Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 72

Viestit - pice

Vapaa sana / Vs: Valion loistavat tuotteet.
: 24.05.24 - klo:11:22
ite ostellu nuita juustokänttyjä sittarin lootasta ja ihan hyiä mut piru kun niistä ei tiijä mistä net on..     oisha se kiva jos löytys mikä mikin on ni osais juustojakin valkata...      ja niiten seuraks sit aurajuustopatonkia...   punaviinin kans..

Eikös se riitä, jos siinä lukee EU. Silloinhan se on kotimaista.
Tuo aurajuusto on kyllä yliarvostettu.
Takaisinvedot ja mikrobilöydökset liittyy usein Euroopasta tuotuihin elintarvikkeisiin, erityisesti Lidlin tuotteisiin.
Onko siellä sitten elintarviketuotannon laatutaso heikompi, tai tuodaanko vaan Suomeen sieltä kaikkein surkeinta tavaraa?
Vapaa sana / Vs: On tämä nyt pe,rk,e,le
: 21.05.24 - klo:12:18
Kyllä ainakin maastulli noteeraa sato-odotukset ja niihin vaikuttavat tekijät kuten poikkeukselliset sääolot eri puolilla maailmaa.
Joka maanantai on katsaus markkinatilanteeseen, kotimaan hintoihin ja globaaliin hintakehitykseen.
Kyllä kotimainen viljamarkkina aika lailla kutistuisi ilman kotimaista sika- ja siipikarjatuotantoa. Valtaosa viljasta menee kumminkin rehuksi.
Jospa vaan lakattaisiin myymästä juomia muovipulloissa, niin niitä ei tarvitsisi kierrättää eikä pestä.
Juomat vaan alumiinitölkeissä tai kartonkipakkauksissa. Päästäisiin haitallisesta muovista kokonaan eroon tältä osin.
Vapaa sana / Vs: Vappusatasesta vappuveroon
: 17.04.24 - klo:12:26Kuuluisa meemi on tullut sanasta lihaksi. On tuo Rinteen palkki vain jäätävä.https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010361309.html
Lipposen, Vanhasen ja Sipilän hallitukset näemmä ovat ainoa jotka on jollaintavoin saanut velkaantumista viime vuosikymmeninä hillittyä.
Mahtaako Orpon hallitus päästä samaan, ainakin eka vuosi ei vielä siitä viitteitä anna.
Tottakai ruotsalainen SSAB tekee uuden tuotantolaitoksensa Ruotsiin. Vaan miksi Suomen valtio myi ruukkinsa ruotsalaisille?
https://yle.fi/a/3-7047290
Vapaa sana / Vs: Ei ole Oksa yksin...
: 15.04.24 - klo:12:18
Yksi merkillisyys YLEn radiopuolessa on ylenpalttinen urheilun tunkeminen joka paikaan ja parhaaseen kuunteluaikaan. Kaiken huippu on jotkut jääkiekko ym kierrokset, kun pelit päättyi niin kiekkokierrokset jatkui ilman yhtäkään ottelua, selostajilta jotain tyhjänpäiväistä keskustelua aiheeseen liittyen.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 13.04.24 - klo:14:40
Varasuunnitelma oli, että kylväisi aukkopaikkoihin kauraa, kaurat menee kuitenkin rehuna eteenpäin ja siinä sallitaan 3 % vieraita viljalajeja joukkoon, kun sitä tulee muutenkin kylvöön niin tuskin tuo 3 % millään ylittyy. Koko ala menisi silloin seoskasvustona. Tai sitten jos aukot jää pieniksi niin jättää ne sikseen.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 12.04.24 - klo:11:07
Muutamaan notkopaikkaan ei ainakaan vielä ole noussut oraita syysvehnälohkoilla. Onko tukiehdoissa jotain määräyksiä minkä kokoisia aukkoja saa jäädä? Tai jos haluaa/pitää paikata niin mitä niihin saa kylvää, kun eihän niistä pienistä tilkuista mitään uusia kasvulohkoja pysty tekemään.
Olisiko tässä totuus, vai löytyykö muuta tietoa?
https://vyr.fi/app/uploads/2024/03/Viljatasearvio-8.3.2024.pdf
Poliittiset lakot oli varmaan viimeinen niitti mikä varmisti että uusi terästehdas tulee Ruotsin puolelle.
Tuskin tulee Raaheen enää mitään, saattaapi se nykyinenkin tehdas lopettaa.
Omalla rahalaan saa tedä mitä haluaa, mutta kun kepuloinen tottunut jotta muut tekee, muut maksaa.
Mitenkä olisi erityistalousalueet sinne periferiaan? Omalla rahalla pyörivää hommaa määritelmänsä mukaan.
Puhelimena X Cover 6 Pro ja Vipu toimii siinä, paitsi gps ominaisuuksia ja kuvien lähettämistä en ole vielä testannut.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 28.03.24 - klo:21:43
Juu hyvin tiedän ettei tällainen viljelysopimus juridisesti sido kumpaakaan osapuolta, mutta ei ole kertaakaan kauppaliike siitä livennyt enkä myöskään itse. En usko että parempaa tulosta saisin kiinnittämällä sadon ennen kylvöä tai jollain muulla uhkapelillä. Ja tämä on kumminkin sivutoimista hommaa niin tällä tavoin pääsee  suht helpolla vaivalla.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 28.03.24 - klo:19:32
Kilookaan en oo myynyt viimevuotisia.. Taidan jättää kylvämättä kaikki satokasvit💪

Eihän tuossa muuta, kuin 250 euron vilja muuttui 150 euron viljaksi, samalla kun kosteutta tuli prosentti lisää. Toisaalta, kyllä esimerkiksi Viljatavastia julkaisi talvella ostotarjouksia lähes joka viikko.

Lopputalvesta viljaliikkeissä tehtiin syksylle 2024 vielä 230-240 € kaurasopimuksia, 200+ € vehnäsopimuksia ja 180 € ohrasopimuksia. Todennäköisyys sille, että viljan hinnat nousisivat ensi talveksi kolmeensataan tai yli, on olematon. Todennäköisyys, että viljan hinnat jossain vaiheessa laskisivat vielä tämänhetkisistä noteerauksista, on olemassa, melkoinenkin.

-SS-
Sopimukset on olleet sellaisia että kauppa sitoutuu ostamaan sadon, mutta hinnan saa kiinnittää silloin kun itse parhaaksi näkee. Kiinnitysvaiheessa määrä +/- 10 % tarkkuudella ja hinta sitova. Eikös nämä ole kauppojen normisopimuksia ainakin meikäläisen tapaisilla pienviljelijöillä?
Sivuja: [1] 2 3 ... 72