Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - Pehku Elvis

Tajusin, kun ojala sanoi 15 vuotta sitten vaihtaneensa meijeriä, että siellähän me ojalan kanssa oltiin samassa  tilaisuudessa Haapaveden Valiolla. Tilaisuudessa toivotettiin tervetulleeksi uudet tuottajat. Ohjelman etenemistä haittasi suunnattomasti ojalan eli jouko h:n oma show. Pohjolan Maidon toimitusjohtajalla oli vaikeuksia vetää tilaisuutta, kun jouko ei malttanut olla esiintymättä. Show saavutti huippunsa aina kahvin ja ruokailun aikaan, ei edes syödä rauhassa saanut. En voinut olla tunnistamatta sinua Ylivieskan nurmipäivillä, kun aplodeerasit ja huudoin kannustit Fendtejä työnäytöksessä. Täällä sitten vielä uhoamassa. Kannattais tässä maidon markkinatilanteessa pitää pienempää älämölöä. Vesirajaankin ammutaan pienempiä meijereitä. Joukohan sen varmasti päättää ketä ammutaan, toivottavasti ei ketään. Tiedä vaikka olisimme Valiolaisina itse kohta avun tarpeessa. Paljon meteliä tyhjästä joukolla ei muuta mahtavaa, kuin traktorit ja helvetin iso ego.
Omien kokemusten perusteella jontikka ei muuttunut paskaksi 10 sarjan jälkeen. 20 sarja samanlainen kuin kymppikin. 30 sarjaa ei meillä ole, mutta ärriä on kaksi ja tuntuvat olevan varmuudeltaan vanhempien veroisia. Käyttäjäystävällisyys on uusimmissa parantunut. Realistilla niitä paskoja koneita tuntuu riittävän. Massikan portaatonkin hajosi, vaikka sen pitäis olla paras portaattomista. Kannattaisiko katsoa peiliin?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Jonne
: 09.09.14 - klo:06:16
Jonnesta kokemusta pitkältä ajalta,paras ja varmatoimisin 10 sarja. Etsi 6910 S, siihen saa tehoa voimaa.comin avustuksella tehoa yli 200 hv. Kestää enemmänkin, mutta menee käynti rumaksi yli 200 hv tehoila. Vanteisiin vahvikesarjat niin kestää.
Ulkopuolisena seurattuani teidän SKN ja SKM sanailua, niin SKN:n kirjoitukset ovat enimmäkseen hyväntahtoista sanailua ja kommentointia, mutta sinä SKM tarvitset psykiatrista apua ongelmiisi. Taidat olla itse kateellinen. Saitko SKN ostettua ne pellot, jotka olohuoneen ja keittiön  ikkunasta näkyy?
NHK: lla Pohjois-Pohjanmaalla huollon kanssa ongelmia. Ei omaa kokemusta mutta tuttava ja kaveripiirissä kaikenmerkkisiä robotteja. NHK huolto kuulemma pätevää mutta liian kiireistä. Oman robottimerkin valintaan vaikutti eniten muutaman kilometrin päässä asuva huoltomies. Ja kakspuolisataselle , että en minä oman merkin arvostelusta hermostunut vaan kun teit meistä rds lypsäjistä idiootteja. En ole ollut sinun navetassa näkemässä mitä oikeasti tapahtui, meillä on kuitenkin toiminut moitteettomasti. Eräällä opiskelukaverilla lypsää 2 boksinen rds ja yksi lely, soitellaan vähintään kerran viikossa ja tyytyväinen molempiin merkkeihin. Välillä joutuu siirtämään kuulemma lehmiä merkiltä toiselle kun ei kiinnitys onnistu. Jopa lelyltä rdässälle.
Ei mitään varmaa yliajettavan montun kiellosta vielä. Hygienia kysymys laajempi, jotkut varastoivatviljaa lattiavarastoissa, joissa jyrsijät ja linnut suurempi riski. Jyrsijä ja lintu suurempi hygienia riski kuin ehkä vähäinen multa.
Meillä ollut käytössä yliajettava kippausmonttu vuodesta 2004. Sen etuna on että saadaan monttuun tilavuutta enemmän. Kuivaamon koko 350 hl ja  montun n 700. Multa renkaista ei ongelma.  Montun pohjalla Skandia elevaattori eli vaakakuljetin ei mitään ruuveja eikä paineilma suuttimia. Sitä suurempi monttu mitä pitempi Skandia montun pohjalla on. Yliajoa varten kulku-uran kohdalla traktorin ja viljakuorman kantava ajosilta, muilta osin miehen kantava.
Yksi syksy ajettu nyt Averolla 2045 Sampon jälkeen. Ennakkoluuloja oli kun koskaan ei muuta ollut kuin Sampoja. Ohjaamo tosi hyvä, pikku hollannikkaassa  lähinnä koppi, jos ei nyttemmin uudistunut. Puhdistettavuudessa häviää Sampolle. Kulkukyky hyvä ainakin, jos valitsee suurimman rengasvaihtoehdon. Isommalla Averolla kaksoiskelan ansiosta menee yskimättä myös murskeviljaksi puitava tosi kosteakin vilja. Pikku nyykkärin valmistumaa Puola, Claassin Saksa. Vähän ollut omantunnontuskia kun ei tullut valittua kotimaista, mutta täytyy yrittää paikata muilla hankinnoilla.
Veeti ja Eemeli ja muutama muu, jotka vaaditte lomituksen alasajoa. Teinä yrittäisin päästä osalliseksi nauttimaan tästä piilotuesta, kuten Suuri Ajattelija jo sanoi ryhtymällä maatalouslomittajiksi. Kun epäilemättä olette reippaita poikia ja lomitettavat karjatilalliset olisivat kiitollisia työstänne, saisitte vielä luontaisetuna tuoretta maitoa ja lihaa ruokapöytäänne. Täällä meidän karjatilalla ei ole ökymaasturia vaan 9 v vanha Ford Ranger ja ökylomatkin ovat jaksotettu muutaman päivän pätkiin pitkin vuotta. Osa niistä lomista ajoitetaan peltotyö sesonkiin. Ja lomien aikanakin voi joku eläin sairastua tai tarvita synnytysapua, jolloin karjafarmari keskeyttää ökylomansa. Ja onhan niitä lomapäiviäkin niin ruhtinaallisesti, siihen nähden kun olemme hälytysvalmiudessa pyhäpäivisin ja öisin joulusta ja juhannuksesta puhumattakaan. Kasvinviljelytöitäkin teemme, joten tuttuja nekin kiireet.
Meillä kaatui siilojen väliseinä kesällä 12. Siilot tehtiin 2003. Jalallinen siiloelementti, vajaan 3 metrin korkuisena on mitoitettu kestään n kuuden tonnin painoisen polku koneen.Meidän siilo ei kestänyt 6910 Jontikalla tiivistystä. Elementit katkes jalan yläpuolelta. Lujemmiksi mitoitetut väliseinä elementit niin Hietalahdella kuin Lujalla kestää tiivistyksen 12-13 tonnin koneella. Ei kovin vakuuttavia nekään. Tehtiin uusien siilojen väliseinä kahdesta elementtiseinästä, elementtien väli 2 metriä ja väli täytettiin routimattomalla hiekalla. Rehu tiivistettiin 17 tonnin kaivinkoneella. Väliseinä ainakin vielä pystyssä.
Sun kannatta herra 250 lisätä vettä siihen jauheseen, muuten joudut syöttään sen jauheen vasikoille. Sinä se jaksat inttää Lelyn ja RDässän paremmuudesta. Taidat rakastaa robottias enemmän kuin vaimoasi. Kumman vieressä nukut yösi? Katsos kun meillä vasikat juo E luokan maitoa. Oikea maito on lehmän lapsen ruoka eikä mitkään jauhekorvikkeet. Toivoin, että olisit siellä lomallas saanut auringonpistoksen ja ruokamyrkytyksen, kuitenkin sen verran lievän, että olisit parantunut mutta hitaasti.
Viili käy hapattamiseen hyvin. 1 dl viiliä/20l lämmintä maitoa. Puoli vuorokautta lämpimässä, jonkajälkeen jääkaappin. Tulee tosi paksua, tätä viiliä sitten sekoitetaan juotettavaan maitoon, ei mene muuten tutista läpi.
Vasikat meilläkin tosi terveitä automaattijuotollakin. Me varmistetaan ternin saanti aina syntymän jälkeen tuttiämpärillä, vaikka vasikat ovatkin vierihoidossa pari kolme päivää. Meilläkin erottelumaidot suoraan robotilta omaan pikku tankkiin. Uusin juottoautomaatti
peseytyy automaattisesti ja ottaa maidon suoraan erottelumaito tankista

Uusi vaskikkala tuli niin kauas, että maidot olis pitänyt jollakin siirtää automaatin viereen.
Mietittiin sinnekin ensin automaattijuottoa, päätettiin siitä kuitenkin luopua. Tähän nykysysteemiin oltu kuitenkin tyytyväisiä. Vasikoiden voinnin näkee välittömästi juoton yhteydessä.
Luovuttiin juottoautomaateista 13 vuoden käytön jälkeen. Nyt käytössä uudessa vasikkalassa lukittava etuaita alaslaskettavalla tuttisankotelineellä. Jokaiselle vasikalle oma tuttiämpäri, lämmin maito tuttiämpäriin vaunusta jossa annosteluautomatiikka. Liika maitojuotto hidastaa vasikan kehitystä märehtijäksi. Kohtullinen juotto ja hyvin sulava väkirehu, säilörehua ja ehkä heinää niin vasikat voi hyvin. Tietysti raikas ilma ja riittävä kuivitus. Automaattijuotto aika työläs jos vasikoita syntyy koko ajan. Ilman tuttisankoja ei pärjää automaattijuotossakaan.
Oikeassa olet ränkkä, kuulostaa liian helpolta. Käsinkiinnitystä joskus tarvitaan. Hieho hyvä totuttaa robotille ennen poikimista, toisinaan se jää kuitenkin tekemättä. Jotkut hiehot hiukan hermostuneempia ensimmäisillä lypsykerroilla, aivan kuten parressa kuin asemallakin. Rauhaton eläin haasteellinen robotille kuin robotille. Käsinkiinnitysmahdollisuus ei ole pois robottilypsystä. Koneen vieressä ei tarvitse olla koko eläimen lypsyaikaa, riittää kun lypsimet kiinnittää, kone hoitaa lypsyn loppuun ja ottaa  seuraavan lehmän lypsylle.
Sivuja: [1] 2