Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Veeti - 05.03.09 - klo:15:55
-
Miksi Evira päästi julkisuuteen uutisankan, että salmonellamunia markkinoilla ja vedetty pois myynnistä? Vain kanan ulosteessa todetty saastuntaa ja kanalat on tyhjennetty ja desinfioitu.
Eikä Evira ota mitään vastuuta tekemästään karhunpalveluksesta suomalaiselle elintarviketeollisuudelle?
-
Miksi Evira päästi julkisuuteen uutisankan, että salmonellamunia markkinoilla ja vedetty pois myynnistä? Vain kanan ulosteessa todetty saastuntaa ja kanalat on tyhjennetty ja desinfioitu. Eikä Evira ota mitään vastuuta tekemästään karhunpalveluksesta suomalaiselle elintarviketeollisuudelle?
Hyvä kysymys... mutta vielä parempi on miksi suomalainen tuotanto ei olekaan puhdasta... miksi suomalainen tuottaja ei ota mitään vastuuta tekemisistään... mutta kättä ollaan kyllä meidän kunnon ihmisten - veronmaksajien - taskuihin tunkemassa... minkä pankolla makoilulta joudetaan :o
-
Ei kyllä ole tuottajan vika jos salmonellanlähteeksi paljastuu rehu, jos ei voi luottaa että suomalainen elintarvike työntekijä rehutehtaalla ottaa näytteet ja tutkii ne niin miksi tuottajat maksavat rehutehtaille ihan tähtitieteellisiä summia täysrehuista ja tiivisteistä. Suomalainen rehuteollisuus onnistuu tekemään euroopan halvimmasta viljasta euroopan kalleinta rehua olisikohan palkkakustannukset liian kovat
-
Ei kyllä ole tuottajan vika jos salmonellanlähteeksi paljastuu rehu, jos ei voi luottaa että suomalainen elintarvike työntekijä rehutehtaalla ottaa näytteet ja tutkii ne niin miksi tuottajat maksavat rehutehtaille ihan tähtitieteellisiä summia täysrehuista ja tiivisteistä. Suomalainen rehuteollisuus onnistuu tekemään euroopan halvimmasta viljasta euroopan kalleinta rehua olisikohan palkkakustannukset liian kovat
Niiin, kai nyt sitten pitää varmistaa, onko rehu Suomalaista ????
Jossakinhan se salmonellan lähde on.
-
Ei kyllä ole tuottajan vika jos salmonellanlähteeksi paljastuu rehu, jos ei voi luottaa että suomalainen elintarvike työntekijä rehutehtaalla ottaa näytteet ja tutkii ne niin miksi tuottajat maksavat rehutehtaille ihan tähtitieteellisiä summia täysrehuista ja tiivisteistä. Suomalainen rehuteollisuus onnistuu tekemään euroopan halvimmasta viljasta euroopan kalleinta rehua olisikohan palkkakustannukset liian kovat
Niiin, kai nyt sitten pitää varmistaa, onko rehu Suomalaista ????
Jossakinhan se salmonellan lähde on.
Niin, taitaa vain saada myyä mistä tahansa tuodusta ja miten tahansa viljellystä viljasta ja soijasta tehtyä rehua kotimaisena jos vaan osaa tulkita pykäläviidakon oikein, mustastakin saadaan valkosta jos EU:lta kysytään..
-
Miksi Evira päästi julkisuuteen uutisankan, että salmonellamunia markkinoilla ja vedetty pois myynnistä? Vain kanan ulosteessa todetty saastuntaa ja kanalat on tyhjennetty ja desinfioitu. Eikä Evira ota mitään vastuuta tekemästään karhunpalveluksesta suomalaiselle elintarviketeollisuudelle?
Hyvä kysymys... mutta vielä parempi on miksi suomalainen tuotanto ei olekaan puhdasta... miksi suomalainen tuottaja ei ota mitään vastuuta tekemisistään... mutta kättä ollaan kyllä meidän kunnon ihmisten - veronmaksajien - taskuihin tunkemassa... minkä pankolla makoilulta joudetaan :o
Absoluuttisen puhdasta ei ole mikään missään. Mainitse valtio jossa tuotetut kotieläintuotteet ovat laadultaan (vierasaineet, taudinaiheuttajat, jäljitettävyys) tutkitusti parempia kuin Suomessa. Kelpo tiedottajan laittanet linkin perään. Pohjois-Koreassa ehkä, virallisen tiedon mukaan.
Kyllä Tanskan sianlihan 12,9% salmonella on jotain aivan muuta kuin Suomessa kun otetaan huomioon maan 600% omavaraisuus.
-
Miksi Evira päästi julkisuuteen uutisankan, että salmonellamunia markkinoilla ja vedetty pois myynnistä? Vain kanan ulosteessa todetty saastuntaa ja kanalat on tyhjennetty ja desinfioitu. Eikä Evira ota mitään vastuuta tekemästään karhunpalveluksesta suomalaiselle elintarviketeollisuudelle?
Hyvä kysymys... mutta vielä parempi on miksi suomalainen tuotanto ei olekaan puhdasta... miksi suomalainen tuottaja ei ota mitään vastuuta tekemisistään... mutta kättä ollaan kyllä meidän kunnon ihmisten - veronmaksajien - taskuihin tunkemassa... minkä pankolla makoilulta joudetaan :o
Höpö höpö Aulis siun jutuilles............suomalainen tuotanto on puhdasta ja valvonta toimii.....
-
Miksi Evira päästi julkisuuteen uutisankan, että salmonellamunia markkinoilla ja vedetty pois myynnistä? Vain kanan ulosteessa todetty saastuntaa ja kanalat on tyhjennetty ja desinfioitu. Eikä Evira ota mitään vastuuta tekemästään karhunpalveluksesta suomalaiselle elintarviketeollisuudelle?
Hyvä kysymys... mutta vielä parempi on miksi suomalainen tuotanto ei olekaan puhdasta... miksi suomalainen tuottaja ei ota mitään vastuuta tekemisistään... mutta kättä ollaan kyllä meidän kunnon ihmisten - veronmaksajien - taskuihin tunkemassa... minkä pankolla makoilulta joudetaan :o
Absoluuttisen puhdasta ei ole mikään missään. Mainitse valtio jossa tuotetut kotieläintuotteet ovat laadultaan (vierasaineet, taudinaiheuttajat, jäljitettävyys) tutkitusti parempia kuin Suomessa. Kelpo tiedottajan laittanet linkin perään. Pohjois-Koreassa ehkä, virallisen tiedon mukaan.
Kyllä Tanskan sianlihan 12,9% salmonella on jotain aivan muuta kuin Suomessa kun otetaan huomioon maan 600% omavaraisuus.
Juuri noin.
Yle: "Salmonellatartunnan syy jää yleensä selvittämättä Suomessa, sanoo ylitarkastaja Sirpa Kiviruusu Eviran eläintautivalvonnasta.
Tuotantoeläimet saavat salmonellan useimmiten luonnoneläimiltä, joten tartuttajaa on vaikea saada selville.
Kolmelta kananmunatilalta löytyneen salmonellatartunnan syytä tutkitaan parhaillaan läänineläinlääkärin johdolla. Näytteitä otetaan muun muassa rehusta. Kiviruusun mukaan salmonellatutkimukset kestävät pitkään. Tartunnan syy selviää parin viikon kuluessa - jos selviää.
Munantuotantotilojen salmonellavalvonnassa näyte otetaan aina ulosteesta. Salmonellanäytteitä otetaan tuotantoeläimistä myös teurastamoissa ja leikkaamoissa.
Tarkastusten tavoitteena on ehkäistä ihmisten salmonellatartuntoja, ja tuotantoeläinten tartunnat pyritään pitämään vuodessa alle yhdessä prosentissa."
-
Jos halutaan että Suomi pysyy varmasti Salmonellavapaana niin kaikki ulkomaanmatkat pitää kieltää.
-
Jos halutaan että Suomi pysyy varmasti Salmonellavapaana niin kaikki ulkomaanmatkat pitää kieltää.
Eipä sitä suotta Suomessa oteta elintarvikkeiden kanssa touhuavilta paskaa purkkiin salmonellanäytettä varten.
Muuten, luonnonmarjoistahan kerää thaimaalaiset pian suurimman osan... Kohta varmasti pitää hygieniapassi olla heilläkin.
-
Jos halutaan että Suomi pysyy varmasti Salmonellavapaana niin kaikki ulkomaanmatkat pitää kieltää.
Eipä sitä suotta Suomessa oteta elintarvikkeiden kanssa touhuavilta paskaa purkkiin salmonellanäytettä varten.
Muuten, luonnonmarjoistahan kerää thaimaalaiset pian suurimman osan... Kohta varmasti pitää hygieniapassi olla heilläkin.
Meinaakko, että näitä Thaityttöjä olisi pyörinyt näiden kanaloiden ympärillä, ehkä isäntä on päässyt pintaa syvemmälle naisasiarintamalla näiden typyköiden kanssa ....
-
Jos halutaan että Suomi pysyy varmasti Salmonellavapaana niin kaikki ulkomaanmatkat pitää kieltää.
Eipä sitä suotta Suomessa oteta elintarvikkeiden kanssa touhuavilta paskaa purkkiin salmonellanäytettä varten.
Muuten, luonnonmarjoistahan kerää thaimaalaiset pian suurimman osan... Kohta varmasti pitää hygieniapassi olla heilläkin.
Meinaakko, että näitä Thaityttöjä olisi pyörinyt näiden kanaloiden ympärillä, ehkä isäntä on päässyt pintaa syvemmälle naisasiarintamalla näiden typyköiden kanssa ....
...ja varmuusväline heitetty pikaisesti kanojen ruoaksi kun oman emännän ääni ruvennut kuulumaan nurkan takaa.