Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Omituine Höpöttäjä

Onko raadilla kokemusta lisätypen ja esim.modduksen tankkiseoksista? Taulokoiden mukaan sekoitus kielletty. Tarkoituksena olisi antaa vain pieni piriste eli max 2-3kg typpeä/ha. Kunnon typpipaukut sitten ihan erikkseen...
Miten on saanko ajaa löpöllä ilman mitään pätevyyksiä, jos tyhjennän lika/sakokaivoja liikennetraktorilla ja kuitissa lukee sakokaivon tyhjennys? En siis peri kuljetuksesta maksua ja liete käsitellään tilalla kalkkistabilioimalla ja levitetään omille pelloille. Ja käsittelylle on haettu ympäristölupa joten sekin hoidetaan lain mukaan. Eikös tämä ole tavallaan maatalous ajoa, koska kuljetan lannoitetta tilan pelloille ?

Etsaa. kuljettaminen olennainen osa työtapahtumaa.

Äläs nyt höpäjä siinä... Lannoitteen kuljetus omille viljelyksille on nimenomaan maatalousajoa.


Siihen ite paskaa puuttumatta, kaveri kirjottaa oikein kuitin tyhjennyksistä, ajo sillon ammattimaista. Saatte sakon. Joudutte syömään stabiloimatonta anopin paskaa koko kesän.  8)

Puhdistamolietteen käyttö maataloudessa -oppaassa sanotaan sivulla 34:

Tämän lisäksi maatila voi pienimuotoisesti käsitellä muutaman naapurin,
kesäasukkaan ja/tai mummonmökin sakokaivolietteet ja kuivakäymälä-
jätteet tilan tai tilojen omaan käyttöön. Tämä hyödyntäminen ei edellytä
ympäristönsuojelulain nojalla ympäristölupaa (MMM lannoitevalmiste-
asetus 12/12, § 11a, momentti 3).


Traktoria saadaan käyttää polttoainemaksua suorittamatta maa- ja metsätaloudessa. Maa-, metsä-, eläin-, riista- tai kalatalouden kuljetuksissa traktorilla ei tarvita liikennelupaa eikä ammattipätevyysvaatimuksia sovelleta maatalouden kuljetuksiin.

Nyt kysymään Omituiselta höpöttäjältä, onko kyseessä muutaman naapurin kakkelit vai koko kylän kondomit? ;D

Tyhjennettävien kaivojen määrä on kymmeniä ei satoja, joten ten kuuluu siihen muutamia kylän ulkopuolisiakin. Ainaki joskus luin jostakin että jos kuljetuksesta ei peritä maksua niin ei tarvitse laittaa dieseliä tankkii. Jos kuljettaisin lietteen puhdistamolle nii silloin olisi päivänselvää että se olisi ammattimaista kuljetusliiketoimintaa mutta nyt kun olen imenyt paskat vaunuun niin se siirtyy minun hallintaani. Ja koska käytän sen stabiloinnin jälkeen lannoitteena niin se on mielestäni lannoitteen kuljetusta maatilan käyttöön.
Miten on saanko ajaa löpöllä ilman mitään pätevyyksiä, jos tyhjennän lika/sakokaivoja liikennetraktorilla ja kuitissa lukee sakokaivon tyhjennys? En siis peri kuljetuksesta maksua ja liete käsitellään tilalla kalkkistabilioimalla ja levitetään omille pelloille. Ja käsittelylle on haettu ympäristölupa joten sekin hoidetaan lain mukaan. Eikös tämä ole tavallaan maatalous ajoa, koska kuljetan lannoitetta tilan pelloille ?
Kasvintuotanto / Joustopiikkiäes
: 17.12.13 - klo:12:37
Pitäisi lautastinttarin tilalle  hommata joustikas, mikä selviäisi myös kunnialla kultivoidulla pelloilla. Mitä raatilaiset suosittelis ?
Meillä oli samoja ongelmia. Tuulettajan huutaminen johtui vaihteiston lämpöanturista, kone luuli että vaihteiston lämmöt oli tapissa. Paukahtelu korjaantui kun vaihtoivat stropoventtiilin. Oulussa molemmat vaihdettiin "takuuseen".

Pitää kysellä huollosta, jos takuuseen sais nuo vaihtanee nii jos pääsis eroo noista "ominaisuuksista".
        Tuo suunnanvaihto toimi siihen asti kuin ajatus, ennen kuin siihen päivitettiin uusin versu päivitys. Ennen päivitystä vaihteen vaihto oli erittäin hidas ja kuorman kanssa pysähtyi mäkeen sen takia mutta päivityksen jälkeen se ongelma poistui. Mutta sitten rupesi tuo suunnanvaihto temppuilemaan ja paikat kolisemaan. Valtra tyyliin, kun yksi vika poistuu toinen tulee tilalle   >:(

Taas on joku vasenkätinen ostanu liian hienon traktorin eikä osaa sitä käyttää!

En tiedä keneen tässä viittaat, mutta kyllä mää tota suunnanvaihtoa osasin ennen versu päivitystä ihan hyvin käyttää ?
Kyllähän tossa muutama tunti vierähti rattosasti sampoa pestessä.
Mitenkä mahtaa olla muilla kyseisen rotiskon omistajilla, et huutaako tuuletin täysillä lähes aina tyhjäkäyntiä lukuunottamatta ? Alkaa nimittäin kyrsimään pikkuhiljaa, kun etenkin alamäissä nappaa visko kiinni ja tuuletin humisee sillee että melkei peltorit pitäs olla päässä  >:( Nimittäin -08 141 hiteckkii ei pitänyt ikinä tollasta.

Entä onko yleistä, että uusimman versu päivityksen jälkeen alkanut suuntaa vaihtaessa kytkin nappaamaan kiinni todella rajusti ?  Säädetty pehmeimmällä asetukselle ja aluetta vaihtaessa D -> C sama homma ja jokin pamahtaa voimansiirron puolella, mutta ei tee tätä joka kerta.

Myyjältä kyselty näitä ja eikä oikein saanu kunnon vastausta asiaan   ::)

Muuten ihan tyytyväinen kyseiseen rotiskoon  ;D

Ainiin vielä sellaista, että mahtaako n- ja t-sarjassa olla sama tuo versu voimansiirto vai onko t-sarjalaisessa järeämpi ?

Kiitos ja anteeksi.
Kasvintuotanto / Pahkahomeen torjunta
: 19.07.12 - klo:21:10
Kannattaako pahkahomeen ruiskutus tehdä, kun rapsi lopettelee kukintaa ja muutamia terälehtiä enää jäljellä ? Ei oo ollu kunnon kelejä pitkään aikaan ja nyt saattas olla hetken sateeton jakso.
Itellä ollu puolisen vuotta HTC Desire z ja tyytyväinen ollu ! Voi melkei sanoo et se on kaiken kokenut ja myös kestänyt ! Pisimpään omassa käytössä kestänyt puhelin, onha noita puhelimii jo ollu neljän käden sormien verran....
Tollasen täppärin unelman väsänneet. Onha tosta niitä protoja ollu liikentees jo usemman vuoden.

http://www.nisulaforest.com/index.php/fi/hakkuukoneet

Saattaapi tuo olla iha soiva peli harvennuksella.
Kasvintuotanto / Vs: Broadway
: 04.12.11 - klo:20:27
Anniinalle ajoin viimekesänä ja täytyy todeta että yllätti aineen teho.

Lohkolla runsaasti esim: juolavehnää, mataraa, valvattia, ohdaketta ja hukkista.
Kaikki muut kuoli täysin paitsi muutamat ohdakkeet jäivät kitukasvusiks sinne alle ja juolavehnä noin 15cm, joka oli hyvä ruiskuttaa glyfolla suksyllä.Hukkiksesta ei tietoakaan, vaikka kuin koitti ettii.Korsi lyheni noin 10cm ja lakoa vähän vain päisteessä, sato +4500kg/ha ja mutamaata

Muuta vikaa en aineesta keksi kuin ,että ei sovellu pohjavesialueelle, koska melkein kaikilla lohkoilla puolet kuuluu pohjavesialueeseen  >:(

Vois myös laskia, miten paljon säästää urakoitsijan käyttö, jos urakoitsijalla on kapeat renkaat+leviä ruuta verrattuna isännän omaan yhistelmään.

21m:n puomi ja ruiskutusrenkaat mallia kapeat vrt. 16.9R34 12metrin puomilla, tallauserolla nettonakin maksaa ruiskutuksen taksan... Mutta isäntä ei saa itte tehä :P

Tällä alueellaa on vain ongelmana että puuttuu se urakoitsija. Olisi tuolla kyllä yksi urakoitsija joka tekisi kokonaisurakkana kylvön ja ruiskutuksen 20m ruiskulla koska haluaa ruiskuttaa urilta, mutta laskeskelin tuossa että tulee melko kalliiksi sekin, kun itsellä on melko hyvä kylvökalusto. Itsellä oli vähän ajatuksena että jos löytyis urakkaa niin hommaisi uudemman ruiskun ja kapiammat renkaat.
Ruiskutuksiin pitäisi saada kapiammat renkaat, niin voiko kyseiseen malliin laittaa esim. 13.6/24 ja 16,9/34 renkaat ? Nykyiset on 540/65R28 ja 650/65R38. Ohjekirjaa selatessa sain kuvan että ei voi, koska taulukossa ei ollut rastia kyseisten renkaiden kohdalla. Noita pienempiä renkaita on käytettynä myynnissä melko paljon ja edukkaaseen hintaa sekä käyttö tulee olemaan melko vähäistä.
Sivuja: [1]