Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: pig24 - 27.11.17 - klo:07:14

Otsikko: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: pig24 - 27.11.17 - klo:07:14
Iltalehti kertoo, että maustekurkun liemi kannattaa hyödyntää kokonaan muussa ruoanlaitossa. Tuossa tunnetun kurkkupajan tuoteseloste http://www.sauvonsailyke.fi/fi/kurkut/kokonaiset-maustekurkut/kokonaisia-maustekurkkuja-1700g-850g Etikan osuutta on vähennetty ja säilyvyyttä on parannettu E211-lisäaineella. E211 on vaarallista asperiinille yliherkille.
https://ekoodit.fi/E211/natriumbentsoaatti/ Eviran tyyli on se, että juuri missään ei ole mitään huomautettavaa. Erittäin tärkeä asia on jätetty mainitsematta. Taitaa olla niin iso virasto, ettei pikkuasioihin ennätä kiinnittää huomiota. Saattaa joku tärkeä työhyvinvointiprojektikin alkaa kusemaan, jos työasiat olisivat päivittäin tapetilla.
Mulla kesti pari vuotta metsästää naaman turpoamisen syytä. Lääkäri sanoi, että se (syy) voi olla mikä tahansa. Löytyi sitten lopulta suosikkikurkkupurkista.

http://www.iltalehti.fi/pippuri/2015102620560139_ah.shtml
http://www.kemikaalicocktail.fi/2009/01/bentsoehappo-e210/
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Sepeteus - 27.11.17 - klo:07:30
https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/koostumus/elintarvikeparanteet/lisaaineet/e-koodit/e211/

Mä en viiti kantaa kaupasta sitä lientä. Ostan pelkät kurkut. 😀😁🎅


Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: navettapiika - 27.11.17 - klo:07:49

Eviran pääjohtaja kuuntelee vapaa-ajallaan avaruusääniä: ”Toistaiseksi mitään ei ole löytynyt"

60-vuotias Matti Aho työskenteli kesätöinään keinosiementäjänä ja päätyi opiskelemaan eläinlääkäriksi

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ihmiset-kulttuuri/artikkeli-1.214900

Lainaus
”Tiedän mikä on riskielintarvike, ja se lisää tuskaa kaupassa – etenkin ulkomailla. Ei minun tarvitse kuin vilkaista keittiöön, kun katse hakeutuu lattiaan.”
On se tuo lattia herkkäpaikka..minä kyllä seuraisin enemmänkin sitä vesihanan ympäristöä.
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: kantola - 27.11.17 - klo:07:57
Venätällähän eivät etes votkaa saa alas ilman kurkkuja ja niiden liemiä.
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Hervast - 27.11.17 - klo:08:05
Mut siellä varmaan vielä yleisemmin hallitaan  hapansäilöntä ym. luomummat menetelmät ?

Mut hyvä tietää tuo kurkkuliemhomma, joskus nuorena minullekin nous näppylöitä aspiriinista, no onneksi tuota ei lääkkeenä tarvia koskaan, toisin kuin vaikka disperiiniä.
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Oksa - 27.11.17 - klo:08:10
elikkä verenpaineeseenkos sitä asperiinia otetaan... ei kun johonki vastaavaan..   ja nyt sen voi kuitata suolakurkkuliemellä.. kivaa!
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: kantola - 27.11.17 - klo:08:13
Ryssälässähän ovat vielä muodissa epäterveelliset säilöntäaineetkin kuten tuo etikka tai suola.
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Sepeteus - 27.11.17 - klo:08:14
Mut siellä varmaan vielä yleisemmin hallitaan  hapansäilöntä ym. luomummat menetelmät ?

Mut hyvä tietää tuo kurkkuliemhomma, joskus nuorena minullekin nous näppylöitä aspiriinista, no onneksi tuota ei lääkkeenä tarvia koskaan, toisin kuin vaikka disperiiniä.

En muista edes koska tommosia myrkkyjä olisin tarvinnut. Aspiriinia käytetään myös veritulpan torjuntaan, sehän on kepulaisten suuri vaiva. Ainakin ministereillä.😀😁🎅
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Sepeteus - 27.11.17 - klo:08:15
Ryssälässähän ovat vielä muodissa epäterveelliset säilöntäaineetkin kuten tuo etikka tai suola.

Suola on pahempi myrkky kuin Roundup. Näin aina on mainostettu. 😀😁🎅
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Oksa - 27.11.17 - klo:08:17
ja suolaa saa laittaa vaikka kuin monta kiloa neliölle!    eikä evira etes moiti!
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: kantola - 27.11.17 - klo:08:21
Sepeteuksella yhtä paksut veret kuin jututkin. Kannattais hieman ohentaa.
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Sepeteus - 27.11.17 - klo:08:24
Sepeteuksella yhtä paksut veret kuin jututkin. Kannattais hieman ohentaa.

Voin kuitenkin paljastaa, että kokonaiskolestrooli alle viis. Siis ilman lääkitystä. Simvastatiini tappaa. 😀😁🎅
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Hervast - 27.11.17 - klo:08:27
Ryssälässähän ovat vielä muodissa epäterveelliset säilöntäaineetkin kuten tuo etikka tai suola.

Suola on pahempi myrkky kuin Roundup. Näin aina on mainostettu. 😀😁🎅

Jätäppä suola pois ruokavaliosta, niin katotaan kuinka kauan vipellät... Tokihan runsas suolankäyttö nostaa verenpainetta, mutta silloin ongelmat, jotka sen aiheuttaa on aivan muualla. Järjettömintä on korvata sokeri, suola ja voi kevyttuotteilla, joissa sama makuaistimus tehnään epäluonnollisilla lisäaineilla.
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Sepeteus - 27.11.17 - klo:08:31
Ryssälässähän ovat vielä muodissa epäterveelliset säilöntäaineetkin kuten tuo etikka tai suola.

Suola on pahempi myrkky kuin Roundup. Näin aina on mainostettu. 😀😁🎅

Jätäppä suola pois ruokavaliosta, niin katotaan kuinka kauan vipellät... Tokihan runsas suolankäyttö nostaa verenpainetta, mutta silloin ongelmat, jotka sen aiheuttaa on aivan muualla. Järjettömintä on korvata sokeri, suola ja voi kevyttuotteilla, joissa sama makuaistimus tehnään epäluonnollisilla lisäaineilla.

Mulla on tossa pöytällä itse pyyettyä graavi siikaa,,,,,, hyäää. Suola sen tekee. 😀😁🎅
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Hervast - 27.11.17 - klo:08:35
elikkä verenpaineeseenkos sitä asperiinia otetaan... ei kun johonki vastaavaan..   ja nyt sen voi kuitata suolakurkkuliemellä.. kivaa!

Sen voi ajatella veren ohentimena, niinhän moni muukin päänsärkypilleri toimii. Kohtuukäytössä disperiini on päänsärkypillerinä edullisin ja melko ongelmaton sivuvaikutuksien suhteen.

Disperiini on myös ainoa lääke joka puree sydänlihastulehdukseen ja sitä voi ottaa myös ennaltaehkäisevään tyyliin lentsun yhteydessä. Sydänlihas kun on tärkein lihaksemme, niin siitä kannattaa pitää huolta. Lisäksi sitten vitamiineja ja kalaöljykapseleita.
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Oksa - 27.11.17 - klo:08:38
tostapa juolahti mielenpäälle;   kun täällä näitä tietäjiä!   miä aina ennen luulin että kun pakkaset tuloo niin miun sormenpäät alkaa heti halkeamaan.  nyt kun ei olekaan pakkasia niin edelleen tässä marraskuun lopussa on kädet taas korppua.     mikään ei tunnu auttavan,   vaseliinit ja muut voiteet ei auta kuin hetken ja sitten taas auki.    syön lisäjuttuja krilleistä omekoihin mutta ei vaikutusta.  (  tai sit net olis vielä pahempia )
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Hervast - 27.11.17 - klo:08:40


Mulla on tossa pöytällä itse pyyettyä graavi siikaa,,,,,, hyäää. Suola sen tekee. 😀😁🎅

Kyllä kyllä, on hyyää, mut eihän kukaan syökään sitä kuin leipää...
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: kantola - 27.11.17 - klo:08:40
Primaspaninahan ne myyvät tätä asetyylisalisyylihappoa, ilmeisesti hellempi vatsalle.
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: kantola - 27.11.17 - klo:08:41
tostapa juolahti mielenpäälle;   kun täällä näitä tietäjiä!   miä aina ennen luulin että kun pakkaset tuloo niin miun sormenpäät alkaa heti halkeamaan.  nyt kun ei olekaan pakkasia niin edelleen tässä marraskuun lopussa on kädet taas korppua.     mikään ei tunnu auttavan,   vaseliinit ja muut voiteet ei auta kuin hetken ja sitten taas auki.    syön lisäjuttuja krilleistä omekoihin mutta ei vaikutusta.  (  tai sit net olis vielä pahempia )
Jotain josta saa B5-vitamiinia?
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Oksa - 27.11.17 - klo:08:45
mistähän moista sais?    onko joku outo b?
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Hervast - 27.11.17 - klo:08:45
tostapa juolahti mielenpäälle;   kun täällä näitä tietäjiä!   miä aina ennen luulin että kun pakkaset tuloo niin miun sormenpäät alkaa heti halkeamaan.  nyt kun ei olekaan pakkasia niin edelleen tässä marraskuun lopussa on kädet taas korppua.     mikään ei tunnu auttavan,   vaseliinit ja muut voiteet ei auta kuin hetken ja sitten taas auki.    syön lisäjuttuja krilleistä omekoihin mutta ei vaikutusta.  (  tai sit net olis vielä pahempia )

D vitamiinit kunnossa ? Semmosta 150 päiväannostusta  vois kokeilla. Ja yöksi joku hoitava voide käsiin ja puuvillahanskat päälle.
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: kantola - 27.11.17 - klo:08:52
mistähän moista sais?    onko joku outo b?
Bepanthen voide. Sitä yöksi käsiin ja puuvillahanskat päälle.

Edit. Tuossakin joku rinnakkaistuote: https://www.nettiapteekki.fi/tuotteet/476/b-vitamiinivoiteet/27853/dexpanthenol-ratiopharm-50-mgg-100-g/
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Hervast - 27.11.17 - klo:09:03
Luulen että proviisori kantola on nyt oikeilla jäljillä... 😀
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Sepeteus - 27.11.17 - klo:09:44


Mulla on tossa pöytällä itse pyyettyä graavi siikaa,,,,,, hyäää. Suola sen tekee. 😀😁🎅

Kyllä kyllä, on hyyää, mut eihän kukaan syökään sitä kuin leipää...

Eilen meni yksi file, tänään toinen. Lidllin luomu ruisleivän päällä hyää.
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Hervast - 27.11.17 - klo:10:10
Tuo lidlin luomu kuulostaa joltain hupijutulta vaikka lienetkin tosissasi.

"Suomalainen tehotuotettu = lidlin luomu"
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: pig24 - 27.11.17 - klo:11:18
Tuo lidlin luomu kuulostaa joltain hupijutulta vaikka lienetkin tosissasi.
"Suomalainen tehotuotettu = lidlin luomu"
Liiterin saksalaiset tavarantoimittajat taitavat läträtä aikalailla säilöntäaineiden kanssa. Solevita orange juice 0,75 litraa: Mitähän tuossa on veden ja appelssiinimehutiivisteen lisäksi ? Suomessa sentään pitää ilmoittaa, jos laittaa eväisiin lisäaineita.
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: icefarmer - 27.11.17 - klo:12:06
kaiken tämän sepefaktan jälkeen :) ;) :D ;D

Luonnostaan bentsoehappoa on esimerkiksi puolukassa, lakassa ja karpalossa.

minä ainaki nostan lähes  aina laotaselle ison lusikallisen puolukkahilloa, monesti karpalohilloa, haarukallinen suolokurrkkuu ja lakkasoppaa jälkiruuaksi ja isossa talossa ei käöty :-\ :-\ :-\ :-\
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: -SS- - 27.11.17 - klo:13:56
Joo parempi olla mainitsematta asiasta mitään, ja antaa ihmisten luoda vaihtoehtoista kemiaa.
Epäilemättä Janitskinin kustantamosta tulee kohta jopa luonnontieteiden oppikirjasarja Suomen koululaisille.

-SS-
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Hervast - 27.11.17 - klo:14:02
Eppäillä soppii aina. Lopussa sitten katsotaan kuka pääsee terveimpänä hautaan 😀
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: pig24 - 27.11.17 - klo:15:32
Benzoehappoa tai sen suoloja sisältäviä elintarvikkeita saa antaa ihmisille, muttei kissoille. Käännetäänpä pätkä: Benzoehappoa on luonnostaan erittäin pieniä määriä ainesosana maidossa, hunajassa ja monissa hedelmälajeissa, kuten mustikassa ja karpalossa. 1970-luvulla lontoolaisessa kissatalossa 40:stä kissasta 28 kuoli, kun ne olivat syöneet benzoehapolla säilöttyjä elintarvikkeita.
http://www.food-detektiv.de/e_nummer_ausgabe.php?id=50
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Oksa - 27.11.17 - klo:15:34
ja entäs sit tää hopeavesi?   kiva kun kunnon aineita keksitään...   väkeähän on muutenkin liikaa..
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Sepeteus - 27.11.17 - klo:16:21
Benzoehappoa tai sen suoloja sisältäviä elintarvikkeita saa antaa ihmisille, muttei kissoille. Käännetäänpä pätkä: Benzoehappoa on luonnostaan erittäin pieniä määriä ainesosana maidossa, hunajassa ja monissa hedelmälajeissa, kuten mustikassa ja karpalossa. 1970-luvulla lontoolaisessa kissatalossa 40:stä kissasta 28 kuoli, kun ne olivat syöneet benzoehapolla säilöttyjä elintarvikkeita.
http://www.food-detektiv.de/e_nummer_ausgabe.php?id=50

No kissa ei kyllä todista mitään. Kissan eöimistö muutenkin niin erillainen. Kissalle ei esim jatkuvasti saa syöttää kalaa. Kuolee siihenkin. Kaaliakaan se ei suostu syömään, varsinkaan hapankaalia. Suolakurkkuja jos laitat sille kuppiin ,niin kiertää viiden metrin päästä 😀😁🎅
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Antidesantti - 27.11.17 - klo:17:39
Mulla on tossa pöytällä itse pyyettyä graavi siikaa,,,,,, hyäää.

Jaa. Keneltä pyysit, Pelastusarmeijaltako...?    🎅
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: pig24 - 27.11.17 - klo:18:12
Benzoehappoa tai sen suoloja sisältäviä elintarvikkeita saa antaa ihmisille, muttei kissoille. Käännetäänpä pätkä: Benzoehappoa on luonnostaan erittäin pieniä määriä ainesosana maidossa, hunajassa ja monissa hedelmälajeissa, kuten mustikassa ja karpalossa. 1970-luvulla lontoolaisessa kissatalossa 40:stä kissasta 28 kuoli, kun ne olivat syöneet benzoehapolla säilöttyjä elintarvikkeita.
http://www.food-detektiv.de/e_nummer_ausgabe.php?id=50
Eli kaikki minkä kissa pystyy kuolematta syömään on ihmiselle terveellistä, rotat ja hiiretkin?
Zoonoosijutut olisivat oman ketjun väärti. Samoin mykobakteerit. Laitetaanko oma viestiketju ?
Valtamediauskovaisille juttu https://yle.fi/uutiset/3-5337483 Onko jutun takana elintarviketeollisuuslobby vai pelkkä hyväuskoisuus, mulle ihan sama.
PS. Meillä tyttökissa syö kaalia.
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: de Citonni - 27.11.17 - klo:22:55
Mut siellä varmaan vielä yleisemmin hallitaan  hapansäilöntä ym. luomummat menetelmät ?

Mut hyvä tietää tuo kurkkuliemhomma, joskus nuorena minullekin nous näppylöitä aspiriinista, no onneksi tuota ei lääkkeenä tarvia koskaan, toisin kuin vaikka disperiiniä.

Niissähän on sama vaikuttava aine.
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: kantola - 27.11.17 - klo:23:20
Mut siellä varmaan vielä yleisemmin hallitaan  hapansäilöntä ym. luomummat menetelmät ?

Mut hyvä tietää tuo kurkkuliemhomma, joskus nuorena minullekin nous näppylöitä aspiriinista, no onneksi tuota ei lääkkeenä tarvia koskaan, toisin kuin vaikka disperiiniä.

Niissähän on sama vaikuttava aine.
No mutta onhan siinä eroa, käyttääkö Kosania vai Primusta.
Otsikko: Vs: Iltalehden ruokavinkki on syvältä - E211
Kirjoitti: Hervast - 28.11.17 - klo:09:36
Mut siellä varmaan vielä yleisemmin hallitaan  hapansäilöntä ym. luomummat menetelmät ?

Mut hyvä tietää tuo kurkkuliemhomma, joskus nuorena minullekin nous näppylöitä aspiriinista, no onneksi tuota ei lääkkeenä tarvia koskaan, toisin kuin vaikka disperiiniä.

Niissähän on sama vaikuttava aine.

Kyllä, mutta kas kummaa Disperiini toimii. Toki oma vaikutuksensa on annostuksellakin, joskus tenavana annostus kuumetaudissa oli reilummanpuoleinen ja näppylöitä alkoi nousta muutaman päivän käytön jälkeen. Nykysin määrättäis varmaan ibuprofeenia tuossa tilanteessa.

Nykysellään puolikas tai yksi tabletti päivässä riittää tarvittaessa, milloin nyt siltä tuntuu. Lisäravinteet riittää estämään lentsut ja tulehdukset, ei noita tarvi jokavuos pidellä.