Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - ValtraJontikka

Hevoset / Oriasema
: 19.10.16 - klo:16:03
Paljonkohan mahtas maksaa oriaseman perustaminen, eikös paremmat orit maksa aika paljon ja mikä lie sitten kannattavuus? Rehut ja kuivikkeet tietysti omasta takaa. Paljon sitten lie tallin hinta? Ja mitenköhän mahtaa kannattaa moinen touhu. Maaningan oriasema vai mikä se nyt oli, luki tiedoissa että liikevaihto 85000e (sinnepäin) ja tulos eli kulujen jälkeen jäi 36000e. Paljonkohan tuommosen tuloksen saavuttaminen vaatii?
Moro, tuli tässä mieleen että kannattaiskohan jos olis n.30-40 hereford emoa joille välttää kehnompikin katos. Riittäiskö 20ha pelloilta rehut kaikille vai pitäskö hommata vähän lisää, sonneille ei ainakaan riittäis enää, siksi emoja pelkästään? Eikös se ole niin että n.1000e/emo? Paljon jäis tuosta käteen jos otetaan tuet mukaan ja ilman velkaa koko homma liikkeelle tai sitten n.20000e velkaa? Vehkeitä ei tarvii hommailla pahemmin kun vain tuo katos jonka saa omista materiaaleista tai kierrätystavarasta ja elukat. Paljon maksais emolehmä tai vasikka ostettuna? Kiitos vastanneille jo etukäteen! :)
Sivuja: [1]