Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Veeti - 15.08.15 - klo:08:19
-
http://www.omalahio.fi/?toiminto=1696
-
niin, ja sitten se pitäis vielä halvemmalla saha! eikö olekin joku ristiriita? mutta joku täysin tarpeeton tyhjänpäiväisyys saakin sitten maksaa maltaista ja siitä ei olla edes moksiskaan! jopa leuhkitaan; että sainpas menemään 900 euroa yhteen puhelimeen!!!!
-
niin, ja sitten se pitäis vielä halvemmalla saha! eikö olekin joku ristiriita? mutta joku täysin tarpeeton tyhjänpäiväisyys saakin sitten maksaa maltaista ja siitä ei olla edes moksiskaan! jopa leuhkitaan; että sainpas menemään 900 euroa yhteen puhelimeen!!!!
Meneehän ne vanhat luuritkin roskiin, kun kukaan ei käytä toisen vanhaa ::)
-
miun entisellä ei enään kukaan kyllä teekään mitään kun ei toimi enää mullakaan. siksi poistoon.
-
http://www.omalahio.fi/?toiminto=1696
Ei ruuan halpuudella ja pois heittämisellä ole mitään yhteyttä. Koska hyvätuloiset ne sitä tekee.
Hyvin näkee esim. hotellien aamiaisella tämä järjettömyys. Ensin kerätään lautanen kukkuralleen ja jätetään puolet syömättä. :)
-
http://www.omalahio.fi/?toiminto=1696
Ei ruuan halpuudella ja pois heittämisellä ole mitään yhteyttä. Koska hyvätuloiset ne sitä tekee.
Hyvin näkee esim. hotellien aamiaisella tämä järjettömyys. Ensin kerätään lautanen kukkuralleen ja jätetään puolet syömättä. :)
Juuri tässä esimerkissä näkyy halvan hinnan ja alhaisen arvostuksen korrelaatio. Ilmaistahan hotellin aamiaisruoka ei ole, mutta koska se ei ole hinnoiteltu erikseen eikä huoneesta saa huojennusta, vaikka jätääisi aamiaisen syömättä, aamupala ei käytänössä ole minkään hintainen - eikä arvoinen.
Ota niin paljon kaikkea kuin jaksat, ei maksa mitään. No sitähän sitten otetaan. Otetaan kaikkea ja paljon - siltä varalta, että joku niistä olisikin niin hyvää, että sitä tekee mieli syödä paljon.
Jos lautanen pitäisi aina viedä punnittavaksi ennen pöytään vientiä ja ruoalle määriteltäisiin hinta (esim. 25 snt. / 100 g.), hävikki olisi pienempää. Jos hinnan tuplaisi siitä, hävikki olisi vielä pienempää.
Miksi näin ei sitten menetellä?
Kaikkialla palveluiden ja tavaroiden tarjoajat pohtivat samaa dilemmaa: pitääkö kaiken kuuua hintaan vai pitääkö mydä karsittua perustuotetta ja hinnoitella erikseen kaikista lisäominaisuuksista / -palveluista. Käytännössä on nähty, että ainakin suomalainen turisti ärsyyntyy siitä, jos joka asiasta pitää maksaa erikseen, vaikka se olisi kuinka vähän. Ilmeisesti myös aika moni muu kansakunta on samoilla linjoilla, sillä harvassa hotellissa veloitetaan erikseen aamiaisesta, aamu-uinnista tai Wlanista. All inclusivet vielä erikseen.
Kalliissa investointihyödykkeissä taas tilanne on päinvastainen: asiakas rastittaa haluamansa ominaisuudet ja maksaa niistä.
Henkilöautoissa tasapainoillaan kaiken aikaa tällä kiikkulaudalla, mutta painopiste on mennyt yhä enemmän siihen suuntaan, että kaikki valmiina.
Takaisin peruskysymykseen: kumpi tulee kevyemmin mielin kaadettua viemäriin: pullon pohjalle jäänyt jämä olutta vai konjakkia?
-
Ihmismassa tehdään tyhmäksi. Ennen jos meni vaikka luistelemaan tai pelaamaan jääkiekkoa, piti aurailla oma kenttä jäälle. Tai jo olemassa oleva tekojäärata piti kolailla puhtaaksi lumesta, että pääsi pelailemaan.
Nyt vitduillaan siitä, että pukukopissa ei ole kunnon lämmistystä tai jää on huonossa kunnossa. Vai onkohan tuo sittenkin kaupungin murhe? Siellä jos joku on perseellään, niin voi aina syyttää jotain tahoa.
Täällä maalla voi vaan katsoa peiliin.
-
http://www.omalahio.fi/?toiminto=1696
Ei ruuan halpuudella ja pois heittämisellä ole mitään yhteyttä. Koska hyvätuloiset ne sitä tekee.
Hyvin näkee esim. hotellien aamiaisella tämä järjettömyys. Ensin kerätään lautanen kukkuralleen ja jätetään puolet syömättä. :)
Juuri tässä esimerkissä näkyy halvan hinnan ja alhaisen arvostuksen korrelaatio. Ilmaistahan hotellin aamiaisruoka ei ole, mutta koska se ei ole hinnoiteltu erikseen eikä huoneesta saa huojennusta, vaikka jätääisi aamiaisen syömättä, aamupala ei käytänössä ole minkään hintainen - eikä arvoinen.
Ota niin paljon kaikkea kuin jaksat, ei maksa mitään. No sitähän sitten otetaan. Otetaan kaikkea ja paljon - siltä varalta, että joku niistä olisikin niin hyvää, että sitä tekee mieli syödä paljon.
Jos lautanen pitäisi aina viedä punnittavaksi ennen pöytään vientiä ja ruoalle määriteltäisiin hinta (esim. 25 snt. / 100 g.), hävikki olisi pienempää. Jos hinnan tuplaisi siitä, hävikki olisi vielä pienempää.
Miksi näin ei sitten menetellä?
Kaikkialla palveluiden ja tavaroiden tarjoajat pohtivat samaa dilemmaa: pitääkö kaiken kuuua hintaan vai pitääkö mydä karsittua perustuotetta ja hinnoitella erikseen kaikista lisäominaisuuksista / -palveluista. Käytännössä on nähty, että ainakin suomalainen turisti ärsyyntyy siitä, jos joka asiasta pitää maksaa erikseen, vaikka se olisi kuinka vähän. Ilmeisesti myös aika moni muu kansakunta on samoilla linjoilla, sillä harvassa hotellissa veloitetaan erikseen aamiaisesta, aamu-uinnista tai Wlanista. All inclusivet vielä erikseen.
Kalliissa investointihyödykkeissä taas tilanne on päinvastainen: asiakas rastittaa haluamansa ominaisuudet ja maksaa niistä.
Henkilöautoissa tasapainoillaan kaiken aikaa tällä kiikkulaudalla, mutta painopiste on mennyt yhä enemmän siihen suuntaan, että kaikki valmiina.
Takaisin peruskysymykseen: kumpi tulee kevyemmin mielin kaadettua viemäriin: pullon pohjalle jäänyt jämä olutta vai konjakkia?
Jollain autolautalla on tuon tyypinen järjestelmä. Ensin lautaselle kerätään mitä halutaan ja kassalla lautanen laitetaan vaakaan ja maksetaan lukeman painon mukaan ja . Tais olla Vigin linen lautta?
-
http://www.omalahio.fi/?toiminto=1696
Ei ruuan halpuudella ja pois heittämisellä ole mitään yhteyttä. Koska hyvätuloiset ne sitä tekee.
Hyvin näkee esim. hotellien aamiaisella tämä järjettömyys. Ensin kerätään lautanen kukkuralleen ja jätetään puolet syömättä. :)
Ota niin paljon kaikkea kuin jaksat, ei maksa mitään. No sitähän sitten otetaan. Otetaan kaikkea ja paljon - siltä varalta, että joku niistä olisikin niin hyvää, että sitä tekee mieli syödä paljon.
Tuossa lienee kyse sivistymättömyydestä ja pöytätapojen puutteesta, mutta kuka lapsille opettaa tapoja, jos vanhemmatkaan eivät osaa. ???
Miten tavat periytyy
http://www.iltalehti.fi/pinnalla/2015080420126668_iq.shtml (http://www.iltalehti.fi/pinnalla/2015080420126668_iq.shtml)
-
Kyse lienee asenteesta.....valmistetaan ruokaa reilusti ja liika heitetään pois. Samaa ruokaa ei syödä kahtena päivänä......
Osoitus korkeasta elintasosta.......
-
tuo on kyllä niiiin totta. ite olen huomannu että moni ruoka paranee kun sen lämmittää uudelleen. esim. laatikot maustuu ihan uuteen uskoon ja nykyään kun keitän pottuja niin niitä pitää jäädä sen verta yli että saan sitten seuraavaksi paistaa niitä voissa ja sipulilla ja tillillä jatkaa... hitto, taas tulee nälkä! ja en nyt ihan ymmärrä kun sanovat että ei jaksa syödä kahta tai kolmea päivää samaa... ite haen tuolta isossa padassa haudutettua hernerokkaakin ison erän ja syön sitä sitten useamman päivän, - kun se vaan on niiiiiin hyvää. ja miuta ei se edes pieretä. niinkuin tuore makea herne. ja se ei ole mikään onklema. ja sepekö se keräsikään net punalappuset tuotteet aamusella kaupasta. hitto, jätä mullekin jotain. ei se muutama päivä tee yhtään mitään sille tuotteelle jos nyt ei ihan ikkunalla aurinkossa pidä viikkoa.
-
"Samalla kun lähes 800 miljoonaa ihmistä ei saa riittävästi ravintoa, maailmassa heitetään vuosittain noin 1,3 miljardia tonnia ruokaa roskiin. Suurinta hävikki on kehittyneissä maissa kuten Yhdysvalloissa sekä Euroopassa.
Ruokahävikin suuruudesta kertoo se, että neljänneksellä hävikistä ruokkisi kaikki maailman aliravitut ihmiset."
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1439429018927
-
eikös ne sano että tällä tuotannolla ruokkisi reippaasti kaksinkertaisen väestön maapallolla mutta kun ei tuo lokistiikka oikein toimi tuon ruuankaan kanssa. täällä olis ruokaa mutta kun lapset söi ne rappuset.....
-
Kunhan saavat nämä monikulttuurisen ruuan pihvin pöytään ja näyttävät mistä se on tehty, niin hävikki vaan lisääntyy
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015081520183691_uu.shtml (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015081520183691_uu.shtml)
(http://static.iltalehti.fi/uutiset/etu_otokka_1508JH_uu.jpg)
-
Kunhan saavat nämä monikulttuurisen ruuan pihvin pöytään ja näyttävät mistä se on tehty, niin hävikki vaan lisääntyy
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015081520183691_uu.shtml (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015081520183691_uu.shtml)
(http://static.iltalehti.fi/uutiset/etu_otokka_1508JH_uu.jpg)
Tämä on tulevaisuutta. Valion konsepti tulee häviämään. Valion pitää ruveta tekemään hyönteisistä maitua.
-
mutta sitten se varsinainen huuto alkaa kun valio tekis myös muuta syötävää jota sepe ei taskaan vois syyvä. alkaisko se mahanahka olemaan liian lähellä seteliselkärankaa? mikä vaino se tuota valiota kohtaan oikein on? eikö se ole samantasoinen yritys kuin esim. ponsse? tahi vr tahi destia tahi suomen pankki?
-
mutta sitten se varsinainen huuto alkaa kun valio tekis myös muuta syötävää jota sepe ei taskaan vois syyvä. alkaisko se mahanahka olemaan liian lähellä seteliselkärankaa? mikä vaino se tuota valiota kohtaan oikein on? eikö se ole samantasoinen yritys kuin esim. ponsse? tahi vr tahi destia tahi suomen pankki?
Kyllä on joo samantasoinen kuin vr ja alko ;)
-
ja kumpikin saa lipposkopiolta paljon risuja! ei myy ja ei kuljeta... vai? mutta miten valion oikein pitäis talousvastuutaan kantaa sepen mielestä?
-
http://www.omalahio.fi/?toiminto=1696
Ei ruuan halpuudella ja pois heittämisellä ole mitään yhteyttä. Koska hyvätuloiset ne sitä tekee.
Hyvin näkee esim. hotellien aamiaisella tämä järjettömyys. Ensin kerätään lautanen kukkuralleen ja jätetään puolet syömättä. :)
Ota niin paljon kaikkea kuin jaksat, ei maksa mitään. No sitähän sitten otetaan. Otetaan kaikkea ja paljon - siltä varalta, että joku niistä olisikin niin hyvää, että sitä tekee mieli syödä paljon.
Tuossa lienee kyse sivistymättömyydestä ja pöytätapojen puutteesta, mutta kuka lapsille opettaa tapoja, jos vanhemmatkaan eivät osaa. ???
Komppaan tätä, vaikka pöytä notkuu "ilmaista ruokaa" niin silti ei tarvitse muuttua porsaaksi.
-
ja kumpikin saa lipposkopiolta paljon risuja! ei myy ja ei kuljeta... vai? mutta miten valion oikein pitäis talousvastuutaan kantaa sepen mielestä?
Valion on elänyt pitkään kuin sika vatukossa. :)
-
Koti-maista purkin kuvittaja ainaskin pelaa varman päälle, luettelepas Sepe, käytetyt kielet?