Agronet

Keskusteluaiheet => Yleistä maa- ja metsätaloudesta => Aiheen aloitti: Peltoman - 26.01.16 - klo:23:25

Otsikko: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Peltoman - 26.01.16 - klo:23:25
Uusvanha idea putkahtelee tänäkin päivänä keskusteluihin :)

https://www.youtube.com/watch?v=Ha0lz6slpoo (https://www.youtube.com/watch?v=Ha0lz6slpoo)
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: pig24 - 27.01.16 - klo:08:18
http://www.mobile-schlachtsysteme.at/index.html (myös englanniksi)
Tällä hetkellä teurastetaan nautoja, lampaita, vuohia ja strutseja. Sioille kehitellään paraikaa uutta (kontti)prototyyppiä. Itävallassa eläinsuojelu on huolestunut eläinten stressaantumisesta kuljetusten aikana. Stressiliha aiheuttaa haittaa ihmisen immuunisysteemille.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Oksa - 27.01.16 - klo:08:34
mutta suomessa tuollainen on laiton tai muuten tehdään homma niiiiin vaikeeks että kukaan täyspäinen ei tuohon lähe.  mistäs net sote asiakkaat muuten saatais jos ihmiset sais kunnollista syötävää?
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: turkki - 27.01.16 - klo:08:48
Eikö tämä ole jo melko lähellä liikkuvan teurastamon ideaa? Tosin valmiita lopputuotteita ei tehdä tilalla paikanpäällä, vaikka elukalta lähteekin henki, suolet ja nahka saman tien.

http://www.maaseutumedia.fi/lihamaisteri-tekee-ongelmajatteesta-herkkuja/

Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 27.01.16 - klo:12:39
Mulla lehmä särki nilkansa poikima halvauksessa. No soitin paikaliselle yrittäjälle. Kävi teurastamassa pihassa. Suolet ja pää lähti honkajoelle. teuras yrittäjä vei ruhon. Tulee takaisin vakuumiin pakattuna jauhelihana, pihvinä, paistina, makkarana ja palvina.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Lypsybotti - 27.01.16 - klo:13:23
Mulla lehmä särki nilkansa poikima halvauksessa. No soitin paikaliselle yrittäjälle. Kävi teurastamassa pihassa. Suolet ja pää lähti honkajoelle. teuras yrittäjä vei ruhon. Tulee takaisin vakuumiin pakattuna jauhelihana, pihvinä, paistina, makkarana ja palvina.
Kätevää.

Asiaa sivuten...
Joskus silloin kun teurasti itselle ja teki itse sai haudata teurasjämät maahan. Saiko näin tehdä jopa bse-alkuaikoina, en jaksa muistaa.
Sitten samoin toimien, piti toimittaa "virallisen" näytteenottajan ottama riskimateriaalinäyte johonkin testattavaksi, mutta roippeet sai haudata maahan. Piti vielä vuorokautta ennen teurastusta ilmoittaa läänin eläinlääkärille tai jotain. (juu, huomen se elukka katkasee jalkasa...?)
Nyt sitten kun tautiriski on pudonnut lähes nollaan, niin sivutuotteet täytyy hävittää honkajoella ja maksaa saman kuin koko raadon nouto ja hävitys!  >:(
Seuraavaksi varmaan kielletään kotiteurastus yleiseen turvallisuuteen vedoten! KELETANA...TTU!
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 27.01.16 - klo:13:30
Mulla lehmä särki nilkansa poikima halvauksessa. No soitin paikaliselle yrittäjälle. Kävi teurastamassa pihassa. Suolet ja pää lähti honkajoelle. teuras yrittäjä vei ruhon. Tulee takaisin vakuumiin pakattuna jauhelihana, pihvinä, paistina, makkarana ja palvina.
Kätevää.

Asiaa sivuten...
Joskus silloin kun teurasti itselle ja teki itse sai haudata teurasjämät maahan. Saiko näin tehdä jopa bse-alkuaikoina, en jaksa muistaa.
Sitten samoin toimien, piti toimittaa "virallisen" näytteenottajan ottama riskimateriaalinäyte johonkin testattavaksi, mutta roippeet sai haudata maahan. Piti vielä vuorokautta ennen teurastusta ilmoittaa läänin eläinlääkärille tai jotain. (juu, huomen se elukka katkasee jalkasa...?)
Nyt sitten kun tautiriski on pudonnut lähes nollaan, niin sivutuotteet täytyy hävittää honkajoella ja maksaa saman kuin koko raadon nouto ja hävitys!  >:(
Seuraavaksi varmaan kielletään kotiteurastus yleiseen turvallisuuteen vedoten! KELETANA...TTU!

Saat sinä vieläkin hävittää kaiken jos onnistut. Yrittäjä sanoi että jos voit näyttää että oot suolet syöttäny koiralle, niin ilmoitus eläinlääkärille ja riskimateriaalista näyte. Sitten vaan koiratarhaan suolet ja sun muut.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: pig24 - 27.01.16 - klo:13:48
Pakko kääntää pätkä Itävallan jutusta:
Teurasjätteiden ja pesuvesien käsittelykuluja ei tällä hetkellä yleensä lasketa, koska kunnat omistavat teurastamot. Liikkuvassa teurastamossa vatsan sisältö, veri ja pesuvedet käsitellään pienessä yksikössä - tuottajan lantalassa, jossa ne mätänevät ja viedään taas luontoon lannoitteena. Ympäristön kuormitusta helpotetaan täten valtavasti.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: viisasmies - 27.01.16 - klo:16:50
eihän noita päätä ja suolia tarvitse lähettää honkajoelle! ilmoitat vaan eläinrekisteriin että sudet varastivat jaloittellemassa olleen eläimen laitumelta! susia on nyt joka puolella suomea riittävästi! sinä hän et saa lähteä jäljestämään sutta ,koska sinulla ei ole suden kaato lupaa! ;D 8)
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: wolfheartscry - 30.01.16 - klo:21:43
Pakko kääntää pätkä Itävallan jutusta:
Teurasjätteiden ja pesuvesien käsittelykuluja ei tällä hetkellä yleensä lasketa, koska kunnat omistavat teurastamot. Liikkuvassa teurastamossa vatsan sisältö, veri ja pesuvedet käsitellään pienessä yksikössä - tuottajan lantalassa, jossa ne mätänevät ja viedään taas luontoon lannoitteena. Ympäristön kuormitusta helpotetaan täten valtavasti.
Ei ole samat säännöt samassa EU:ssa. Suomi-mallioppilas nuolee komission persettä sen minkä jaksaa. Evira syytää pykälää toisensa perään niiden perustumatta mihinkään todelliseen uhkaan. Ainoa uhka on turhan henkilöstön irtisanominen, jos järkeistäisivät toimintaa. Kuka sitä ensimmäisenä on ilmoittamassa esimiehelleen, että mä olen aivan turha tässä firmassa. Jos loparit tulisivat, joutuisi omalla ajalla ja omalla rahalla surffailemaan netissä ja tekemään nettiostokset omalla ajalla. (vähän aikaa sitten tuli tutkimustulos, että vilkkain nettiostosaika on maanantai aamupäivä)
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:06:08
Pakko kääntää pätkä Itävallan jutusta:
Teurasjätteiden ja pesuvesien käsittelykuluja ei tällä hetkellä yleensä lasketa, koska kunnat omistavat teurastamot. Liikkuvassa teurastamossa vatsan sisältö, veri ja pesuvedet käsitellään pienessä yksikössä - tuottajan lantalassa, jossa ne mätänevät ja viedään taas luontoon lannoitteena. Ympäristön kuormitusta helpotetaan täten valtavasti.
Ei ole samat säännöt samassa EU:ssa. Suomi-mallioppilas nuolee komission persettä sen minkä jaksaa. Evira syytää pykälää toisensa perään niiden perustumatta mihinkään todelliseen uhkaan. Ainoa uhka on turhan henkilöstön irtisanominen, jos järkeistäisivät toimintaa. Kuka sitä ensimmäisenä on ilmoittamassa esimiehelleen, että mä olen aivan turha tässä firmassa. Jos loparit tulisivat, joutuisi omalla ajalla ja omalla rahalla surffailemaan netissä ja tekemään nettiostokset omalla ajalla. (vähän aikaa sitten tuli tutkimustulos, että vilkkain nettiostosaika on maanantai aamupäivä)

nää tolkuttomat säännöt on lopannut elintarvike teollisuus.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Jätkä - 31.01.16 - klo:08:49
Mulla lehmä särki nilkansa poikima halvauksessa. No soitin paikaliselle yrittäjälle. Kävi teurastamassa pihassa. Suolet ja pää lähti honkajoelle. teuras yrittäjä vei ruhon. Tulee takaisin vakuumiin pakattuna jauhelihana, pihvinä, paistina, makkarana ja palvina.
Kätevää.

Asiaa sivuten...
Joskus silloin kun teurasti itselle ja teki itse sai haudata teurasjämät maahan. Saiko näin tehdä jopa bse-alkuaikoina, en jaksa muistaa.
Sitten samoin toimien, piti toimittaa "virallisen" näytteenottajan ottama riskimateriaalinäyte johonkin testattavaksi, mutta roippeet sai haudata maahan. Piti vielä vuorokautta ennen teurastusta ilmoittaa läänin eläinlääkärille tai jotain. (juu, huomen se elukka katkasee jalkasa...?)
Nyt sitten kun tautiriski on pudonnut lähes nollaan, niin sivutuotteet täytyy hävittää honkajoella ja maksaa saman kuin koko raadon nouto ja hävitys!  >:(
Seuraavaksi varmaan kielletään kotiteurastus yleiseen turvallisuuteen vedoten! KELETANA...TTU!

 Eiköhän ilmoitus susihavannoista ja kadonneesta naudasta riitä?
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:08:53
nää tolkuttomat säännöt on lopannut elintarvike teollisuus.

Niin on... Sitten kun otetaan huomioon että 80% elintarviketeollisuudesta on osuustoiminnallisten viljelijäomisteisten firmojen hallussa niin niinhän viljelijät ovat lopanneet noi säännöt tuollaisiksi voidakseen pitää monopoliasemansa ja estääkseen uusien kilpailijoiden tulon...
Sitä tosiaan saadaan mitä on pyydetty tässäkin asiassa
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:08:56
nää tolkuttomat säännöt on lopannut elintarvike teollisuus.

Niin on... Sitten kun otetaan huomioon että 80% elintarviketeollisuudesta on osuustoiminnallisten viljelijäomisteisten firmojen hallussa niin niinhän viljelijät ovat lopanneet noi säännöt tuollaisiksi voidakseen pitää monopoliasemansa ja estääkseen uusien kilpailijoiden tulon...

Nyt sotket valion ja nämä puoliosuuskunnat! kaikki lihayhtiöt on porssiyhtiöitä! Ymmärtäisin papermmin sen loppaamisen jos omistus olisi viljeliöillä 100%!
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:09:02
nää tolkuttomat säännöt on lopannut elintarvike teollisuus.

Niin on... Sitten kun otetaan huomioon että 80% elintarviketeollisuudesta on osuustoiminnallisten viljelijäomisteisten firmojen hallussa niin niinhän viljelijät ovat lopanneet noi säännöt tuollaisiksi voidakseen pitää monopoliasemansa ja estääkseen uusien kilpailijoiden tulon...

Nyt sotket valion ja nämä puoliosuuskunnat! kaikki lihayhtiöt on porssiyhtiöitä! Ymmärtäisin papermmin sen loppaamisen jos omistus olisi viljeliöillä 100%!
Tää linja siis päätettiin vuonna 1995
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:09:12
nää tolkuttomat säännöt on lopannut elintarvike teollisuus.

Niin on... Sitten kun otetaan huomioon että 80% elintarviketeollisuudesta on osuustoiminnallisten viljelijäomisteisten firmojen hallussa niin niinhän viljelijät ovat lopanneet noi säännöt tuollaisiksi voidakseen pitää monopoliasemansa ja estääkseen uusien kilpailijoiden tulon...

Nyt sotket valion ja nämä puoliosuuskunnat! kaikki lihayhtiöt on porssiyhtiöitä! Ymmärtäisin papermmin sen loppaamisen jos omistus olisi viljeliöillä 100%!
Tää linja siis päätettiin vuonna 1995

Periaatteessa jos viittaat eu:hun litymiseen. Mä kyllä väitän että nää säänöt ei tule sieltä.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:09:23
nää tolkuttomat säännöt on lopannut elintarvike teollisuus.

Niin on... Sitten kun otetaan huomioon että 80% elintarviketeollisuudesta on osuustoiminnallisten viljelijäomisteisten firmojen hallussa niin niinhän viljelijät ovat lopanneet noi säännöt tuollaisiksi voidakseen pitää monopoliasemansa ja estääkseen uusien kilpailijoiden tulon...

Nyt sotket valion ja nämä puoliosuuskunnat! kaikki lihayhtiöt on porssiyhtiöitä! Ymmärtäisin papermmin sen loppaamisen jos omistus olisi viljeliöillä 100%!
Tää linja siis päätettiin vuonna 1995

Periaatteessa jos viittaat eu:hun litymiseen. Mä kyllä väitän että nää säänöt ei tule sieltä.

Ei tulekaan. Ei mikään tästä ole EU:n vika.. mutta tuolloin päätettiin kansallisesta laatustrategiasta. Eli siitä että pärjäämme vain ja ainoastaan äärimmäisellä laadulla ja aukottomalla puhtaudella. Sekä vaikka sillä että täällä ei olisi antibioottijäämiä eikä pahoja tarttuvia tauteja..

Ilman tätä kovaa valvontaa ja säätelyä meillä olisi jo nyt 20 vuodessa ryssitty kaikki..nyt on ryssitty vain tilahinnat.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:09:55
nää tolkuttomat säännöt on lopannut elintarvike teollisuus.

Niin on... Sitten kun otetaan huomioon että 80% elintarviketeollisuudesta on osuustoiminnallisten viljelijäomisteisten firmojen hallussa niin niinhän viljelijät ovat lopanneet noi säännöt tuollaisiksi voidakseen pitää monopoliasemansa ja estääkseen uusien kilpailijoiden tulon...

Nyt sotket valion ja nämä puoliosuuskunnat! kaikki lihayhtiöt on porssiyhtiöitä! Ymmärtäisin papermmin sen loppaamisen jos omistus olisi viljeliöillä 100%!
Tää linja siis päätettiin vuonna 1995

Periaatteessa jos viittaat eu:hun litymiseen. Mä kyllä väitän että nää säänöt ei tule sieltä.

Ei tulekaan. Ei mikään tästä ole EU:n vika.. mutta tuolloin päätettiin kansallisesta laatustrategiasta. Eli siitä että pärjäämme vain ja ainoastaan äärimmäisellä laadulla ja aukottomalla puhtaudella. Sekä vaikka sillä että täällä ei olisi antibioottijäämiä eikä pahoja tarttuvia tauteja..

Ilman tätä kovaa valvontaa ja säätelyä meillä olisi jo nyt 20 vuodessa ryssitty kaikki..nyt on ryssitty vain tilahinnat.

Niin no mitä sillä lihalla tekee jos laatu on kohillaan. ;D
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:10:31
nää tolkuttomat säännöt on lopannut elintarvike teollisuus.

Niin on... Sitten kun otetaan huomioon että 80% elintarviketeollisuudesta on osuustoiminnallisten viljelijäomisteisten firmojen hallussa niin niinhän viljelijät ovat lopanneet noi säännöt tuollaisiksi voidakseen pitää monopoliasemansa ja estääkseen uusien kilpailijoiden tulon...

Nyt sotket valion ja nämä puoliosuuskunnat! kaikki lihayhtiöt on porssiyhtiöitä! Ymmärtäisin papermmin sen loppaamisen jos omistus olisi viljeliöillä 100%!

Kyllä nää säännöt ja sääntely ja niiden loppaus on peräisin jo siltä ajalta kun viljelijät omistivat noi teurastamotkin 100%. Nytkin määräysvalta on 98% viljelijöillä. Muut vaan nostaa osinkoja. Mutta mikäpä iso teurastamo tai meijeri pyrkisi helpottamaan sääntöjä ja siten mahdollistamaan kevyemmin toimivien kilpailijoiden tulon markkinoille varsinkin kun on jo itse tehnyt tarvittavat investoinnit ja muut? Kyllä nämä säännöt ovat puhtaasti seurausta tuottajaomisteisten osuuskuntien monopolipyrkimyksistä. Peilin eteen kun kävelet niin sieltä se loppaaja ja tiukkojen sääntöjen vaatija kurkistaa...

Yritin tsiikailla pelistä syyllistä, mutta sitten muistin että en ole minkään teurastamo osuuskunnan jäsen.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:10:33
Ei tulekaan. Ei mikään tästä ole EU:n vika.. mutta tuolloin päätettiin kansallisesta laatustrategiasta. Eli siitä että pärjäämme vain ja ainoastaan äärimmäisellä laadulla ja aukottomalla puhtaudella. Sekä vaikka sillä että täällä ei olisi antibioottijäämiä eikä pahoja tarttuvia tauteja..

Ilman tätä kovaa valvontaa ja säätelyä meillä olisi jo nyt 20 vuodessa ryssitty kaikki..nyt on ryssitty vain tilahinnat.

Inhorealistinen mutta taitaa olla valitettavan oikea näkökohta. Kun katselee miten vähän nykyisistäkin säännöistä piitataan ja laitetaan hommat toimimaan vaan paperilla. Ei tarvita ruudinkeksijää huomaamaan jos ei ihan sokea ole että lannan levitys tapahtuu lähipelloille ja kauemmas ei juurikaan ajeta vaikka eläinmäärä on sellainen että kokonaishehtaaritkin on siinä rajoilla että riittääkö levitysala sääntöjen mukaiseen levitykseen. Mutta sääntöjen kunnioitus on vähän niin ja näin. Auta armias jos niitä ei olisi ollut lainkaan ja samalla sanktioiden pelkoa...

No onhan se pienemmän riesan tie kun hilata 30km päähän muujussin pellolle maksua vastaan.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:10:51
Yritin tsiikailla pelistä syyllistä, mutta sitten muistin että en ole minkään teurastamo osuuskunnan jäsen.

Ja et siis myöskään minkään meijeriosuuskunnan jäsen? Jotka loppaa säännöt sellaisiksi että kotijuuston valmistaja jos myydä yrittää niin tietää työtä tehneensä...

mitenkä minusta tuntuu että maidon suoramyynti on helpompaa kuin lihan?
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:10:57
Yritin tsiikailla pelistä syyllistä, mutta sitten muistin että en ole minkään teurastamo osuuskunnan jäsen.

Ja et siis myöskään minkään meijeriosuuskunnan jäsen? Jotka loppaa säännöt sellaisiksi että kotijuuston valmistaja jos myydä yrittää niin tietää työtä tehneensä...

mitenkä minusta tuntuu että maidon suoramyynti on helpompaa kuin lihan?

On. Mutta koitas myydä sitä juustoa...

N jos tälle linjalle lähetäåän, niin koitappa siitä sammakon rillillä teurastettua nautaa myydä sämpylän välissä!
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:10
Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet  ;D

Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöillä
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:11:14
Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet  ;D

Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöillä

Mikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:16
Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet  ;D

Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöillä

Mikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?
Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:11:29
Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet  ;D

Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöillä

Mikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?
Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.

Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Jätkä - 31.01.16 - klo:12:23
Suomessa ammutaan hirviä 60-70 000, Jäniksiä 250 000, Sorsia jotain puoli miljoonaa...
Ja silti väkiluku kasvaa vaikka useimmat riistaeläimet käsitellään sellaisissa tiloissa, joita ei ole evira hyväksynyt ja ja lihan käsittelytavatkin riippuu ihan metsästäjän omasta kunnosta tai mieltymyksistä.  ;) :)
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:12:37
Suomessa ammutaan hirviä 60-70 000, Jäniksiä 250 000, Sorsia jotain puoli miljoonaa...
Ja silti väkiluku kasvaa vaikka useimmat riistaeläimet käsitellään sellaisissa tiloissa, joita ei ole evira hyväksynyt ja ja lihan käsittelytavatkin riippuu ihan metsästäjän omasta kunnosta tai mieltymyksistä.  ;) :)

Erikoista on se että poron saa teurastaa ja myydä suoramyyntinä suoraan tuvan ovelta ilman mitään hygienia ja muita tiloja. Myyjä saa istua vaikka vessan pöntöllä pään alla samalla kun lyö liha köntsän ostaja kouraan.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:13:30
Suomessa ammutaan hirviä 60-70 000, Jäniksiä 250 000, Sorsia jotain puoli miljoonaa...
Ja silti väkiluku kasvaa vaikka useimmat riistaeläimet käsitellään sellaisissa tiloissa, joita ei ole evira hyväksynyt ja ja lihan käsittelytavatkin riippuu ihan metsästäjän omasta kunnosta tai mieltymyksistä.  ;) :)

Erikoista on se että poron saa teurastaa ja myydä suoramyyntinä suoraan tuvan ovelta ilman mitään hygienia ja muita tiloja. Myyjä saa istua vaikka vessan pöntöllä pään alla samalla kun lyö liha köntsän ostaja kouraan.
Asia ei ole näin. Mulla yks sukulainen tekee tuota, ja heiltä vaaditaan ihan se kaikki mitä muiltakin.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:13:37
Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet  ;D

Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöillä

Mikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?
Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.

Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?

Ostaisitko Sinä minulta suoramyyntilihaa ???

Jos "vannon ja vakuutan" että liha on puhdasta ja kasvatus on ollut juuri sellaista jota sen kuuluukin olla... Riittäisikö vaikkapa salmonella-puhtaudesta se tieto että "omassa paskassani ei ole verta, ainakaan usein" tai että "käytin leikkaamiseen sitä samaa veistä jolla elukan pistin". Kylmäketjun varmistin silleen, että "ulkona oli kylmä" ja puhtauden niin että "puhtaalla pellolla ruhoa pidettiin ja se riippui tallissa joka on tukittu etteivät linnut pasko traktorien konepelleille"  ;D

Välineet pestiin oman kaivon vedellä. Vedessä oli "joskus pikkuisen kolia, mutta havainnon jälkeen pestiin kaivonkansi painepesurilla joten ongelma lienee poistunut"  ;D Navettasaappaat jalassa tietysti pestiin, koska ne pestiin siinä samalla kerralla  ;D

Tässä on vaarana, että homma menee ihan villiksi ja vapaaksi. Kohta myydään saksalaista pakastesikaa luomuna takaluukusta. Ilman kuittia ja ilman tietoa että kuka sitä myy  ;D
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Köntys - 31.01.16 - klo:13:38
Suomessa ammutaan hirviä 60-70 000, Jäniksiä 250 000, Sorsia jotain puoli miljoonaa...
Ja silti väkiluku kasvaa vaikka useimmat riistaeläimet käsitellään sellaisissa tiloissa, joita ei ole evira hyväksynyt ja ja lihan käsittelytavatkin riippuu ihan metsästäjän omasta kunnosta tai mieltymyksistä.  ;) :)

Erikoista on se että poron saa teurastaa ja myydä suoramyyntinä suoraan tuvan ovelta ilman mitään hygienia ja muita tiloja. Myyjä saa istua vaikka vessan pöntöllä pään alla samalla kun lyö liha köntsän ostaja kouraan.

Mä en oo myytävänä  :o >:(
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:14:10
Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet  ;D

Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöillä

Mikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?
Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.

Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?

Ostaisitko Sinä minulta suoramyyntilihaa ???

Jos "vannon ja vakuutan" että liha on puhdasta ja kasvatus on ollut juuri sellaista jota sen kuuluukin olla... Riittäisikö vaikkapa salmonella-puhtaudesta se tieto että "omassa paskassani ei ole verta, ainakaan usein" tai että "käytin leikkaamiseen sitä samaa veistä jolla elukan pistin". Kylmäketjun varmistin silleen, että "ulkona oli kylmä" ja puhtauden niin että "puhtaalla pellolla ruhoa pidettiin ja se riippui tallissa joka on tukittu etteivät linnut pasko traktorien konepelleille"  ;D

Välineet pestiin oman kaivon vedellä. Vedessä oli "joskus pikkuisen kolia, mutta havainnon jälkeen pestiin kaivonkansi painepesurilla joten ongelma lienee poistunut"  ;D Navettasaappaat jalassa tietysti pestiin, koska ne pestiin siinä samalla kerralla  ;D

Tässä on vaarana, että homma menee ihan villiksi ja vapaaksi. Kohta myydään saksalaista pakastesikaa luomuna takaluukusta. Ilman kuittia ja ilman tietoa että kuka sitä myy  ;D

No jos mä nään teurastuksen, paloittelun ja elukat samalla, niin varmasti jos se on minusta asiallisesti tehty. Kuten totesit että "jos liha valmistetsaan oikein, niin riski sairastua on minimaalinen.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:14:15
Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet  ;D

Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöillä

Mikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?
Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.

Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?

Ostaisitko Sinä minulta suoramyyntilihaa ???

Jos "vannon ja vakuutan" että liha on puhdasta ja kasvatus on ollut juuri sellaista jota sen kuuluukin olla... Riittäisikö vaikkapa salmonella-puhtaudesta se tieto että "omassa paskassani ei ole verta, ainakaan usein" tai että "käytin leikkaamiseen sitä samaa veistä jolla elukan pistin". Kylmäketjun varmistin silleen, että "ulkona oli kylmä" ja puhtauden niin että "puhtaalla pellolla ruhoa pidettiin ja se riippui tallissa joka on tukittu etteivät linnut pasko traktorien konepelleille"  ;D

Välineet pestiin oman kaivon vedellä. Vedessä oli "joskus pikkuisen kolia, mutta havainnon jälkeen pestiin kaivonkansi painepesurilla joten ongelma lienee poistunut"  ;D Navettasaappaat jalassa tietysti pestiin, koska ne pestiin siinä samalla kerralla  ;D

Tässä on vaarana, että homma menee ihan villiksi ja vapaaksi. Kohta myydään saksalaista pakastesikaa luomuna takaluukusta. Ilman kuittia ja ilman tietoa että kuka sitä myy  ;D

No jos mä nään teurastuksen, paloittelun ja elukat samalla, niin varmasti jos se on minusta asiallisesti tehty. Kuten totesit että "jos liha valmistetsaan oikein, niin riski sairastua on minimaalinen.

Mutta kysymys kuuluikin: Luottaisitko sanaani siitä että kaikki on kunnossa  :D

-> johon fiksusti vastasit, että et luottaisi vaan haluaisit nähdä.. Eli haluaisit jonkun valvomaan miten duuni on hoidettu. Tämä systeemihän meillä nyt on, koska kuluttajat eivät ehdi/viitsi/ilkeä olla itse valvomassa näitä käytäntöjä  :)
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:14:19
Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet  ;D

Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöillä

Mikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?
Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.

Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?

Ostaisitko Sinä minulta suoramyyntilihaa ???

Jos "vannon ja vakuutan" että liha on puhdasta ja kasvatus on ollut juuri sellaista jota sen kuuluukin olla... Riittäisikö vaikkapa salmonella-puhtaudesta se tieto että "omassa paskassani ei ole verta, ainakaan usein" tai että "käytin leikkaamiseen sitä samaa veistä jolla elukan pistin". Kylmäketjun varmistin silleen, että "ulkona oli kylmä" ja puhtauden niin että "puhtaalla pellolla ruhoa pidettiin ja se riippui tallissa joka on tukittu etteivät linnut pasko traktorien konepelleille"  ;D

Välineet pestiin oman kaivon vedellä. Vedessä oli "joskus pikkuisen kolia, mutta havainnon jälkeen pestiin kaivonkansi painepesurilla joten ongelma lienee poistunut"  ;D Navettasaappaat jalassa tietysti pestiin, koska ne pestiin siinä samalla kerralla  ;D

Tässä on vaarana, että homma menee ihan villiksi ja vapaaksi. Kohta myydään saksalaista pakastesikaa luomuna takaluukusta. Ilman kuittia ja ilman tietoa että kuka sitä myy  ;D

No jos mä nään teurastuksen, paloittelun ja elukat samalla, niin varmasti jos se on minusta asiallisesti tehty. Kuten totesit että "jos liha valmistetsaan oikein, niin riski sairastua on minimaalinen.

Mutta kysymys kuuluikin: Luottaisitko sanaani siitä että kaikki on kunnossa  :D

-> johon fiksusti vastasit, että et luottaisi vaan haluaisit nähdä.. Eli haluaisit jonkun valvomaan miten duuni on hoidettu. Tämä systeemihän meillä nyt on, koska kuluttajat eivät ehdi/viitsi/ilkeä olla itse valvomassa näitä käytäntöjä  :)

eikö se nyt oo vähän eri asia jos asiakas käy itse katsomassa homman onko se asiakkaan mielestä ok. kuin se että lauma tarkastajisa OE:N väki kintereillään hyökkää navettaan? Asiakkaalahan on silloin mahdolisuus valita että "hei tässä hommassa ei kaikki ole kunnossa! Empä ostakkaan!" Nythän se paska lyödään samaan vakuumiin ja asiakas ostaa sen sieltä kaupan tiskiltä jolloin kaikki saa lihasta paskan hinnan!
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:14:48
Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet  ;D

Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöillä

Mikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?
Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.

Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?

Ostaisitko Sinä minulta suoramyyntilihaa ???

Jos "vannon ja vakuutan" että liha on puhdasta ja kasvatus on ollut juuri sellaista jota sen kuuluukin olla... Riittäisikö vaikkapa salmonella-puhtaudesta se tieto että "omassa paskassani ei ole verta, ainakaan usein" tai että "käytin leikkaamiseen sitä samaa veistä jolla elukan pistin". Kylmäketjun varmistin silleen, että "ulkona oli kylmä" ja puhtauden niin että "puhtaalla pellolla ruhoa pidettiin ja se riippui tallissa joka on tukittu etteivät linnut pasko traktorien konepelleille"  ;D

Välineet pestiin oman kaivon vedellä. Vedessä oli "joskus pikkuisen kolia, mutta havainnon jälkeen pestiin kaivonkansi painepesurilla joten ongelma lienee poistunut"  ;D Navettasaappaat jalassa tietysti pestiin, koska ne pestiin siinä samalla kerralla  ;D

Tässä on vaarana, että homma menee ihan villiksi ja vapaaksi. Kohta myydään saksalaista pakastesikaa luomuna takaluukusta. Ilman kuittia ja ilman tietoa että kuka sitä myy  ;D

No jos mä nään teurastuksen, paloittelun ja elukat samalla, niin varmasti jos se on minusta asiallisesti tehty. Kuten totesit että "jos liha valmistetsaan oikein, niin riski sairastua on minimaalinen.

Mutta kysymys kuuluikin: Luottaisitko sanaani siitä että kaikki on kunnossa  :D

-> johon fiksusti vastasit, että et luottaisi vaan haluaisit nähdä.. Eli haluaisit jonkun valvomaan miten duuni on hoidettu. Tämä systeemihän meillä nyt on, koska kuluttajat eivät ehdi/viitsi/ilkeä olla itse valvomassa näitä käytäntöjä  :)

eikö se nyt oo vähän eri asia jos asiakas käy itse katsomassa homman onko se asiakkaan mielestä ok. kuin se että lauma tarkastajisa OE:N väki kintereillään hyökkää navettaan? Asiakkaalahan on silloin mahdolisuus valita että "hei tässä hommassa ei kaikki ole kunnossa! Empä ostakkaan!" Nythän se paska lyödään samaan vakuumiin ja asiakas ostaa sen sieltä kaupan tiskiltä jolloin kaikki saa lihasta paskan hinnan!

Mut tuskin jokaisella asiakkaalla on aikaa käydä katsomassa kun lehmää lypsetään tai kun se muna ulostautuu ulos kanan ahterista. Siks tähän hommaan tarvitaan nämä yhteiset pelisäännöt.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:15:09
Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet  ;D

Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöillä

Mikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?
Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.

Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?

Ostaisitko Sinä minulta suoramyyntilihaa ???

Jos "vannon ja vakuutan" että liha on puhdasta ja kasvatus on ollut juuri sellaista jota sen kuuluukin olla... Riittäisikö vaikkapa salmonella-puhtaudesta se tieto että "omassa paskassani ei ole verta, ainakaan usein" tai että "käytin leikkaamiseen sitä samaa veistä jolla elukan pistin". Kylmäketjun varmistin silleen, että "ulkona oli kylmä" ja puhtauden niin että "puhtaalla pellolla ruhoa pidettiin ja se riippui tallissa joka on tukittu etteivät linnut pasko traktorien konepelleille"  ;D

Välineet pestiin oman kaivon vedellä. Vedessä oli "joskus pikkuisen kolia, mutta havainnon jälkeen pestiin kaivonkansi painepesurilla joten ongelma lienee poistunut"  ;D Navettasaappaat jalassa tietysti pestiin, koska ne pestiin siinä samalla kerralla  ;D

Tässä on vaarana, että homma menee ihan villiksi ja vapaaksi. Kohta myydään saksalaista pakastesikaa luomuna takaluukusta. Ilman kuittia ja ilman tietoa että kuka sitä myy  ;D

No jos mä nään teurastuksen, paloittelun ja elukat samalla, niin varmasti jos se on minusta asiallisesti tehty. Kuten totesit että "jos liha valmistetsaan oikein, niin riski sairastua on minimaalinen.

Mutta kysymys kuuluikin: Luottaisitko sanaani siitä että kaikki on kunnossa  :D

-> johon fiksusti vastasit, että et luottaisi vaan haluaisit nähdä.. Eli haluaisit jonkun valvomaan miten duuni on hoidettu. Tämä systeemihän meillä nyt on, koska kuluttajat eivät ehdi/viitsi/ilkeä olla itse valvomassa näitä käytäntöjä  :)

eikö se nyt oo vähän eri asia jos asiakas käy itse katsomassa homman onko se asiakkaan mielestä ok. kuin se että lauma tarkastajisa OE:N väki kintereillään hyökkää navettaan? Asiakkaalahan on silloin mahdolisuus valita että "hei tässä hommassa ei kaikki ole kunnossa! Empä ostakkaan!" Nythän se paska lyödään samaan vakuumiin ja asiakas ostaa sen sieltä kaupan tiskiltä jolloin kaikki saa lihasta paskan hinnan!

Mut tuskin jokaisella asiakkaalla on aikaa käydä katsomassa kun lehmää lypsetään tai kun se muna ulostautuu ulos kanan ahterista. Siks tähän hommaan tarvitaan nämä yhteiset pelisäännöt.

kananmunan suora myynti kait on kaikkein helpoin homma suomessa.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:15:14
Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet  ;D

Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöillä

Mikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?
Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.

Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?

Ostaisitko Sinä minulta suoramyyntilihaa ???

Jos "vannon ja vakuutan" että liha on puhdasta ja kasvatus on ollut juuri sellaista jota sen kuuluukin olla... Riittäisikö vaikkapa salmonella-puhtaudesta se tieto että "omassa paskassani ei ole verta, ainakaan usein" tai että "käytin leikkaamiseen sitä samaa veistä jolla elukan pistin". Kylmäketjun varmistin silleen, että "ulkona oli kylmä" ja puhtauden niin että "puhtaalla pellolla ruhoa pidettiin ja se riippui tallissa joka on tukittu etteivät linnut pasko traktorien konepelleille"  ;D

Välineet pestiin oman kaivon vedellä. Vedessä oli "joskus pikkuisen kolia, mutta havainnon jälkeen pestiin kaivonkansi painepesurilla joten ongelma lienee poistunut"  ;D Navettasaappaat jalassa tietysti pestiin, koska ne pestiin siinä samalla kerralla  ;D

Tässä on vaarana, että homma menee ihan villiksi ja vapaaksi. Kohta myydään saksalaista pakastesikaa luomuna takaluukusta. Ilman kuittia ja ilman tietoa että kuka sitä myy  ;D

No jos mä nään teurastuksen, paloittelun ja elukat samalla, niin varmasti jos se on minusta asiallisesti tehty. Kuten totesit että "jos liha valmistetsaan oikein, niin riski sairastua on minimaalinen.

Mutta kysymys kuuluikin: Luottaisitko sanaani siitä että kaikki on kunnossa  :D

-> johon fiksusti vastasit, että et luottaisi vaan haluaisit nähdä.. Eli haluaisit jonkun valvomaan miten duuni on hoidettu. Tämä systeemihän meillä nyt on, koska kuluttajat eivät ehdi/viitsi/ilkeä olla itse valvomassa näitä käytäntöjä  :)

eikö se nyt oo vähän eri asia jos asiakas käy itse katsomassa homman onko se asiakkaan mielestä ok. kuin se että lauma tarkastajisa OE:N väki kintereillään hyökkää navettaan? Asiakkaalahan on silloin mahdolisuus valita että "hei tässä hommassa ei kaikki ole kunnossa! Empä ostakkaan!" Nythän se paska lyödään samaan vakuumiin ja asiakas ostaa sen sieltä kaupan tiskiltä jolloin kaikki saa lihasta paskan hinnan!

Mut tuskin jokaisella asiakkaalla on aikaa käydä katsomassa kun lehmää lypsetään tai kun se muna ulostautuu ulos kanan ahterista. Siks tähän hommaan tarvitaan nämä yhteiset pelisäännöt.

raakamaidon kohdalla ymmärän, kun siinä on riski että joku voi keittämättä juoda sitä. Melko harva raakaa lihaa syöpi tai raakoja kananmunia. Maidossa voisi ajaytella jos haluaa jatkojalostaa. esim. juustoiksi, niin silloin kevyempi kontrolli.

Ei sielä italiassakaan kun parman juustoa tehdään, niin se juustola ole kuin leikaussali ja tekiät liiku pomminpurkajan puvuissa. Maito tuodaan edelisenä iltana juustolaan. Se odottaa yön yli avonaisessa altaassa huoneen lämmössä että samaan altaaseen tuodaan myös aamun maito. Sitten aamun aikana siitä tehdään se juusto kiekko jota suolataan 2 viikkoa. Säilytetään sitten 2-3 vuotta hyllyssä ihan normaalissa varastossa eikä missään laboratoriossa.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Jätkä - 31.01.16 - klo:15:15
Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet  ;D

Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöillä

Mikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?
Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.

Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?

Ostaisitko Sinä minulta suoramyyntilihaa ???

Jos "vannon ja vakuutan" että liha on puhdasta ja kasvatus on ollut juuri sellaista jota sen kuuluukin olla... Riittäisikö vaikkapa salmonella-puhtaudesta se tieto että "omassa paskassani ei ole verta, ainakaan usein" tai että "käytin leikkaamiseen sitä samaa veistä jolla elukan pistin". Kylmäketjun varmistin silleen, että "ulkona oli kylmä" ja puhtauden niin että "puhtaalla pellolla ruhoa pidettiin ja se riippui tallissa joka on tukittu etteivät linnut pasko traktorien konepelleille"  ;D

Välineet pestiin oman kaivon vedellä. Vedessä oli "joskus pikkuisen kolia, mutta havainnon jälkeen pestiin kaivonkansi painepesurilla joten ongelma lienee poistunut"  ;D Navettasaappaat jalassa tietysti pestiin, koska ne pestiin siinä samalla kerralla  ;D

Tässä on vaarana, että homma menee ihan villiksi ja vapaaksi. Kohta myydään saksalaista pakastesikaa luomuna takaluukusta. Ilman kuittia ja ilman tietoa että kuka sitä myy  ;D

 Miksi en ostaisi? Ja varmasti moni muukin olisi ostanut ja jos samassa pitäjässä asuttais, niin varmasti ihmiset tietäisivät jos pilaantunutta lihaa olisit myynny jollekkin. Sillä paha kello kuuluu kauas.
 Ja kyllä sinäkin tiedät sen, että ruuanlaitossa ne virheet tehdään, jos joku sairastuu. Eikä siinä teurastuksessa.
Miten moni meistäkin on käynyt etelänmaissa ravintolassa jossa osa eläimistä on hengissä sielä takahuoneessa.

Tuosta tuli mieleen yx juttu Sisialaisessa ravintolassa eräs rouva kutsui kokin paikalle kun kana ei ollut tuoretta ja kokki haki uudenkanan, tappo ja teurasti sen siinä ruova seurueen pöydässä. Kysy sitten että onko tämä kyllin tuore.  ;)
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:15:25
raakamaidon kohdalla ymmärän, kun siinä on riski että joku voi keittämättä juoda sitä. Melko harva raakaa lihaa syöpi tai raakoja kananmunia. Maidossa voisi ajaytella jos haluaa jatkojalostaa. esim. juustoiksi, niin silloin kevyempi kontrolli.

Et sitten ole koskaan kunnon veristä naudanpihviä syönyt?

Kyllä mulle pitää pihvi olla kypsä.
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: Terminator II - 31.01.16 - klo:15:27
raakamaidon kohdalla ymmärän, kun siinä on riski että joku voi keittämättä juoda sitä. Melko harva raakaa lihaa syöpi tai raakoja kananmunia. Maidossa voisi ajaytella jos haluaa jatkojalostaa. esim. juustoiksi, niin silloin kevyempi kontrolli.

Et sitten ole koskaan kunnon veristä naudanpihviä syönyt?

No pitäskö kauppa ja teurastamo vetää siitä hirteen jos asiakas pitää lihaa viikon huoneen lämmössä ja syö sen raakan saaden siitä paskataudin? :o
Otsikko: Vs: Liikkuva teurastamo
Kirjoitti: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:15:52
Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet  ;D

Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöillä

Mikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?
Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.

Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?

Ostaisitko Sinä minulta suoramyyntilihaa ???

Jos "vannon ja vakuutan" että liha on puhdasta ja kasvatus on ollut juuri sellaista jota sen kuuluukin olla... Riittäisikö vaikkapa salmonella-puhtaudesta se tieto että "omassa paskassani ei ole verta, ainakaan usein" tai että "käytin leikkaamiseen sitä samaa veistä jolla elukan pistin". Kylmäketjun varmistin silleen, että "ulkona oli kylmä" ja puhtauden niin että "puhtaalla pellolla ruhoa pidettiin ja se riippui tallissa joka on tukittu etteivät linnut pasko traktorien konepelleille"  ;D

Välineet pestiin oman kaivon vedellä. Vedessä oli "joskus pikkuisen kolia, mutta havainnon jälkeen pestiin kaivonkansi painepesurilla joten ongelma lienee poistunut"  ;D Navettasaappaat jalassa tietysti pestiin, koska ne pestiin siinä samalla kerralla  ;D

Tässä on vaarana, että homma menee ihan villiksi ja vapaaksi. Kohta myydään saksalaista pakastesikaa luomuna takaluukusta. Ilman kuittia ja ilman tietoa että kuka sitä myy  ;D

 Miksi en ostaisi? Ja varmasti moni muukin olisi ostanut ja jos samassa pitäjässä asuttais, niin varmasti ihmiset tietäisivät jos pilaantunutta lihaa olisit myynny jollekkin. Sillä paha kello kuuluu kauas.
 Ja kyllä sinäkin tiedät sen, että ruuanlaitossa ne virheet tehdään, jos joku sairastuu. Eikä siinä teurastuksessa.
Miten moni meistäkin on käynyt etelänmaissa ravintolassa jossa osa eläimistä on hengissä sielä takahuoneessa.

Tuosta tuli mieleen yx juttu Sisialaisessa ravintolassa eräs rouva kutsui kokin paikalle kun kana ei ollut tuoretta ja kokki haki uudenkanan, tappo ja teurasti sen siinä ruova seurueen pöydässä. Kysy sitten että onko tämä kyllin tuore.  ;)

No eipä tämä ongelma ratkea sillä, että myydään joku sika joskus naapurille ja sitten katsellaan viikon päästä että vieläkö se on jalkeilla  ;D

No mää oon kyl ostanut tolleenkin sian, ja hengissä ollaan.