Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: koivumaki - 09.12.08 - klo:18:09

Otsikko: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: koivumaki - 09.12.08 - klo:18:09
Onko jollakulla tieto siitä miten dioksiiniä sisältänyt öljy päätyi rehuun?
Vahingosta ei taida olla kyse,nyt jo naudanlihastakin on löytynyt myrkkyä ja moista nautaa on tuotu
suomeenkin jonkinmoinen määrä.
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: sorkkahessu - 09.12.08 - klo:18:12
Ei tiijetä , mutta kotimaisuus taitaa olla kohta valttia 8)
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: SiKari - 09.12.08 - klo:18:28
Naudat söi samaa rehua kuin siat....Suomessa ainakin täytyy pitää visusti erillään sikojen ja nautojen rehut!?!?
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: Sepedeus - 09.12.08 - klo:18:31
Naudat söi samaa rehua kuin siat....Suomessa ainakin täytyy pitää visusti erillään sikojen ja nautojen rehut!?!?

  Onko sikojen ja nautojen GMO soija erikseen kasvatettua :D
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: emo-heikki - 09.12.08 - klo:18:33
Eilen arveltiin myrkyn siirtyneen pakokaasujen mukana, eli siellä on viljaa ja muuta mäskiä kuivattu johtamalla pakokaasuja niiden läpi, näin niistä on jäänyt jäämiä rehuun.
Tälläinen kuivatussysteemi on muuten laiton Suomessa.
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: Jätkä - 09.12.08 - klo:18:54
Eilen arveltiin myrkyn siirtyneen pakokaasujen mukana, eli siellä on viljaa ja muuta mäskiä kuivattu johtamalla pakokaasuja niiden läpi, näin niistä on jäänyt jäämiä rehuun.
Tälläinen kuivatussysteemi on muuten laiton Suomessa.

Eikös ne EU.n dioksiini rajat tullut aikannaan sen takia kun muuntajaöljyjä sekoittivat liian paljon rehuun, nytkin varmaan rehumestarilla tullut pilkkuvirhe ja määrä oli kymmenkertainen tai suurempi.
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: emo-heikki - 09.12.08 - klo:19:03
Irlannissa tämä dioksiinimyrkky-skandaali, joka on levinnyt myös nautapuolelle, ei ole kumminkaan johtanut siihen että naudanliha vedettäisiin pois markkinoilta.

Ilmeisesti dioksiini ei ole yhtä vaarallista naudanlihan kanssa nautittuna ...
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: Jätkä - 09.12.08 - klo:19:59
Irlannissa tämä dioksiinimyrkky-skandaali, joka on levinnyt myös nautapuolelle, ei ole kumminkaan johtanut siihen että naudanliha vedettäisiin pois markkinoilta.

Ilmeisesti dioksiini ei ole yhtä vaarallista naudanlihan kanssa nautittuna ...

Eikö korvamerkittyjä elukoita tai niitten lihoja pystytäkkään jäljitämään reaaliajassa? Luulisi olevan helppoa kun tietää mille tiloille on toimitettu dioksiinirehua ja seurataan sen jälkeen teurastettujen elukoitten lihan kulku maailmalla ja kun kaikkitieto pitäisi olla tietokoneilla niin sen pitäisi käydä nappiapainamalla hetkessä, vai laittaako Suomalainenkin mullinkasvattaja vai byrokraatin palkkapussin kasvattamisen takia korvamerkkejä?
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: sorkkahessu - 09.12.08 - klo:20:04
Irlannissa tämä dioksiinimyrkky-skandaali, joka on levinnyt myös nautapuolelle, ei ole kumminkaan johtanut siihen että naudanliha vedettäisiin pois markkinoilta.

Ilmeisesti dioksiini ei ole yhtä vaarallista naudanlihan kanssa nautittuna ...

Eikö korvamerkittyjä elukoita tai niitten lihoja pystytäkkään jäljitämään reaaliajassa? Luulisi olevan helppoa kun tietää mille tiloille on toimitettu dioksiinirehua ja seurataan sen jälkeen teurastettujen elukoitten lihan kulku maailmalla ja kun kaikkitieto pitäisi olla tietokoneilla niin sen pitäisi käydä nappiapainamalla hetkessä, vai laittaako Suomalainenkin mullinkasvattaja vai byrokraatin palkkapussin kasvattamisen takia korvamerkkejä?

Korvamerkkien tarkoitus on nimenoamaan löytää viallisen raakaaineen eli lihan alkuperä . Eikun hakemaan  ::)
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: Puppugeneraattori - 09.12.08 - klo:20:16
Ei niillä korvamerkeillä ole muuta virkaa, kuin antaa puuhaa naudankasvattajille. Ne ilmoituksenne lentää laskentakeskuksessa roskiin.
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: armas - 09.12.08 - klo:20:20
Syy on ihmisen pohjaton ahneus , siellä rehutehtaat aivan yleisesti sekoittavat rehuihin ruokaöljyjä ja jopa glyserolia ,  tavaraa joka pitäisi hävittää polttamalla joskus näissä öljyjyissä on dioksiini jäämiä.
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: sorkkahessu - 09.12.08 - klo:20:23
Syy on ihmisen pohjaton ahneus , siellä rehutehtaat aivan yleisesti sekoittavat rehuihin ruokaöljyjä ja jopa glyserolia ,  tavaraa joka pitäisi hävittää polttamalla joskus näissä öljyjyissä on dioksiini jäämiä.

Saadaanko mitään etua jos ruokaöljyä sekoittaa rehunjoukkoon ja tulee samanlainen farssi kuin hullunlehmän taudista
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: Ojala - 09.12.08 - klo:20:42
Syy on ihmisen pohjaton ahneus , siellä rehutehtaat aivan yleisesti sekoittavat rehuihin ruokaöljyjä ja jopa glyserolia ,  tavaraa joka pitäisi hävittää polttamalla joskus näissä öljyjyissä on dioksiini jäämiä.

Saadaanko mitään etua jos ruokaöljyä sekoittaa rehunjoukkoon ja tulee samanlainen farssi kuin hullunlehmän taudista

Öljyjä lisäämällä energiaväkevyys noussee, halpa ry  ::)
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: Sepedeus - 09.12.08 - klo:21:03
Irlannissa tämä dioksiinimyrkky-skandaali, joka on levinnyt myös nautapuolelle, ei ole kumminkaan johtanut siihen että naudanliha vedettäisiin pois markkinoilta.

Ilmeisesti dioksiini ei ole yhtä vaarallista naudanlihan kanssa nautittuna ...

Eikö korvamerkittyjä elukoita tai niitten lihoja pystytäkkään jäljitämään reaaliajassa? Luulisi olevan helppoa kun tietää mille tiloille on toimitettu dioksiinirehua ja seurataan sen jälkeen teurastettujen elukoitten lihan kulku maailmalla ja kun kaikkitieto pitäisi olla tietokoneilla niin sen pitäisi käydä nappiapainamalla hetkessä, vai laittaako Suomalainenkin mullinkasvattaja vai byrokraatin palkkapussin kasvattamisen takia korvamerkkejä?

Korvamerkkien tarkoitus on nimenoamaan löytää viallisen raakaaineen eli lihan alkuperä . Eikun hakemaan  ::)

  Korvamerkin tarkoitus on löytää tukihuijjari. Ei mitään muuta virkaa sillä ole. Kun luovutaan tukiaisista, ei tarvita korvamerkkiäkään :D
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: Pasianssi - 09.12.08 - klo:21:09
Osuit kerrankin oikeaan asiaan.En ole koskaan nähnyt korvamerkin palasia jauhelihassa joten sitä ei pystytä sen perusteella jäljittämään.Sian perspakarassa joskus on ollut leimä kun sitä on uuniin laitettu.Mutta koskaan ei ole tullut merkittyä muistiin mikä numero siinä oli.Samaa paskaa siitä kuitenkin tulee oli merkkejä tai ei.
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: Sepedeus - 09.12.08 - klo:21:23
Osuit kerrankin oikeaan asiaan.

  Osun aina kymppiin. Kaikki ei vaan sitä huomaa :D
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: sorkkahessu - 09.12.08 - klo:21:45
Sian perspakarassa ei pitäis numeroa näkyä .kyljistä kyllä . Numero löytyy korvasta myös ja on tuottajan numero joka sian on kasvattanut . Jos korvasta ja kyljestä löytyy sama numero on possu syntynyt ja kasvanut samalla tuottajalla . Teurastamolta pitää pystyä korvamerkin perusteella jäljittämään tila mistä nauta on lähtöisin .

 :P
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: emo-heikki - 09.12.08 - klo:21:47
Sian perspakarassa ei pitäis numeroa näkyä .kyljistä kyllä . Numero löytyy korvasta myös ja on tuottajan numero joka sian on kasvattanut . Jos korvasta ja kyljestä löytyy sama numero on possu syntynyt ja kasvanut samalla tuottajalla . Teurastamolta pitää pystyä korvamerkin perusteella jäljittämään tila mistä nauta on lähtöisin .

 :P

Jos liha pystytään selvittämään, niin tarkkaan, että mikä korvamerkki sillä on ollut, niin sen jälkeen kyllä selviää eläimen muutkin liikut päivämäärän tarkkuudella, missä se milloinkin on ollut ...
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: sorkkahessu - 09.12.08 - klo:21:52
Sialla tatuoidaan korvaan ja kylkiin numerot
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: ENTER - 09.12.08 - klo:21:53
Irlannissa tämä dioksiinimyrkky-skandaali, joka on levinnyt myös nautapuolelle, ei ole kumminkaan johtanut siihen että naudanliha vedettäisiin pois markkinoilta.

Ilmeisesti dioksiini ei ole yhtä vaarallista naudanlihan kanssa nautittuna ...

Eikö korvamerkittyjä elukoita tai niitten lihoja pystytäkkään jäljitämään reaaliajassa? Luulisi olevan helppoa kun tietää mille tiloille on toimitettu dioksiinirehua ja seurataan sen jälkeen teurastettujen elukoitten lihan kulku maailmalla ja kun kaikkitieto pitäisi olla tietokoneilla niin sen pitäisi käydä nappiapainamalla hetkessä, vai laittaako Suomalainenkin mullinkasvattaja vai byrokraatin palkkapussin kasvattamisen takia korvamerkkejä?

Korvamerkkien tarkoitus on nimenoamaan löytää viallisen raakaaineen eli lihan alkuperä . Eikun hakemaan  ::)

  Korvamerkin tarkoitus on löytää tukihuijjari. Ei mitään muuta virkaa sillä ole. Kun luovutaan tukiaisista, ei tarvita korvamerkkiäkään :D

No sinut ne löytää muutenki ;D

Et vissiin tiijä että karijan omistajatki tarttee merkkejä elukoillaan että pystyvät tunnistaan ne. :D

Kyllähä niitä sen jäläkee ku teurastamolla merkin roskiin pistää, ei tunnista mikkään.
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: Adam Smith - 10.12.08 - klo:06:31
  Osun aina kymppiin. Kaikki ei vaan sitä huomaa :D

joo ei. Joskus ku menee naapurin tauluun ;D

Ja kotimaisuus on valttia niin kauan, kun ei mennä ali sieltä mistä aita on poikki.....
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: gonemies - 10.12.08 - klo:06:53
>>>Sian perspakarassa ei pitäis numeroa näkyä

Kyllä persustinpuolelta löytyy porsastuottajan numero.

Ne kylkinumerot on sitten lihasiankasvattajan.
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: SiKari - 10.12.08 - klo:11:39
Ennen, (muutamia vuosia sitten) tatuoitiin lihasikaloihin lähteviin porsaisiin kinkkuun porsastuottajan numero. Nykyisin tatuoidaan porsaat korvaan alle viikon ikäisinä, samalla kun pallit leikataan, raudat annetaan jos pistoksina ja kuka sitten vielä hampaat leikkaa tai hioo ja korvia loveaa, (mikä sinänsa on turhaa työtä, ellei ole jalostaja). Teuraaksi lähteviin tatuoidaan kylkiin lihasikakasvattajan numero. Teurastetuissa sioissa on kinkussa eläinlääkärin tarkastusmerkintä ja kylkiin tulee lihaprosentti. Tuottajapalautuksena otettuihin takaneljänneksiin pari viikkoa sitten tatuoin kinkkuun lihasikanumeron, ihan piruuttani nähdäkseni tuleeko oma sika takaisin, no eipä tullut oma kasvattama sika Atriasta.
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: Puppugeneraattori - 10.12.08 - klo:14:13
Ennen, (muutamia vuosia sitten) tatuoitiin lihasikaloihin lähteviin porsaisiin kinkkuun porsastuottajan numero. Nykyisin tatuoidaan porsaat korvaan alle viikon ikäisinä, samalla kun pallit leikataan, raudat annetaan jos pistoksina ja kuka sitten vielä hampaat leikkaa tai hioo ja korvia loveaa, (mikä sinänsa on turhaa työtä, ellei ole jalostaja). Teuraaksi lähteviin tatuoidaan kylkiin lihasikakasvattajan numero. Teurastetuissa sioissa on kinkussa eläinlääkärin tarkastusmerkintä ja kylkiin tulee lihaprosentti. Tuottajapalautuksena otettuihin takaneljänneksiin pari viikkoa sitten tatuoin kinkkuun lihasikanumeron, ihan piruuttani nähdäkseni tuleeko oma sika takaisin, no eipä tullut oma kasvattama sika Atriasta.

Jotain vikaa täytyy olla nykyisin tuossa  pallien leikkaamisessa, kun lihasikalaan tulevissa porsaissa on jo valmiiksi isoja tyriä. Kuka tyrii, kun tulee tyrii?  älkää tyritkö siellä porsassikaloissa, ettei tuu tyriä.
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: bdr-529 - 10.12.08 - klo:14:23
Kyllä se tyrä on siellä jo olemassa ei sitä leikkuulla aiheuteta. Syliin tulevia suolia voi yrittää tunkea takaisi ja ommella sitten haava kiinni. Mutta taloudellisin lopputulos tässä tuotannollistaloudellisessa kriisitilanteessa on nappi otsaan ja koirille. 
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: Puppugeneraattori - 10.12.08 - klo:14:27
Kyllä se tyrä on siellä jo olemassa ei sitä leikkuulla aiheuteta. Syliin tulevia suolia voi yrittää tunkea takaisi ja ommella sitten haava kiinni. Mutta taloudellisin lopputulos tässä tuotannollistaloudellisessa kriisitilanteessa on nappi otsaan ja koirille. 

Onhan se tietysti noinkii...
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: jeep - 10.12.08 - klo:15:05
http://www.youtube.com/watch?v=Tcelbn9aXaw&feature=related
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: sorkkahessu - 10.12.08 - klo:21:16
Jos osto porsaat on huonoja niin perustaa yhdistelmä sikalan . Laadun tuottaminen on "helppoa" ;D
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: koivumaki - 11.12.08 - klo:23:18
Jaaha,lakkaka penkomast niit suoli!

vastaus alkup kysymykseen on hukas
Otsikko: Vs: Irkkuliha/dioksiini
Kirjoitti: MLK - 11.12.08 - klo:23:39
date=1228842223]
Irlannissa tämä dioksiinimyrkky-skandaali, joka on levinnyt myös nautapuolelle, ei ole kumminkaan johtanut siihen että naudanliha vedettäisiin pois markkinoilta.

Ilmeisesti dioksiini ei ole yhtä vaarallista naudanlihan kanssa nautittuna ...
[/quote]

Eikö korvamerkittyjä elukoita tai niitten lihoja pystytäkkään jäljitämään reaaliajassa? Luulisi olevan helppoa kun tietää mille tiloille on toimitettu dioksiinirehua ja seurataan sen jälkeen teurastettujen elukoitten lihan kulku maailmalla ja kun kaikkitieto pitäisi olla tietokoneilla niin sen pitäisi käydä nappiapainamalla hetkessä, vai laittaako Suomalainenkin mullinkasvattaja vai byrokraatin palkkapussin kasvattamisen takia korvamerkkejä?
[/quote]

Korvamerkkien tarkoitus on nimenoamaan löytää viallisen raakaaineen eli lihan alkuperä . Eikun hakemaan  ::)
[/quote]

  Korvamerkin tarkoitus on löytää tukihuijjari. Ei mitään muuta virkaa sillä ole. Kun luovutaan tukiaisista, ei tarvita korvamerkkiäkään :D
[/quote]

No sinut ne löytää muutenki ;D

Et vissiin tiijä että karijan omistajatki tarttee merkkejä elukoillaan että pystyvät tunnistaan ne. :D

Kyllähä niitä sen jäläkee ku teurastamolla merkin roskiin pistää, ei tunnista mikkään.
[/quote]

15 vuotta takaperin kun vielä lihaa työkseni leikkasin jokaiseen naudan neljännekseen kiinnitettiin muovitettu paperinpala jossa oli viivakoodi ja numeroita,tuskin siitä EU:n myötä luovuttiin.Pihvirotuset merkattiin,punnittiin ja pakattiin tarvittaessa erikseen.Taisi olla eläinlääkärin apulaisen hommaa kiinnittää tunnisteet teurastuksen ja luokituksen yhteydessä.