Agronet
Keskusteluaiheet => Koneet, laitteet ja tekniikka => Aiheen aloitti: jusu - 22.12.13 - klo:10:38
-
onko tekijöitä tiedos eepeellä?
ja siis ilman %pullon kans kulkevia tai sitä töitä vauhdittaakseen vaativia?
ja kun tarkotus olis jotta se luovuttaas lämpyäki eikä vain komian tähäre..kuinka vahava laatta pitäs olla alla ja piisaako kunon ulukomittojen mukanen vai leviee? vaikka tottapa joka muurarilla on näkemyksensä..
ja sitte vinkkiä hyvästä ja pahasta mallista?
-
onko tekijöitä tiedos eepeellä?
ja siis ilman %pullon kans kulkevia tai sitä töitä vauhdittaakseen vaativia?
ja kun tarkotus olis jotta se luovuttaas lämpyäki eikä vain komian tähäre..kuinka vahava laatta pitäs olla alla ja piisaako kunon ulukomittojen mukanen vai leviee? vaikka tottapa joka muurarilla on näkemyksensä..
ja sitte vinkkiä hyvästä ja pahasta mallista?
Meillä ainaki hella savuttaa useammin kuin sinne saa klapua laittaa :-[ :-[
-
onko em tekemä?
-
onko em tekemä?
Hellalla tarkoitin emäntää ja klavulla..... :-[ :o :o
-
onko em tekemä?
Hellalla tarkoitin emäntää ja klavulla..... :-[ :o :o
jaa,mää luulin ,et lisäpitkiä ettit :o
-
Jaa onko tekijämiehiä eepeellä?
No eihän ***** siellä muuta olekaan.
Ja jos uunin haluat ni laita Nunna tai Tulikivi Raisiosta.
-
Jaa onko tekijämiehiä eepeellä?
No eihän ***** siellä muuta olekaan.
Ja jos uunin haluat ni laita Nunna tai Tulikivi Raisiosta.
SKÄNÄN emäntä pääasias käyttää mikroo.Kun se vetenkeittäminenki on niiiin vaikeeta ;D ;D
-
Jaa onko tekijämiehiä eepeellä?
No eihän ***** siellä muuta olekaan.
Ja jos uunin haluat ni laita Nunna tai Tulikivi Raisiosta.
SKÄNÄN emäntä pääasias käyttää mikroo.Kun se vetenkeittäminenki on niiiin vaikeeta ;D ;D
Ei ku pizzataxia. ;D
-
Sijainnista riippumatta noitten valmiiden tulisijojen valmistajilla on hyvät valikoimat ja nykysin voi mittoja ja ulkomuotoa muutella malleista melkosesti. Vähän sama uunin hankinnassa kuin valmistalot, kuka tykkää etsiä tekijät ja tarpeet ja kuka ostaa valmiin paketin. Jos likellä löytyvien muuraustaito herättää lähinnä hilpeyttä, vois valmis paketti olla parempi vaihtoehto.
-
onko tekijöitä tiedos eepeellä?
ja siis ilman %pullon kans kulkevia tai sitä töitä vauhdittaakseen vaativia?
ja kun tarkotus olis jotta se luovuttaas lämpyäki eikä vain komian tähäre..kuinka vahava laatta pitäs olla alla ja piisaako kunon ulukomittojen mukanen vai leviee? vaikka tottapa joka muurarilla on näkemyksensä..
ja sitte vinkkiä hyvästä ja pahasta mallista?
Tiilerillä on muurarit joka kolkkaan Suomessa ja taitaa olla mallistokin laaja ja käytännössä toimiviksi havaittu ,takuu ym.
Hintakin on kilpailukykyinen ja turhaa tarviketta ei tartte ostaa.
Tiilestä tehty lämpiää hitaasti ja luovuttaa pitkään lämpöä,kun taasen nunnauunit ,tulikivi ,pinta äkkiä helvetin kuuma ja äkkiä luovutta lämmön,huoneessa epätasainen lämpö juuri näistä syistä.Kummallakin kannattajansa ,nunnauuni komia katella,tosin voi sen komian tehdä tiilestäkin.
-
onko tekijöitä tiedos eepeellä?
ja siis ilman %pullon kans kulkevia tai sitä töitä vauhdittaakseen vaativia?
ja kun tarkotus olis jotta se luovuttaas lämpyäki eikä vain komian tähäre..kuinka vahava laatta pitäs olla alla ja piisaako kunon ulukomittojen mukanen vai leviee? vaikka tottapa joka muurarilla on näkemyksensä..
ja sitte vinkkiä hyvästä ja pahasta mallista?
Tiilerillä on muurarit joka kolkkaan Suomessa ja taitaa olla mallistokin laaja ja käytännössä toimiviksi havaittu ,takuu ym.
Hintakin on kilpailukykyinen ja turhaa tarviketta ei tartte ostaa.
Tiilestä tehty lämpiää hitaasti ja luovuttaa pitkään lämpöä,kun taasen nunnauunit ,tulikivi ,pinta äkkiä helvetin kuuma ja äkkiä luovutta lämmön,huoneessa epätasainen lämpö juuri näistä syistä.Kummallakin kannattajansa ,nunnauuni komia katella,tosin voi sen komian tehdä tiilestäkin.
Toissapäivänä lämmitetty tiililäjä ts. leivinuuni, lämmitys varovaisesti että sai sukulaiselle kinkun paistettua. Nytkin vielä 70 astetta mittarissa, ja hohkaa lämpöä ihan liikaa näillä plussakeleillä. Eli kunnon tiilistä ladottu, iso leivinuuni, kiveä niin paljon kuin sielu sietää ja osaava tekijä :) Vuolukiviset komeita, mutta kuten sanottua, johtavat nopeammin lämpöä.
-
onko tekijöitä tiedos eepeellä?
ja siis ilman %pullon kans kulkevia tai sitä töitä vauhdittaakseen vaativia?
ja kun tarkotus olis jotta se luovuttaas lämpyäki eikä vain komian tähäre..kuinka vahava laatta pitäs olla alla ja piisaako kunon ulukomittojen mukanen vai leviee? vaikka tottapa joka muurarilla on näkemyksensä..
ja sitte vinkkiä hyvästä ja pahasta mallista?
Tiilerillä on muurarit joka kolkkaan Suomessa ja taitaa olla mallistokin laaja ja käytännössä toimiviksi havaittu ,takuu ym.
Hintakin on kilpailukykyinen ja turhaa tarviketta ei tartte ostaa.
Tiilestä tehty lämpiää hitaasti ja luovuttaa pitkään lämpöä,kun taasen nunnauunit ,tulikivi ,pinta äkkiä helvetin kuuma ja äkkiä luovutta lämmön,huoneessa epätasainen lämpö juuri näistä syistä.Kummallakin kannattajansa ,nunnauuni komia katella,tosin voi sen komian tehdä tiilestäkin.
Toissapäivänä lämmitetty tiililäjä ts. leivinuuni, lämmitys varovaisesti että sai sukulaiselle kinkun paistettua. Nytkin vielä 70 astetta mittarissa, ja hohkaa lämpöä ihan liikaa näillä plussakeleillä. Eli kunnon tiilistä ladottu, iso leivinuuni, kiveä niin paljon kuin sielu sietää ja osaava tekijä :) Vuolukiviset komeita, mutta kuten sanottua, johtavat nopeammin lämpöä.
juu tuo oliki jo selevää jotta tiilestä läjä ja mielipire vain vahavistuu ;)
-
Olen tiiliuunin kannattaja, nuo vuolukiviset ovat sopivia mökkikäyttöön ja koristetarkoituksiin.Vuolukivi uunit ym vastaavat ovat massaltaan sen verran vähäisiä että niihin ei varaudu lämpöäja pinta tulikuuma hetken ja sitten jäähtyy nopeasti,varauskyky heikko.Tiilinen kunnolla tehtynä kestää vuosikymmeniä ja varaavaa massaa on riittävästi.ja paistotarkoituksissa lämpö on sitkeää ja kypsyttävää.Lämmityksessä myös hyvä tasaamaan muuta lämmitystä.ja varajärjestelmänä ehdoton.
Nunnauunin pinta voi olla niin kuuma että pikkulastenkin kädet voi hiukan kärähtää ei hyvä.
-
Olen tiiliuunin kannattaja, nuo vuolukiviset ovat sopivia mökkikäyttöön ja koristetarkoituksiin.Vuolukivi uunit ym vastaavat ovat massaltaan sen verran vähäisiä että niihin ei varaudu lämpöäja pinta tulikuuma hetken ja sitten jäähtyy nopeasti,varauskyky heikko.Tiilinen kunnolla tehtynä kestää vuosikymmeniä ja varaavaa massaa on riittävästi.ja paistotarkoituksissa lämpö on sitkeää ja kypsyttävää.Lämmityksessä myös hyvä tasaamaan muuta lämmitystä.ja varajärjestelmänä ehdoton.
Nunnauunin pinta voi olla niin kuuma että pikkulastenkin kädet voi hiukan kärähtää ei hyvä.
Niin on. Jos nunnauunilla tai vastaavalla tehdään ruokaa, niin pinta on pitkään niin kuuma, että ei siinä aikunenkaan kättään pysty pitämään.
-
Olen tiiliuunin kannattaja, nuo vuolukiviset ovat sopivia mökkikäyttöön ja koristetarkoituksiin.Vuolukivi uunit ym vastaavat ovat massaltaan sen verran vähäisiä että niihin ei varaudu lämpöäja pinta tulikuuma hetken ja sitten jäähtyy nopeasti,varauskyky heikko.Tiilinen kunnolla tehtynä kestää vuosikymmeniä ja varaavaa massaa on riittävästi.ja paistotarkoituksissa lämpö on sitkeää ja kypsyttävää.Lämmityksessä myös hyvä tasaamaan muuta lämmitystä.ja varajärjestelmänä ehdoton.
Nunnauunin pinta voi olla niin kuuma että pikkulastenkin kädet voi hiukan kärähtää ei hyvä.
[/quot
Opit vielä olematta työntämään räpylääs joka paikkaan.
-
meillä tiilerin hemmo hella leivinuuni ja hella on hyvä mutta leivinuuniksi liian vähän varaavaa massaa on hetken tulikuuma ja jäähtyy nopeasti eli ei meillä oikeen ruuan laitto käytössäja tuhkat saa/täytyy poistaa lapiolla joka kerta erilliseen astiaan kun ei ole erillistä tuhkatilaa. Positiivista on kun leivinuunissa on tuli niin keittolevy lämpee myös.
-
Puuhellan ostaisin valmiina.Hella muurarit on olleet haudassa jo pitkään.
-
fiksun näköisiähän nuo valmiit puuhellat on sopii keittiökalustukseenkin paremmin.ylen arvokkaita kuitenkin.
-
Puuhella vaikuttaa yhtä vaaralliselta kun puukiuas :o Kiuas tietysti menettelee, jos se on kertalämmitteinen.
-
Puuhellan ostaisin valmiina.Hella muurarit on olleet haudassa jo pitkään.
Ei kaikki . http://www.takkamaestro.fi/3.html
Onnistuu nuolta
-
sähkökatkon aikaan oivallinen hyödyke,ei tarvi raakaa hernekeittoa syödä.Ja oliko niin että maaseudun uusissa rakennuksissa tulee olla jotain varasysteemiä.voin olla väärässäkin.
-
Puuhellan ostaisin valmiina.Hella muurarit on olleet haudassa jo pitkään.
Ei kaikki . http://www.takkamaestro.fi/3.html
Onnistuu nuolta
Odotin kyllä isompaa nuolta....
(http://users.edu.turku.fi/mmaalto/luetun_ymmartaminen/images/nuoli21.jpg)
-
paikallaan muurattu leivinuuni hella yhdistelmä on parasta, mutta käyttääkö kukaan muurari enää lasia uunin arinan täytteenä? meillä tehtynä vuonna kives/keppi tuli perunalaatikollinen lasimurskaa arinaan ja kyllä on antanu tasaen paistotuloksen ja lämpöä riittää pitkään. ja kiva kun saabi pudottaa tuhkat sisäkautta alle tuhkatilaan ja siitä sitten kerran kesässä poistaa tavaran ulos, on siistiä. tiililukua en enää muista mutta ihan kiitetävästi kuitenkin. varaavaa massaa on siis reilusti.
-
En ole koskaan tuollaisesta menetelmästä kuullutkaan ???
-
meilläkin on leivinuunin arinan alla lasia. parantaa varauskykyä.
-
kuten arvelinkin, on paljon porukkaa joka ei lasista uunissa ole kuullutkaan.
-
meilläkin on leivinuunin arinan alla lasia. parantaa varauskykyä.
Oikeesti sitä lasimurskaa laitetaan rottien takia, etteivät syö reikiä uuniin ja heikennä paloturvallisuutta.
-
Parhaimman uuni-hella yhdistelmän tekee muurari ihan omilla piirustuksilla ,mutta kun ne on jo eläkkeellä ja haudassa.
On tiilerilläkin huonoja malleja ,paino kertoo jotakin.
Nuoren muurarin pitäisi olla vanhan muurarin kisällinä kymmenen vuotta niin oppisi tekemään,ei kouluissa opi mitään kunnolla.Sama maatalouskonehuoltajan ei koulussa opi vaan vanhan mestarin opissa.Valittavasti tämä koulustuslinja on melkein hylätty.
-
Nuoren muurarin pitäisi olla vanhan muurarin kisällinä kymmenen vuotta niin oppisi tekemään,ei kouluissa opi mitään kunnolla.Sama maatalouskonehuoltajan ei koulussa opi vaan vanhan mestarin opissa.Valittavasti tämä koulustuslinja on melkein hylätty.
Nykyään kaiken pitää näyttää hyvältä PAPERILLA että saa jonkun lupaPAPERIN missä saa luvan rakentaa sen mikä PAPERILLA näytti hyvältä ja sen homman tekee joku jolla hyvät PAPERIT sen homman suorittamiseen.
-
Parhaimman uuni-hella yhdistelmän tekee muurari ihan omilla piirustuksilla ,mutta kun ne on jo eläkkeellä ja haudassa.
On tiilerilläkin huonoja malleja ,paino kertoo jotakin.
Nuoren muurarin pitäisi olla vanhan muurarin kisällinä kymmenen vuotta niin oppisi tekemään,ei kouluissa opi mitään kunnolla.Sama maatalouskonehuoltajan ei koulussa opi vaan vanhan mestarin opissa.Valittavasti tämä koulustuslinja on melkein hylätty.
Aivan totta. Tuo entisaikojen oppipoika-mestari -perinne olisi paras mahdollinen tapa kouluttautua todelliseksi osaajaksi.
Kisälliperinne kunniaan!
-
meilläkin on leivinuunin arinan alla lasia. parantaa varauskykyä.
tiileri käyttää muistaakseni posliinimurskaa mutta ei sitä kovin paljon laitetttu
-
niipä! vain markkinakikka vanhemmille myytäessä. tuo on taivaan tosi että nykyään ei osaamiselle ja taidoille pistetä mitään painoa! helkutti että suututtaa katella noita satasen seppiä mitkä tekee tonnien vahinkoja kun ei muka tienny! varmistais joltai ennen kuin särkeee!
-
Nuoren muurarin pitäisi olla vanhan muurarin kisällinä kymmenen vuotta niin oppisi tekemään,ei kouluissa opi mitään kunnolla.Sama maatalouskonehuoltajan ei koulussa opi vaan vanhan mestarin opissa.Valittavasti tämä koulustuslinja on melkein hylätty.
Nykyään kaiken pitää näyttää hyvältä PAPERILLA että saa jonkun lupaPAPERIN missä saa luvan rakentaa sen mikä PAPERILLA näytti hyvältä ja sen homman tekee joku jolla hyvät PAPERIT sen homman suorittamiseen.
Jep Jep !
-
Nykyään kaiken pitää näyttää hyvältä PAPERILLA että saa jonkun lupaPAPERIN missä saa luvan rakentaa sen mikä PAPERILLA näytti hyvältä ja sen homman tekee joku jolla hyvät PAPERIT sen homman suorittamiseen.
Sehän on pakko, kun asioista päättävät ihmiset eivät välttämättä ymmärrä itse touhusta hevon kukkua. Mut jos paperit on kunnossa, niin eikun menoksi :D
-
ja senhän takia suomessa nimenomaan tehään niiiiiin paljon sitä sutta ja sekundaa! laatu alkaa olla jo tuntematon käsite!
-
vanha patu vei sanan mukaan tuhkat pesästä kun rekennettiin sille uus torppa niin otti täältä mukaansa vuolukivitakan siihen paikkaan muurattiin joku härpäke olisko si tiilerin isoin leivinuuni siä on sitä lasimurskaa ainaki 50-70kg