Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5

Viestit - kimmo

Etunostolaiteiden käytön kannalta on väliä, miten sitä hallitaan. Jos käyttöä on vähänkin enemmän, niin hydraulivivulla ylös-alas toimiminen alkaa tökkiä ja työteho kärsii. Sähköisesti hallittava, työsyvyydensäädöllä (vastaava, kuin takanostolaitteissa), mieluusti päisteajohallintaan ohjelmoitava on paikallaan. Toivottavasti en enään koskaan juodu hankkimaan/käyttämään tarvike-etunostolaitetta. Helppokäyttöinen etunostolaite on muuten varsin monipuolinen työkalu.
Se tarvii sitten myös uuden, isomman öljypumpun. Mielellään myös öljynjäähdyttimen.
Meillä agro+ (tai vastaava) viljatilan kakkos- ja etukuormaajakoneena toistakymmentävuotta. Ensin Lamborghini, joka vaihtui vastaavaan DF:nnä, kun edustus muuttui K:lta Yrmalle.
Käyttö: etukuormaustyöt, kärrinveto, ruiskutukset, yms. Olen ollut tyytyväinen.

+ ketterä, jarrut joka pyörässä (mahdollisuus kytkeä ohjausjarru myös etupyörään - "bobcat ohjaua"), paljon vaihteita (löytyy tosi pieniäkin), runsaasti ulosoton kierrosvaihtoehtoja, "käteenkäypä", kevyt (häijy isommilleen)...

- ei ole metsätraktori
Itsellä tuollainen ollut TTV:nä. Piden siitä. Mukava ja kestävä laite. Ensin vierastin kopin "muovisuutta", mutta siihenkin tottui - ja onhan se helppo pitää puhtaana. Mitä enemmän sillä ajoin, sen enemmän siitä aloin pitämään.
Kokemuksia asiasta vuosikymmenien ajan.... Täällä Kaakois-Suomessa on harjoitettu kauan ja paljon (n. 7´000 ha alalta) tuorevilja/öljykasvikauppaa jo Valtion Viljavaraston nyttemmin Suomen Viljavan kautta. Homma toimii hyvin ja on kustannustehokasta säästäessään viljelijän suurilta investoineilta (vertaa tämänpäivän MT - puolen miljoonan kuivuri).
Viljan/öljykasvien myyntiajan saa sopia viljaliikeen kanssa mieleisekseen, ei siis välttämättä sama kuin toimitusajankohta. Kuivausveloitukset näkyvät Suomen Viljavan nettisivuilta.
Oikeastaan suurin takapakki öljykasvipuolella tuli, kun näyte tavarasta ja punnitus alettiin otamaan ennen esipuhdistinta. Rikkapitoisuudet nousivat jonkin verran ja laatuhinnoittelusta sitten miinusta.
Olen systeemiin tyytyväinen, vaikka kallista onkin  ;) , hyvää ei saa halvalla....
Kasvintuotanto / Vs: Ruisvehnä
: 08.07.11 - klo:11:46
Pääsin parhaimillaan reilusti yli 7 t/ha. Tähkät kuin kissanhäntiä. Ja aluksi siitä sai rehuvehnän hinnan  ;D . Arkuus tähkäidännalle ja rehutehtaan lopahtanut ostohalukkuus lopetti (ainakin toistaiseksi) viljelyn. Sikatiloille varmaankin erinomainen kasvi.
Kasvintuotanto / Vs: Ruisvehnä
: 05.07.11 - klo:21:12
Itse olen ostanut Pinokkio-ruisvehnää Keskolta.
Viidettä vuotta saunassa IKI-kiuas. Ja olen edelleen tyytyväinen. Löyly pehmeä ja lempeä. Itse olen mieltynyt noin 80 asteen löylyihin (mittarin tarkkuusesta ei tietoa  ;) ). Puolentusinaa kaveria on samanlaisen kiukaan itseleen hankkinut, kun ovat löylyihin mieltyneet. Mielenkiintoinen yksityiskohta palopesä, jossa ei ole arinaa ja palaa silti hyvin.
Jos viljeliöille annetaan mahdollisuus tehdä ja myydä biodieseliä ja biokaasua, niin verotuksesta ei ota enää erkkikään selvää.
Valtio menettää siinä ihan helvetisti verotuloja kun kukaan ei kohta maksaisi sähköstä ja poltonesteistä veroja valtion kassaan. Sen takia Nesteen ja muiden isojen yhtiöitten bio touhut on valtion kannalta järkevämpää.
Tässä lienee juuri se "villakoiran ydin", mutta valtion kannalta tilakohtaisen biodieselin verotukseen on leivottu vielä yksi sudenkuoppa. Polttoöljystä saa haettua energiaveronpalautusta, mutta omatekoisesta biodieselistä ei  >:( .                                 
Itsellä oli harkinnassa 6-siipiset puolihinattavat. Tulin siihen tulokseen, että niiden lisäksi tarvitsisi kuitenkin nostolaiteaurat. Niinpä hankin etuauran traktorin nokalle. Nyt siis 2-siipeä edessä ja 4- takana. Päisteet, pikkulohkot ja hankalat paikat voi kyntaa neljällä  siivellä etuaurojen toimiessa etupainona. Ja kun tulee selvempi paikka, niin etuaurankin voi laskea alas...
Mielenkiintoista "hurskastelua" ruuasta bensaa keskustelut. Millä ne hevoset aikanaan kulki, kun niillä töitä tehtiin?
Kasvintuotanto / Vs: Rypsisadon markkinat
: 15.02.11 - klo:12:15
Omat haasteensa on savolaisessa rypsissäkin. Isot toimijat (Raisio ja Mildola) ovat kovin etäällä. Lisäksi kun joka tilalta sato ei osu täysille rekkakuormille, niin rahti - jonka tietenkin viljelijä maksaa - tulee aika kalliiksi. Ja sitten taas puriste kuljetetaan takaisin Savoon lehmien rehuksi, ja viljelijä maksaa...
Savostakin, mm. Iisalmesta, löytyy öljykasvien puristajia. Näiden kanssa kannataisi jutella...
Öljykasvit sinällään sopivat hyvin Savoonkin, varsinkin syysrypsi!
Olihan se jo vuosia sitten koneviestissä rypsibelarus, ja melko pienillä muutoksilla modifioitu.  ;D Siinä kun kunnon putket mitkä ei ahista siperiassakaan, niin menee jäykempikin tavara sellaisenaan. Mutta sehän selvä, kun täppäri lehti km-kyseessä niin sillon pitää olla vähintään fentti. :D

Deutz on tehnyt kovasti työtä, että moottori pelaa raa´alla kasviöljyllä. Muutokset eivät rajoitu polttoaineen siirtoputkistoihin...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Biodiesel#Biodieselin_verotus_Suomessa tämän mukaan työkonekäyttö on verotonta nykyään?

Niin oli verotonta, tämän vuoden alkuun asti...
Tämä on karjatilalla periaatteessa oiva ratkaisu, missä rypsistä/rapsista tehtäisiin valkuaisrehua  (Väinö Laiho sinapilla)   ja ylijäämäöljyn söisi traktori. Mutta, mutta... kun nuo polttonesteet ovat valtion omassa erityissuojelussa, niin tuostä rypsiöljystäkin pitäisi maksaa energiaveroa n. 16 snt/l  :( . Ja mikä parasta, sitä ei saa haettua takaisin, niinkuin moottoripolttoöljystä :'( ! Deutzilla on muuten aivas vastaava traktori, moottori on sama.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5