Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - vhpht21

Minkä kokoinen tila hakusessa ja missähän hinnoissa saisi olla?  Savon suunnilta tulossa tila myyntiin kunhan saahaan joku PoroAgrian tyyppi ottamaan projektista koppi ja mietittyä miten lähteä myyntirevohkaa hoitamaan.
Täällä saa kovasti lukea mitenkä se on ikävää ja tuskastuttavaa tuo tilallisen elämä.

Välillä kuitenkin ilmaantuu hulluja, joilla olisi todellinen halu kokeilla hanketta. Ja sehän on vähän haastavaa pystymetästä hommaa aloittaa, jos ei kotitalo ole maatila. Tai lähisukulaisella satu semmosta olemaan ilman jatkajaa.

Että jos joku täällä haluaa tosissaan karjatilastaan eroon ja se sattuu olemaan Ylä-Savossa tai Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa, niin laittakaapa viestiä tähän tai yskityisesti.
Ja vieläpä jos olisi liikkeellä sillä ajatuksella, että hommaa pystyisi järkevästi jatkamaan eikä yritetä heti kättelyssä velkavankeuteen nuorta yrittäjää viedä... Kyllähän niitä myynnissä on, vaan harvemmin semmoisella hinnalla, että pystyisi tilan tuotoilla maksamaan velat pois.

Tiedossa olisi semmonen tekijä mies, joka todennäköisesti jaksaisi pitää torpan ja tilukset hyvällä mallilla, kun vaan pääsisi homman syrjään kiinni.
Täällä sama, tila laitetaan tänä syksynä myyntiin. Toki ei nuin paljo velkaa eikä ollu lypsykarjaa. Elikot jo hävitetty kaikki, nyt päätettiin lopettaa koko maataloudessa kituminen. Viljelyhommatkin lopetetaan, tila myyntiin ja tervetuloa normaali, elämisen arvoinen elämä  8) Toki kyseltävä verottajan kanta että mimmoset seuraamukset mahtaa heilahtaa,mutta kuhan saa velat pois niin ihan sama.
Kiitoksia vaan näkökulmista vastaajille. Voisiko semmoisen johtopäätöksen vetää että niitä jotka on tilan oma-aloitteisesti myyneet, niin ei ole kaduttanut sitten kuitenkaan... Itsellä tosiaan mielenkiinto koko maataloutta ja tilaa kohtaan karissut nyt vuosien varrella, tuntuu liian raskaalta roikkua tilassa kiinni ihan vain suvun/yleisten odotuksien takia. Kalliita rakennuksia paljon ylläpidettävänä ja pellot kaukana tilakeskuksesta. Elukat on lähdössä nyt pois, katsotaan kuinka pitkään viljellään ja millä hehtaarimäärällä. Sekään kun ei oikein ole viime vuosina kannattanut. Olen alkanut tulla siihen tulokseen että yksi elämä tässä elettävänä vaan kullakin, ja se kannattaisi elää niinkuin itse hyväksi katsoo silloin kun sitä vielä on jäljellä.
Onko joku myynyt sukutilansa x- vuotta spv:n jälkeen ns vapaaehtoisesti? Kaduttaako vai paraniko elämänlaatu? Tuliko seuraamuksia tukipuolelta/pankista/verottajalta? Mitä ottaa huomioon jos lähtisi tämmöistä toteuttamaan, vaikka x siirtymäajalla myymällä peltoja tms ja samalla makselisi velkoja aina myyntisummalla pois? Saisikohan sitä henkisen ja fyysisen terveyden sekä itsekunnioituksensa taas jollekin tolalle, jos luopuisi koko tilasta? Alkaisi elää omaa elämäänsä eikä tekohengittäisi sukutila- ihannetta?
Sivuja: [1]