Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: lare - 11.02.09 - klo:21:55

Otsikko: Puolitiiviste
Kirjoitti: lare - 11.02.09 - klo:21:55
Miten paljon enemmän kannattaa maksaa lypsylehmän pötsitehosterehusta "tavalliseen" puolitiivisteeseen verrattuna? 20€/tn, 70€/tn...?Mitä ajattelette SR:n mainoksesta: yli 200€ enemmän katetta lehmä/vuosi. Muuta ei taida olla, kuin Suomen Rehun tutkimukset.... Rehujen pitoisuudet samaa luokkaa.
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: Ojala - 11.02.09 - klo:22:03
Miten paljon enemmän kannattaa maksaa lypsylehmän pötsitehosterehusta "tavalliseen" puolitiivisteeseen verrattuna? 20€/tn, 70€/tn...?Mitä ajattelette SR:n mainoksesta: yli 200€ enemmän katetta lehmä/vuosi. Muuta ei taida olla, kuin Suomen Rehun tutkimukset.... Rehujen pitoisuudet samaa luokkaa.

Nää S-R rehut on ihan jäterehuja vrt Raisio  ;D
Kuljetus itsessään valtava hygieniariski Moverella, samalla autolla
salmonella soijaa ja rypsiä satamasta ja isäntien turvepellolta lietteen
ja kuivapaskan sotkimaa lakoviljaa paluukuormina  :P
Desinfiointi kerran vuodessa...?

RAISIOLLA rehuautot ajaa VAIN rehua ja muut ajaa komponentit  ;D

Amino-maituri 10 000 , puolitiivisteiden Fendt Vario  ;D
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: lypsikki - 17.02.09 - klo:12:25
Muutaman kokeilun jälkeen mekin ostamme vain Raisolta, SR eväät ei maita eikä lypsätä yhtä hyvin.
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: realisti - 17.02.09 - klo:12:36
on tuo s-r kyllä melko kuraa. En jaksa ymmärtää miten se myy niin paljon. Itsellä syötössä nyt kinnusen tähti 133proppi, mutta raisiotakin on paljon meidän lehmien suusta alas mennyt. Eri tehtaiden tuotteita käyttäneenä en voi suositella muille kuin kinnusta ja raisiota. Niin ja kivennäisissä melicaa
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: apilas - 17.02.09 - klo:12:38
on tuo s-r kyllä melko kuraa. En jaksa ymmärtää miten se myy niin paljon. Itsellä syötössä nyt kinnusen tähti 133proppi, mutta raisiotakin on paljon meidän lehmien suusta alas mennyt. Eri tehtaiden tuotteita käyttäneenä en voi suositella muille kuin kinnusta ja raisiota. Niin ja kivennäisissä melicaa
niistä saa agriboonusta ;)
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: Peurajussi - 17.02.09 - klo:12:45
on tuo s-r kyllä melko kuraa. En jaksa ymmärtää miten se myy niin paljon. Itsellä syötössä nyt kinnusen tähti 133proppi, mutta raisiotakin on paljon meidän lehmien suusta alas mennyt. Eri tehtaiden tuotteita käyttäneenä en voi suositella muille kuin kinnusta ja raisiota. Niin ja kivennäisissä melicaa

Mitä kokemuksia sitten muista kivennäisistä, jos melica toimii? Näkyy melicalla olevan aika laaja tuotekirjo, uusi tapaus minulle..  ???
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: milkboi - 17.02.09 - klo:14:02
Miten paljon enemmän kannattaa maksaa lypsylehmän pötsitehosterehusta "tavalliseen" puolitiivisteeseen verrattuna? 20€/tn, 70€/tn...?Mitä ajattelette SR:n mainoksesta: yli 200€ enemmän katetta lehmä/vuosi. Muuta ei taida olla, kuin Suomen Rehun tutkimukset.... Rehujen pitoisuudet samaa luokkaa.
yhden erän kokeilin,hinta sama kuin muut,mitään hyötyä en ko.rehusta havainnut.
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: apemies - 17.02.09 - klo:14:10
Nythän on markkinoille tullut suoraan apevaunuun lisättävä pötsitehoste. Onko kellään kokemusta siitä?
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: mah - 17.02.09 - klo:14:28
Onks pötsitehoste sama kun nuo hiivat? Haivenen hiivaa kultapussista kokeilin appeeseen 3 kuukautta, eipä auttanut. ::)
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: realisti - 17.02.09 - klo:14:36
on tuo s-r kyllä melko kuraa. En jaksa ymmärtää miten se myy niin paljon. Itsellä syötössä nyt kinnusen tähti 133proppi, mutta raisiotakin on paljon meidän lehmien suusta alas mennyt. Eri tehtaiden tuotteita käyttäneenä en voi suositella muille kuin kinnusta ja raisiota. Niin ja kivennäisissä melicaa

Mitä kokemuksia sitten muista kivennäisistä, jos melica toimii? Näkyy melicalla olevan aika laaja tuotekirjo, uusi tapaus minulle..  ???

nyt kun on syötetty melicaa n.2,5 vuotta on saatu kokemuksena että siemennykset on vähentynyt 0,7 kertaa keskiarvoisesti. Ja poikimahalvaukset ovat myös vähentyneet reilusti. Melica on lisäksi ainoa toimittaja joka on tehnyt kivennäisensä ruokintasuositusten mukaan ja hienosäätää reseptiä riittävän usein esim. heikon rehuvuoden mukaan. Lisäksi hinta on ollut varsin kilpailukykyinen. Ennen oli syötössä s-r:n hertta täyskivennäisiä(heikko syönti), naminoa ja Raision mellejä(paras melican jälkeen)
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: Make - 17.02.09 - klo:14:42
Mulla on Melican omakivennäinen käytössä tällähetkellä. Vitamiinejä on enemmän, biotiinia ja hiivaa. Hiiva maksaa tuossa reilun €/50 lehmää päivässä.
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: Peurajussi - 17.02.09 - klo:14:43

Hiivarehuista:

S-R pötsitehosteellista täysrehua kokeiltiin viime vuonna, oli hemmetin kallista ja huonosti vielä elukat söi. Perään ilmeni juoksutusmahan kierrettä, mitä ikinä ei ennen ole ollut. En tiedä oliko rehu osasyy, muttei se tilannetta varmaan parantanutkaan. No, vaihdettiin halvempi täysrehu ja lehmätkin rupesi herumaan.

Eli ei mitään positiivista sanottavaa.

Sitten kun asiasta on tutkimus, jota S-R ei ole rahoittanut ja hiivalle saadaan kunnon vaste, olen valmis taas kokeilemaan. Muutoin saa olla tehtaalla minun puolestani.
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: Terminator - 17.02.09 - klo:16:55
Viime kesänä kokeilin kun vilja loppui Raision täysrehua, syksyllä tuntui että Valiolle pitää ilmoittaa uusi tilinumero. Meinasin että turhaan maitotili kierää minun tilin kautta Raisiolle. Yksikään siemennys ei onnistunut kesän aikana. Nyt kun käytetään tilaseosta, jossa melican kivennäiset, vitamiinit ja hivenet seassa kiimat näkyy ja lehmät tulee kantavaksikin. Siemennys per pokiminen oli viimeiksi 1.9, laskenut jostain 2-3 vaiheelta melko lahjakkaasti. Keskituotos on tällä hetkellä n.9000kg/per. lehmä. ;D
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: coop - 17.02.09 - klo:17:07
Raision sikakalliita rehuja ei meidän äpylit syö. Viimekesäisen s-rehun jatkeena pötsitehoste ei pelittänyt, mutta 135:lla ja kotoisella viljalla lehmät lypsää asiallisesti.
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: realisti - 17.02.09 - klo:18:01
mistä lienee johtuukaan että täällä suunnalla on useimmat vaihtaneet s-r:n joko raisioon tai kinnuseen? Yksikin maidontuottaja kertoi dynamon tuottajamyymälässä että oli ostanut 12tn oivaa ja saanut siilollisen aikana hoitaa 5 asetoni-lehmää oikeen elukkalääkärin kanssa. Aiemmin amino-maituri syöttäessä ei ollut asetonia ollut viiteen vuoteen ???
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: Peurajussi - 17.02.09 - klo:18:08
mistä lienee johtuukaan että täällä suunnalla on useimmat vaihtaneet s-r:n joko raisioon tai kinnuseen? Yksikin maidontuottaja kertoi dynamon tuottajamyymälässä että oli ostanut 12tn oivaa ja saanut siilollisen aikana hoitaa 5 asetoni-lehmää oikeen elukkalääkärin kanssa. Aiemmin amino-maituri syöttäessä ei ollut asetonia ollut viiteen vuoteen ???

Vastaavia juttuja olen kuullut minäkin, myös tuosta juoksutusmahaongelmasta mikä meillä oli. Liian vähän näistä puhutaan julkisesti, isännät ja emännät vaikenee mutta rehufirman edustajat ne vasta satusetiä on..  ::)
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: Smeagol - 17.02.09 - klo:18:10
Miten paljon enemmän kannattaa maksaa lypsylehmän pötsitehosterehusta "tavalliseen" puolitiivisteeseen verrattuna? 20€/tn, 70€/tn...?Mitä ajattelette SR:n mainoksesta: yli 200€ enemmän katetta lehmä/vuosi. Muuta ei taida olla, kuin Suomen Rehun tutkimukset.... Rehujen pitoisuudet samaa luokkaa.



mun mielestä se on turhaa koko tehoste!!
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: lypsyukko - 17.02.09 - klo:18:45
on tuo s-r kyllä melko kuraa. En jaksa ymmärtää miten se myy niin paljon. Itsellä syötössä nyt kinnusen tähti 133proppi, mutta raisiotakin on paljon meidän lehmien suusta alas mennyt. Eri tehtaiden tuotteita käyttäneenä en voi suositella muille kuin kinnusta ja raisiota. Niin ja kivennäisissä melicaa
niistä saa agriboonusta ;)

 Itsellä ollut Raision 28 joskus, nykyään S-R 135. Ei  kyllä ole Raisiolaista ikävä tullut vaikka en agribonusta saakkaan.

Onko kukaan käyttänyt A-rehun puolitiivistettä? Hinnallisesti yrittää kyllä kilpailla, mutta millaisia tuotos- ym.vaikutuksia olette huomanneet?
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: lypsyukko - 17.02.09 - klo:18:48
135:lla ja kotoisella viljalla lehmät lypsää asiallisesti.

mää oon satarosenttisesti samaa mieltä ;D
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: lavali - 17.02.09 - klo:20:37
on tuo s-r kyllä melko kuraa. En jaksa ymmärtää miten se myy niin paljon. Itsellä syötössä nyt kinnusen tähti 133proppi, mutta raisiotakin on paljon meidän lehmien suusta alas mennyt. Eri tehtaiden tuotteita käyttäneenä en voi suositella muille kuin kinnusta ja raisiota. Niin ja kivennäisissä melicaa
niistä saa agriboonusta ;)

jooo a-rehuista ei puhu kukaan mitää? ittellä ainaki kivennäiset on toiminu moitteeta. vituttaa vaan ku joka tuate on pakattu samanlaisiin säkkeihi










 Itsellä ollut Raision 28 joskus, nykyään S-R 135. Ei  kyllä ole Raisiolaista ikävä tullut vaikka en agribonusta saakkaan.

Onko kukaan käyttänyt A-rehun puolitiivistettä? Hinnallisesti yrittää kyllä kilpailla, mutta millaisia tuotos- ym.vaikutuksia olette huomanneet?
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: Adam Smith - 17.02.09 - klo:20:38
mistä lienee johtuukaan että täällä suunnalla on useimmat vaihtaneet s-r:n joko raisioon tai kinnuseen? Yksikin maidontuottaja kertoi dynamon tuottajamyymälässä että oli ostanut 12tn oivaa ja saanut siilollisen aikana hoitaa 5 asetoni-lehmää oikeen elukkalääkärin kanssa. Aiemmin amino-maituri syöttäessä ei ollut asetonia ollut viiteen vuoteen ???

Heh :D Turha panna ostorehujen piikkiin jotain poikimahalvauksia tai asetonitautia. Säilörehu ratkaisee oikeastaan kaiken, sen riittävä täydennys on a ja o. Onnistuu kaikkien firmojen rehuilla, koskapa onnistuu aperuokinnassakin. Ilman 125/135 acetonadryacetomellivirityksiä. Ummessaoleville hyvin vähän säilörehua, viljaa ja sitä valittua tiivistettä hiukan koko ajan ja mahat täyteen olkea tms kuitua, jossa kalsiumia on niukasti.

Ja mitä tulee niihin laivasta ajettuihin rypsieriin...samasta raaka-aineesta ne tehdään puolitiivisteet ja täysrehutkin. Taitaa pari-kolme firmaa ajaa sieltä samasta laivasta Rahjasta rypsiä, Raisiokin Ylivieskaan ;D
Meille rypsi on toistaiseksi tullut SR-Agrimarketin kautta puhtaasti hinnan takia. Eikä moveren autot jaa, tilaus-rahti hoitaa.
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: apilas - 18.02.09 - klo:11:24
mistä lienee johtuukaan että täällä suunnalla on useimmat vaihtaneet s-r:n joko raisioon tai kinnuseen? Yksikin maidontuottaja kertoi dynamon tuottajamyymälässä että oli ostanut 12tn oivaa ja saanut siilollisen aikana hoitaa 5 asetoni-lehmää oikeen elukkalääkärin kanssa. Aiemmin amino-maituri syöttäessä ei ollut asetonia ollut viiteen vuoteen ???

Vastaavia juttuja olen kuullut minäkin, myös tuosta juoksutusmahaongelmasta mikä meillä oli. Liian vähän näistä puhutaan julkisesti, isännät ja emännät vaikenee mutta rehufirman edustajat ne vasta satusetiä on..  ::)

s-r myyjän jutut ne vasta satuja onkin >:( kuinka ihmeessä kuollut hiiva voi olla tehokkaampi kuin elävä en ymmärrä ???
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: apemies - 18.02.09 - klo:12:17


s-r myyjän jutut ne vasta satuja onkin >:( kuinka ihmeessä kuollut hiiva voi olla tehokkaampi kuin elävä en ymmärrä ???

***Nyt menee täysin arvauksen puolelle, mutta voisko ero toimintanopeudessa. Kuollut hiiva saattais vaikuttaa pitkäkestoisemmin
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: Herra Heinamaki - 18.02.09 - klo:12:59
Kun viime vuonna käyttiin X-rehua, niin oli monta halvausta ja asetonitautitapausta. Tänä vuonna Y-rehulla on käynyt sitten toisella tapaa. Jne.

Joskus tietysti rehuvalinta on voinut olla syynä muutokseen, mutta väittäisin, että useimmiten ei. Tilamittakaavassa luotettavan vertailun tekeminen on vaikeaa. Liikaa muita muuttuvia tekijöitä eri vuosien välillä: muiden rehujen koostumus, lehmien poikimistilanne, lehmien poistojen vaikutus ja lisäksi kaikki ympäristötekijät ja listaa jatkuu...
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: Adam Smith - 18.02.09 - klo:13:31
Kun viime vuonna käyttiin X-rehua, niin oli monta halvausta ja asetonitautitapausta. Tänä vuonna Y-rehulla on käynyt sitten toisella tapaa. Jne.

Joskus tietysti rehuvalinta on voinut olla syynä muutokseen, mutta väittäisin, että useimmiten ei. Tilamittakaavassa luotettavan vertailun tekeminen on vaikeaa. Liikaa muita muuttuvia tekijöitä eri vuosien välillä: muiden rehujen koostumus, lehmien poikimistilanne, lehmien poistojen vaikutus ja lisäksi kaikki ympäristötekijät ja listaa jatkuu...

Näin. Siks pakkaa aina naurattaan nämä rehun paremmuusväittelyt. Omissa rehuissahan ei ole mitään vikaa ;D
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: Peurajussi - 18.02.09 - klo:14:35
Kun viime vuonna käyttiin X-rehua, niin oli monta halvausta ja asetonitautitapausta. Tänä vuonna Y-rehulla on käynyt sitten toisella tapaa. Jne.

Joskus tietysti rehuvalinta on voinut olla syynä muutokseen, mutta väittäisin, että useimmiten ei. Tilamittakaavassa luotettavan vertailun tekeminen on vaikeaa. Liikaa muita muuttuvia tekijöitä eri vuosien välillä: muiden rehujen koostumus, lehmien poikimistilanne, lehmien poistojen vaikutus ja lisäksi kaikki ympäristötekijät ja listaa jatkuu...

Näin. Siks pakkaa aina naurattaan nämä rehun paremmuusväittelyt. Omissa rehuissahan ei ole mitään vikaa ;D

Rehun maittavuus on kuitenkin yksi merkittävä tekijä. Paremmasta rehusta ei kannata maksaa, jos ei mene kurkusta alas.
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: realisti - 18.02.09 - klo:18:31
no onhan se vertailu hankalaa, mutta tiedän laatusäilörehuntekijöitä jotka ovat useamman vuoden ajan tehnyt havaintoja eri rehuista, ja ei se voi olla vain sattumaa että vastaavan tasoisella säilörehulla ruokkiessa muutoin reseptin pysyessä samana on rehumerkillä x nelinkertainen määrä ongelmia verratessa merkkiin y. Vai olenko itse täysin hakoteillä?  ???. En usko että aivan on ollut ruokkijasta kiinni että raision rehun aikaan ei meillä tunnettu asetoni-tautia eikä juoksutusmaha vaivoja, mutta s-r:ään siirryttäessä tuli todella runsaasti em.ongelmia. Toista vuotta s-r:n kanssa taisteltiin jonka jälkeen muuttui kinnuseen ja kas: ei ongelmia ;D
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: lypsyukko - 18.02.09 - klo:19:24
no onhan se vertailu hankalaa, mutta tiedän laatusäilörehuntekijöitä jotka ovat useamman vuoden ajan tehnyt havaintoja eri rehuista, ja ei se voi olla vain sattumaa että vastaavan tasoisella säilörehulla ruokkiessa muutoin reseptin pysyessä samana on rehumerkillä x nelinkertainen määrä ongelmia verratessa merkkiin y. Vai olenko itse täysin hakoteillä?  ???. En usko että aivan on ollut ruokkijasta kiinni että raision rehun aikaan ei meillä tunnettu asetoni-tautia eikä juoksutusmaha vaivoja, mutta s-r:ään siirryttäessä tuli todella runsaasti em.ongelmia. Toista vuotta s-r:n kanssa taisteltiin jonka jälkeen muuttui kinnuseen ja kas: ei ongelmia ;D

Valmistajilla monenlaisia tuotteita samassa "gategoriassakin", pitäis osata verrata samanlaisia tuotteita keskenään, jos kerran vertailee. Itsellä taas kokemukset S-R:n rehustus aikakaudelta paljon positiivisempia (tuotos + ruokintaperäisten vaivojen täydellinen häviäminen) kuin Raisiolaisen aikakaudella..... Vaikka ei ostorehuista johtuisikaan , vaikea ajatella paluuta Raisiolaisiin... Hyviä varmasti kumpikin :-\ 
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: Herra Heinamaki - 18.02.09 - klo:20:46
Rehun maittavuus on kuitenkin yksi merkittävä tekijä. Paremmasta rehusta ei kannata maksaa, jos ei mene kurkusta alas.

Tuo on totta.  Maittavuus tulee esiin erityisesti ei-aperuokinnassa, vaikka sekin voi epäsuorasti olla seurausta muista rehuista. Ainakin ilmiön voi havaita omin silmin, kun rehuja jää syömättä.
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: Gilbert - 23.02.09 - klo:19:13
Suomen Rehun hiiva on patentoidulla prosessilla (=ei kenelläkään muulla samaa) valmistettua, pienen pieniksi paloiksi pilkottua hiivaa. Patentti on myönnetty Kiinaa ja USAa myöten. Partikkelit aktivoivat pötsin mikrobitoimintaa ja lisäksi pötsimikrobien määrä kasvaa. Lehmä saa suuremman rasvahappotuotannon kautta enemmän energiaa käyttöönsä ja suurempi pötsimikrobimassa on erinomainen aminohappolähde ohutsuolessa. Elävän hiivan käyttöä rehuissa mainostetaan, mutta tosiasia on, että rehujen lämpökäsittelyssä hiivat tutkitusti kuolevat. Hiivasolut jäävät toki rehuun, mutta kokonaisina, eikä niistä saada vastaavaa hyötyä kuin erityisprosessilla pilkotusta hiivasta. Kaikilla säilörehulaaduilla hiiva ei toimi hyvin ja siksi on tärkeää mittauttaa kotoisten rehujen arvot ja suunnitella rehutäydennys sen pohjalta.
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: viiri45 - 23.02.09 - klo:20:06
Suomen Rehun hiiva on patentoidulla prosessilla (=ei kenelläkään muulla samaa) valmistettua, pienen pieniksi paloiksi pilkottua hiivaa. Patentti on myönnetty Kiinaa ja USAa myöten. Partikkelit aktivoivat pötsin mikrobitoimintaa ja lisäksi pötsimikrobien määrä kasvaa. Lehmä saa suuremman rasvahappotuotannon kautta enemmän energiaa käyttöönsä ja suurempi pötsimikrobimassa on erinomainen aminohappolähde ohutsuolessa. Elävän hiivan käyttöä rehuissa mainostetaan, mutta tosiasia on, että rehujen lämpökäsittelyssä hiivat tutkitusti kuolevat. Hiivasolut jäävät toki rehuun, mutta kokonaisina, eikä niistä saada vastaavaa hyötyä kuin erityisprosessilla pilkotusta hiivasta. Kaikilla säilörehulaaduilla hiiva ei toimi hyvin ja siksi on tärkeää mittauttaa kotoisten rehujen arvot ja suunnitella rehutäydennys sen pohjalta.

Kappas. ;D Oikein satuja aletaan kirjoittelemaan.
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: Terminator - 23.02.09 - klo:21:40
Suomen Rehun hiiva on patentoidulla prosessilla (=ei kenelläkään muulla samaa) valmistettua, pienen pieniksi paloiksi pilkottua hiivaa. Patentti on myönnetty Kiinaa ja USAa myöten. Partikkelit aktivoivat pötsin mikrobitoimintaa ja lisäksi pötsimikrobien määrä kasvaa. Lehmä saa suuremman rasvahappotuotannon kautta enemmän energiaa käyttöönsä ja suurempi pötsimikrobimassa on erinomainen aminohappolähde ohutsuolessa. Elävän hiivan käyttöä rehuissa mainostetaan, mutta tosiasia on, että rehujen lämpökäsittelyssä hiivat tutkitusti kuolevat. Hiivasolut jäävät toki rehuun, mutta kokonaisina, eikä niistä saada vastaavaa hyötyä kuin erityisprosessilla pilkotusta hiivasta. Kaikilla säilörehulaaduilla hiiva ei toimi hyvin ja siksi on tärkeää mittauttaa kotoisten rehujen arvot ja suunnitella rehutäydennys sen pohjalta.

Mulle väitti kerran yksi Suomen rehun agentti ettei lehmät lypsä tilaseoksella, että ne ei yksinkertaisesti voi lypsää. Piti mennä ihan navettaan sanomaan ammuille "että nyt turpa kiini tulee se rehu agenti ja ampuu teidät siihen paikkaan". Parhaat on vetänyt mittariin 60 litraa vuorokaudessa.
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: Peurajussi - 23.02.09 - klo:22:21
Suomen Rehun hiiva on patentoidulla prosessilla (=ei kenelläkään muulla samaa) valmistettua, pienen pieniksi paloiksi pilkottua hiivaa. Patentti on myönnetty Kiinaa ja USAa myöten. Partikkelit aktivoivat pötsin mikrobitoimintaa ja lisäksi pötsimikrobien määrä kasvaa. Lehmä saa suuremman rasvahappotuotannon kautta enemmän energiaa käyttöönsä ja suurempi pötsimikrobimassa on erinomainen aminohappolähde ohutsuolessa. Elävän hiivan käyttöä rehuissa mainostetaan, mutta tosiasia on, että rehujen lämpökäsittelyssä hiivat tutkitusti kuolevat. Hiivasolut jäävät toki rehuun, mutta kokonaisina, eikä niistä saada vastaavaa hyötyä kuin erityisprosessilla pilkotusta hiivasta. Kaikilla säilörehulaaduilla hiiva ei toimi hyvin ja siksi on tärkeää mittauttaa kotoisten rehujen arvot ja suunnitella rehutäydennys sen pohjalta.

Mulle väitti kerran yksi Suomen rehun agentti ettei lehmät lypsä tilaseoksella, että ne ei yksinkertaisesti voi lypsää. Piti mennä ihan navettaan sanomaan ammuille "että nyt turpa kiini tulee se rehu agenti ja ampuu teidät siihen paikkaan". Parhaat on vetänyt mittariin 60 litraa vuorokaudessa.

Millä ihmeellä se sitä perusteli?
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: Terminator - 23.02.09 - klo:22:24
Suomen Rehun hiiva on patentoidulla prosessilla (=ei kenelläkään muulla samaa) valmistettua, pienen pieniksi paloiksi pilkottua hiivaa. Patentti on myönnetty Kiinaa ja USAa myöten. Partikkelit aktivoivat pötsin mikrobitoimintaa ja lisäksi pötsimikrobien määrä kasvaa. Lehmä saa suuremman rasvahappotuotannon kautta enemmän energiaa käyttöönsä ja suurempi pötsimikrobimassa on erinomainen aminohappolähde ohutsuolessa. Elävän hiivan käyttöä rehuissa mainostetaan, mutta tosiasia on, että rehujen lämpökäsittelyssä hiivat tutkitusti kuolevat. Hiivasolut jäävät toki rehuun, mutta kokonaisina, eikä niistä saada vastaavaa hyötyä kuin erityisprosessilla pilkotusta hiivasta. Kaikilla säilörehulaaduilla hiiva ei toimi hyvin ja siksi on tärkeää mittauttaa kotoisten rehujen arvot ja suunnitella rehutäydennys sen pohjalta.

Mulle väitti kerran yksi Suomen rehun agentti ettei lehmät lypsä tilaseoksella, että ne ei yksinkertaisesti voi lypsää. Piti mennä ihan navettaan sanomaan ammuille "että nyt turpa kiini tulee se rehu agenti ja ampuu teidät siihen paikkaan". Parhaat on vetänyt mittariin 60 litraa vuorokaudessa.

Millä ihmeellä se sitä perusteli?

Ei millään.
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: viiri45 - 24.02.09 - klo:04:29
Suomen Rehun hiiva on patentoidulla prosessilla (=ei kenelläkään muulla samaa) valmistettua, pienen pieniksi paloiksi pilkottua hiivaa. Patentti on myönnetty Kiinaa ja USAa myöten.  Partikkelit aktivoivat pötsin mikrobitoimintaa ja lisäksi pötsimikrobien määrä kasvaa. Lehmä saa suuremman rasvahappotuotannon kautta enemmän energiaa käyttöönsä ja suurempi pötsimikrobimassa on erinomainen aminohappolähde ohutsuolessa.

Pieni kysymys vielä  ??? Paljonko sitä myydään kiinassa tai USA:ssa ;D
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: apilas - 24.02.09 - klo:21:44
Suomen Rehun hiiva on patentoidulla prosessilla (=ei kenelläkään muulla samaa) valmistettua, pienen pieniksi paloiksi pilkottua hiivaa. Patentti on myönnetty Kiinaa ja USAa myöten. Partikkelit aktivoivat pötsin mikrobitoimintaa ja lisäksi pötsimikrobien määrä kasvaa. Lehmä saa suuremman rasvahappotuotannon kautta enemmän energiaa käyttöönsä ja suurempi pötsimikrobimassa on erinomainen aminohappolähde ohutsuolessa. Elävän hiivan käyttöä rehuissa mainostetaan, mutta tosiasia on, että rehujen lämpökäsittelyssä hiivat tutkitusti kuolevat. Hiivasolut jäävät toki rehuun, mutta kokonaisina, eikä niistä saada vastaavaa hyötyä kuin erityisprosessilla pilkotusta hiivasta. Kaikilla säilörehulaaduilla hiiva ei toimi hyvin ja siksi on tärkeää mittauttaa kotoisten rehujen arvot ja suunnitella rehutäydennys sen pohjalta.

sr:n rehuagentti ;D
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: lypsyukko - 25.02.09 - klo:08:55
Suomen Rehun hiiva on patentoidulla prosessilla (=ei kenelläkään muulla samaa) valmistettua, pienen pieniksi paloiksi pilkottua hiivaa. Patentti on myönnetty Kiinaa ja USAa myöten. Partikkelit aktivoivat pötsin mikrobitoimintaa ja lisäksi pötsimikrobien määrä kasvaa. Lehmä saa suuremman rasvahappotuotannon kautta enemmän energiaa käyttöönsä ja suurempi pötsimikrobimassa on erinomainen aminohappolähde ohutsuolessa. Elävän hiivan käyttöä rehuissa mainostetaan, mutta tosiasia on, että rehujen lämpökäsittelyssä hiivat tutkitusti kuolevat. Hiivasolut jäävät toki rehuun, mutta kokonaisina, eikä niistä saada vastaavaa hyötyä kuin erityisprosessilla pilkotusta hiivasta. Kaikilla säilörehulaaduilla hiiva ei toimi hyvin ja siksi on tärkeää mittauttaa kotoisten rehujen arvot ja suunnitella rehutäydennys sen pohjalta.

Pitääpä seuraavaksi kokeilla niitä A-rehun puolitiivisteitä ;D
Siellä  sentäs myyjillä on "oikea" asenne, kun kysyin talouspuolitiivisteen ja viljattoman eroja, vastaus oli viljaton luultavasti parempi - ainakin se on kalliimpi .  ;D ;D  Totta ainakin osa puheesta ja sitä ymmärsi meikeläinenkin, tuosta en niin varma! :)
Otsikko: Vs: Puolitiiviste
Kirjoitti: viiri45 - 01.03.09 - klo:11:38

Pitääpä seuraavaksi kokeilla niitä A-rehun puolitiivisteitä ;D
Siellä  sentäs myyjillä on "oikea" asenne, kun kysyin talouspuolitiivisteen ja viljattoman eroja, vastaus oli viljaton luultavasti parempi - ainakin se on kalliimpi .  ;D ;D  Totta ainakin osa puheesta ja sitä ymmärsi meikeläinenkin, tuosta en niin varma! :)

Aivan sama onko rehu a-rehulta vai kipailijalta. Rehuarvoja todellisuudessa ostetaan joten tarve ratkaisee ostettavan rehun. Hinta katsotaan sen jälkeen kohdalle  ;D