Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: pig24 - 05.10.21 - klo:10:53

Otsikko: Kombucha
Kirjoitti: pig24 - 05.10.21 - klo:10:53
Kyse on fermentoimalla valmistettava, sokeroitu tee, jolla väitetään olevan terveysvaikutuksia. Pikaopinnot wikistä https://fi.wikipedia.org/wiki/Kombucha . Tästä herää muutamia kysymyksiä. Miksi juoma pitäisi valmistaa teehen ? Käsittääkseni tee on vain mauste. Luulisi tuohon käyvän muutkin yrtit, marjat tai kasvikset (esim. raparperi). Entä miksi liemeä pitäisi käyttää sokerilla ? Luulisi maltaan olevan terveellisempää. Jos kombuchan valmistamiseen tarvitaan startterineste (kasvusto), niin miten maailman 1. kombucha valmistettiin, kun ei ollut startteria ? Maitohappobakteereita saa nykyään joka toisesta kadunkulmasta (LactoSeven tms.). Hiivoja myös peliin. Mulla tulee mieleen, että tietyt oluet voisivat olla aika lähellä teepohjaista kombuchaa, esim. Bambergin savuolut. Onko joku kokeillut ?
Otsikko: Vs: Kombucha
Kirjoitti: Mietin vaan, että... - 05.10.21 - klo:11:06
Kirjoituksesi luettuani Mietin vaan että joku on todellakin nauttinut jotain muille vieraita juttuja ja ainesosa.
Otsikko: Vs: Kombucha
Kirjoitti: sorkkis - 05.10.21 - klo:12:35
Kyse on fermentoimalla valmistettava, sokeroitu tee, jolla väitetään olevan terveysvaikutuksia. Pikaopinnot wikistä https://fi.wikipedia.org/wiki/Kombucha . Tästä herää muutamia kysymyksiä. Miksi juoma pitäisi valmistaa teehen ? Käsittääkseni tee on vain mauste. Luulisi tuohon käyvän muutkin yrtit, marjat tai kasvikset (esim. raparperi). Entä miksi liemeä pitäisi käyttää sokerilla ? Luulisi maltaan olevan terveellisempää. Jos kombuchan valmistamiseen tarvitaan startterineste (kasvusto), niin miten maailman 1. kombucha valmistettiin, kun ei ollut startteria ? Maitohappobakteereita saa nykyään joka toisesta kadunkulmasta (LactoSeven tms.). Hiivoja myös peliin. Mulla tulee mieleen, että tietyt oluet voisivat olla aika lähellä teepohjaista kombuchaa, esim. Bambergin savuolut. Onko joku kokeillut ?

Tee https://fi.wikipedia.org/wiki/Tee

Ei nyt ihan mauste . Vihreä tee on hyvin puhdistava https://fi.wikipedia.org/wiki/Vihre%C3%A4_tee
Otsikko: Vs: Kombucha
Kirjoitti: Cornholio - 05.10.21 - klo:12:53
Kyse on fermentoimalla valmistettava, sokeroitu tee, jolla väitetään olevan terveysvaikutuksia. Pikaopinnot wikistä https://fi.wikipedia.org/wiki/Kombucha . Tästä herää muutamia kysymyksiä. Miksi juoma pitäisi valmistaa teehen ? Käsittääkseni tee on vain mauste. Luulisi tuohon käyvän muutkin yrtit, marjat tai kasvikset (esim. raparperi). Entä miksi liemeä pitäisi käyttää sokerilla ? Luulisi maltaan olevan terveellisempää. Jos kombuchan valmistamiseen tarvitaan startterineste (kasvusto), niin miten maailman 1. kombucha valmistettiin, kun ei ollut startteria ? Maitohappobakteereita saa nykyään joka toisesta kadunkulmasta (LactoSeven tms.). Hiivoja myös peliin. Mulla tulee mieleen, että tietyt oluet voisivat olla aika lähellä teepohjaista kombuchaa, esim. Bambergin savuolut. Onko joku kokeillut ?

Tee https://fi.wikipedia.org/wiki/Tee

Ei nyt ihan mauste . Vihreä tee on hyvin puhdistava https://fi.wikipedia.org/wiki/Vihre%C3%A4_tee
Sorkkis tuntuu käyttävän teetä siis puhdistusaineena, mutta teetä voi myös juoda.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Juoma
Otsikko: Vs: Kombucha
Kirjoitti: pig24 - 05.10.21 - klo:13:02
Kirjoituksesi luettuani Mietin vaan että joku on todellakin nauttinut jotain muille vieraita juttuja ja ainesosa.
Yx kiinteistönvälittäjä tuossa vuosi sitten oli täynnä näitä vaihtoehtojuttuja. Kyseinen vajaa 70-v kaveri on kyllä huippuvälittäjä. 3 keissiä hoitanut jo kotiin - yhden ilmaiseksi, koska kohde oli niin kaukana, ettei halunnut ottaa vastuuta eikä hän ollut koskaan käynyt paikanpäällä. Viimeisestä sai 3 tarjousta yli hintapyynnön.
Otsikko: Vs: Kombucha
Kirjoitti: Moottoripolkupyörä Man - 05.10.21 - klo:15:34
Kyse on fermentoimalla valmistettava, sokeroitu tee, jolla väitetään olevan terveysvaikutuksia. Pikaopinnot wikistä https://fi.wikipedia.org/wiki/Kombucha . Tästä herää muutamia kysymyksiä. Miksi juoma pitäisi valmistaa teehen ? Käsittääkseni tee on vain mauste. Luulisi tuohon käyvän muutkin yrtit, marjat tai kasvikset (esim. raparperi). Entä miksi liemeä pitäisi käyttää sokerilla ? Luulisi maltaan olevan terveellisempää. Jos kombuchan valmistamiseen tarvitaan startterineste (kasvusto), niin miten maailman 1. kombucha valmistettiin, kun ei ollut startteria ? Maitohappobakteereita saa nykyään joka toisesta kadunkulmasta (LactoSeven tms.). Hiivoja myös peliin. Mulla tulee mieleen, että tietyt oluet voisivat olla aika lähellä teepohjaista kombuchaa, esim. Bambergin savuolut. Onko joku kokeillut ?

Eikös Suomessa tuota ole kutsuttu kiljuksi?  ;D ;D
Otsikko: Vs: Kombucha
Kirjoitti: pice - 05.10.21 - klo:21:06
Kyse on fermentoimalla valmistettava, sokeroitu tee, jolla väitetään olevan terveysvaikutuksia. Pikaopinnot wikistä https://fi.wikipedia.org/wiki/Kombucha . Tästä herää muutamia kysymyksiä. Miksi juoma pitäisi valmistaa teehen ? Käsittääkseni tee on vain mauste. Luulisi tuohon käyvän muutkin yrtit, marjat tai kasvikset (esim. raparperi). Entä miksi liemeä pitäisi käyttää sokerilla ? Luulisi maltaan olevan terveellisempää. Jos kombuchan valmistamiseen tarvitaan startterineste (kasvusto), niin miten maailman 1. kombucha valmistettiin, kun ei ollut startteria ? Maitohappobakteereita saa nykyään joka toisesta kadunkulmasta (LactoSeven tms.). Hiivoja myös peliin. Mulla tulee mieleen, että tietyt oluet voisivat olla aika lähellä teepohjaista kombuchaa, esim. Bambergin savuolut. Onko joku kokeillut ?

Eikös Suomessa tuota ole kutsuttu kiljuksi?  ;D ;D
Kilju fermentoidaan käymisen kautta, kombucha hapattamalla.
Otsikko: Vs: Kombucha
Kirjoitti: TPS - 06.10.21 - klo:00:18
Taikinajuurenkin jos kyhäät itse, juuri koskaan et tiedä millaisen hiivakannan siihen saat. Käyhän se taikina millä tahansa sienellä mutta maku onkin sitten eri asia.
Otsikko: Vs: Kombucha
Kirjoitti: pig24 - 06.10.21 - klo:08:58
Jos prosessi aloitetaan hiivalla ja sokerilla, niin miksi satsi alkaisi käymisen sijaan hapantua ? Voittavatko maitohappobakteerit hiivan ? Niin tehdäänhän säiliskin nykyään hapon sijasta maitohappobakteereilla. Luulen, että hapankaali on kombuchaa fiksumpi terveysrehu.
Marttojen ohje hapattamiseen https://www.martat.fi/marttakoulu/ruoka/sailonta/hapansailonta/
Otsikko: Vs: Kombucha
Kirjoitti: Moottoripolkupyörä Man - 06.10.21 - klo:09:44
No juu, eivät nuo huonoja litkuja ole. Niitä voi tehdä itsekin, mutta joidenkin liemien osalta brändäys on onnistunut ihan hyvin.