Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 26

Viestit - kihveli

ja miuta ihmetyttää miten kepu on kieltänny nurmet etelässä?    kait net on sanonu et ohra/kaura kierto vain luvallista,   nurmi ei kuulu siihen.
Etelässä nurmisadot paljon pienemmät kuin pohjanmaalla. Onko kyse osaamisesta?
On kyllä vaikeaselkoinen tuo jäsenmaksun perusteet.

Voisko joku suomentaa?

Siis miten pitäisi kirjata? Tarkoitatko että pitää kirjata eu ostoille olevalle tilille. Ainakin webwakasta löytyy tälläinen tili. Ja ettei saa kirjata millekkään muulle tilille ja alv 0% kannalla?

En tiedä verottajasta kuinka on mutta itselle jäänyt juuri päinvastainen kuva etteivät pikku seikkoihin puutu. Oltava ns. Iso kupru et alkavat tutkimaan. Toki jos tarkastukseem joutuu niin varmaan syynätään..
Kyllä, tarkoitan juuri sitä että pitää kirjata sille yhteisöhankinta -tilille eikä sille alv0-tilille. Tästä verottaja on erityisen tarkkana ihan pienistäkin hankinnoista.
Ei meillä yleensä ole neuvonnan tuet tilin kautta kiertäneet, joten en ole katsonut tarpeelliseksi että näkyvät kirjanpidossa? Siis yleensä tuki on mennyt suoraan neuvo valtuutukset omaavalle taholle ja itselle tullut alvilasku ja/tai lasku joka menee yli (lääkkeet eläinlääkäriltä jne).

Kyse onkin siitä miten kirjataan pelkkä alv-lasku. Jos ei tee käsin kirjanpitoa niin aika hankalaa kirjata ilman sitä tukea. Kiinnostaisi kuulla miten antti-x saa kirjanpidon täsmään pelkän alvn kirjauksen yhteydessä?
Olen laittanut wakassa kirjanpitokuluihin, sitähän ne on.
Jos kirjaa koko menon esim lomitusmenoihin ja tulon jonnekin muualle (esim muut tulot alv0) alv-tilille niin se menohan jää sitten rasittamaan sitä lomitustiliä ja se ei ole oikein, mitään lomitusmenojahan ei ole. Kyllä se tuki täytyy laittaa sinne lomitus-tilille tulona jotta tuloslaskelma menee oikein. Jo s joku urputtaa että lopputuoshan on sama, niin ei käy verottajalle, menot on kohdistettava oikein. Jotain pientä voi olla jos verotarkastuksessa on mutta pääpiirteittäin on oltava oikein.

Yksi juttu jota monet on joutunee tarkastuksen jälkeen korjaamaan monelta vuodelta on eu-ostot. Niissähän ei ole alv ollenkaan, mutta niistä on maksettava kirjanpidollinen alvi. Jos kirjaa esim ruotsalaiset korvamerkit väärälle tilille niin ei tule oikea alv-ilmoitus ja se on korjattava vaikka ei vaikuta omaan maksuun. En tiedä vaatiiko verottaja nykyään sakkoa maksuun moisesta, sehän (verottaja) on alkanut rajusti sakottamaan ihan pikkuasioistakin.

Ja wakassa on nykyään oma tili energiapalautuksille, hyvä niin ja verottaja on tyytyväinen kun se näkyy oikeassa kohdassa.
Lomituskorvauksessa sama ongelma. Maksetaan vain alv. Olis kiva jos Wakka antaisi kunnon ohjeet tähän.
Kirjanpitokone  :o
Mielenkiintoista, en ole koskaan  kuullutkaan.
Tarkoitatko että 12-13 neliötä eläintä kohti?
Yhtenäistämisohjeissa lukee, että jos ei muuta keksi niin voi laittaa aina sen 450€.

Minä kyllä keksin montakin syytä isompaan vähennykseen.
Ensinnäkin meillä on kokonainen huone ns toimistona jossa on yksi seinällinen täynnä kirjoja ja arkistoituna vanhoja kirjanpitomateriaalia. Tietenkin siellä on kaikki tietokonevehkeet ym. Tuon huoneen kulut ovat kaikki vähennyksiin oikeuttavia (lämmitys, vakuutus, siivous jne).
Sitten on kaikki ne tavarat jotka kuuluvat maatalouteen ja ovat varastoituna kotiimme. Kaikki kuivan ja lämpimän vaativat (myrkyt, lääkkeet, sähkölaitteet jotka paras säilyttää kuivassa, tyävaatteet ,ym, ym). Näitä on ympäri taloa säilytetty ja vaativat oman tilansa . Olen joskus miettinyt että toimiva maatila (ainakin karjatila) tarvii tilavamman talon kuin kaupunkilainen.
Sitten se kuluttavin nakki: meillä työkoirat  asuvat talossa ja vaativat tilaa ja kuluttavat todella paljon taloa, ne kuuluvat maatalouden kalustoon ja niiden säilytyskustannukset tietenkin menoihin. Se siivous, lämmitys ja ovenpielien uusinta tietenkin maatalouden kulua.
Kun tätä kaikkea ajattelee, niin on ihan helposti perusteltavissa kahdelle kokopäiväiselle tilalliselle vaadittavissa kummallekin 900€.
Tai voi alkaa laskea todellisia kuluja...mutta ei jaksa.
Olettako vähentäneet maataloustuloista molempien kohdalla työhuonevähennyksen?

Verohallinnon yhtenäistämisohjeessa: Jos aviopuolisot käyttävät samaa asuntoa tulojensa hankkimiseen, kumpikin aviopuoliso voi tehdä yllä esitetyn mukaisen kaavamaisen työhuonevähennyksen. Jos aviopuolisot vaativat vähennystä todellisten kulujen mukaan, vähennettävä määrä jaetaan puolisoille esitetyn selvityksen perusteella.
Vapaa sana / Vs: sorkkis..
: 24.01.21 - klo:10:06
Jahas, täällä näkyy olevan sorkkikselle oma sivu.
Onko tämä nyt jokin vitsi kun hänen kaikki aloitukset on väännetty kirjoitusvirheellisiksi?
Eikös tästä juuri luovuttu kun uusittiin järjestelmää.
Liian altis kateudelle, joillakin ne rahat meni muualle kuin lomitukseen ja oman tilan lapsillehan ei tietenkään!
Vapaa sana / Jouluksi kotiin
: 02.12.20 - klo:07:56
Tuleeko teille lapset tms kotiin jouluksi ?
Onko 10pv karanteeni ennen joulua riittävä?
Kuinka iso tila joutuu tukien leikkauksien kohteeksi ? Alkaen 60.000€ aletaan leikat ja ehdoton katto olisi 100.000€
Sivuja: [1] 2 3 ... 26