Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 19

Aiheet - BACKSPACE

Eilen radiossa kerrottiin että lentomatkaaja saa hiilipäästösyntinsä anteeksi maksamalla "sakkoa" n. 6 euroa/hiilitonni.

Eli vain 6 euroa...

Tässä on nyt siis se hyvä puoli että JOS maatalouteen tulee joskus joku sakko hiilijalanjäljestä, niin meillä ei ole mitään hätää jos hinta tulee olemaan tuo sama  ;D Toisaalta ei tulla tienaamaankaan mitään jos sidonnasta tulee saamaan jonkin palkkion.
Vapaa sana / Satoja tuhansia hehtaareja
: 20.11.18 - klo:10:32
Jännää kun MaasTullissa luki eilen että MTK:n mielestä Suomessa on satoja tuhansia hehtaareja vajaatuottoisia peltoja jotka voitaisiin huoletta metsittää !! !! !!

Hieno avaus asiasta, ja hienoa että tämä myönnetään. Iso peukku ulostulolle!

Mutta. Ovatko nuo pellot MTK:on kuuluvien hallinnassa? Että saisiko tuollaista kommenttia heittää ilmoille niiden pelloista joiden isäkään tai isoisäkään ei järjestöön kuulunut.
Onkos nyt taas menossa joku kansanliike siitä että "kaikki vaan vähänkään syötäväksikelpaava rehu täytyy korjata ja varastoida odottamaan ensi kevään rehupulaa"???

Ei, ei, ei ja vielä kerran ei.

Tätä ongelmaa ei pidä nyt ulkoistaa niiden ratkaistavaksi joilla sattuu rehua pellolla olemaan. Tässähän siis kuitenkin käy niin, että joka suopusikko paalataan eikä niitä paaleja kukaan kaipaa. Tai ei hae tai jos hakee niin ei maksa. Kustannukset jäävät avuliaiden ihmisten maksettaviksi..

Oikea toimintamalli on siis se, että rehupulasta kärsivät tilat analysoivat puutteensa JA OMATOIMISESTI alkavat järjestellä asioitaan. Eivätkä odota että joku kansanliike toimittaa rehupaaleja ilmaiseksi pihaan ensi keväänä. 
Vapaa sana / Barbara
: 18.04.18 - klo:15:24


Surullista kun Barbarasta on ns. ilmat pihalla  :(

Vaikutti aina niin mukavalta ihmiseltä
Missäs te kaikki olette nyt hehkuttamassa  ;D ;D

1. Maataloustuki putoaa
2. Icefarmerin terästehtaat sammutetaan
3. jne jne..

Vapaa sana / Opelissa kulkua
: 03.03.18 - klo:16:56
 ;D ;D

https://www.youtube.com/watch?v=mQcxVDx_Dj4

Pitäis taas ostaa Opeli kesäksi
Vapaa sana / Totuus kaikikke ikinuorille
: 01.03.18 - klo:22:23
Vapaa sana / Arabi overload 2018
: 02.02.18 - klo:22:35
https://www.youtube.com/watch?v=aZMbTFNp4wI

Kaikki noi muuttaa Rovaniemelle ja ottaa 61 miljoonaa kaveria mukaan  :o
Vapaa sana / Frank
: 02.02.18 - klo:22:29
Sinatra

https://www.youtube.com/watch?v=8tbP3f3i03E

Tuskin mietti turhuuksia kun lauloi tuon  8)

Vapaa sana / Hessu tykkää Mirkasta
: 02.11.17 - klo:18:29
Glyfosaatin käyttö viljan pakkotuleennuttamisessa kielletty – viranomaiset valvovat tehostetusti

Tiedote. Julkaistu: 25.09.2017, 13:31

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) muistuttaa, että kasvinsuojeluaine glyfosaatin käyttö viljan pakkotuleennuttamisessa on Suomessa kielletty. Tukesin tietoon on tullut tapauksia, joissa viljapeltoon on saatettu ruiskuttaa glyfosaattia ennen puimista. Ruiskutuksen tavoitteena on ollut valmistaa sato nopeasti puimiseen eli pakkotuleennuttaa sato glyfosaatilla. 
 
Tukes ottaa viljoista jäämänäytteitä, jos sadon kohdalla on vahva epäily glyfosaatin väärinkäytöstä.

- Tänä vuonna on jo otettu yksi näyte vehnäpellolta glyfosaatin väärinkäyttöepäilyn vuoksi. Saimme tietää tapauksesta ELY-keskukseen tulleen ilmiannon kautta, Tukesin ylitarkastaja Lotta Kaila kertoo.

Tukes reagoi kaikkiin glyfosaattiin liittyviin ilmiantoihin.
- Näyte kuitenkin otetaan vain, jos sen ottamiseen on riittävän hyvät perusteet. Kasvinsuojeluaineruisku syksyisellä pellolla ei vielä tarkoita, että pellolle levitetään laittomasti kasvinsuojeluaineita, Lotta Kaila sanoo.
Kasvinsuojeluaineiden väärinkäyttö aiheuttaa sanktioita maataloustukiin. Sadon käyttäminen elintarvikkeeksi tai rehuksi kielletään, jos siitä aiheutuu vaaraa ihmisten tai eläinten terveydelle.
Tukes muistuttaa myös, että tiettyjen glyfosaattia sisältävien valmisteiden käyttö on sallittu juolavehnän torjuntaan tuleentuneesta ohra- ja kaurakasvustoista, jos viljan jyvän kosteus on alle 30 prosenttia ja sato käytetään eläinten rehuksi.
Kasvinsuojeluaineiden käytön valvontaa tekevät Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY-keskus) Tukesin ja Maaseutuviraston ohjeistuksen mukaisesti.
Glyfosaatti on tehoaine, jota käytetään rikkakasvien torjuntaan tarkoitetuissa valmisteissa. Glyfosaattivalmisteita on hyväksytty käytettäväksi rikkakasvien torjuntaan puutarhoissa, pelloilla, metsässä ja viljelemättömillä alueilla. Tiedot Suomessa hyväksytyistä kasvinsuojeluaineista löytyvät Tukesin ylläpitämästä kasvinsuojeluainerekisteristä (http://www.tukes.fi/fi/Rekisterit/Kasvinsuojeluainerekisteri/).       
Vapaa sana / Seksirobotti
: 07.09.17 - klo:16:55
Vain mikä tää on??

Vapaa sana / Hävytön nainen
: 16.08.17 - klo:08:12
http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksiartikkelit/201708152200327678_rk.shtml

Parasta jutussa on, että naisen poikaystävä lahjoittaa kuukaudessa peräti 40 dollaria tyttöystävänsä leikkausrahastoon 😂😂😂 Ei oo kaverilla vissiin kiire 😂😂

Moni Agronettiläinen lahjoittas varmaan vaikka 40 000 dollaria kuussa 😂
Kasvintuotanto / Olki Britaniassa 2017
: 03.08.17 - klo:20:02
Luin tossa ulkomaan lehtiä, ja osui silmiin uutinen oljen hinnoista Britaniassa..

Homma menee suunnilleen niin, että hinta on noussut n. 50% viime vuodesta. Nyt hinta pellolla karheella (=puimurin jäljestä) on huutokaupoissa 70 puntaa/eekkeri.. toi tekee sellaiset 190€/hehtaari 😨😨😨

Vilja-alan kate nousisi Suomessakin aika mahdottomasti tuollaisilla hinnoilla. Olisiko tästä pelastusta vaiko tuhon siemen riutuvalle toimialalle.

Briteissä olkea tulee tietty enemmän ja se kerätään viljapelloilta, eikä pakolla uuden nurmen niskasta.
Sivuja: [1] 2 3 ... 19