Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Oksa - 05.11.14 - klo:19:53

Otsikko: hygitarkastus
Kirjoitti: Oksa - 05.11.14 - klo:19:53
kävipä tuossa neitokainen kattelemassa läävääni ja totesi että kait kelpaa..   maitohuoneen lattia on vain ehkä liian petoninen!     just joo, tietty net silloin 1800 -luvulla on sen lattian betonista valaneet kun ei ihan maalattiaiseks ilkiä jättää!    kun ihmettelin lausuntoa niin selitti että lattia on liian karkea, vuosien tallomisella.       se kait pitää jatkossa pinnoittaa jollain lasimaisella saakelin liukkaalla pinnalla ja sitten siihen iskeä joku hiekkapinta kulkua turvaamaan!   voi jeesus tuota älyn määrää.                     ensinnäkin se betoni on saakelin lujaa jo näillä vuosikymmenillä ja sitten toisekseen se on niin tasainen että vesi ei jää seisomaan kuin ihan kynnyksen ääreen josta helppo poistaa huuhtelemalla veis ja liat jotka tulleet sisälle.      ei muusta ollut sanomista mutta tuo kait se korsi joka mursi kanelin selän.                          vanha parsinavetta vaan EI VOI olla toimiva!
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: navettapiika - 05.11.14 - klo:19:59
Älä nyt ota noin raskaasti, samaa vikaa tuolla meitinkin navetassa. Maitohuoneen lattia pitäisi ottaa ja maalata. Pinnoitettu se on jo kahdesti, mutta syystä tai toisesta ei vain ota pysyäkseen, nyt olen päätynyt yksinkertaiseen maalaukseen. Kestää minkä kestää ja sitten uudestaan. Ainahan niiden pitää jostain moitetta löytää, muutenhan ne on kohta työttöminä... ;D
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: BACKSPACE - 05.11.14 - klo:20:18
No rapistunut betoni ei ole hygieeninen pinta  :D Silleen se vaan menee.

Siellä kolosissa voi elää mikä vaan pöpö. Jaloissa se voi kulkeentua ruokintapöydälle ja tapaa kaiken. Tuskin noin tapahtuu, mutta silti
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: lypsyukko - 05.11.14 - klo:20:23
Joskus ehkä n 5-6 v sitten munkin maitohuoneen lattia käskettiin pinnoittamaan. Päivänmäärä annettiin mihin mennessä ... jotain jo suunnittelinkin, mutta tekemätä jäi. Seuravissa tarkistuksissa tuosta ei ole mainittu mitään. Tokihan sitä varmaan sanktioiden uhalla taas joskus kysellään, mutta en vaan voi mitään jos pinta on jo kulunut pois  :( Kait sitä taas jonkun päivänmäärän saa mihin mennessä pitää hävittää koko elukat  ;)
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: (O) - 05.11.14 - klo:20:55
tjaah meillä ei puututtu lattiaan vaan pöytätasojen pintamateriaaliin,vaati rosteriset.noo mää kilttinä poikana hain romukaupasta parit tiskipöydän altaan levyt ja hyvä tuli.seuraavalla kerralla sitten olikin maitohuoneen seinien pinnat huonot.maalattu jollain epoksilla ja irtoillut toisin paikoin,Mutta ei lattiaan silloinkaan puututtu vaikka joitain lovia oli missä jopa vesi seisoo.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: Herra Heinamaki - 05.11.14 - klo:20:56
No rapistunut betoni ei ole hygieeninen pinta  :D Silleen se vaan menee.

Siellä kolosissa voi elää mikä vaan pöpö. Jaloissa se voi kulkeentua ruokintapöydälle ja tapaa kaiken. Tuskin noin tapahtuu, mutta silti

Liukas pinnoite kaataa isännän: pää halkeaa ja kuolo korjaa hygieenisesti siis.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: BACKSPACE - 05.11.14 - klo:21:18
Lattian laadulle on vaan määrätty jokin taso. Jos lattia ei täytä tuotteen ostajan laatuvaatimuksia, niin se ei täytä  ???
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: lypsyukko - 05.11.14 - klo:21:34
Lattian laadulle on vaan määrätty jokin taso. Jos lattia ei täytä tuotteen ostajan laatuvaatimuksia, niin se ei täytä  ???

Mä jotenkin ymmärtäisin, jos se maito kävis hetkisenkin siinä lattialla "makoilemassa" , mutta kun ei sitä tee niin en ymmärrä miten lattian pinta vaikuttaa tuotteen ostajan laatuvaatimuksiin  8) Tuotteen laatu ehkä tehdään jossain muualla kuin maitohuoneen lattian pinnoitteella. Toisaalta menetti yks kotijuustolakin lupansa, kun lattiakaivosta löyty jotain juustolaan kuulumatonta bakteeria. Luvat lähti vaikka tuotteissa eikä työpinnoilla bakteeri löydöstä ollut. Muistaakseni löydöksen tehnyt tarkastajakin sai ilmaisen juuston ja hyvin oli kelvannut  8)
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: BACKSPACE - 05.11.14 - klo:21:48
Lattian laadulle on vaan määrätty jokin taso. Jos lattia ei täytä tuotteen ostajan laatuvaatimuksia, niin se ei täytä  ???

Mä jotenkin ymmärtäisin, jos se maito kävis hetkisenkin siinä lattialla "makoilemassa" , mutta kun ei sitä tee niin en ymmärrä miten lattian pinta vaikuttaa tuotteen ostajan laatuvaatimuksiin  8) Tuotteen laatu ehkä tehdään jossain muualla kuin maitohuoneen lattian pinnoitteella. Toisaalta menetti yks kotijuustolakin lupansa, kun lattiakaivosta löyty jotain juustolaan kuulumatonta bakteeria. Luvat lähti vaikka tuotteissa eikä työpinnoilla bakteeri löydöstä ollut. Muistaakseni löydöksen tehnyt tarkastajakin sai ilmaisen juuston ja hyvin oli kelvannut  8)
Kuiva lattia pölyää -> teoriassa pölyn mukana kuolema nousee manalasta maitoon  ;D

Maidontuottaja on kuitenkin sopinut maidonostajan kanssa tuotantotilojen olevan lain vaatimalla tasolla. Eli meijerin tytön kuuluu valittaa tuosta... laatuketju katkeaa.

Mikä tässäkin on  :D Miksi kaikki mahdollinen pitää laiminlyödä ja samalla väittää tuottavansa maailman parasta maitoa  :(
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: +200 - 05.11.14 - klo:21:52
Lattian laadulle on vaan määrätty jokin taso. Jos lattia ei täytä tuotteen ostajan laatuvaatimuksia, niin se ei täytä  ???

Mä jotenkin ymmärtäisin, jos se maito kävis hetkisenkin siinä lattialla "makoilemassa" , mutta kun ei sitä tee niin en ymmärrä miten lattian pinta vaikuttaa tuotteen ostajan laatuvaatimuksiin  8) Tuotteen laatu ehkä tehdään jossain muualla kuin maitohuoneen lattian pinnoitteella. Toisaalta menetti yks kotijuustolakin lupansa, kun lattiakaivosta löyty jotain juustolaan kuulumatonta bakteeria. Luvat lähti vaikka tuotteissa eikä työpinnoilla bakteeri löydöstä ollut. Muistaakseni löydöksen tehnyt tarkastajakin sai ilmaisen juuston ja hyvin oli kelvannut  8)
Kuiva lattia pölyää -> teoriassa pölyn mukana kuolema nousee manalasta maitoon  ;D

Maidontuottaja on kuitenkin sopinut maidonostajan kanssa tuotantotilojen olevan lain vaatimalla tasolla. Eli meijerin tytön kuuluu valittaa tuosta... laatuketju katkeaa.

Mikä tässäkin on  :D Miksi kaikki mahdollinen pitää laiminlyödä ja samalla väittää tuottavansa maailman parasta maitoa  :(
Ihan uteliaisuuttani kysyn:Eikö sun mielestä Suomalainen maito ole maailman parasta? Ja jos ei,niin miksei?
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: BACKSPACE - 05.11.14 - klo:22:26
Lattian laadulle on vaan määrätty jokin taso. Jos lattia ei täytä tuotteen ostajan laatuvaatimuksia, niin se ei täytä  ???

Mä jotenkin ymmärtäisin, jos se maito kävis hetkisenkin siinä lattialla "makoilemassa" , mutta kun ei sitä tee niin en ymmärrä miten lattian pinta vaikuttaa tuotteen ostajan laatuvaatimuksiin  8) Tuotteen laatu ehkä tehdään jossain muualla kuin maitohuoneen lattian pinnoitteella. Toisaalta menetti yks kotijuustolakin lupansa, kun lattiakaivosta löyty jotain juustolaan kuulumatonta bakteeria. Luvat lähti vaikka tuotteissa eikä työpinnoilla bakteeri löydöstä ollut. Muistaakseni löydöksen tehnyt tarkastajakin sai ilmaisen juuston ja hyvin oli kelvannut  8)
Kuiva lattia pölyää -> teoriassa pölyn mukana kuolema nousee manalasta maitoon  ;D

Maidontuottaja on kuitenkin sopinut maidonostajan kanssa tuotantotilojen olevan lain vaatimalla tasolla. Eli meijerin tytön kuuluu valittaa tuosta... laatuketju katkeaa.

Mikä tässäkin on  :D Miksi kaikki mahdollinen pitää laiminlyödä ja samalla väittää tuottavansa maailman parasta maitoa  :(
Ihan uteliaisuuttani kysyn:Eikö sun mielestä Suomalainen maito ole maailman parasta? Ja jos ei,niin miksei?
No on se useimmilla mittareilla mitattuna maailman parasta.

Varmaan 85% suomalaisista maitotiloista toimittaa meijeriin parempilaatuista maitoa kuin mikä on ns. Eurooppalainen taso keskimäärin. Se on tosi hyvin se. Ehkä se tekee suomalaisesta maidosta maailman parasta.

Mutta tason ylläpitäminen vaatii työtä. Esim. sen että maitohuoneiden lattiat ovat kunnossa  ;D Nuo lattioiden puutteet kuitenkin kirjataan pöytäkirjoihin ja niistä tehdään tilastoja.... ja niillä tilastoilla ylläpidetään maidon laadun mainetta yllä
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: JD6630 - 05.11.14 - klo:22:48
Kyllä pitää vaan ihmetellä suomalaisen maajussin asennetta kun kaikki on kiusaamista ja turhaa byrokratiaa.

Pitää muistaa että vaikkapa maitoautokuski käy päivän aikana aika monessa maitohuoneessa.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: +200 - 05.11.14 - klo:23:55
Lattian laadulle on vaan määrätty jokin taso. Jos lattia ei täytä tuotteen ostajan laatuvaatimuksia, niin se ei täytä  ???

Mä jotenkin ymmärtäisin, jos se maito kävis hetkisenkin siinä lattialla "makoilemassa" , mutta kun ei sitä tee niin en ymmärrä miten lattian pinta vaikuttaa tuotteen ostajan laatuvaatimuksiin  8) Tuotteen laatu ehkä tehdään jossain muualla kuin maitohuoneen lattian pinnoitteella. Toisaalta menetti yks kotijuustolakin lupansa, kun lattiakaivosta löyty jotain juustolaan kuulumatonta bakteeria. Luvat lähti vaikka tuotteissa eikä työpinnoilla bakteeri löydöstä ollut. Muistaakseni löydöksen tehnyt tarkastajakin sai ilmaisen juuston ja hyvin oli kelvannut  8)
Kuiva lattia pölyää -> teoriassa pölyn mukana kuolema nousee manalasta maitoon  ;D

Maidontuottaja on kuitenkin sopinut maidonostajan kanssa tuotantotilojen olevan lain vaatimalla tasolla. Eli meijerin tytön kuuluu valittaa tuosta... laatuketju katkeaa.

Mikä tässäkin on  :D Miksi kaikki mahdollinen pitää laiminlyödä ja samalla väittää tuottavansa maailman parasta maitoa  :(
Ihan uteliaisuuttani kysyn:Eikö sun mielestä Suomalainen maito ole maailman parasta? Ja jos ei,niin miksei?
No on se useimmilla mittareilla mitattuna maailman parasta.

Varmaan 85% suomalaisista maitotiloista toimittaa meijeriin parempilaatuista maitoa kuin mikä on ns. Eurooppalainen taso keskimäärin. Se on tosi hyvin se. Ehkä se tekee suomalaisesta maidosta maailman parasta.

Mutta tason ylläpitäminen vaatii työtä. Esim. sen että maitohuoneiden lattiat ovat kunnossa  ;D Nuo lattioiden puutteet kuitenkin kirjataan pöytäkirjoihin ja niistä tehdään tilastoja.... ja niillä tilastoilla ylläpidetään maidon laadun mainetta yllä
Aika hyvin vastattu 8)
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: BACKSPACE - 06.11.14 - klo:05:17
Lattian laadulle on vaan määrätty jokin taso. Jos lattia ei täytä tuotteen ostajan laatuvaatimuksia, niin se ei täytä  ???

Mä jotenkin ymmärtäisin, jos se maito kävis hetkisenkin siinä lattialla "makoilemassa" , mutta kun ei sitä tee niin en ymmärrä miten lattian pinta vaikuttaa tuotteen ostajan laatuvaatimuksiin  8) Tuotteen laatu ehkä tehdään jossain muualla kuin maitohuoneen lattian pinnoitteella. Toisaalta menetti yks kotijuustolakin lupansa, kun lattiakaivosta löyty jotain juustolaan kuulumatonta bakteeria. Luvat lähti vaikka tuotteissa eikä työpinnoilla bakteeri löydöstä ollut. Muistaakseni löydöksen tehnyt tarkastajakin sai ilmaisen juuston ja hyvin oli kelvannut  8)
Kuiva lattia pölyää -> teoriassa pölyn mukana kuolema nousee manalasta maitoon  ;D

Maidontuottaja on kuitenkin sopinut maidonostajan kanssa tuotantotilojen olevan lain vaatimalla tasolla. Eli meijerin tytön kuuluu valittaa tuosta... laatuketju katkeaa.

Mikä tässäkin on  :D Miksi kaikki mahdollinen pitää laiminlyödä ja samalla väittää tuottavansa maailman parasta maitoa  :(
Ihan uteliaisuuttani kysyn:Eikö sun mielestä Suomalainen maito ole maailman parasta? Ja jos ei,niin miksei?
No on se useimmilla mittareilla mitattuna maailman parasta.

Varmaan 85% suomalaisista maitotiloista toimittaa meijeriin parempilaatuista maitoa kuin mikä on ns. Eurooppalainen taso keskimäärin. Se on tosi hyvin se. Ehkä se tekee suomalaisesta maidosta maailman parasta.

Mutta tason ylläpitäminen vaatii työtä. Esim. sen että maitohuoneiden lattiat ovat kunnossa  ;D Nuo lattioiden puutteet kuitenkin kirjataan pöytäkirjoihin ja niistä tehdään tilastoja.... ja niillä tilastoilla ylläpidetään maidon laadun mainetta yllä
Aika hyvin vastattu 8)
Tykkäsitkö oikeasti  :o

Tuo 85% johtui sitten siitä, että MUISTAAKSENI 85% tiloista tuottaa E-luokan maitoa joka kuu  ;D
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: BACKSPACE - 06.11.14 - klo:05:21
Kyllä pitää vaan ihmetellä suomalaisen maajussin asennetta kun kaikki on kiusaamista ja turhaa byrokratiaa.

Pitää muistaa että vaikkapa maitoautokuski käy päivän aikana aika monessa maitohuoneessa.
Sitä minäkin ihmettelen. Juuri tuo asenne on tässä vaikein kompastuskivi. Onhan tuosta nyt tietysti Oksalle harmia ja vaivaa, mut eipä tuo sääntö ole kiusaksi tehty.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: sjk - 06.11.14 - klo:07:00
Lattian laadulle on vaan määrätty jokin taso. Jos lattia ei täytä tuotteen ostajan laatuvaatimuksia, niin se ei täytä  ???

Mä jotenkin ymmärtäisin, jos se maito kävis hetkisenkin siinä lattialla "makoilemassa" , mutta kun ei sitä tee niin en ymmärrä miten lattian pinta vaikuttaa tuotteen ostajan laatuvaatimuksiin  8) Tuotteen laatu ehkä tehdään jossain muualla kuin maitohuoneen lattian pinnoitteella. Toisaalta menetti yks kotijuustolakin lupansa, kun lattiakaivosta löyty jotain juustolaan kuulumatonta bakteeria. Luvat lähti vaikka tuotteissa eikä työpinnoilla bakteeri löydöstä ollut. Muistaakseni löydöksen tehnyt tarkastajakin sai ilmaisen juuston ja hyvin oli kelvannut  8)
Kuiva lattia pölyää -> teoriassa pölyn mukana kuolema nousee manalasta maitoon  ;D

Maidontuottaja on kuitenkin sopinut maidonostajan kanssa tuotantotilojen olevan lain vaatimalla tasolla. Eli meijerin tytön kuuluu valittaa tuosta... laatuketju katkeaa.

Mikä tässäkin on  :D Miksi kaikki mahdollinen pitää laiminlyödä ja samalla väittää tuottavansa maailman parasta maitoa  :(
Ihan uteliaisuuttani kysyn:Eikö sun mielestä Suomalainen maito ole maailman parasta? Ja jos ei,niin miksei?
No on se useimmilla mittareilla mitattuna maailman parasta.

Varmaan 85% suomalaisista maitotiloista toimittaa meijeriin parempilaatuista maitoa kuin mikä on ns. Eurooppalainen taso keskimäärin. Se on tosi hyvin se. Ehkä se tekee suomalaisesta maidosta maailman parasta.

Mutta tason ylläpitäminen vaatii työtä. Esim. sen että maitohuoneiden lattiat ovat kunnossa  ;D Nuo lattioiden puutteet kuitenkin kirjataan pöytäkirjoihin ja niistä tehdään tilastoja.... ja niillä tilastoilla ylläpidetään maidon laadun mainetta yllä
No joo,minusta no.nuo tilasto sais heittää hevonp.rsikkaan,näille löytyy vähän liian paljonkin niitä tekijöitä ja sen varsinaisen työnteko tahtoo sitten jäädäkkin ja eletään tilastojen mukaan.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: Oksa - 06.11.14 - klo:07:18
niinpä!   ittiä vaan ihmetyttää tuo laatu.   kun meikäläisen hommantasolla sentäs noita laatupalkintoja joutuu aina hakemaan ja jos ei hae niin kusti tuo.   ja kun vielä teen noita ns. vasemmalla kädellä niin en ymmärrä missä muilla oikein mättää noissa uusissa ja hienoissa tiloissa.  tuosta maitohuoneen lattiasta vielä,  sen pinta on sileä mutta ei kiiltävä ja siinä pysyy pystyssä märkänäkin mutta olen nähnyt uuden vastaavan tilan jossa ei varmasti pysys pystyssä jos pikkasenkin pesuainevettä sillä...  en nyt sitten ihan tiedä onko tuo joku tarkoitus mutta emäntä kiroili tuota lattiaa kuin norjalainen, ja nyt se on kait hiottu jo karkeaksi.                 toisaalta sitten noi parsien pinnat ei tuossa omassa tarkastuksessa herättäny mitään haloota, siellä oli koloja ja muita epätasaisuuksia jokka uottaa tasoitusta kuhan teurastamo hakee päältä kantturan pois.             niistä pelkäsin noottia.                   ja paskat!   suotta ressata noilla.                            eihän näitä järellä tehä!!!
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: navettapiika - 06.11.14 - klo:07:39
Tuo hygieniatarkastuskin on paljon tekijästä kiinni. Tuo lattia tuntuu olevan sellainen lempilapsi.. meitin entiselle kylälle tuli uusi ja hieno navetta, maitohuone oli vertaansa vailla, mutta kummasti siinä maitokuski polvilumpionsa halkaisi ja maksajaa ei tarvinnut etsiä.
Paras oli, kun meillä määräsi aukaistavaksi lypsinten keskuskappaleen, että voi tarkistaa onko se puhdas. Minä totesin vain, että olkaa hyvä vain, minun sormilla ei sitä auki väännetä. Eikä muuten väännetty elukkalääkärinkään, kiinni jäi ja  kait se sitten puhdas oli.
Ikänä en ole kyllä lattian kautta ainuttakaan litraa tankkiin laittanut, enkä laita, mutta kait sen lattian taas maalaan.. ;D
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: (O) - 06.11.14 - klo:08:00
sattuipa eräsmeijeri kaatumaan hgienia tarkastukseen,koska seinälaatoituksen saumoista löytyi joku pöpö.aikoinaan kuuluisa pähkinänmakuisesta voistaan.
Mun mielestäni lattia tulee kaksi kertaa päivässä pestyä ja desinfioitua kun siihen laskee koneen pesu ja huuhteluvedet.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: TDK - 06.11.14 - klo:08:05
Kyllä pitää vaan ihmetellä suomalaisen maajussin asennetta kun kaikki on kiusaamista ja turhaa byrokratiaa.

Pitää muistaa että vaikkapa maitoautokuski käy päivän aikana aika monessa maitohuoneessa.
Sitä minäkin ihmettelen. Juuri tuo asenne on tässä vaikein kompastuskivi. Onhan tuosta nyt tietysti Oksalle harmia ja vaivaa, mut eipä tuo sääntö ole kiusaksi tehty.
Säännöt on suurimmaksi osaksi ihan ok, sikäli ku niitä voi soveltaa vanhaan laitokseen. Ei mun mielestä voi vaatia samoja vaatimuksia 100v vanhalta parsinavetalta ku viime vuonna valmistuneelta roboralta.

Mulla kävi hygieniatarkastaja pari viikkoo sitte. Muuten meni ihan jees, hyvässä hengessä keskusteltiin vaatimuksista ja toteutuksesta. Mutta sitte lopuksi se tantta kehtas sanoo ettei tämmöstä vanhaa parsinavettaa saa päästää ilman huomautuksia läpi. Näin oli kuulemma ohjeistettu. Laitto sitte siihen lappuunsa että karjakeittiön lattiasta puuttuu 2kpl laattoja. Ois tuon laittanu lappuunsa ja pitäny suunsa kiinni nii mulle ois varmaan jääny ihan hyvä mieli tuostaki. Nyt jäi lähinnä paskanmaku....
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: Adam Smith - 06.11.14 - klo:08:13
Niin että hygieniasäännöksetkin pitäis olla erilaiset vanhalle ja uudelle? Mikähän hygienia tason perustelu tuohon on?

Ei ole kumma, että byroo lisääntyy, kun ihmisten käsitys tasapuolisuudesta on enimmäkseen tämmönen. Tosin tantan asenne on saman kolikon toinen puoli, jotain vikaa täytyy löytyä.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: TDK - 06.11.14 - klo:08:33
Nii no kyllähän se niinki on että ku samaan meijeriin maitoa tuotetaan nii miksei pitäs hygienianki olla samalla tasolla. Mutta mua suuresti ärsytti tuon tantan tyyli. Ennen sisääntuloa jo päättäny mistä valittaa ja sitte vertailee kaikkea sisällä uusiin navetoihin.
Miksei olis eri säännöt eri-ikäsille navetoille ku tarkastajan asennekki on eri?
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: Adam Smith - 06.11.14 - klo:09:18
Nii no kyllähän se niinki on että ku samaan meijeriin maitoa tuotetaan nii miksei pitäs hygienianki olla samalla tasolla. Mutta mua suuresti ärsytti tuon tantan tyyli. Ennen sisääntuloa jo päättäny mistä valittaa ja sitte vertailee kaikkea sisällä uusiin navetoihin.
Miksei olis eri säännöt eri-ikäsille navetoille ku tarkastajan asennekki on eri?
Ehkä siks, että jossain oltais tasapuolisia :D

Mutta normiston tuottavuus vs. kustannukset ei kestä minkäänlaista tarkastelua. Tämä on tuottamattoman tason valvontaa.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: Sirkku - 06.11.14 - klo:10:04
Vanhoissa navetoissa kun se maitohuone on kaiken sydän-siellä on sen maitotankin lisäksi vasikoidenjuottokeskus, lypsykoneenpesukeskus, pyykkitupa, ämpäreiden ym. säilytyspiste jne. Ja sitten vielä se pata missä se kaikki vesi lämmitetään edelleen koska säästetään sähköä vaikka varaajakin on sitä vettä lämmittämässä.

Nykyäänhän maitohuoneessa on tasan se tankki parin oven takana lehmätilasta ja sinne jos satut unohtamaan jonkun maitoautosta tulleen palautustuotteen niin olet kamala rikollinen ja huomautus tulee siitä että maitohuoneessa on ylimääräistä tavaraa... Meillä on kuitenkin tankin lisäksi maitohuoneessa pöytä ja jääkaappi juurikin näitä palautustuotteita varten, mutta niistä ei ole koskaan tullut huomautusta-paitsi kuulemma jos pöytä olisi ollut joku puinen vanha rötiskö johon voisi kertyä likaa  ;)
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: junttieinari - 06.11.14 - klo:14:32
kävipä tuossa neitokainen kattelemassa läävääni ja totesi että kait kelpaa..   maitohuoneen lattia on vain ehkä liian petoninen!     just joo, tietty net silloin 1800 -luvulla on sen lattian betonista valaneet kun ei ihan maalattiaiseks ilkiä jättää!    kun ihmettelin lausuntoa niin selitti että lattia on liian karkea, vuosien tallomisella.       se kait pitää jatkossa pinnoittaa jollain lasimaisella saakelin liukkaalla pinnalla ja sitten siihen iskeä joku hiekkapinta kulkua turvaamaan!   voi jeesus tuota älyn määrää.                     ensinnäkin se betoni on saakelin lujaa jo näillä vuosikymmenillä ja sitten toisekseen se on niin tasainen että vesi ei jää seisomaan kuin ihan kynnyksen ääreen josta helppo poistaa huuhtelemalla veis ja liat jotka tulleet sisälle.      ei muusta ollut sanomista mutta tuo kait se korsi joka mursi kanelin selän.                          vanha parsinavetta vaan EI VOI olla toimiva!

Jos elämä tökkää johonkin maitohygieniatarkastukseen, niin voi hyvän tähden. Täällä ainakin nuo sujuu ihan ilman että kummankaan osapuoleen tarvitsee alkaa v*ttuilemaan. Asiallinen kritiikki pitää jokaisen kestää. :)
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: vms1 - 06.11.14 - klo:15:42
Olkaa todella tarkkoja mitä hygieniatarkastuksessa paperiin kirjoitetaan. Ko lappu on meinaan tukisanktiokelpoinen kun tekevät jonkun ihme hallinnollisen tarkastuksen. Eli ei todellakaan mitätön asia mitä siinä lapussa lukee.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: lypsyukko - 06.11.14 - klo:15:59
Olkaa todella tarkkoja mitä hygieniatarkastuksessa paperiin kirjoitetaan. Ko lappu on meinaan tukisanktiokelpoinen kun tekevät jonkun ihme hallinnollisen tarkastuksen. Eli ei todellakaan mitätön asia mitä siinä lapussa lukee.

no näinpä. Senpä takia se lattia on pinnoitettu silloin määräaikaan mennessä ( muistaakseni maalattu, kun jossain nurkassa on vielä veheriäästä  ;D ) Harmittaahan se kun taas täytyis sama homma tehdä uudestaan siinä lypsyn välissä :( Eihän siinä mitään mutta pesuria voi siirtää ehkä tilansa sivuun. tankki on paikallaan ja nämä yhdessä vie lattiapinta-alasta varmaan 70% . Lisäksi sinne mahtuu kaks lypsykannua ja toiseen kansi eli yksikkö. sen lisäksi erillislypsin ja pesuainetta. Loput on pienellä hyllyllä. Harmikseni sinne ei mahdu vasikan juomasankoja, pesukonetta, tyhjiä sankoja vesipataa ym. tähellistä  ::)
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: mää vai - 06.11.14 - klo:16:05
Hygieniatarkastuksella tarkoitetaan tässä keskustelussa ilmeisesti valvontaeläinlääkärin tekemää tarkastusta tilalla? On siinä taas yhden sortin suojatyöpaikka! >:(
Perustietoa olisi hyvä näiilläkin olla, esim. mikä on navetan ja sikalan ero. Uskomattomia kysymyksiä on tältä "asiantuntijalta" kyllä kuultu, ala-asteen oppilailla tuntuu olevan fiksumpaa kysyttävää eläintenpidosta.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: BACKSPACE - 06.11.14 - klo:17:19
Lattian laadulle on vaan määrätty jokin taso. Jos lattia ei täytä tuotteen ostajan laatuvaatimuksia, niin se ei täytä  ???

Mä jotenkin ymmärtäisin, jos se maito kävis hetkisenkin siinä lattialla "makoilemassa" , mutta kun ei sitä tee niin en ymmärrä miten lattian pinta vaikuttaa tuotteen ostajan laatuvaatimuksiin  8) Tuotteen laatu ehkä tehdään jossain muualla kuin maitohuoneen lattian pinnoitteella. Toisaalta menetti yks kotijuustolakin lupansa, kun lattiakaivosta löyty jotain juustolaan kuulumatonta bakteeria. Luvat lähti vaikka tuotteissa eikä työpinnoilla bakteeri löydöstä ollut. Muistaakseni löydöksen tehnyt tarkastajakin sai ilmaisen juuston ja hyvin oli kelvannut  8)
Kuiva lattia pölyää -> teoriassa pölyn mukana kuolema nousee manalasta maitoon  ;D

Maidontuottaja on kuitenkin sopinut maidonostajan kanssa tuotantotilojen olevan lain vaatimalla tasolla. Eli meijerin tytön kuuluu valittaa tuosta... laatuketju katkeaa.

Mikä tässäkin on  :D Miksi kaikki mahdollinen pitää laiminlyödä ja samalla väittää tuottavansa maailman parasta maitoa  :(
Ihan uteliaisuuttani kysyn:Eikö sun mielestä Suomalainen maito ole maailman parasta? Ja jos ei,niin miksei?
No on se useimmilla mittareilla mitattuna maailman parasta.

Varmaan 85% suomalaisista maitotiloista toimittaa meijeriin parempilaatuista maitoa kuin mikä on ns. Eurooppalainen taso keskimäärin. Se on tosi hyvin se. Ehkä se tekee suomalaisesta maidosta maailman parasta.

Mutta tason ylläpitäminen vaatii työtä. Esim. sen että maitohuoneiden lattiat ovat kunnossa  ;D Nuo lattioiden puutteet kuitenkin kirjataan pöytäkirjoihin ja niistä tehdään tilastoja.... ja niillä tilastoilla ylläpidetään maidon laadun mainetta yllä
No joo,minusta no.nuo tilasto sais heittää hevonp.rsikkaan,näille löytyy vähän liian paljonkin niitä tekijöitä ja sen varsinaisen työnteko tahtoo sitten jäädäkkin ja eletään tilastojen mukaan.
No kun noilla tilastoilla ylläpidetään kotimaisen maidon laatu-statusta yllä.. siitä on kyse  :P

Ostajat kyselevät noita. Eteenkin nykyisessä tilanteessa. Mulle henk.koht on sama, mut loppujen lopuksi kaikki hutilointi on maitotileistä pois.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: sänki - 06.11.14 - klo:19:00
Lattian laadulle on vaan määrätty jokin taso. Jos lattia ei täytä tuotteen ostajan laatuvaatimuksia, niin se ei täytä  ???

Mä jotenkin ymmärtäisin, jos se maito kävis hetkisenkin siinä lattialla "makoilemassa" , mutta kun ei sitä tee niin en ymmärrä miten lattian pinta vaikuttaa tuotteen ostajan laatuvaatimuksiin  8) Tuotteen laatu ehkä tehdään jossain muualla kuin maitohuoneen lattian pinnoitteella. Toisaalta menetti yks kotijuustolakin lupansa, kun lattiakaivosta löyty jotain juustolaan kuulumatonta bakteeria. Luvat lähti vaikka tuotteissa eikä työpinnoilla bakteeri löydöstä ollut. Muistaakseni löydöksen tehnyt tarkastajakin sai ilmaisen juuston ja hyvin oli kelvannut  8)
Kuiva lattia pölyää -> teoriassa pölyn mukana kuolema nousee manalasta maitoon  ;D

Maidontuottaja on kuitenkin sopinut maidonostajan kanssa tuotantotilojen olevan lain vaatimalla tasolla. Eli meijerin tytön kuuluu valittaa tuosta... laatuketju katkeaa.

Mikä tässäkin on  :D Miksi kaikki mahdollinen pitää laiminlyödä ja samalla väittää tuottavansa maailman parasta maitoa  :(
Ihan uteliaisuuttani kysyn:Eikö sun mielestä Suomalainen maito ole maailman parasta? Ja jos ei,niin miksei?
No on se useimmilla mittareilla mitattuna maailman parasta.

Varmaan 85% suomalaisista maitotiloista toimittaa meijeriin parempilaatuista maitoa kuin mikä on ns. Eurooppalainen taso keskimäärin. Se on tosi hyvin se. Ehkä se tekee suomalaisesta maidosta maailman parasta.

Mutta tason ylläpitäminen vaatii työtä. Esim. sen että maitohuoneiden lattiat ovat kunnossa  ;D Nuo lattioiden puutteet kuitenkin kirjataan pöytäkirjoihin ja niistä tehdään tilastoja.... ja niillä tilastoilla ylläpidetään maidon laadun mainetta yllä

Meidän meijerin tuottajista 96,74% tuottaa E-luokan maitoa.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: BACKSPACE - 06.11.14 - klo:19:17
Lattian laadulle on vaan määrätty jokin taso. Jos lattia ei täytä tuotteen ostajan laatuvaatimuksia, niin se ei täytä  ???

Mä jotenkin ymmärtäisin, jos se maito kävis hetkisenkin siinä lattialla "makoilemassa" , mutta kun ei sitä tee niin en ymmärrä miten lattian pinta vaikuttaa tuotteen ostajan laatuvaatimuksiin  8) Tuotteen laatu ehkä tehdään jossain muualla kuin maitohuoneen lattian pinnoitteella. Toisaalta menetti yks kotijuustolakin lupansa, kun lattiakaivosta löyty jotain juustolaan kuulumatonta bakteeria. Luvat lähti vaikka tuotteissa eikä työpinnoilla bakteeri löydöstä ollut. Muistaakseni löydöksen tehnyt tarkastajakin sai ilmaisen juuston ja hyvin oli kelvannut  8)
Kuiva lattia pölyää -> teoriassa pölyn mukana kuolema nousee manalasta maitoon  ;D

Maidontuottaja on kuitenkin sopinut maidonostajan kanssa tuotantotilojen olevan lain vaatimalla tasolla. Eli meijerin tytön kuuluu valittaa tuosta... laatuketju katkeaa.

Mikä tässäkin on  :D Miksi kaikki mahdollinen pitää laiminlyödä ja samalla väittää tuottavansa maailman parasta maitoa  :(
Ihan uteliaisuuttani kysyn:Eikö sun mielestä Suomalainen maito ole maailman parasta? Ja jos ei,niin miksei?
No on se useimmilla mittareilla mitattuna maailman parasta.

Varmaan 85% suomalaisista maitotiloista toimittaa meijeriin parempilaatuista maitoa kuin mikä on ns. Eurooppalainen taso keskimäärin. Se on tosi hyvin se. Ehkä se tekee suomalaisesta maidosta maailman parasta.

Mutta tason ylläpitäminen vaatii työtä. Esim. sen että maitohuoneiden lattiat ovat kunnossa  ;D Nuo lattioiden puutteet kuitenkin kirjataan pöytäkirjoihin ja niistä tehdään tilastoja.... ja niillä tilastoilla ylläpidetään maidon laadun mainetta yllä

Meidän meijerin tuottajista 96,74% tuottaa E-luokan maitoa.
Joo, niin pitääkin olla. Euroopan taso on vähän Suomalaista alempi.. eli jos täällä 85% maidosta on keskimääräistä Euroopan tasoa parempaa, niin E-luokassa pitää olla ehkä just 98% maidosta.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: Oksa - 06.11.14 - klo:19:26
tuosta maitohuoneesta vielä,   maitokuski nauro että näkisippä noita muita lattioita joita hän joutuu koluamaan... kertoi yhestäkin jossa lattiakaivo on nyt tyhjän päällä pelkän putken varassa ja ei ole edes vanha navetta.                   itellä on vain ihan välttämättömin maitohuoneessa ja seinällä tyttökaleneteri, jonka onneksi kerkesin kääntää suomenkartan puolelle.     katteli sitä ja totesi että mänköön kun on yleissivistävä! juuri niin, miä ihailen sitä kauneutta kun tylsää on....
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: Red Bull - 06.11.14 - klo:22:00
Täyttä paskaa ja simputusta tuo koko homma on täällä pilkunnussijoiden maassa.  :-X

Aikoinaan käytiin Hollannissa yhdellä maatilalla missä oli myös juustola ja myymälä. Aluuksi kierreltiin navetan ruokintapöydät ja rehupihat läpi kun oli vielä edellinen vierailijaryhmä paikalla. Sit sinne juustolaan ja lopuksi myymälään. Kaippa siellä kauppa kävi vaikkei kenkäsuojia ollut ja tuskin oli maitohuoneen laattiassa pinnoitetta..  Täällä vastaava yrittäjä olis jo linnassa ja vissihin samas eeuus ollahan..  ::)
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: Realisti - 06.11.14 - klo:23:19
Säännöt ovat sääntöjä, ihan turha noista on parkua. Meillä pinnoitettiin maitohuoneen ja karjakeittiön lattiat uusiksi 5v sitten vaikka on 40v ikäinen navetta ja oltu kyllä tyytyväisiä vaikka maksoikin. Hygieniatarkastuksen takia tehtiin myös uusi lämmin varasto / konehuone erilliseen tilaan ettei maitohuoneessa ole mitään ylimääräistä, sekin näin jälkikäteen ajatellen oli tarpeellinen vaikka tuntui sillon turhalta. Jos me halutaan kuluttajalle perustella Euroopan kovin hinta, niin meidän pitää olla euroopan parhaita. Nimimerkki tältä tilalta yhtäjaksoisesti e-luokkaa 20 vuotta.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: mää vai - 07.11.14 - klo:10:43
Säännöt ovat sääntöjä, ihan turha noista on parkua. Meillä pinnoitettiin maitohuoneen ja karjakeittiön lattiat uusiksi 5v sitten vaikka on 40v ikäinen navetta ja oltu kyllä tyytyväisiä vaikka maksoikin. Hygieniatarkastuksen takia tehtiin myös uusi lämmin varasto / konehuone erilliseen tilaan ettei maitohuoneessa ole mitään ylimääräistä, sekin näin jälkikäteen ajatellen oli tarpeellinen vaikka tuntui sillon turhalta. Jos me halutaan kuluttajalle perustella Euroopan kovin hinta, niin meidän pitää olla euroopan parhaita. Nimimerkki tältä tilalta yhtäjaksoisesti e-luokkaa 20 vuotta.

Viisi vuotta kultamitaliin. Nyt tarkkana! ;)
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: Realisti - 07.11.14 - klo:16:35
Säännöt ovat sääntöjä, ihan turha noista on parkua. Meillä pinnoitettiin maitohuoneen ja karjakeittiön lattiat uusiksi 5v sitten vaikka on 40v ikäinen navetta ja oltu kyllä tyytyväisiä vaikka maksoikin. Hygieniatarkastuksen takia tehtiin myös uusi lämmin varasto / konehuone erilliseen tilaan ettei maitohuoneessa ole mitään ylimääräistä, sekin näin jälkikäteen ajatellen oli tarpeellinen vaikka tuntui sillon turhalta. Jos me halutaan kuluttajalle perustella Euroopan kovin hinta, niin meidän pitää olla euroopan parhaita. Nimimerkki tältä tilalta yhtäjaksoisesti e-luokkaa 20 vuotta.

Viisi vuotta kultamitaliin. Nyt tarkkana! ;)

Liekkö tuota tarttee enää viiden vuoden päästä maitoa tuottaa, jos tuo Arlan hyökkäys menee läpi.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: Oksa - 07.11.14 - klo:18:22
jos 20 takana niin mitali jo kotona?   vai meinaako net että sitten viiden vuoden päästä.......               ite en uota tuota kyllä noi mitalit riittää, niillä mitään tee kun ei es täyttä tavarata.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: lypsyukko - 07.11.14 - klo:18:53
jos 20 takana niin mitali jo kotona?   vai meinaako net että sitten viiden vuoden päästä.......               ite en uota tuota kyllä noi mitalit riittää, niillä mitään tee kun ei es täyttä tavarata.

Niin pari noita halpis mitalleja on jo kotona, mutta ei sitä ole vielä suurelle kirkolle päässyt ::)
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: Oksa - 07.11.14 - klo:19:05
no, sinne nyt ei kyllä jaksa lähtee ryysäämään, hitto mitä vielä saa...
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: Realisti - 07.11.14 - klo:19:17
jos 20 takana niin mitali jo kotona?   vai meinaako net että sitten viiden vuoden päästä.......               ite en uota tuota kyllä noi mitalit riittää, niillä mitään tee kun ei es täyttä tavarata.

Niin pari noita halpis mitalleja on jo kotona, mutta ei sitä ole vielä suurelle kirkolle päässyt ::)

Sama homma, pari halppismitallia on. Se isolta kirkolta haettava puuttuu.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: mää vai - 07.11.14 - klo:20:11
jos 20 takana niin mitali jo kotona?   vai meinaako net että sitten viiden vuoden päästä.......               ite en uota tuota kyllä noi mitalit riittää, niillä mitään tee kun ei es täyttä tavarata.

Niin pari noita halpis mitalleja on jo kotona, mutta ei sitä ole vielä suurelle kirkolle päässyt ::)

Sama homma, pari halppismitallia on. Se isolta kirkolta haettava puuttuu.

Niin sivuhuomiona ohi mennen, onhan se komia ja toi kunniakirja ja kaikki. 8)
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: nänninnyplääjä - 07.11.14 - klo:21:06
ojanrauvasta solmasteria ja tela kouraan ni oo ku vartin homma ja on nätti lattia. ja kyltti oveen että voipi olla luikas.. :D
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: navettapiika - 07.11.14 - klo:21:15
ojanrauvasta solmasteria ja tela kouraan ni oo ku vartin homma ja on nätti lattia. ja kyltti oveen että voipi olla luikas.. :D
Ja lupaavat sen pysyvän, vaikka maailman tappiin. Ota kirjallisena. Ei muuten pysy. ;D
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: nänninnyplääjä - 07.11.14 - klo:21:21
ojanrauvasta solmasteria ja tela kouraan ni oo ku vartin homma ja on nätti lattia. ja kyltti oveen että voipi olla luikas.. :D
Ja lupaavat sen pysyvän, vaikka maailman tappiin. Ota kirjallisena. Ei muuten pysy. ;D
pysyy minkä pysyy. fendastista! :D
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: Oksa - 08.11.14 - klo:08:50
aikansa ovat pysyneet!   aina vaan tuo aika ollu himppa lyhyt hitoihin verrattuna, josku lasku kerinny perille ennemmi kuin tuo on pois peseytynä.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: Peltola - 08.11.14 - klo:22:44
Älä nyt ota noin raskaasti, samaa vikaa tuolla meitinkin navetassa. Maitohuoneen lattia pitäisi ottaa ja maalata. Pinnoitettu se on jo kahdesti, mutta syystä tai toisesta ei vain ota pysyäkseen, nyt olen päätynyt yksinkertaiseen maalaukseen. Kestää minkä kestää ja sitten uudestaan. Ainahan niiden pitää jostain moitetta löytää, muutenhan ne on kohta työttöminä... ;D

Usein maitohuoneen lattia ei ehdi koskaan kuivaa  ja pinnoituksen alle jäänyt kosteus pukkaa pinoitteen irti. Nyt kun jokapäiväistä lotraamista ja kulkua ei ole, on saanut laittaa laatoitukset hienoksi ja harrasteet pystyyn.
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: Oksa - 09.11.14 - klo:09:54
parasta siitä kun laittaa kantturat pois niin saa laittaa paikat kuntoon kerrankin ja rauhassa!   mutta käykö enää tarkastaja?
Otsikko: Vs: hygitarkastus
Kirjoitti: vms1 - 09.11.14 - klo:10:03
Itte pinnotettiin maitohuone, vessa, toimisto, tankkihuone ja ruokintapöytä kesällä. Ensiksi tasoteltiin ja hiottiin sekä pestiin ja lopuksi vedettiin lavalin kultaakin arvokkaampi pinnoite. Lopputulos oli ihan ok mutta aika paljon sai käyttää mielikuvitusta että sai aina vedet menemään muualle ja tuotanto pysymään käynnissä. Onneksi tuo navetan siipi on vähän ketunpesätyylinen eli pakoreittejä on joka suuntaan. Niin ja viellä on pysynyt (4kk)