Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: simmo 48 - 29.01.09 - klo:11:31

Otsikko: Reseptiruuallako rennommaksi?
Kirjoitti: simmo 48 - 29.01.09 - klo:11:31
Kun parikymmentä vuotta sitten alkoi lehtiin tulla ruokareseptejä,aloin itse keräämään niitä.Aattelin kokata perheelleni joskus loistopäivällisen.Reseptien pino kasvoi,kunnes niitä oli niin paljon,ettei ne olis kohta mahtuneet mihinkään.Silloin tajusin niiden idean:kauppalaskujen kasvattaminen.Jos vaikka tuosta nykäsen yhen"päärynäbroilerin" ta "viinikukkoa padassa"ja alan tutkia ,mitä niihen laitetaan,niin noita mausteita,mitä niihin pitäisi olla ,ei löydy ku jostain stockmannilta."Mandariinivokki",ihan hieno nimi,mutta mistä saan kapriksia?
Taidan kaataa koko reseptivuoren polttouuniin,ku en niitä oo ikinä tarvinnut.Lihapullilla ja karjalanpaistilla on menty juhlapyhät,joskus on ollut hirvenpaistia,mutta enimmäkseen on syöty samaa ku ennenki.Jotain uutta on pöllöpääkin päässyt syömään,kun tytär joskus kaupunkireissulla vie muorin ihan kiinalaiseen syömään. Ohan se ihan syötävää sekin,mutta enpä alkais niitä kotona kokkaileen.
Käsi sydämelle,onko teillä millasia mieliruokia?
Me joskus herkutellaan läskisoosilla,meistä se on ukon kaa ihan ruuan eliittiä. ;D
Otsikko: Vs: Reseptiruuallako rennommaksi?
Kirjoitti: emo-heikki - 29.01.09 - klo:15:11
No kyllä se on poronkäristys, tämä paikallinen herkku ....

Joskus on syöty loimulohta ja haukea ....
Niin se on semmonen ruoka, että ensin halkaistaan hauet pitkittäin selkäruotoa pitkin ja kuivataan ne niin kuiviksi, että ne kalisee kuin vastakkain lyöpi.
Sen jälkeen nämä kuivatut hauet pinotaan sellaiseksi metriseksi pinoksi sytytetään palamaan ja siinä loisteessa kypsytellään loimulohta ....

Joo on muuten hyvää se loimulohi.
Otsikko: Jo vain
Kirjoitti: Sepedeus - 29.01.09 - klo:16:25
No kyllä se on poronkäristys, tämä paikallinen herkku ....

Joskus on syöty loimulohta ja haukea ....
Niin se on semmonen ruoka, että ensin halkaistaan hauet pitkittäin selkäruotoa pitkin ja kuivataan ne niin kuiviksi, että ne kalisee kuin vastakkain lyöpi.
Sen jälkeen nämä kuivatut hauet pinotaan sellaiseksi metriseksi pinoksi sytytetään palamaan ja siinä loisteessa kypsytellään loimulohta ....

Joo on muuten hyvää se loimulohi.

  se on hyvää Norjan lohi suomalaasella hauella loimutettuna :D
Otsikko: Vs: Reseptiruuallako rennommaksi?
Kirjoitti: Sepedeus - 29.01.09 - klo:16:28
Kun parikymmentä vuotta sitten alkoi lehtiin tulla ruokareseptejä,aloin itse keräämään niitä.Aattelin kokata perheelleni joskus loistopäivällisen.Reseptien pino kasvoi,kunnes niitä oli niin paljon,ettei ne olis kohta mahtuneet mihinkään.Silloin tajusin niiden idean:kauppalaskujen kasvattaminen.Jos vaikka tuosta nykäsen yhen"päärynäbroilerin" ta "viinikukkoa padassa"ja alan tutkia ,mitä niihen laitetaan,niin noita mausteita,mitä niihin pitäisi olla ,ei löydy ku jostain stockmannilta."Mandariinivokki",ihan hieno nimi,mutta mistä saan kapriksia?
Taidan kaataa koko reseptivuoren polttouuniin,ku en niitä oo ikinä tarvinnut.Lihapullilla ja karjalanpaistilla on menty juhlapyhät,joskus on ollut hirvenpaistia,mutta enimmäkseen on syöty samaa ku ennenki.Jotain uutta on pöllöpääkin päässyt syömään,kun tytär joskus kaupunkireissulla vie muorin ihan kiinalaiseen syömään. Ohan se ihan syötävää sekin,mutta enpä alkais niitä kotona kokkaileen.
Käsi sydämelle,onko teillä millasia mieliruokia?
Me joskus herkutellaan läskisoosilla,meistä se on ukon kaa ihan ruuan eliittiä. ;D

  MItä yksinkertaisempi ruoka ,sitä parempi. Mutta ei kannata kerätä lehdistä mitään reseptiä. Google on paras. Laitappa sinne hakuun läskisoossi. :D
Otsikko: Paras...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 29.01.09 - klo:16:57
MItä yksinkertaisempi ruoka ,sitä parempi. Mutta ei kannata kerätä lehdistä mitään reseptiä. Google on paras. Laitappa sinne hakuun läskisoossi. :D

...ja maailman parasta saa täältä...
=
http://www.viisitahtea.fi/content/view/1830/77/
Otsikko: Vs: Reseptiruuallako rennommaksi?
Kirjoitti: kantola - 29.01.09 - klo:19:59
Kyllä kampsut ja puolukkasose tirrikastikkeen kera on sitä parasta...
Otsikko: Maku ja asia...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 29.01.09 - klo:21:43
Kyllä kampsut ja puolukkasose tirrikastikkeen kera on sitä parasta...

Makuasia  ::)  :P
Otsikko: Vs: Reseptiruuallako rennommaksi?
Kirjoitti: SiKari - 29.01.09 - klo:21:58
Kalakukko, siinä on kaikki. Viinin kanssa saattaapi tulla ongelma, onko liha vai kala ruoka, ehdotan maitoa, piimää tai kotikaljaa.
Otsikko: Tekotaito...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 29.01.09 - klo:22:04
Kalakukko, siinä on kaikki. Viinin kanssa saattaapi tulla ongelma, onko liha vai kala ruoka, ehdotan maitoa, piimää tai kotikaljaa.

Mä oon tehny muutaman kerran ite kalakukkoa... ei ihan hakkaa hannapartasta... mut ei kukaan syöjistä kuollu... eikä tullu ees kipeeks - viinit onki sit jo eri juttu  ;D  :D  :)  ::)
Otsikko: Vs: Reseptiruuallako rennommaksi?
Kirjoitti: Heino Leino - 29.01.09 - klo:22:10
riisivelli ja paestetut muikut saapi vejen kielelle.