Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Heino Leino - 15.09.16 - klo:15:42

Otsikko: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: Heino Leino - 15.09.16 - klo:15:42
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/arla-antoi-suomalaistuottajilleen-lahjapaketissa-brittijuustoa-j%C3%A4tti-huonon-sivumaun-1.161890


Ja mitä ihmeellistä sitte tuossa assiessa?
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: navettapiika - 15.09.16 - klo:15:51
Niin..onhan se aina tyhjää parempi.
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: BACKSPACE - 15.09.16 - klo:15:59
"Sivumaun" ??

Kissa kun kulkee ohi ja naukaisee, niin onko se tuollainen "sivumau"
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: pig24 - 15.09.16 - klo:19:19
Arlan brittiläinen cheddar ei maistu juuri miltään, vähiten cheddarilta. Itse ainakin palasin kokeilun jälkeen oltermanni cheddariin.
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: BACKSPACE - 15.09.16 - klo:19:21
Arlan brittiläinen cheddar ei maistu juuri miltään, vähiten cheddarilta. Itse ainakin palasin kokeilun jälkeen oltermanni cheddariin.

Sama täällä, mutta sittemmin siirryttiin takaisin ihan oikeaan cheddariin
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: antti-x - 15.09.16 - klo:19:29
Arlan brittiläinen cheddar ei maistu juuri miltään, vähiten cheddarilta. Itse ainakin palasin kokeilun jälkeen oltermanni cheddariin.

Sama täällä, mutta sittemmin siirryttiin takaisin ihan oikeaan cheddariin

Oltermanni Cheddar myydään useimmiten turhan tuoreena/raakana. Ja harvalla on tilaa kypsyttää jääkaapissa kuukausia. Aura onneksi kypsyy nopeammin sopivaksi.
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: BACKSPACE - 15.09.16 - klo:19:29
Arlan brittiläinen cheddar ei maistu juuri miltään, vähiten cheddarilta. Itse ainakin palasin kokeilun jälkeen oltermanni cheddariin.

Sama täällä, mutta sittemmin siirryttiin takaisin ihan oikeaan cheddariin

Oltermanni Cheddar myydään useimmiten turhan tuoreena/raakana. Ja harvalla on tilaa kypsyttää jääkaapissa kuukausia. Aura onneksi kypsyy nopeammin sopivaksi.

Pitää paikkansa
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: ruusunpuna - 15.09.16 - klo:22:17
Arlan brittiläinen cheddar ei maistu juuri miltään, vähiten cheddarilta. Itse ainakin palasin kokeilun jälkeen oltermanni cheddariin.

Sama täällä, mutta sittemmin siirryttiin takaisin ihan oikeaan cheddariin

Oltermanni Cheddar myydään useimmiten turhan tuoreena/raakana. Ja harvalla on tilaa kypsyttää jääkaapissa kuukausia. Aura onneksi kypsyy nopeammin sopivaksi.

Pitää paikkansa

Onneksi aika useilla on jääkaapissa sopiva 10-15 astetta juuston kypsyttämiseen
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: kantola - 15.09.16 - klo:22:24
Oltermanni Cheddar myydään useimmiten turhan tuoreena/raakana. Ja harvalla on tilaa kypsyttää jääkaapissa kuukausia. Aura onneksi kypsyy nopeammin sopivaksi.
Pitää paikkansa
Tervalla kypsyttelette?
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: BACKSPACE - 16.09.16 - klo:06:28
Arlan brittiläinen cheddar ei maistu juuri miltään, vähiten cheddarilta. Itse ainakin palasin kokeilun jälkeen oltermanni cheddariin.

Sama täällä, mutta sittemmin siirryttiin takaisin ihan oikeaan cheddariin

Oltermanni Cheddar myydään useimmiten turhan tuoreena/raakana. Ja harvalla on tilaa kypsyttää jääkaapissa kuukausia. Aura onneksi kypsyy nopeammin sopivaksi.

Pitää paikkansa

Onneksi aika useilla on jääkaapissa sopiva 10-15 astetta juuston kypsyttämiseen

No jos ei ole, niin sitten pitääkin syödä bulkkijuustoa.
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: navettapiika - 16.09.16 - klo:06:32
Arlan brittiläinen cheddar ei maistu juuri miltään, vähiten cheddarilta. Itse ainakin palasin kokeilun jälkeen oltermanni cheddariin.

Sama täällä, mutta sittemmin siirryttiin takaisin ihan oikeaan cheddariin

Oltermanni Cheddar myydään useimmiten turhan tuoreena/raakana. Ja harvalla on tilaa kypsyttää jääkaapissa kuukausia. Aura onneksi kypsyy nopeammin sopivaksi.

Pitää paikkansa

Onneksi aika useilla on jääkaapissa sopiva 10-15 astetta juuston kypsyttämiseen

No jos ei ole, niin sitten pitääkin syödä bulkkijuustoa.
Tähän voisikin sitten heittää viime viikonlopun kokemuksen suomalaisesta käsityönä tehdystä kermajuustosta, piti maistua katajanmarjalle. Maku oli pyöristyttävän hapan, kitkerä ja yksinkertaisesti pahaa. Rakenne sellaista, että puukko olisi pitänyt lämmittää, ettei siihen tartu..täydellinen floppi. Tuolla ei kyllä maailman juustotaivaalle nousta.. Mutta hinta oli kohdallaan 26 euroa kilo..
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: BACKSPACE - 16.09.16 - klo:06:36
Arlan brittiläinen cheddar ei maistu juuri miltään, vähiten cheddarilta. Itse ainakin palasin kokeilun jälkeen oltermanni cheddariin.

Sama täällä, mutta sittemmin siirryttiin takaisin ihan oikeaan cheddariin

Oltermanni Cheddar myydään useimmiten turhan tuoreena/raakana. Ja harvalla on tilaa kypsyttää jääkaapissa kuukausia. Aura onneksi kypsyy nopeammin sopivaksi.

Pitää paikkansa

Onneksi aika useilla on jääkaapissa sopiva 10-15 astetta juuston kypsyttämiseen

No jos ei ole, niin sitten pitääkin syödä bulkkijuustoa.
Tähän voisikin sitten heittää viime viikonlopun kokemuksen suomalaisesta käsityönä tehdystä kermajuustosta, piti maistua katajanmarjalle. Maku oli pyöristyttävän hapan, kitkerä ja yksinkertaisesti pahaa. Rakenne sellaista, että puukko olisi pitänyt lämmittää, ettei siihen tartu..täydellinen floppi. Tuolla ei kyllä maailman juustotaivaalle nousta.. Mutta hinta oli kohdallaan 26 euroa kilo..

No tota... herkkuja pitää käsitellä asianmukaisesti.
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: navettapiika - 16.09.16 - klo:06:40
Arlan brittiläinen cheddar ei maistu juuri miltään, vähiten cheddarilta. Itse ainakin palasin kokeilun jälkeen oltermanni cheddariin.

Sama täällä, mutta sittemmin siirryttiin takaisin ihan oikeaan cheddariin

Oltermanni Cheddar myydään useimmiten turhan tuoreena/raakana. Ja harvalla on tilaa kypsyttää jääkaapissa kuukausia. Aura onneksi kypsyy nopeammin sopivaksi.

Pitää paikkansa

Onneksi aika useilla on jääkaapissa sopiva 10-15 astetta juuston kypsyttämiseen

No jos ei ole, niin sitten pitääkin syödä bulkkijuustoa.
Tähän voisikin sitten heittää viime viikonlopun kokemuksen suomalaisesta käsityönä tehdystä kermajuustosta, piti maistua katajanmarjalle. Maku oli pyöristyttävän hapan, kitkerä ja yksinkertaisesti pahaa. Rakenne sellaista, että puukko olisi pitänyt lämmittää, ettei siihen tartu..täydellinen floppi. Tuolla ei kyllä maailman juustotaivaalle nousta.. Mutta hinta oli kohdallaan 26 euroa kilo..

No tota... herkkuja pitää käsitellä asianmukaisesti.
Olisko se pitänyt siitä kääreestä nuolla?? Ei siihen kyllä mikään pystynyt..samaa takertumista ja murua siitä tuli "oikealla" juustoveitsellä ja moralla..höylästä puhumattakaan..
Ja herkkua, pah..
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: junttieinari - 16.09.16 - klo:08:34
Arlan brittiläinen cheddar ei maistu juuri miltään, vähiten cheddarilta. Itse ainakin palasin kokeilun jälkeen oltermanni cheddariin.

Sama täällä, mutta sittemmin siirryttiin takaisin ihan oikeaan cheddariin

Oltermanni Cheddar myydään useimmiten turhan tuoreena/raakana. Ja harvalla on tilaa kypsyttää jääkaapissa kuukausia. Aura onneksi kypsyy nopeammin sopivaksi.

Putin-Cheddar oli hyvää, enemmän rasvaa ja pidempi kypsytysaika?
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: Oksa - 16.09.16 - klo:09:18
onko teillä nuin korkia lämpö jääkaapissa???    itellä tuo 15 on huonelämpötila...                ja kaapissa se 2-3 astetta plussaa...   ja kylmiössä sitten se vajakki kymppi...
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: antti-x - 16.09.16 - klo:09:45
Arlan brittiläinen cheddar ei maistu juuri miltään, vähiten cheddarilta. Itse ainakin palasin kokeilun jälkeen oltermanni cheddariin.

Sama täällä, mutta sittemmin siirryttiin takaisin ihan oikeaan cheddariin

Oltermanni Cheddar myydään useimmiten turhan tuoreena/raakana. Ja harvalla on tilaa kypsyttää jääkaapissa kuukausia. Aura onneksi kypsyy nopeammin sopivaksi.

Pitää paikkansa

Onneksi aika useilla on jääkaapissa sopiva 10-15 astetta juuston kypsyttämiseen
Kyllä juusto kypsyy kylmemmässäkin vaikka ei olekaan optimaalista. Enkä minäkään tosiaan muita juustoja kuin auraa viitsi kypsytellä.
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: Make - 16.09.16 - klo:21:19
Tekeekö Arla suomalaismaidosta juustoa?
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: navettapiika - 16.09.16 - klo:21:21
Tekeekö Arla suomalaismaidosta juustoa?
Eipä taida tehdä..eikös ne juustot tuoda Ruotsi Tanska akselilta...
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: Make - 16.09.16 - klo:21:24
Tekeekö Arla suomalaismaidosta juustoa?
Eipä taida tehdä..eikös ne juustot tuoda Ruotsi Tanska akselilta...
Emmentalia vähän epäilin, mutta pienellä kuuklaamisella sekin näyttäisi tulevan Saksasta. Aika outoa Arlalaisten valitus, jos tuollaisen matotuotteiden tuojan kelkassa ovat.
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: navettapiika - 16.09.16 - klo:21:27
Tekeekö Arla suomalaismaidosta juustoa?
Eipä taida tehdä..eikös ne juustot tuoda Ruotsi Tanska akselilta...
Emmentalia vähän epäilin, mutta pienellä kuuklaamisella sekin näyttäisi tulevan Saksasta. Aika outoa Arlalaisten valitus, jos tuollaisen matotuotteiden tuojan kelkassa ovat.
Mutta ainahan voi vähän tökkästä saksalaisesta jauhelihasta Valiota..hurraa..olemme löytäneet ongelman.
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: Eemeli - 17.09.16 - klo:04:25
Hienoa kun kotimainen tissinkoittaja ostaa vain ja ainoastaan kotimaisia tuotteita.
Niin tuotannossa tarvittavaan, ruoaksi tai lahjoiksi.

Vai onko niissäkin kaikissa outo sivumaku.

Älä tee kuten minä teen, tee kuten sanon.
Vai olisiko jo aika tulla alas puusta.
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: navettapiika - 17.09.16 - klo:06:51
Hienoa kun kotimainen tissinkoittaja ostaa vain ja ainoastaan kotimaisia tuotteita.
Niin tuotannossa tarvittavaan, ruoaksi tai lahjoiksi.

Vai onko niissäkin kaikissa outo sivumaku.

Älä tee kuten minä teen, tee kuten sanon.
Vai olisiko jo aika tulla alas puusta.
Tokihan minä teen niin. Mutta onneksi suomalaiset perunat voi aina ostaa ranskalaisina, niin ne mustat ja osuman saaneet menevät kuorien sekaan käymään etanoliksi..
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: Eemeli - 17.09.16 - klo:07:13
Kaikilla muilla sektoreilla, jo kauan, kauppa on ostanut sieltä mistä halvimmalla saa.
Vasta nyt, maitosektori ottaa ensiaskeleita markkinatalouteen ja on heti housut kintuissa.
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: navettapiika - 17.09.16 - klo:07:24
Kaikilla muilla sektoreilla, jo kauan, kauppa on ostanut sieltä mistä halvimmalla saa.
Vasta nyt, maitosektori ottaa ensiaskeleita markkinatalouteen ja on heti housut kintuissa.
Maitosektorilla on kyllä tuota markkinataloutta eletty aiemminkin, mutta kummasti alkoi kitinää kuulumaan kilpailuviraston suunnalta.. Suomessa saa kilpailla kaikella muulla, mutta ei maidolla.
Perunatkin  myydään kartellilla, kun kaikilla kaupoilla on sama hinta..eikä kukaan valita.
Otsikko: Kotimaisen juuston juhlaa
Kirjoitti: kantola - 17.09.16 - klo:07:38
Toistasataa juustua olisi tarjolla. Ja kotimaisia!!

http://www.ksml.fi/kotimaa/Herkkusuiden-juhlat-Paviljongissa-maistellaan-toista-sataa-suomalaista-juustoa/837231
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: Neke - 15.10.16 - klo:20:43
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/arla-antoi-suomalaistuottajilleen-lahjapaketissa-brittijuustoa-j%C3%A4tti-huonon-sivumaun-1.161890


Ja mitä ihmeellistä sitte tuossa assiessa?

Puuttuu veronmaksajain antamien tukieurojen tuoma tuttu mauste
Otsikko: Vs: Arlan juustossa sivumaku?
Kirjoitti: Härö - 15.10.16 - klo:21:31
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/arla-antoi-suomalaistuottajilleen-lahjapaketissa-brittijuustoa-j%C3%A4tti-huonon-sivumaun-1.161890


Ja mitä ihmeellistä sitte tuossa assiessa?

Puuttuu veronmaksajain antamien tukieurojen tuoma tuttu mauste

Kyllä koko EU:n alueella maksetaan tukia, Briteissä on pian kaikki tuet kansallisia.