheltää)
Eikö sen olis pitänyt tulla jo reippaasti alas, kun rehuviljankin hinta on ollut jo 2-3 kuukautta varsin alhaalla?

Puinti ajasta hinta laskenut 25€/tonni, kyllä rehutehas kyykyttää ostajaa.

Sivuja: 1 2 [3] 4