Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Viestit - piapo

Vapaa sana / Vs: 41 laukasua
: 11.04.21 - klo:10:15
Vastaus mysteeriin selvinnyt  https://en.wikipedia.org/wiki/21-gun_salute
Vapaa sana / Vs: Pinta-alatuet.
: 10.04.21 - klo:23:23
Suomessa  on viljelyksessä liian savisia peltoja.    Liian saviset  lohkot olisi hyvä laittaa  nurmelle  ainakin 10  si vuodeksi, kasvamaan humusta.  Tuleva   tukipolitiikka pitäisi ottaa sen huomioon kellä on multavuus kunnossa.
Mitä vikaa savimaassa on? Ilmaston kannalta optimaalinen, ei vapauta maaperän hiiltä ilmakehään toisin kuin eloperäiset maalajit.
No eipä siinä paljon ole menetetty jos ei Suomessa saa ravintoloista viiniä mukaansa ostaa. Kyllä niitä kaikenlaisia alkoholijuomia saa täällä ihan tarpeeksi hyvin ostettua muualtakin. Toisekseen, jos ravintoloiden ulosmyyntihinnoittelu olisi samaa tasoa kuin paikan päällä nautittuna, niin hinnat olisi varmaan törkeen kalliita, tuskin pärjäisi marketeille tai alkolle hinnoittelussa.
Lisää Ylen rummutusta tältä aamulta. Kemiin nouseva jättitehdaskin on karvas piikki Pasilan uutisdeskissä, tyttösten septumit ovat koetuksella kun koruja hypistellään kiivaasti.

Metsäkato aiheuttaa ilmastopäästöjä, mutta Suomi haluaisi painaa omansa villasella EU:ssa – Järjestö: “Vaarallista avata tällaisia ovia" https://yle.fi/uutiset/3-11827740

Jos metsiä hakataan ja uudistetaan vuosia, vuosikymmeniä, aina sama määrä vuodessa, niin ei kai siinä mitään katoa muodostu, tilanne pysyy ennallaan.
Ja kun hiilen sitominen ja fossiilisten vähentäminen on nyt maailman tärkein asia, niin puutavaran käyttöhän on mitä mainioin menetelmä sitoa hiiltä pysyviin rakenteisiin.
Sitten se osa mikä menee energiakäyttöön korvaa fossiilista energiaa. Se osa mikä menee kuiduksi korvaa ainakin jossain määrin uusiutumattomista raaka-aineista valmistettuja tuotteita.
Se miten metsätaloutta yritetään väkisin vääntää ilmastonmuutoskeskusteluissa ongelmaksi on kyllä aivan uskomatonta ja masentavaa.
Aina kannattaa yrittää.
Nuo kotimaiset valmistajat ovat kuitenkin pikkufirmoja kiinalaisiin valmistajiin verrattuna.
Isolla volyymilla ja automaatiolla tuon valmistuksen voisi saada Suomessakin kannattavaksi.
Seon paha jos pelekää kuolemaa. Ee elämästä selvijä hengissä.Täh.
Täh, etkö tiedä että kuolemassa ei ole mitään pelättävää, se on välttämätöntä, muutoin maapallo olisi aikaa sitten ylikansoitettu ja nussiminen lopetettu ajat sitten.Se tuossa kuolemassa on ikävää kun jäljellejäävät niinkun hiuka itkee tillauttaa, itehän siitä ei tiedä mitään.

Nimen ommaan .Annettas vaan luonnon hoetaa. Siltä se käö.
Pari esimerkkiä ajalta kun annettiin luonnon vaan hoetaa
https://fi.wikipedia.org/wiki/Espanjantauti
https://fi.wikipedia.org/wiki/Musta_surma
niin, liikkennelentäjä joka on tottunut nauttimaan korkeaa palkkaa, nukkumaan parhaissa hotelleissa, syömään siellä hyviä aamupaloja, päivällisiä ja illallisia jonka välissä sitten on vähän kerennyt kuhertelemaan lentoemäntienki kanssa uima-altaalla  tai hotellin yökerhossa  ottaa lusikan kauniiseen käteen kun leivän tulo loppuu.

mitä tekee veetieemeli, huutaa pankolta yhteiskuntaa apuun markkinatalousmiehen leima otsassaan , juhlien on jatkuttava. ei puhettakaan että lähtis taksinajoon edes viimmesen päälle varustellulla eemeli-mersulla  mannerheimintielle  ;) :D ;D 8)

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007817157.html
Ei tähän kannata lentäjiä sekoittaa.
Viljakaupassa on kyse niin yksinkertaisesta asiasta että jospa täällä Suomessa maksettaisiin viljasta samaa hintaa kuin muualla Euroopassa.
Onko se liikaa toivottu?
Vapaa sana / Vs: afrikkaan
: 07.02.21 - klo:18:32
http://yle.fi/uutiset/3-9389334 ::)
Pohjoismainen ilmastoprojekti kirjaa itselleen hiilitaseessaan hiilen sitoutumista istutettuun ja kasvavaan metsään.
Afrikan oloissa metsä varttuu nopeaa tahtia.
Jos tuo metsä sattuu vaikka palamaan, tai hyönteistuho iskee, tai paikalliset hakkaavat puuston, kirjaako sama pohjoismainen ilmastoprojekti itselleen hiilipäästöjä?
Vapaa sana / Vs: Rehn Olli.
: 24.01.21 - klo:18:36
Jan Vapaavuori?
Vapaavuori on siltansa polttanut kehäkolmosen tuolle puolen, ei voi hänestä koko maan presidenttiä tulla
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/kolumni/vapaavuori-on-riidankylv%C3%A4j%C3%A4-1.208158
https://yle.fi/uutiset/3-9928953
Vapaa sana / Vs: Voi eeiiii
: 20.01.21 - klo:18:53
Se on jännä kun nuo vihreät aina keksii kaikenmaailman rahamenoja, ja rahoitus aina tyyliin että lisätään veroja ja maksuja.
Ei koskaan mitään järkevää ideaa miten kansan tuloa saadaan lisättyä että olisi millä maksaa niitä lisäveroja.
Vapaa sana / Vs: Miksi Trumpia vihataan?
: 09.01.21 - klo:23:21
En jaksanut haaskata 42 min tuon videon kuunteluun vaan vilkaisin saman hepun blogeja. Malisen uusimmassa blogissa käsitellään samoja asioita, siinä hän puhuu resetoinnin (mitä ikinä tuo epämääräinen termi sitten tarkoittaakaan) puolesta että se olisi parempi vaihtoehto kuin muut skenaariot
https://gnseconomics.com/2020/12/15/q-review-12-2020-kuinka-eteenpain-koronakriisista/
Vapaa sana / Vs: Rajavalvonta.
: 27.12.20 - klo:10:22
työperäistä?    eikös nuo työllistä jo ihan tarpeeks?   kaikenmaaliman sossutätejä ja terveyspuoltakii..    kantaporukka saabi sit katella vierestä.
Niin no tällaisia huolia oli viime keväänä
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1022282
https://yle.fi/uutiset/3-11275090
Olisi nuo hommat olleet kantaporukallekin tarjolla, mutta jostain syystä jäivät kattelemaan vierestä.
JMonella muulla toimialalla on vastaava tilanne.
Vapaa sana / Vs: Rajavalvonta.
: 27.12.20 - klo:00:09
Sikäli mielenkiintoinen ero, että Australian rajalla vainotaan kaikkein eniten työnhakuun tulevia matkustajia, Suomeen taasen päättäjät haluavat ensisijaisesti työperäistä maahanmuuttoa.
Vapaa sana / Vs: Turpeen alasajo
: 13.12.20 - klo:17:16
miksi muuten kivihiilelle ei laitettu semmoista haittaveroa että sen käyttö ajetaan yhtä nopeasti alas kuin turpeen....nyt hirmuiset päästöt vaan jatkuu hesassa ja etenkin siellä missä kivihiiltä louhitaan :'( :'( :'( :'( :'(

Sulla on nyt jotenkin virheellinen käsitys? Otahan ja sivistä itseäsi ja kaivele tietoa eri energiamuotojen verotuksesta. Kivihiilellä tuo haittavero on ollut jo kauan, turve on ollut siitä vapautettu. Eriarvoista verokohtelua siis. Mahtoiko turpeen vero vieläkään nousta kivihiilen tasolle, en ole tarkistanut.
Eihän turve ja kivihiili ole lainkaan verrannollisia keskenään. Kivihiili on uusiutumaton ja turve hyvin hitaasti uusiutuva energiamuoto. Käytettävä turve on keskimäärin 3000 vuotta vanhaa ja siitä on keskimäärin 60 t/ha alle satavuotiasta turvetta. Käytettävä kivihiii taas on keskimäärin 300 miljoonaa vuotta vanhaa.
Teknisesti ottaen turve on uusiutuvaa energiaa siinä määrin jos sitä poltetaan sama määrä mitä uutta kasvaa tilalle.
Poliittisesti katsottuna turve katsotaan fossiiliseksi. Politiikka ei aina noudata luonnonlakeja eikä tervettä järkeä.
Hiilinieluna turve ei ole kehuttava, kun suuri osa vuotousesta kasvusta lahoaa ja vapauttaa hiilensä takaisin ilmakehään.
Taitaa olla vähän auringonlaskun ala koko olympia- ja muu urheilutouhu.
Radiossa uumoiltiin, että jos Tokion kisat vielä ensi kesänäkin koronan takia peruuntuu, niin Tokio lyö hanskat tiskiin eikä järjestä kisoja lainkaan.
Ja sen jälkeen vaakalaudalla koko olympialaisperinne.
Sivuja: [1] 2 3