Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8

Aiheet - webmaster2L

TV 1 Aamu-tv:n Luonto lähellä -sarja tutustuu lypsykarjan uuteen ruokinnan ohjaukseen maanantaina 28.11. Ohjelma esitetään TV 1 klo 06.54 ja 08.13 .

Kannattavampaa maidontuotantoa

Suomalainen kotieläintutkimus on tuottanut runsaasti ajanmukaista tietoa eri rehuista ja niiden yhdistelmistä sekä lehmien kyvystä hyödyntää ravintoa ja tuottaa siitä maitoa. Alan tutkimuslaitosten, meijereiden ja ProAgrian yhteistyössä kehittämä lypsykarjan uusi ruokinnan ohjaus tähtää tuottavampaan maidontuotantoon lehmien hyvinvointia unohtamatta.   

Luonto lähellä tutustuu uuteen ruokinnan ohjaukseen Poukarin maitotilalla Halikossa. Tilan uusi verhoseinäinen pihattonavetta otettiin käyttöön kesällä. Tässä investointivaiheessa on tärkeä saada tilan oman säilörehun ja viljan sekä tilan ulkopuolelta ostettavan väkirehun suhde mahdollismman kannattaksi verrattuna maidontuotantoon.     
Haastattelussa maanviljelijä Ilkka Iltanen (Halikko) ja projektipäällikkö Virva Hallivuori (ProAgria Keskusten Liitto).
Agronetissa on teemana Lypsykarjan jalka- ja sorkkaterveys 24.11.-7.12.2011. Maitotilojen huippuasiantuntijat kehitysagronomi Mari Mukka Fabasta ja kotieläinagrologi Tiina Karlström ProAgria Oulusta vastaavat kysymyksiinne:

Asiantuntija vastaa -palvelu

Karjakoon ja lehmien koon kasvu, pihattonavetoiden yleistyminen ja keskituotoksen nousu ovat syitä, jotka altistavat lehmiä erilaisille sorkkasairauksille. Ruokinta, olosuhteet ja perinnöllisyys ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat sorkkaterveyteen. Hyvä makuualusta, tasapainoinen ruokinta, riittävästi jaloittelua ja säännöllinen sorkkahoito ovat asioita, joiden avulla voidaan nostaa lehmien elinikää ja siten parantaa tuotannon kannattavuutta.

Tässä keskusteluketjussa voit vaihtaa kokemuksiasi lypsykarjan jalka- ja sorkkaterveydestä ja kommentoida vastauksia.
KarjaKompassin uusi Ruokinnan ohjaus -palvelu sisältää ruokinnan onnistumisen seurannan ja suunnittelun sekä toimenpiteiden kartoittamisen navetassa ja rehuntuotannossa.

 Tutustu uutuuspalveluun ruokinnan ohjaukseen!
Agronetissa teemana "Lumi aiheuttaa vahinkoja tänäkin talvena - kuinka varautua talven tuloon" 10.-23.11.2011. Maatilarakennusten vahinkoriskien pienentämiseen talvikaudella liittyviin kysymyksiin vastaavat  korvauspäällikkö Jussi Korpelainen ja maatilatalouksien riskipäällikkö Juhani Savolainen Tapiola-ryhmästä.

Asiantuntija vastaa -palvelu


Rakennusten katoille kerääntyvä lumi aiheuttaa joka talvi paljon vahinkoja. Kiinteistönomistaja voi kuitenkin omalla toiminnallaan ennaltaehkäistä näistä valtaosan. Lumen aiheuttamat vahingot ovat vain harvoin rakennusten vakuutuksista korvattavia, joten sitäkin suuremmalla syyllä omistajan kannattaa pitää rakennuksistaan huolta. Etukäteen lumia ei tietenkään voi katoilta pudottaa, mutta tiettyjä tarkistuksia jokainen voi tehdä ja tarvittaessa vielä ehtii ryhtyä myös vahinkoriskiä pienentäviin toimenpiteisiin.

Lue lisää

Tässä keskusteluketjussa voit antaa vinkkejä rakennusten kunnon seurannasta ja huollosta ja kommentoida vastauksia.
Agronetissa on teemana "Välitilinpäätös ja verotuksen suunnittelu maitotilalla" 27.10.-9.11.2011.  Maidontuotannon huippuosaajat yritysneuvoja Matti Viinikainen ProAgria Keski-Suomesta ja yritysneuvoja Risto Savolainen ProAgria Pohjois-Savosta vastaavat teemaan liittyviin kysymyksiin:

Kysy ja lue vastauksia

Tässä viestiketjussa voit keskustella välitilinpäätöksen hyödyntämiskokemuksistasi verosuunnittelussa.
Agronetin Keskustelukanavan uusi versio tukee nyt mobiilikäyttöä! Keskusteluiden seuraaminen on nyt entistä helpompaa paikasta riippumatta.

Uusi versio sisältää sekä räätälöidyn älypuhelintuen (Tapatalk) että wap-pohjaisen tuen vanhemmille puhelinmalleille.

Tapatalk (tai vaihtoehtoisesti Convo) on ladattavissa Android-puhelimille Android-marketista ja vastaava sovellus iPhonelle Apple Storesta. Nokian puhelinten Tapatalk-tuki ei toistaiseksi toimi moitteetta, vaan Nokian älypuhelinten kanssa kannattaa käyttää puhelimen omaa selainta.

Sitran Irtoa hetkeksi arjesta - nyt tarvitaan villejä ideoita!-kampanjassa etsitään uusia palveluita ihmisten muuttuneille tarpeille maaseutua kohtaan. Millaiset palvelut vetoaisivat WLAN-vaeltajiin, maalla harrastajiin, tyylikkäisiin hidastajiin,ekoturisteihin ja agrieläkeläisiin?

Osallistu aivoriiheen, jossa villeimmiksi arvioitujen ideoiden keksijät palkitaan!
Kiinnostavimmat ideat pääsevät jatkojalostukseen kauppatieteiden opiskelijoiden NESU-seminaarissa Turussa marraskuun alussa.

Voit myös antaa pisteitä muiden ideoille, mikäli et halua keksiä omaa ideaa. Voit tulla sivuille niin monta kertaa kuin haluat. Sivusto on avoinna 30.10 asti.

Paina "ALOITA" ja irtoa arjesta!
Maatalouden ravinnepäästöt ovat olleet taas puheenaiheena, kun eri puolilla Suomea on satanut runsaasti. Vieläkö ehtii tehdä jotain? Vaihtoehdot vähenevät kasvukauden ja syksyn edetessä. Vielä voi kuitenkin tehdä jotain, vaikka työ pellolta huuhtoutuvan ravinnemäärän minimoimiseksi tehdään pääasiassa jo talvella viljelyä suunniteltaessa sekä kasvukauden aikana.

Lue lisää


Ravinnevalumien vähentämiseen pellolta liittyviin kysymyksiin vastaavat 13.-26.10.2011 projektikoordinaattori Airi Kulmala ja projektityöntekijä Susanna Kaasinen, MTK, Baltic Deal-hanke.  

Kysy ja lue lue vastauksia


Tässä viestiketjussa voit esittää näkemyksesi ja kokemuksesi ravinnevalumien vähentämiskeinoista.
Agronetissa on teemana "Alkavan sisäruokintakauden haasteet" 29.9.-12.10.2011. Pohjois-Savon kotieläinagrologi Pirkko Korhonen ja ProAgria Pohjois-Karjalan yritysneuvoja Minna Norismaa vastaavat lypsylehmien ja nuorkarjan ruokintaan liittyviin kysymyksiin:

Asiantuntija vastaa -palvelu

Lämmin ja kostea kesä kasvatti määrällisesti runsaan säilörehusadon. Rehuanalyysien mukaan säilörehujen ruokinnallisen ja säilönnällisen laadun vaihtelu näyttäisi olevan suurta niin tilakohtaisesti kuin alueellisesti. Ruokinnan suunnittelun merkitys korostuu satojen erilaisuuden vuoksi.

Lue lisää

Kommentit lypsylehmien ja nuorkarjan ruokinnan haasteista alkavalla sisäruokintakaudella ovat tervetulleita tässä viestiketjussa.
Tike eli Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus on aloittanut syksyn tilastotiedonkeruut maatiloilta ja puutarhayrityksiltä. Ensimmäiset kirjeet maatiloille postitettiin viime viikolla. Kaikkiin kyselyihin voi nyt vastata verkkopalvelussa.
  
Satotutkimuksen verkkopalvelu avautui 26. syyskuuta.

Lue lisää
Tike eli Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus on aloittanut syksyn tilastotiedonkeruut maatiloilta ja puutarhayrityksiltä. Ensimmäiset kirjeet maatiloille postitettiin viime viikolla. Kaikkiin kyselyihin voi nyt vastata verkkopalvelussa.
  
Satotutkimuksen verkkopalvelu avautui 26. syyskuuta.

Lue lisää
Agronetissa on teemana "Työterveyshuollon tilakäynti paljastaa riskit" 15.-28.9.2011. ProAgria Pohjois-Savon työterveyshuollon asiantuntija Hannu Mäkipää vastaa teemaan liittyviin kysymyksiin:

Asiantuntija vastaa-palvelu

Maatalouden työterveyshuollon olennainen osa on tilakäynti. Tilakäynnillä  työterveyshoitaja ja maatalouden asiantuntija  tarkastelevat työoloja ja -tapoja sekä keskustelevat työhyvinvointiin liittyvistä asioista. Työterveyshoitaja tarkastelee asioita oman ammattinsa näkökulmasta. Maatalouden asiantuntija arvioi työoloriskejä ja laatii korjausehdotuksia.

Lue lisää

Kommentit ja kokemukset työterveyshuollon tilakäynnistä ovat tervetuleita tässä viestiketjussa.

Agronetissa on teemana "Uudet palomääräykset" 1.-14.9.2011. Tapiola-ryhmän maatilatalouksien riskipäällikkö Juhani Savolainen vastaa teemaan liittyviin kysymyksiin:

Asiantuntija vastaa-palvelu

Pelastuslaki uudistui 1.7.2011. Uudistuksen myötä maatilojen ennalta ehkäisevä suurvahinkojen torjuntatyö jää yhä enemmän  viljelijöiden huolehdittavaksi. Jatkossa alueelliset pelastuslaitokset toimivat entistä itsenäisemmin toiminta-alueellaan ja laativat oman alueensa valvontasuunnitelmat.

Lue lisää

Tässä keskusteluketjussa voit kommentoida vastauksia ja esittää mielipiteesi pelastuslain uudistuksen vaikutuksista maatiloilla.

LaatuKlubin kaikille maidontuottajille avoin 10-vuotisjuhlaseminaari järjestetään 29.11.-1.12.20011 Riikassa. Varaa paikkasi seminaariin maanantaihin 29.8. mennessä.

Lue lisää
Agronetissa on teemana "Omavarainen luomunautojen ruokinta" 18.-31.8.2011. Luomunautojen omavaraiseen ruokintaan liittyviin kysymyksiin ja kommentteihin vastaa kotieläinasiantuntija Ulla-Maija Leskinen ProAgria Etelä-Pohjanmaalta:

Asiantuntija vastaa -palvelu

Kotoisilla rehuilla voi luomumaidon- ja naudanlihan tuotannossa päästä hyviin taloudellisiin tuloksiin. Hyvän säilörehun lisäksi tarvitaan lisävalkuaisrehua etenkin korkeiden keskituotosten karjoissa. Kysy asiantuntijaltamme, miten selvitä tulevan kauden ruokinnasta ja miten voit varautua jotta karjasi saa riittävästi rehua sopivaan.

Kommentit ja kokemukset omavaraisesta luomunautojen ruokinnasta ovat tervetulleita tässä viestiketjussa.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8