Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Puomiston paino 1500kg? Jaksaako traktori nostaa 18m vai 21m puomia? Pojilla homma hanskassa?
Tuolla hallin nurkassa lojuu vakuutusyhtiön vaihtamaa Amazonen puomia ehkä 6 metriä, pikkulapsikin niitä nostelee. Ei taida puomiston leveys paljoa vaikuttaa jos rakenne/tyyppi pysyy samana. Se säiliön vesi siellä eniten painaa, muulla niin väliä. Laita etusäiliö niin saat etupainon lisäksi lisää tehoa. Paino tulee sen verran kauemmas että 800litraakin vastaa jo reilumpaa etupainopunttia.
Eikös tämä ole MF6700 sarjalainen ja tehdään Ranskassa.
Jep, ei ole tehty Ranskassa, mutta työteholtaan ja käyttöominaisuuksiltaan Valtra A104 vastaa juurikin MF 6718 Dyna-VT -mallia. Toki hytti on Valtrassa parempi.
Portaaton voimansiirto on sen verran pyhä asia, että millään korvikkeilla sitä ei korvata.
Ja mekaaninen voimansiirto 12/12 vs. Portaaton? Taitaa olla karvalakkimassikka mistä pitää puhua nyt. Tuossa luokassa kisa alkaa taas olla kova, hinta vaan kaikilla alkaa olla tehoihin nähden kova..
Sarkasmi on joskus vaan niin vaikea laji. Tai jotain.
Eikös tämä ole MF6700 sarjalainen ja tehdään Ranskassa.
Jep, ei ole tehty Ranskassa, mutta työteholtaan ja käyttöominaisuuksiltaan Valtra A104 vastaa juurikin MF 6718 Dyna-VT -mallia. Toki hytti on Valtrassa parempi.
Käytettyäni useita vuosia MLOY:n tai siis Mtechin ohjelmia niin olen tullut siihen johtopäätökseen että yrityksen kannattaisi pysytellä tiukemmin omalla osaamisalueellaan. Kokemuksieni perusteella tietotekniikkaohjelmistot eivät kuulu tuohon osaamisalueeseen.
Jos tavoite on A: tehdä satunnaisia kuormaustöitä silloin tällöin niin kannatta vuokrrata jostain kurottajaa tai hankkia edullinen kuormainkone tms. Jos tavoite on B: hankkia oma kurottaja ja keksiä itselle/vaimolle järkevä perustelu niin sitten vaan tilaamaan kurottajaa talousasioista välittämättä. Jos kurottaja tulee oikeasti maataloustöihin niin tukijalat ja muut voi unohtaa. 7 metrin ulottuvuus ja 40km/h varmaan sopivia speksejä.
Miten olis peini pohjapato johonkin ojaan ja kevyttä luiskaamista ylävirran puolelle. Varmaan lampaille luonnonvesikin kelpaa.
Pitäisi kylvää ruista jonkin verran tässä noin kuukauden sisällä. Edellisestä kokeilusta on aikaa ja lajikerintamalla on varmaan tapahtunut jotain sen jälkeen. Eli haussa on hyvä, luomuun soveltuva ruislajike. Hybridiä en ollut ajatellut vaan ihan tavallisia lajikkeita. Lujakortisuus ei olisi pahitteeksi, tahtoo näillä leveysasteilla tulla väkisinkin korrelle mittaa.
Siis miesluukut on, mutta minulle liian ahtaat ja osassa pääsyä haittaa vielä ilmakanavat ja muut koneiston osat. Tuosta miesluukusta voi kyllä työntää helposti työntää esim. imuputken sisälle ja liikutella sitä tarpeen mukaan. Kovin suuria investointeja ei tuon takia viitsisi tehdä.
Niin, kuten todettua ongelma ei ole siinä etteikö jaksaisi tai viitsisi lapioida. Pyöreät pytytkin on tasapohjalla ja lapiolla tyhjenevät lopussa ruuviin. Noihin kantikkaisiin siiloihin on vaan vaikea päästä sisälle lapioimaan, vaatii akrobaattisia kykyjä. Viljaa en viitsisi pohjalle jättää kun noissa on useimmiten siementavaran raakaerät ja rypsit yms.
Jonkinlaista tehokasta keskuspölynimuria olen kuivaamolle miettinyt muutenkin. Ilmeisesti imuri vaatii aina jonkinlaisen säiliön johon imetään vai? Olisi helppoa jos letkun toinen pää imisi tavaraa ja toinen puhaltaisi sen kippausmonttuun. Kukahan myy pienehköjä/edullisia lietsoja?
Ei siinä se lapiontityö pelota, siiloihin on vaan työlästä mennä + homepölykeuhko on jo. Siksipä joku imuriratkaisu tms. kiinnostaisi.
No voi niitä olla jopa 2 kuutiota, siilojen mitat on 2,25mx2,25m. Joku imurisysteemi suoraan elevaattorin kitaan tai kippausmonttuun vois toimia. 1000kg viljaa vaatiisi kutenkin jonkin verran teollisuuspölynimuria tehokkaamman systeemin. Onko ideoita, voisko lehtipuhallinta/imuria hyödyntää?
Käytössä on pakettikuivaamo jossa kanttiset siilot on tilan maksimoimiseksi tehty tasaisella betonipohjalla, purkuputki elevaattorille on lattian nurkassa. Siilon tyhjääminen vaatii pölyistä lapiotyötä viimeisen 0,5 kuution osalta ja parannusta asiaan kaivataan. Olisko jokin pieni imulietso kätevin (siiloissa on seinässä miesluukut) vai pitääkö yrittää askarrella siilojen sisään suppilot? Toimivan suppilon suunnittelu ja toteustus voi olla melko haastavaa. Kaikki puolijärkevät ehdotukset otetaan vastaan.