Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: sorkkis - 15.08.14 - klo:07:13

Otsikko: Muistattekos....
Kirjoitti: sorkkis - 15.08.14 - klo:07:13
Margariinista johtuneen hälyn aikoinaan . Margariinissa käytettiin eläinrasvaa .
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: iskra - 15.08.14 - klo:07:21
Margariinista johtuneen hälyn aikoinaan . Margariinissa käytettiin eläinrasvaa .

   Ennen pantiin mirrit multaan ,nyt ne pannaan suvikultaan,,siis kuoltuaan..
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: navettapiika - 15.08.14 - klo:07:23
Parasta on vain syödä voita ja kuolla ajallaan. ::)
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: SKN - 15.08.14 - klo:07:31
(http://static.iltalehti.fi/uutiset/pakotetuotteet_v140814STL_503_uu.jpg)
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: Köntys - 15.08.14 - klo:07:31
Parasta on vain syödä voita ja kuolla ajallaan. ::)

Ei, vaan rypsiöljyä  ;)
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: iskra - 15.08.14 - klo:07:44
Parasta on vain syödä voita ja kuolla ajallaan. ::)

Ei, vaan rypsiöljyä  ;)

  Minä en saa rypsiöljyä pysymään leivän päällä niin paksulti kun käytän voita..Pitää olla ainakin puoli senttiä että maistuu..
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: navettapiika - 15.08.14 - klo:08:23
Se on kyllä ongelma tuon rypsin kanssa, että pakastaa se pitää ennen kuin leivällä suostuu pysymään. Ja oudon makusta, kun ei suolaa lainkaan..syödään vaan reilusti voita ja paksulti. ;D
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: Jätkä - 15.08.14 - klo:08:26
(http://static.iltalehti.fi/sarjakuvat/Fingerpori_20140815.gif)
by iltalehti
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: Oksa - 15.08.14 - klo:08:28
voi on voita ja sitä net syö tuolla ulkomaillakin, jopa valiolaistakin.    ja kyllä se muikkukin maistuu ihan toiselta kun kunnon ruisjauhoissa ja voissa paistaa.  ei toimi yhtään margariinin ja vehnäjauhon kanssa.                   sama se on muuten karjalanpiirakan kanssakin, ei maistu vehnäjauhoinen ja margariinillä voideltu.    mutta aikuisten oikeesti miksei sitä voita yksinkertaisesti voi syödä.
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: Köntys - 15.08.14 - klo:08:30
Se on kyllä ongelma tuon rypsin kanssa, että pakastaa se pitää ennen kuin leivällä suostuu pysymään. Ja oudon makusta, kun ei suolaa lainkaan..syödään vaan reilusti voita ja paksulti. ;D

Kyllä suolaton voikin on oudon makuista. Voihan siihen rypsiöljyyn ripotella suolaa ja ottaa pullosta hörpyn aina palan painikkeeksi  ;)
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: Luomujussi - 16.08.14 - klo:16:10
Margariinista johtuneen hälyn aikoinaan . Margariinissa käytettiin eläinrasvaa .

Muistan ton ajan ja parhaimmat munkit paistettiin/keitettiin siinä eläinrasvassa.....myöhemmin moni/kaikki  valmistaja siirtyi käyttämään kasvirasvoja tuotteissaan....
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: maanviljelija - 16.08.14 - klo:16:56
Aku on välillä töissä Kattivaaran margariinitehtaassa, monikohan lukija nykyään ymmärtää vitsin? :-\
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: navettapiika - 16.08.14 - klo:17:03
Aku on välillä töissä Kattivaaran margariinitehtaassa, monikohan lukija nykyään ymmärtää vitsin? :-\

Kaikki me kalkkeutuneet Aku Ankka-fanit. Aika pitkään Aku oli tuolla margariinitehtaassa töissä, pisin ura Akun työsaralla. ;D
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: Luomujussi - 16.08.14 - klo:17:06
Aku on välillä töissä Kattivaaran margariinitehtaassa, monikohan lukija nykyään ymmärtää vitsin? :-\

Luulisin että aika harva ja tuskin tuohon aikoinaan kovinkaan moni uskoi.....eihän tuossa olisi ollut edes mitään järkeä......

Ja nyt moni ihmettelee yhä ett mistä tässä on kyse.....
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: kantola - 16.08.14 - klo:17:15
Muistan ton ajan ja parhaimmat munkit paistettiin/keitettiin siinä eläinrasvassa.....myöhemmin moni/kaikki  valmistaja siirtyi käyttämään kasvirasvoja tuotteissaan....
Kookosrasva parasta, tuli kokeiltua itsekin vappuna.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/04/18/parhaat-munkit-perinteisella-rasvalla
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: navettapiika - 16.08.14 - klo:17:18
Muistan ton ajan ja parhaimmat munkit paistettiin/keitettiin siinä eläinrasvassa.....myöhemmin moni/kaikki  valmistaja siirtyi käyttämään kasvirasvoja tuotteissaan....
Kookosrasva parasta, tuli kokeiltua itsekin vappuna.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/04/18/parhaat-munkit-perinteisella-rasvalla
Tämä kuuluu taas näihin makukysymyksiin, mutta tällaisena kotikokkina käytän seosta minne tiputan kookosrasvaa palan, kaksi normimunkkipaistorasva palaa ja lisukkeeksi rypsiöljyä. Vielä ei valituksia ole tullut ja pakastuksenkin jälkeen aivan syötäviä, eikä rasvaa tarvi kitalaesta harjata irti. ;D
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: Luomujussi - 16.08.14 - klo:17:25
Siis toi oli kiva testi ja ei ollut yllätys että epätervellisin rasva voitti ton suppean makutestin....laardi olis ollut kai voittaja.

Jos puhutaan terveellisyydestä niin rasvoilla on eroja ja jotkut paistaa munkit uunissa. Miten se tapahtuu ja mikä on lopputulos niin en tiedä.....
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: kantola - 16.08.14 - klo:17:35
Donitseja kannattaa kokeilla myös. Juoksevan löysän taikinan annostelu kuumaan rasvaan ei tosin onnistu kuin professionaaleilla välineillä, hankittu joskus tällainen "doughnut and pancake batter dispenser" niin alkaa rinkuloita syntyä. Taikinaksi vielä valmis seos niin maistuu oikein "amerikalle". :D

(http://static.yuppiechef.com/docscache/static.yuppiechef.com/docsraw/5311/otherpicture36960821134554_600x450q80.jpg)
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: mymmy - 16.08.14 - klo:17:53
Olen tuntenut elämäni aikana muutaman sata vuotiaaksi eläneen tai ainakin lähelle sitä.

Kaikkia yhdisti se,että olivat käyttäneet ikänsä voita ja juoneet kahvin oikean kerman klanssa.  :D
Otsikko: Vs: Muistattekos....
Kirjoitti: iskra - 16.08.14 - klo:18:18
  Ennen oli sianlihakin kunnolla rasvaista ei tarvinnut öljyä eikä muitakaan ylimääräistä laittaa pannuun,

  Meillä palvattiin siankinkkuja ja kylkiä aikoinaan, orsilla kun olivat lattialle muodostui senttien kerros siitä niistä tihkuneesta rasvasta.. Muutenkin vanhanajanläskisian maku oli ihan toista kuin nää nykyiset kuivakkaat kintut..