Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Kaski

Vapaa sana / Tukikierre
: 21.08.16 - klo:09:22
Viljelijää tuetaan, kun tulot ei riitä menoihin.

Sama tilanne palkansaajilla, opiskelijoilla ja eläkeläisillä. Rahat ei riitä asumiseen joten sitä tuetan vuodessa 1,7 miljardilla.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1471663104741

Mitä väliä tuleeko menot kerralla vai pitkin vuotta? Eikö ole helpompaa maksaa "osarilla"? Jos viljatilalla haluaa saman tuloksen kuin maitotilalla niin kyllä siinä kulujakin riittää..
Viljatila ei siitä kaadu, vaikka yhtenä vuonna pitää siestaa..teeppäs sama elukoitten kanssa. Olet käräjillä ennen kuin huomaatkaan. Teille on toki luotu näitä kannustimia hömppäviljelyyn, mutta meillä niitä ei voi oikein hyödyntää, kun jostakin nuo elikoitten eväätkin on haalittava....ja mitenkäs sitä viljan ylituotantoa hoidetaan? Kylvämällä vuodesta toiseen, vaikka sillä ei mitään saa.. Maitotilalta tuottamaton elukka lähtee kyllä vikkelään..


Ihan samaa mieltä. Jos realistiselle tasolle asetetut tavoitteet ei täyty => on vaihdettava tekijöitä (elukoita) tai toimintatapaa.

Hmmm...., voisikohan tuota periaatetta soveltaa isompiin kokonaisuuksiin?
Jos / kun ongelmana on ylituotanto, niin miksi ylituotannon lopetusta ei tueta suhteessa enemmän koko EU- alueella?

Jos maailmassa tehtäisiin ihan liikaa vasaroita ja vasaroiden hinta laskisi nolliin, niin pitäsikö siinä vaiheessa maksaa tukea niille vasaran tekijöille jotka lopettavan vasaran teon?

Vai oletetaanko ehkä että kukaan ei ole niin idiootti että tekee vasaroita joita ei saa myytyä järjelliseen hintaan?

Itsekin maidontuottajana pitää todeta että ei minuakaan tähän ole kukaan pakottanut. Jos ei vaan millään onnistu niin lopetan.

Jos on valittu politiikka jossa vasaroiden tekoa tuetaan joka tilanteessa, olisi syytä muuttaa politikkaa siten, että vasaroiden teon tukeminen lopetetaan jollain aikajänteellä portaittain kokonaan.

Tukea maksettaisiin ainoastaan vasaroiden valmistuksen lopetuksesta, eikä missään nimessä kehiteltäisi uusia tukia esim. naulojen tai määlyjen valmistajille.
Jos / kun ongelmana on ylituotanto, niin miksi ylituotannon lopetusta ei tueta suhteessa enemmän koko EU- alueella?
Iltasanomien mukaan: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016071821926952_uu.shtml

Lisäksi 150 miljoonalla eurolla tuetaan tilallisia, jotka suostuvat vapaaehtoisesti vähentämään tuotantoa. EU-alue kärsii maidon ylituotannosta.

Onko muut Silja-Johannan kanssa samoilla linjoilla?
Ihan niin kuin yritystoiminnassa yleensäkin: tuotto sijoitetuille varoille.

Ei kai sentään?
Minä en kannata sellaista viljelyä, jossa yhteisö tukee tuottamatonta puuhastelua. Tuotannon todellisen arvon täytyy näkyä tuessa.

Se että valtio maksaisi loputtomin palkan 15 lehmän puuhaloille on sulaa hulluutta.

Eikö tuki nykyään makseta pinta-ala perusteisesti tai maidossa litroihin sidottuna. Kait jotkut saavat tukea / elukka systeemilläkin. Eli tuki / yksikkö * yksiköiden määrä = saatu tuki. Tätähän on valtion maksama palkka lehmä puuhaloille ja tuotantolaitoksille. Jos joku tulee toimeen 15 lehmän palkalla sehän on sen asia. Toiset ei tuu edes 100 lehmän tuotoksilla. Vai pitääkö tuet lopettaa pien tuottajilta ja korottaa suurempien tuottajien tukia?  Jos nyky tilannetta ajattelee, niin mielestäni suurempaa melua huonosta kannattavuudesta on pitänyt suuremmat ja investoineet tilat kuin ne 15 lehmän puuhalat. Vai oliko tässä taas joku suurempi eripura tuotantosuuntien välillä taustalla.

Jos 15 lehmällä saisi ansaittua vuoden palkan, niin sitten se vuoden palkka pitäisi tulla muussakin yritystoiminassa 30%:n suorituksella. Ja valtion pitäisi maksaa erotus  :-X

Miten tuo suoritusprosentti arvioidaan?
Silja -Johannan aloitukset ovat erinomaisia.Olisiko Marttilankin osallistuttava näihin talkoisiin kun ei sitä tulostakaan oikein näy kaikki menee päin p.........
Tässä juuri nähdään miten mieletöntä on rahan pumppaaminen ökytiloille ei mitään järkeä hommassa.Koko maatalouden tukipotista 80 % menee ökytiloille ja loput jaetaan perheviljelmille.

Miten tuo ökytila määritellään? Onko tosta tukien jakautumisesta jotain linkkiä tms?
"Since 1995, 75 percent of federal subsidies have gone to 10 percent of farms."

Sama suhde on EU-tuissa, tukien viljelyssä on se ero reaalimaailman viljelyyn, että jos tuet esimerkiksi ovat pinta-alapohjaisia, tukiviljelyalan voimakas lisääminen on mahdollista ja kannattavaa, koska kylvöaika-, kasvuolosuhde- ja korjuuaikariski ei realisoidu, vain tuotto realisoituu.

Tämän takia tukien keskittyminen on jopa nopeampaa kuin tukemattoman maataloustuotannon. Yksi ihminen voi täyttää  miljoonien arvoiset tukilomakkeet siinä kuin yhdenkin hehtaarin tukilomakkeen, yksin ei ole niin helppo pyörittää miljoonien agrituotantoa, tulee työvoima- ja investointiriskit kiusaksi.

-SS-

Vaikuttaa korkoa korolle ilmiöltä => jossain vaiheessa pinta-ala saavuttaa rajan, jonka jälkeen se ruokkii merkittävästi itse omaa kasvuaan sillä oletuksella, että lisämaan hankintaan on käytössä riittävästi oma pääomaa => tilalukumäärä vähenee ja tilakoko kasvaa niin kauan, kun tuen perusteena on omistus (= pinta-ala).  Tuohan palvelee ainoastaan pienen joukon etua.
Mielenkiitoisia vastauksia, kiitos.

Satu Kalliokosken opinnäytetyöstä ( https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/108950/Kalliokoski_Satu.pdf?sequence=1 ) löytyi myös viittaus tuohon vuoteen 1956:


1950-luvun alussa maataloustuotteiden hinnat määrättiin vuosittain valtiovallan ja tuottajajärjestön välisissä neuvotteluissa. Valtakunnallisen yleislakon päätyttyä maaliskuussa 1956 hallitus hyväksyi hallitusohjelmaansa maataloustulojärjestel-män luomisesta tuottajahintojen pohjalta. Syntyi maataloustulolaki. Lakia ei kuiten-kaan säädetty pysyväksi vaan lakia uusittiin ja yksityiskohtia muutettiin muutaman vuoden välein. (MTK, 2007.)



HäSa blogipalstalla kokoomuksen meppi kirjoittaa maataloustukien alkutaipaleelta alla olevan linkin mukaisesti.

http://sirpapietikainen.blogit.hameensanomat.fi/2016/07/13/maataloustukien-on-tuotettava-yhteiskunnallista-hyvaa/

Minkälaista tietoa, huhupuhetta tai kokemuksia palstalasilla on maataloustukien alkutaipaleelta tähän päivään asti?

Sivuja: [1]