Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Torro

Hyvin tuntuu kannattavan ainakin suomalaisen maaseudun mukaan. 160 paikkainen kasvattamo, kustannusarvio 505000€ Hieman tuntui huolettavan kun teuraat lähtevät 3päivässä ja uusia vasikoita saa odotella 3kk!!!
Palaatanpa tähän.
Minkälaisen katteen olette laskenut/saanut vasikasta välikasvatuksessa eli n. 2vk-6kk ikään? osto, juomarehu, jauhot,nupotus, kuivikkeet,  yms miinustettuna ja jos ajatellaan että n. 1kg päiväkasvulla.
Minkälaisia emolehmätiloja agronettiläisillä on? Kuinka paljon peltoa emoa kohti? Luomu?  Kasvatetaanko vasikat itse teuraaksi vai välitykseen? Minkä mallinen navetta on emoilla ja saako tarpeeksi olkea kuivikkeeksi vai ostetaanko kuivikkeet ?

n.40 demoa etupäässä agnus,muuan limousin...luojan kiitos ei enempää...

85 ha. ei luomu. sonnit ja muuan lehmänen välitykseen,riippuu miten kävyt keikkaa.

helevetin kylymä pihatto.(riippuu toki keleistä). olokea ei tundralta irronnu tänä vuonna,hömppää paalattiin,ja naapureilta varastettiin loput...

niin ja täällä tundralla 2ha.*per emo,koska täällä pitää elättää myös siipikarja(porot)... :-*

Elääkö/eläiskö tällä hommalla pelkästään vai onko paljon muutaki hommaa sivussa? Vähän saman kokoluokan suunnitelmaa olis lypsävien tilalle.
Suoraan tiloilta vasikoiden osto on ehdottomasti yksi vaihtoehto. Sitä kyllä tehdään aika paljonkin pienemmissä mulli karjoissa. Uutta ei ole tarkoitus tehdä. Vanhaan liete navettaan sais tilat 50 loppukasvatettavalle ja kylmäpihattoon laittaisin 20 pihvisonnia. Kyllä vain tuntuu kuitenkin pieneltä määrä. Sen jälkeen pitäis uutta suunnitella tai tehdä ulos tarha. Uutta jos alkais tekee niin pitäis olla sen kokoinen että peltoa tarvis lisää ja samalla koneita menis uusiksi ja siinä taas en näe järkeä.
Kiitoksia vastauksista. Yhden ihmisen työmaaksi tulisikin. Emäntä muualla töissä. Sonneja kasvanu aina rinnalla ja onhan ne nyt työltään ihan eri helppo hoitosia mitä lypsävät. Nautoja ei ole missään tapauksessa ajatuksena pois laittaa mutta ilman lypsäviä saisi enemmän joustavuutta yms.. Toki myös elanto täytyy saada. Onko raati nyt enemmän sillä kannalla että kannattaa unohtaa se pienikin emo määrä ja keskittyä pelkästään sonnien kasvatukseen. Kai niitäkin hyvästi +100 minimissään täytyisi olla?
Tilanne vajaa 30 lypsävää, peltoa alle 50ha, C alue

Minkälainen on tämän päivän kannattavuus emolehmillä. Rodut olisi Hereford, Agnus ja myös ylämaan karjassa voisi olla vaihtoehtoja.

Laidunalat rajoittaa joten emoille olisi ajatuksena tehdä tarha erillisellä makuukatoksella ja ruokintapaikalla.

Vanhoihin tiloihin tulisi jokatapauksessa n. 50-60 sonnia/hiehoa teuraskasvatukseen. Sonneja/hiehoja+ emoja paljonko ja millä systeemillä?

Uudet Valtrat tai miljoonanavetat ei herätä omistamisen haluja ja muutenkin periaate ei ne suuret tulot vaan pienet menot. Kuitenkaan unohtamatta homman toimivuutta.

Näitä muutoksia on kyllä tehty mutta miten kannattavuus.

Asiallisia ja eri vaihtoehtoja puntaroivia vastauksia kiitos.
Sivuja: [1]