Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 12

Viestit - kakesa

Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 26.09.20 - klo:09:39
Paljonko teidän ennätys sato oli?
6vai 7t/ha vai enemmän?

Edit:
Huonona vuonna tulee se 5t/ha
Vertti-ohra,40kg/ha typpeä +rikat+hiven panostuksella. Maalajina saraturve, näillä pohjanmaan rannikon köyhillä kivikoilla 4500kg/ha on aika hyvä sato. Moommalandiassa ja muuallakin jotkut vois lyyä jo hanskat tiskiin tuolla sadolla , mutta täällä tuo on ihan helevetin ok sato....
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 20.09.20 - klo:08:44
Vertti-ohra yllätti minimi-panostuksellakin. Lyhyeksi jäi pituus,pystyssä pysyi ja satoa tuli ennätysmäärä. Samoin kävi Meeri-kauralle, vähän harvaksi jäi ja vesoi mutta painavaa jyvää tuli. Turvemaat pelasti paljon kesäkuun kuivuudessa.  Hlp 60 kieppeillä. Ei voi valittaa.
TOSsilla kylvettäessä tuli kaurasta vähän harvaa mutta sateitten alettua koki ihmepiristymisen ja tiheni kyllä melkeinpä puolella, ohra ei versonu. Tällaista kauran jälkiversontaa en muista ainakaan omalla viljelijähistorialla koskaan. Meeri ja Vertti kun on lajikkeina niin kyllä noita kohtuu aikasin pääsee puimaan. Elo-syyskuun vaihdetta veikkailisin näillä main. Jos ei nyt säät ihan kauheaksi mene.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 28.07.20 - klo:10:41
Tällä seudulla sateet pysyny ihan kohtuullisina, silti se 90mm alkaa olla heinäkuun sateiksi täynnä. Vettä ei näy vieläkään missään, maahan on menny kaikki. Maa on kosteaa mutta kantaa hyvin. Jälkiversontaa täälläkin erityisesti kaurassa. Sato? Vielä vaikea ennustaa. Jos pysyy pinnalla niin kohtuullisen hyvä siitä tulee.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 22.07.20 - klo:08:59
Kovimmat sateet kiertäny omat tilukset (Keski-Pohjanmaa), mitä nyt paikallisia koviakin kuuroja. Oliskohan n. 70mm satanu heinäkuun aikana. Sopivasti. ;D
En kyllä hätäilis, marjapensaiden juurten maatuminen vie aikansa ja kestorikkakasveja on maassa jos jonkinlaisia. Roundupit niskaan ja ens kesänä kesanto,syksyllä vielä uudestaan roundupit niskaan, sen jälkeen jyrsimellä ja kylvö vasta  seuraavana keväänä. Kyllä tuossa hommia saa tehdä noiden juurakoiden kanssa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 11.07.20 - klo:08:12
Mitä mieltä olette, kun tän päivän Maaseudun Tulevaisuuden etusivulla kuvatekstissä sanotaan että ” ei tästä katovuotta tule  ”.  Sisäsivuilla puhutaan keskinkertaisesta sadosta tälle vuodelle. Olen kyllä eri mieltä , tästä on tulossa katovuosi ainakin meillä päin länsi-suomessa, viljat on jäämässä lyhyiksi ja tähkän tai röyhyllä jyväluvultaan heikoksi, ei tästä enää millään saada normivuoden satoa, kertokaahan muutkin odotatteko edes keskinkertaista satoa kuten Maastullin tänään toitottaa.
Nojoo. Keskinkertainen sato tästä voi vielä tulla. Täällä (Keski-Pohjanmaa) tullu palttiarallaa 50 mm nyt heinäkuun alun sateista ja maa alkaa olla läpi kastunut. Ite asiassa olosuhteisiin nähden jopa aika hyvältä näyttää kasvustot. Suht aikanen kylvö ja turvemaat on kestäny nuo kesäkuun kuivat ajat ihan kohtuullisesti. Vertti on yllättävänkin hyvin onnistunu, ehkä paikoin jyvien lukumäärään on kuivuus vaikuttanu mutta eiköhän tuo kosteus helppaa vielä ainakin jyvän täyttymistä. Tällä panostuksella (rikat+hiven) ihan ok ois se keskimääräinenkin sato. TOS-Meeri jäi vähän harvaksi mutta nyt pensoo ihan mukavasti,josko siitäkin jotain tulisi.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 13.06.20 - klo:07:13
Jokunen milli tuli viikko sitten myrskytuulen kera,mutta ei paljon auttanut. Liian kuivaa on vieläkin. Pitäs truuttailla rehuviljat mutta mikä on teho näin kuivalla... :-\
Kasvintuotanto / Vs: Uudella systeemillä
: 13.06.20 - klo:07:08
Tänä keväänä otin viljanviljelyssä uuden taktiikan (kasvilajina ohra).  Harva kylvös, typpeä 50kg/ha.  Tarkoituksena saada tuet, päästä puimaan ajoissa, vähän satoa (pieni kuivauskustannus) sadolla peittää viljelykustannukset. Oma siemen, parilta vuodelta varastoon jääneet lannoitteet. Omat pellot,  Peltoon ajettu keväällää ennen kylvöä glyfosaatti. Kasvinsuojelu rikka+tauti yhdellä ruiskutuksella juhannuksen jälkeen. Kevyt muokkaus ja kylvö samalla kertaa. Polttoainetta meni  keväällä 10l/ha sisältäen kaikki toimet, työtunnit minimissä. Luulen, että sadossa ei paljon  minun maalajeilla eroa edellisvuoteen. Sadolle jo ostaja tiedossa.  Elanto tulee tietysti muualta. Mitä mieltä olette. Olenko maatalouden pahin vihollinen vai tulevaisuus...
Leipä tulee itelläkin muualta, mutta mikäs maatalouden vihollinen olet kun panostat noinkin reippaasti.  :) Ja tuota taktiikkaa käyttää moni muukin... Tosin tuota harvaan kylvöä omilla siemenillä ja sitte tautiaineen käytön komboa en ymmärrä. Ite kylväisin normikasvuston (tuolla typpimäärällä pysyy varmasti pystyssä) ja tautiaineen jättäisin ruuttaamatta,pelkät rikat vaan.  Meinaan jos haluat panostuksia vähentää.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 15.09.19 - klo:08:30
Keskisato: Meeri-kaura 4000kg/ha(hlp 59), Artturi-ohra  4000kg /ha. TOS.
Maalajit huomioonottaen ja minimipanostuksella, paras sato koskaan. Ja puimurillakin pysyi pinnalla tänä syksynä.  Silti,on mukavaa olla osa-aikaviljelijä.  Viljelyhommat tuo mukavaa vaihtelua palkkatyölle ja päinvastoin.  Keski-Pohjanmaa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 03.08.19 - klo:08:57
Kuivaa on täällä k-Pohjanmaallakin. Ainut hyvä asia on tää ilmojen viilentyminen ettei helteet pakkotuleennuta ennenaikojaan. Multa ja turvemaat pelastaa tilannetta,kohtuullisen komeat on kasvustot ja jostain se kosteus vaan tulee kun jyvääkin kehittyy. Jyvän painosta nyt ei vielä tiedä ja onhan se syksylle tyypillistä että ne sateet tulee jossain vaiheessa...Ai niin joo. Se muutama milli satoi heinäkuussa,ei muuta.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 03.07.19 - klo:08:00
Jep. Kyllä se alkaa väistämättä näyttää siltä että huippusadot saa Keski- Pohjanmaalla unohtaa. Hyvin on sadekuurot kiertäneet tämän seudun. Liian kuivaa on. Onneksi turvemaat pelastaa jonkin verran, nissä kosteus pysyy pitempään kuivana kautena mutta...lisää vettä kiitos...
Kasvintuotanto / Vs: Kauran douppaus
: 02.08.17 - klo:06:37
190 kg/ hehtaarille Meeriä. TJP 44. Täystiheää ja versoo hyvin.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: JD 6200
: 12.07.17 - klo:09:55
Ei jaksa kulkea täyttä laukkaa tiellä ja pihaan tullessa pysähtyy normia nopeammin ja ikään kuin kitkapinnat haiskahtaa.  Omat epäilykset on,mutta jokuhan täällä jo tietää heittää lonkalta mikä peiraa riepoo?? T. Solikka
Samaa vikaa oli, n.kilometrin maatieajon jalkeen aina alkoi jarrut laahata päällä. Peräöljyt ja suodattimet vaihettiin,levyn paloja löyty magneettisuodattimesta. Epäilys oli että paloja pääsi jotenki jumittamaan jarrulevyjen väliin. Nyt sitä ongelmaa ei ole.
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 12.07.17 - klo:09:43
Ei jaksa sataa täällä Keski-Pohjanmaallakaan. Mutta he****in hyviltä näyttää ainakin kaurakasvustot, sopivasti ovat vettä saaneet.
Sivuja: [1] 2 3 ... 12