Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Eemeli - 19.11.17 - klo:05:48
-
Miten täällä suitsutetaankaan olevamme maataloustuotannon mallimaa, mutta onko kaikki niin miten annetaan ummartaa.
Onko sama aine, jolla joskus lastulevy mustamaalattiin.
Vaikutusaika vuosia.
Miten se rehuista lähtee simsala pim.
-
Jospa lukisit ne rehtorskan kemiankirjat, sivistät vähän ensit itseäa ja tee uusi aloitus formaldehydistä.
-
Oletteko muuten huomanneet, niin vihreitten perunoitten määrä on melkein räjähtänyt? Eivät henno enää mullata penkkejä, vaan kusettavat..samanhan se syömäkelvotonkin siellä pussissa maksaa...
-
Taidettu ottaa sitä Illodinia nyt yksi kurlaus liikaa.
-
Oletteko muuten huomanneet, niin vihreitten perunoitten määrä on melkein räjähtänyt? Eivät henno enää mullata penkkejä, vaan kusettavat..samanhan se syömäkelvotonkin siellä pussissa maksaa...
aattele oikein jos vielä kimille pohjoiskoreaan pistivät peruita jotka on vihreitä kuin sepeteuksen naama verotietoja selaillessa, siellä kimi jo vaaihtee ohjuksen jalustaa suomeen päin kallelleen :o :o :o :o
-
Pohjoismaat ainoina vastustivat tuota formaldehydikäsittelyn kieltoa, koska se on ainoa tehokas menetelmä puhdistaa rehun raaka-aineita salmonellasta.
Keski-eurooppalaisia tuo ei hetkauta kun siellä salmonellaa on muutenkin paljon, niin heille ei vastaavasta käsittelystä liene isompaa hyötyä, antibiootteja joutuvat joka tapauksessa käyttämään.
Tuntuu vähän merkilliseltä, että EU:n pitää jokaisesta asiasta määrätä, eikö se olisi järkevämpää että kukin jäsenmaa päättäisi tämäntasoisista asioista itse?
-
Kuinkahan monta sairastumista ja ennenaikaista kuolemaa formald. on aiheuttanut vs salmonella ruoka?
-
Kuinkahan monta sairastumista ja ennenaikaista kuolemaa formald. on aiheuttanut vs salmonella ruoka?
Jospa olisit lukenut sen uutisen aiheesta. Formaldehydikäsittelyn tekijät ovat ammattilaisia, suojaukset on hoidettu asianmukaisesti.
Toissalta tuo nostaa ulkomaisen rehuraaka-aineen hintaa tai estää sen käyttöä, joten viljantuottajille se on hyvä uutinen.
Lisää kotimaista rypsiä ja palkiokasveja tarvitaan, että saadaan tuonti korvattua. Tai sitten antaudutaan salmonellan edessä.
-
Kuinkahan monta sairastumista ja ennenaikaista kuolemaa formald. on aiheuttanut vs salmonella ruoka?
Jospa olisit lukenut sen uutisen aiheesta. Formaldehydikäsittelyn tekijät ovat ammattilaisia, suojaukset on hoidettu asianmukaisesti.
Toissalta tuo nostaa ulkomaisen rehuraaka-aineen hintaa tai estää sen käyttöä, joten viljantuottajille se on hyvä uutinen.
Lisää kotimaista rypsiä ja palkiokasveja tarvitaan, että saadaan tuonti korvattua. Tai sitten antaudutaan salmonellan edessä.
Luin kyllä ja ymmärsinkin mutta ehkä päättäjien kannattaisi perehtyä riskeihin joita salmonellan yleistyminen aiheuttaa verrattuna formaldehydikäsittelyn riskeihin.
-
Onhan se lämpökäsittely ja happokäsittely edelleen mahdollista. On vaan vähän kalliinpaa, ihan monta euroa/tonni
-
kuis paljon se salmo sitä lämpöä tarvittikaan? ja kuin käy hiven/vitamiinien noissa lämmöissä? eiks formal ollu turvallisempi siinä systeemissä?
-
kuis paljon se salmo sitä lämpöä tarvittikaan? ja kuin käy hiven/vitamiinien noissa lämmöissä? eiks formal ollu turvallisempi siinä systeemissä?
Siksi maito pastoroidaan, ettei olisi salmonellan levittäjä. 70 astetta tuhoaa salmonellan, ei tuhoa vielä hivenaineita, ei välttämättä kaikkia vitamiinejakaan.
-SS-
-
kuis paljon se salmo sitä lämpöä tarvittikaan? ja kuin käy hiven/vitamiinien noissa lämmöissä? eiks formal ollu turvallisempi siinä systeemissä?
Siksi maito pastoroidaan, ettei olisi salmonellan levittäjä. 70 astetta tuhoaa salmonellan, ei tuhoa vielä hivenaineita, ei välttämättä kaikkia vitamiinejakaan.
-SS-
Eipä taida moneltakaan maitotilalta löytyä salmonellaa.Sitä en tiedä onko tuota miten paljon viljatiloilla.
-
kuis paljon se salmo sitä lämpöä tarvittikaan? ja kuin käy hiven/vitamiinien noissa lämmöissä? eiks formal ollu turvallisempi siinä systeemissä?
Siksi maito pastoroidaan, ettei olisi salmonellan levittäjä. 70 astetta tuhoaa salmonellan, ei tuhoa vielä hivenaineita, ei välttämättä kaikkia vitamiinejakaan.
-SS-
Eipä taida moneltakaan maitotilalta löytyä salmonellaa.Sitä en tiedä onko tuota miten paljon viljatiloilla.
Eiköhän se ole ehec, mikä on maidosta joskus tärpännyt..
-
kuis paljon se salmo sitä lämpöä tarvittikaan? ja kuin käy hiven/vitamiinien noissa lämmöissä? eiks formal ollu turvallisempi siinä systeemissä?
Siksi maito pastoroidaan, ettei olisi salmonellan levittäjä. 70 astetta tuhoaa salmonellan, ei tuhoa vielä hivenaineita, ei välttämättä kaikkia vitamiinejakaan.
-SS-
Eipä taida moneltakaan maitotilalta löytyä salmonellaa.Sitä en tiedä onko tuota miten paljon viljatiloilla.
Maito oli non sataviisikymmentä vuotta sitten tärkeimpiä perinteisen lavantaudin levittäjä. Nykyään sanotaan hienommin salmonella. Salmonella kun kestää kylmääkin, niin hapattaminen ja pastorointi lienevät varmimmat tavat rajata suurepidemioita, jos sellainen joskus olisi tullakseen.
Nykyään taitaa kananmuna ja kananliha olla se tärkein torjunnan kohde. Kana pitää paistaa kypsäksi, eikä raakoja ulkolaisia kananmunia suositella käytettäväksi, luulisin.
-SS-
-
kuis paljon se salmo sitä lämpöä tarvittikaan? ja kuin käy hiven/vitamiinien noissa lämmöissä? eiks formal ollu turvallisempi siinä systeemissä?
Siksi maito pastoroidaan, ettei olisi salmonellan levittäjä. 70 astetta tuhoaa salmonellan, ei tuhoa vielä hivenaineita, ei välttämättä kaikkia vitamiinejakaan.
-SS-
Eipä taida moneltakaan maitotilalta löytyä salmonellaa.Sitä en tiedä onko tuota miten paljon viljatiloilla.
Maito oli non sataviisikymmentä vuotta sitten tärkeimpiä perinteisen lavantaudin levittäjä. Nykyään sanotaan hienommin salmonella. Salmonella kun kestää kylmääkin, niin hapattaminen ja pastorointi lienevät varmimmat tavat rajata suurepidemioita, jos sellainen joskus olisi tullakseen.
Nykyään taitaa kananmuna ja kananliha olla se tärkein torjunnan kohde. Kana pitää paistaa kypsäksi, eikä raakoja ulkolaisia kananmunia suositella käytettäväksi, luulisin.
-SS-
Salmonella, mitä me yleensä tarkoitamme on huomattavasti kevyempi tauti kuin lavantauti, eikä nämä ihan sama asia todellakaan ole. Sukua kylläkin ja tarttuvat ruuasta, tai kantajasta, mutta taudin aiheuttaja bakteeri on eri. Lavantautia vastaan on olemassa rokotteita, mutta normaaliin salmonellaan ei ole ainakaan käytössä.
-
kuis paljon se salmo sitä lämpöä tarvittikaan? ja kuin käy hiven/vitamiinien noissa lämmöissä? eiks formal ollu turvallisempi siinä systeemissä?
Siksi maito pastoroidaan, ettei olisi salmonellan levittäjä. 70 astetta tuhoaa salmonellan, ei tuhoa vielä hivenaineita, ei välttämättä kaikkia vitamiinejakaan.
-SS-
Eipä taida moneltakaan maitotilalta löytyä salmonellaa.Sitä en tiedä onko tuota miten paljon viljatiloilla.
On noita jatkuvasti..
Salmonella ei elä vijassa. Mut kyl varmaan rotat ja punatulkut ylläpitävät salmonellaa jos sitä niissä on. Joitakin kuukausia itiöt pysyvät elossa elukan ulkopuolella
-
kuis paljon se salmo sitä lämpöä tarvittikaan? ja kuin käy hiven/vitamiinien noissa lämmöissä? eiks formal ollu turvallisempi siinä systeemissä?
Siksi maito pastoroidaan, ettei olisi salmonellan levittäjä. 70 astetta tuhoaa salmonellan, ei tuhoa vielä hivenaineita, ei välttämättä kaikkia vitamiinejakaan.
-SS-
Eipä taida moneltakaan maitotilalta löytyä salmonellaa.Sitä en tiedä onko tuota miten paljon viljatiloilla.
On noita jatkuvasti..
Salmonella ei elä vijassa. Mut kyl varmaan rotat ja punatulkut ylläpitävät salmonellaa jos sitä niissä on. Joitakin kuukausia itiöt pysyvät elossa elukan ulkopuolella
Missä?
-
kuis paljon se salmo sitä lämpöä tarvittikaan? ja kuin käy hiven/vitamiinien noissa lämmöissä? eiks formal ollu turvallisempi siinä systeemissä?
Siksi maito pastoroidaan, ettei olisi salmonellan levittäjä. 70 astetta tuhoaa salmonellan, ei tuhoa vielä hivenaineita, ei välttämättä kaikkia vitamiinejakaan.
-SS-
Eipä taida moneltakaan maitotilalta löytyä salmonellaa.Sitä en tiedä onko tuota miten paljon viljatiloilla.
On noita jatkuvasti..
Salmonella ei elä vijassa. Mut kyl varmaan rotat ja punatulkut ylläpitävät salmonellaa jos sitä niissä on. Joitakin kuukausia itiöt pysyvät elossa elukan ulkopuolella
Missä?
Pölyssä, vesistöissä, linnuissa, rotissa, hiirissä, kärpäsissäkin.
-SS-
-
kuis paljon se salmo sitä lämpöä tarvittikaan? ja kuin käy hiven/vitamiinien noissa lämmöissä? eiks formal ollu turvallisempi siinä systeemissä?
Siksi maito pastoroidaan, ettei olisi salmonellan levittäjä. 70 astetta tuhoaa salmonellan, ei tuhoa vielä hivenaineita, ei välttämättä kaikkia vitamiinejakaan.
-SS-
Eipä taida moneltakaan maitotilalta löytyä salmonellaa.Sitä en tiedä onko tuota miten paljon viljatiloilla.
Maito oli non sataviisikymmentä vuotta sitten tärkeimpiä perinteisen lavantaudin levittäjä. Nykyään sanotaan hienommin salmonella. Salmonella kun kestää kylmääkin, niin hapattaminen ja pastorointi lienevät varmimmat tavat rajata suurepidemioita, jos sellainen joskus olisi tullakseen.
Nykyään taitaa kananmuna ja kananliha olla se tärkein torjunnan kohde. Kana pitää paistaa kypsäksi, eikä raakoja ulkolaisia kananmunia suositella käytettäväksi, luulisin.
-SS-
Salmonella, mitä me yleensä tarkoitamme on huomattavasti kevyempi tauti kuin lavantauti, eikä nämä ihan sama asia todellakaan ole. Sukua kylläkin ja tarttuvat ruuasta, tai kantajasta, mutta taudin aiheuttaja bakteeri on eri. Lavantautia vastaan on olemassa rokotteita, mutta normaaliin salmonellaan ei ole ainakaan käytössä.
Vaikea sanoa, oletko oikeassa vai väärässä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Salmonellat
-
Kuinkahan monta sairastumista ja ennenaikaista kuolemaa formald. on aiheuttanut vs salmonella ruoka?
Hyvä keino pienentää eläkemenoja. Eikö salmonella ole juuri heikkojen vanhusten surma? ::)
-
Kuinkahan monta sairastumista ja ennenaikaista kuolemaa formald. on aiheuttanut vs salmonella ruoka?
Hyvä keino pienentää eläkemenoja. Eikö salmonella ole juuri heikkojen vanhusten surma? ::)
Kyllä se taitaa olla keuhkokuume joka tappaa lopuksi. Luonnollinen eutanasia.